text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Gotland - Radio Gotlands Nyheter 

"Vi är många som är positiva till försvaret"

Det är inte så farligt om det bullrar från Tofta skjutfält, men de som bor i socknarna runt om måste få bygga.... läs mer »

Dottern kvar i Libyen – pappan inte längre häktad

Under onsdagen avslutades rättegången mot den libyska man som står åtalad för egenmäktighet med barn efter att ha tagit med sig sin dotter till Libyen 2014. Domstolen anser inte att det finns skäl att fortsätta hålla mannen häktad. Dom faller på fredag.... läs mer »

"Jag tänker mycket på äldrevården"

På onsdagen kunde gymnasieelever förtidsrösta till Europaparlamentsvalet. Det är en satsning på att få fler förstagångsväljare att utnyttja sin rösträtt.... läs mer »

Stopp för nybyggen kring Tofta skjutfält skapar oro bland bönder

LRF på Gotland har skrivit ett öppet brev till överbefälhavare Micael Bydén. I brevet framgår den oro som många bönder känner inför kommande generationsskiften när nybyggen inte tillåts i socknarna runt Tofta skjutfält.... läs mer »

Fyra självmordsförsök - under ett dygn

Den gångna helgen fick polisen rycka ut på fyra självmordsförsök under ett dygn. Den psykiska ohälsan på Gotland har ökat mycket de senaste åren och är numera en stor del av polisens arbete säger Roger Nyd, stationsbefäl vid polisen på Gotland.... läs mer »

Utfrågningen av Hilda Frick (Sd) inför valet till Europaparlamentet

I P4 Gotlands utfrågning av gotländska kandidater i valet till Europaparlamentet 26 maj, har det blivit dags för Sverigedemokraterna och deras kandidat Hilda Frick som på plats 18.... läs mer »

Torkan ger blomsterhav av lila blommor

Förra årets torra sommar har förändrat växtligheten och gör att blommor som den lilafärgade Skatnävan kan bre ut sig på områden där andra växter försvunnit.... läs mer »

Jenny vill utveckla Visby Centrum

Nya ordförande för Visby Centrum Jenny Westfält vill stärka besökupplevelsen för gotlänningar och turister som kommer på besök.... läs mer »

Rekordintresse för löpartävlingen Ladingsränne

För åttonde året i rad arrangeras Ladingsränne. Ett lopp som ökar i popularitet med över 400 personer anmälda. Gemensam uppvärmning före start vid klockan 18.45.Starten går från Paviljongsplan i Visby.... läs mer »

De vill göra Region Gotland till digital förebild

Med en budget på 26 miljoner kronor utvecklar samhällsbyggnadsförvaltningen sina e-tjänster. Snart kan man följa sin bygglovsprocess digitalt.... läs mer »

Hanna får prestigefullt uppdrag i styrelse

Hanna Jörnhammar, 23 år har blivit invald i styrelsen för nätverket Young entrepreneurs of Sweden. Samtidigt som hon flyttade tillbaka till Gotland för bara några veckor sedan.... läs mer »

Gatuchefen beredd att testa salt på vägarna

Det finns flera förslag på åtgärder som ska göra luften bättre i Visby, bland annat att byta ut kalksanden mot granitsand och att minska dubbdäcksanvändningen. Men Isak Malm, avdelningschef på gata-park avdelningen på regionen, vill också testa att använda salt.... läs mer »

På spaning efter framtidsjobbet

Under tisdagen anordnades en yrkes-och framtidsmässa på Södervärnskolan i Visby. Syftet var att vidga elevernas perspektiv om vilka olika yrken som finns.... läs mer »

Bättre luft redan till våren

Krav från EU har gjort att regionen har tagit fram en åtgärdsplan för att minska antalet farliga partiklar i Visbyluften. Eva Ahlin, centerpartist och ordförande i miljö- och byggnämnden, tycker det är bra att EU trycker på.... läs mer »

Svenska spels personal slår larm i öppet brev till öns makthavare

Allt fler ledande befattningar flyttas till fastlandet. Nu uttrycker Svenska spels personal sin oro i ett öppet brev. För vd:n Patrik Hofbauer kom brevet som en överraskning.... läs mer »

Rökdykare släcker brand på Länna

En brand utbröt vid niotiden på tisdagsmorgonen i en källare i Visby. Räddningstjänsten har en rökdykargrupp på plats som har släckt branden.... läs mer »