text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Gotland - Radio Gotlands Nyheter 

Drömsemestern blev en mardröm

Ann Jakobsson och hennes familj trodde de skulle mötas av en ljus fin lägenhet på Sicilien, men istället öppnade de dörren till en möglig källare. Familjen fick inte en enda krona tillbaka.... läs mer »

PET-flaskor ska ge klimatfördelar för bryggeriet

Barlingbo Bryggeri i Visby satsar på gotländskt vatten i PET-flaska. Den nya linjen premiärkördes under ölets dag på onsdagen.... läs mer »

40 russ gör upp om finaste titeln

Föreningen Gotlandsruss anordnade idag russutställning vid Othems ridanläggning.... läs mer »

Gotland tar emot tolv nya kvotflyktingar

Under onsdagen landade flera familjer på Gotland som kommer direkt från ett flyktingläger i Tschad. I år ska Gotland ta emot 75 flyktingar.... läs mer »

50 år sedan första månlandningen

En historisk händelse som etsat sig fast i minnet på många. Minns du var du var och vad du gjorde, när Neil Armstrong och Buzz Aldrin tog de första stegen på månen för 50 år sedan? Berätta för oss!... läs mer »

Vattenvana

Oskar Hedin från Visby Simsällskap, som arbetar sim simlärare i Tofta säger så här om att lära barn simma och vilket första simsätt som egentligen är bäst.... läs mer »

Länsstyrelsen upphäver omtvistat rivningstillstånd

Länsstyrelsen beslutade idag att upphäva rivningslovet för de tre hus vid Södertorg som tidigare fått rivningslov av regionen.... läs mer »

Livsviktig simkunnighet

Simkunnighet och kunskap om hur man livräddar sig själv eller en kompis är livsviktig kunskap för att minska drunkningsolyckor. Martina Olofsson från Svenska Livräddningssällskapet har arbetat med barn i 25 år och hon förordar bröstsim för första simsätt... läs mer »

"Det är direkt livsfarligt"

De olaga intrången på skjutfält ökar i Sverige. Även på Tofta skjutfält har försvarsmakten sett en ökning. Allt fler tar sig in på den riskfyllda platsen.... läs mer »

Hvb-hem stänger men personalen vill ha det kvar

Antalet HVB-hem fortsätter att minska på ön. Sista augusti stänger HVB Villan i Visby. Hemmet har funnits i ett år och tanken var att det skulle vara kortvarigt, men personalen hoppas ändå att det får vara kvar, skriver de i ett brev till regionen.... läs mer »

Månförmörkelse på tisdagskvällen

När månen går upp på tisdagskvällen kommer den att vara delvis skuggad av Jorden.... läs mer »

Letar redan personal till nya äldreboendet

I helgen berättade vi om det nya äldreboendet som byggs på Visborg, och väntas stå klart till jul. Flera lyssnare har kommenterat inslaget och undrat, bland annat, hur de ska få personal till ett nytt boende när det redan råder brist på vårdpersonal här på ön. Marcus Fält områdeschef på Attendo berättar hur de tänker.... läs mer »

Regnig start på Stockholmsveckan

I Visby hamn råder lugn bland regnskyddstäckta båtar. Men på Kallis hittade P4 Gotlands reporter festen såhär i början av Stockholmsveckan.... läs mer »

Eldningsförbudet kvarstår trots regn

Trotts att det regnat en del på sistone är det fortfarande brandrisk över stora delar av ön. Dels har inte alla socknar fått lika mycket regn och dels torkar det snabbt om det blir några varma blåsiga dagar. Dick Svennefeldt, räddningschef på Gotland, förklarar hur de gör bedömningen.... läs mer »

Sporten inom sporten

För att riktigt manifestera sitt intresse kan man förutom att utöva och följa sport också samla tillexempel pins. Badmintonspelaren Stephanie Jörholt fick flest pins av gotlänningarna under Island Games... läs mer »

"Ta ansvar för Gotlands elförsörjning"

Förre generaldirektören för Svenska Kraftnät, Mikael Odenberg, slår på nytt ett slag för en tredje elkabel till Gotland.... läs mer »

Lärbro pojklag i internationell fotbollsturnering

Lärbro IF:s pojklag har samlat ihop pengar för att ha råd att spela i världens största fotbollsturnering i fotboll - Gothia Cup. Nu är de på plats och första matchen är spelad.... läs mer »