text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Gotland - Radio Gotlands Nyheter 

Klimatfrågan oroar 12-åriga Viil

Viil Wessel, som går i skola i Visby, tycker det är viktigt att man vet vad man kan göra så att det blir skillnad för miljön. Därför behövs det mer information, säger hon.... läs mer »

Cementa förhandlar med Vattenfall om ersättning för strömavbrotten

Cementa i Slite har förlorat tiotals miljoner kronor på den senaste tidens strömavbrott. Nu har bolagets jurister inlett diskussioner om ekonomisk kompensation.... läs mer »

Länsteatern lyfter upp glömda och känslosamma minnen

Pjäsen Ö-minnen, som har premiär på Länsteatern på Gotland, vill få oss att minnas och reflektera över våra egna liv.... läs mer »

Efter flytten: Antal lån har rasat

För tre år sedan flyttade biblioteket i Fårösund från skolan till Kustateljén och det fanns planer på att skapa ett kulturhus. Men istället har flytten lett till färre lån och missnöjda besökare.... läs mer »

Hittade knogjärn i mormoderns syskrin

George Thomasson från Alva hittade ett huvud i duschen i gästhamnen i Ronehamn. När P4 Gotland berättade historien efterlyste vi fler konstiga upptäckter – här är en.... läs mer »

Hur är det att vänta barn i Moçambique?

Gotländska förlossningsläkaren och professorn Staffan Bergström har i många år arbetat i flera afrikanska länder. Han berättar hur det är att vara gravid och föda barn i Moçambique.... läs mer »

Aldrig för sent för förändring

Annica Jonsson har fyllt 64 år, precis sökt nytt och på måndag kliver hon in på sin nya arbetsplats. Enligt henne finns många fördelar med att byta bana och skapa förändring vid hennes ålder.... läs mer »

Riksdagen fäller Stefan Löfven

Klockan 9.46 röstades Stefan Löfven bort från posten som statsminister. Ekot sänder och rapporterar direkt. ... läs mer »

Livet i Burundi

Lysa Pfasoni kom till Gotland som treåring och nu vill hon hjälpa till att förbättra livet för fler barn i världen genom att vara med i insamlingen till Världens barn. Vill du också skänka en slant till insamlingen Världens barn kan du använda P4 Gotlands digitala insamlingsbössa.... läs mer »

Boberg vill hjälpa Endre till toppen

Innebandystjärnan Stephanie Boberg, tidigare i Pixbo, har kommit till Gotland och Endre för att vinna SM-guld.... läs mer »

Thomsson vill samarbeta över blocken

Med det komplicerade politiska läge som råder just nu vill Gotlands nye riksdagsledamot Lars Thomsson (C) helst se ett blocköverskridande samarbete i Riksdagen.... läs mer »

George hittade ett huvud i duschen

George Thomasson gick in i duschen i gästhamnen i Ronehamn och hittade ett konstverk föreställande konstnärens huvud gjort av keramik och silikon.... läs mer »

S vill ha samtal om majoriteten

Socialdemokraterna på Gotland vill diskutera med alla partier i regionfullmäktige utom Sverigedemokraterna, för att komma fram till "ett stabilt majoritetsstyre kommande mandatperiod".... läs mer »

Gotlands regionfullmäktige 24/9 kl 15:17-15:56 (Slut)

... läs mer »

Gotlands regionfullmäktige 24/9 kl 14:03-14:52

... läs mer »

Gotlands regionfullmäktige 24/9 kl 13:00-14:03

... läs mer »

Hannes Müller ville underkänna partiers redovisningar

Den politiske vilden Hannes Müller yrkade i fullmäktige att indraget partistöd skulle drabba partier som inte redovisat sitt partistöd enligt reglerna.... läs mer »