text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Gotlands herrar utslagna ur fotbollen

Gotlands fotbollsherrar är utslagna ur Island Games efter att ha förlorat mot Grönland, som vann med 1-0.... läs mer »

Erik Larssons lyckliga segervrål

Med tre stycken kast som var bättre än hans femton år gamla personliga rekord vann Erik Larsson öspelsguld i diskus med resultatet 48,07.... läs mer »

Mountainbike intog gravarna vid Visby ringmur

Så här såg det ut när damerna tävlade i mountainbike i Östergravar på tisdagen. Soligt och gott om publik som passade på att titta på cyklisterna.... läs mer »

Stridsgrupp Gotland visade upp sig i Visby

På tisdagen kom den första gruppen militärer i stridsgrupp Gotland till ön. Innan de körde till Tofta skjutfält körde de en runda i Visby.... läs mer »

Gotländsk häst drabbad av kvarka

En häst på Gotland insjuknade strax före midsommar i den smittsamma sjukdomen kvarka. Sjukdomen är ovanlig på Gotland.... läs mer »

Följ Island Games direkt

Jacob Wesley och Jakob Larsson leder sändningen, när P4 Gotland sänder från Island Games, där 24 öar tävlar i 14 olika idrotter.... läs mer »

Amerikansk yngelröta slår hårt mot bin

Ett utbrott av amerikansk yngelröta leder till att hela bisamhället måste dödas enligt lag.... läs mer »

Busschaufför Inge gillar Island Games

Island Games innebär många och komplexa kommunikationer tvärs över Gotland för att se till att alla deltagare hamnar rätt på sina arenor.... läs mer »

P4 Gotlands bilder från Island Games

2400 idrottare från 23 öar runt om i världen tävlar på Gotland 24-30 juni i 14 olika sporter. I den här artikeln fyller vi löpande på med våra bilder från tävlingarna.... läs mer »

Björn Ahlby och Lars Olov Larsson sköt nytt guld till Gotland

Björn Ahlby, Väte och Lars Olov Larsson, Garda Lau, kammade hem första platsen i lagskytte gevär 50 meter i de pågående öspelen.... läs mer »

Domstol: Inget fel att ge NMR tillstånd i Almedalen

Förvaltningsrätten i Stockholm anser inte att tekniska nämnden gjorde något fel när de sa ja till att en nazistisk organisation får stå på regionens mark under Almedalsveckan.... läs mer »

Destination Gotland övar säkerhet

Destination Gotland genomför en sjöfartsskyddsövning. Det innebär att samarbetet mellan Securitas och Destination Gotland kommer att övas genom en utökad kontroll av passagerare och fordon.... läs mer »

Tio år sedan Ingmar Bergman dog

Ingmar Bergman gick bort den 30 juli 2007 men mycket av honom lever kvar på Fårö genom Bergmangårdarna och Bergmancenter.... läs mer »

Stefan Uddin: Gotlandslinser odlades på gårdarna förr

En ökad efterfrågan på närproducerade proteinrika baljväxter har gjort att det odlas mer av den gamla lokala sorten gotlandslinser i år.... läs mer »

Sören Sandqvist: Vi satsar på mer bruna bönor i år

Efterfrågan på närproducerade proteinrika baljväxter är stor. Förra året odlade man bruna bönor på försök på Gotland och i år odlas sju gånger så mycket.... läs mer »

Ökad odling av bruna bönor och linser

Vegotrenden gör att efterfrågan på närproducerade proteinrika baljväxter är stor. På Gotland odlas nu mycket mer gotlandslinser och bruna bönor än i fjol.... läs mer »

Guld för Roger Sandelin i bågskytte

Roger Sandelin tog hem guldet i bågskytte compound - hans andra öspelsguld i grenen. Men frågan är om inte detta var svårare, funderar han.... läs mer »