text bild karta   info, a-ö

Norderstrand

Gotland | Stränder
Norderstrand
Norderstrand, foto Björn Pettersson

Bad med ditkörd sand i Visby alldeles nedanför ett jättehotell, bungalowområde och campingsplats, lång brygga ut i havet


Stranden gränsar till Norderstrands camping och är välkommen svalka för varma människor i alla åldrar. Här finns både minigolf, kiosk, gatukök och café, varför man lätt blir kvar här hela dagen. För barnen finns det gungor.

Stranden ligger bara en liten bit norr om Visby, precis lagom för en uppfriskande promenad på strandpromenaden. Promenerar man förresten från stan längs muren på strandpromenaden så passerar man en blida alldeles där muren tar slut i norr, en medeltida anordning för ivägslungande av ganska stora stenar på ohövligt folk och deras farkoster. Blidor finns det inte många av, och den här, som är tillverkad i Tyskland, tillhör visst ett av de bättre exemplaren, berättade en påläst smålänning för mig. Vi tackar.

På 70-talet under det förra århundradet var Norderstrand sannerligen ett tillhåll. Stackars Jack med kumpaner proppade sig fulla av allehanda av obekant anledning, och de bodde ofta på campingen vid Norderstrand. Det där förbjöds förstås.En gräsplätt att ligga på finns det vid Norderstrand, vilket kan vara bra för dem som inte gillar torr sand mellan tårna, fast det gör ju å andra sidan nästan alla människor.
/text Bernt Enderborg, foto Björn Pettersson
Visby socken

Norderstrand

kartan. Flytta startpunkt genom att dra i A:et, närmaste väg till tätorter från målet, skicka länk via epost.

Norderstrand är en del av information om Stränder på Gotland, som du kan få mer information om genom att klicka här.

Länk till denna sida: http://www.guteinfo.com?id=570

Visby omnejd stugor

4 bäddar - Lägenhet
4 bäddar - Visby. Lägenhet
5 bäddar - Uthyres
5 bäddar - Gotlandshus
6 bäddar - Uthyres


Se vidare Boendesidan

Kommentarer till denna sida

Guide till Gotland

Översikt, allmän information: Guide till stränder, kalkbrott, badplatser på Gotland.

Guider till Gotland - över 30 översikter inom olika områden.