text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

"Journal på nätet är en risk för ungdomarna"

Ungdomsmottagningen är kritisk till att ungdomar kan läsa sina journaler på datorn hemma. Gränsen för att kunna läsa sin journal på internet har nu sänkts från 18 till 16 år.... läs mer »

Inspiration Gotland: tycker Crimetime var en bra satsning

Ola Mattsson på Inspiration Gotland är varken förvånad eller besviken över att deckarveckan Crimetime lämnar Gotland och flyttar till Göteborg.... läs mer »

Gotlands regionfullmäktige 20/11 kl 15.00-16.00

Sändningen från regionfullmäktige fortsätter efter paus. En webbsändning från P4 Gotland.... läs mer »

Hör Kickans brandtal för den fria teatern

Karin "Kickan" Holmberg tog emot Region Gotlands kulturpris 2017 och passade på att hålla ett hyllningstal till de som jobbar inom teaterscenen.... läs mer »

Gotlands regionfullmäktige 20/11 kl 14.00-14.40

Sist i sändningen tar Karin "Kickan" Holmberg emot kulturpriset. En webbsändning från P4 Gotland.... läs mer »

Gotlands regionfullmäktige 20/11 kl 13.00-14.00

Fullmäktiges möte inleds av ordförande Bo Björkman (S). En webbsändning från P4 Gotland.... läs mer »

Astronauten Christer Fuglesang landade på Gotland

Sveriges första och enda astronaut Christer Fuglesang föreläste för gotländska högstadieelever om sina två rymdresor.... läs mer »

Medeltidsveckan vill ha camping under Almedalsveckan

Medeltidsveckans camping på Galgberget i Visby har varit så lyckad att de vill ha tillstånd att driva den även under Almedalsveckan.... läs mer »

Därför lämnar Crimetime Gotland

Bonnierförlagen som står bakom deckarfestivalen meddelar att arrangemanget lämnar ön och att de nu i stället ska samarbeta med bokmässan i Göteborg.... läs mer »

Häktad man hade 3 kg hasch i förrådet

En man i 25-års åldern häktades i fredags misstänkt för narkotikabrott efter att polisen hittat 3 kg cannabis i mannens förråd.... läs mer »

Centern utmanar Moderaterna om Gotlands ena riksdagsplats

Lars Thomsson (C) och Jesper Skalberg Karlsson (M) toppar sina partiers listor i riksdagsvalet på Gotland. De tycker att jobb och kommunikationer är de viktigaste frågorna.... läs mer »

Villaägaren Nils blir inparkerad i sitt eget hem

Nils Danielsson bor i villaområdet vid lasarettet och han har ibland svårt att ta sig ut från sin egen uppfart eftersom det står bilar i vägen.... läs mer »

Första snön - halt på vägarna

Under natten föll vinterns första snö och det är halt på vägarna, så ta det lugnt och håll avstånden så vi slipper olyckor. Dags att skifta däck - blir det dubbat eller odubbat? Rösta!... läs mer »

Direkt från Regionfullmäktige

Politikerna i regionfullmäktige har möte idag - följ debatten här.... läs mer »

Maria åker tidigare till jobbet för att kunna få en parkering

Maria Tsakalou jobbar på Visby lasarett och måste lämna sonen tre kvart tidigare på förskolan för att få en parkering på jobbet.... läs mer »

Visby Roma hakar på tabelltoppen

Visby Roma bortavann mot Nyköping med 3-2. Det krävdes dock en förlängning innan Mikael Adamsson kunde sätta det avgörande målet.... läs mer »

Stark laginsats när Visby Ladies vann

Visby Ladies ledde i stort sett hela matchen mot Telge Basket och kunde efter en stark laginsats vinna med 77-67 på bortaplan.... läs mer »