text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Gotland - Radio Gotlands Nyheter 

Inga extra pengar till enskilda vägar på Gotland

Tekniska nämnden vill ha 2,4 miljoner kronor extra till enskilda vägar för 2018 för att statsbidraget sänkts. Det nya centerledda-styret säger nej.... läs mer »

Bobergs segermål gav Endre tre poäng

Innebandy. Med 20 sekunder kvar av matchen gjorde Endres Stephanie Boberg segermålet, vilket innebar vinst med 5-4 i bortamötet mot Jönköping i damernas superliga.... läs mer »

Förlust för Visby IBK i Oskarshamn

Innebandy. Det blev förlust med 2-5 för Visby IBK i lördagens bortamöte mot Oskarshamn i herrarnas allsvenska.... läs mer »

Gotländsk gård fick ta emot pris

Anna och Christer Melander på Kullands gård i Gerum har utsetts till Årets nötköttsföretag. På fredagskvällen tog de emot priset på Köttriksdagen i Eskilstuna.... läs mer »

Östercentrum anmält till internationell arkitekttävling

Regionen lägger 1,1 miljon på att anmäla Östercentrum till den europeiska arkitekttävlingen Europan. Förhoppningen är att få in flera bra bidrag som lyckas binda ihop världsarvet med staden utanför murarna.... läs mer »

Storseger för Visby Roma

Redan från början visade Visby Roma att gästande Hanviken skulle få en jobbig kväll. Efter tre mål i den andra perioden var hemmalaget i ledning med 4-0 och matchen var avgjord. Slutresultat 5-0.... läs mer »

Skelett hittat i villaträdgård

I samband med grävningsarbete hittades ett skelett vid en tomt i Visby, vilket Gotlands Tidningar var först med att berätta. Arkeologen Petter Åkesson tror att kroppen kan vara över tusen år gammal.... läs mer »

Sjukvårdsdirektören avgår i förtid

Region Gotlands hälso- och sjukvårdsdirektör Maria Dalemar slutar vid årsskiftet, innan hennes förordnande går ut. Bakgrunden till att hon slutar står att finna i regionens nya politiska styre.... läs mer »

Dekadensen spelade live

Bröderna Henrik och Håkan Carlén bildar bandet Dekadensen som under fredagen bjöd på en live-konsert i P4 Gotland.... läs mer »

Skolpolitikern svarar Atheneskolan

I friskolan Atheneskolan på Gotland finns det få nyanlända elever. Enligt rektorn handlar det om att Region Gotland inte velat placera nyanlända i deras skola. Skolpolitikern Brittis Benzler (v) välkomnar tanken.... läs mer »

Han får pris för hållbart handlande

Det går att handla ekologiskt och hållbart, i alla fall när det handlar om mat. En som gör det är Marko Martinsson som i dag prisas för sin livsstil.... läs mer »

Emelie Bergbohm får nytt uppdrag i Bergmancenter

Tillsammans med Peter Gustafsson blir den gotländska kulturproducenten Emelie Bergbohm ny styrelseledamot i Bergmancenter.... läs mer »

Oliver vill börja tillverka chips

Tidigare har han arrangerat kanalrace i Närsån och varit på landshövdingens årliga sommarfest. Nästa projekt 21-åriga Oliver Lundberg vill ta sig an är gotländsk chipstillverkning.... läs mer »

Mari och hennes dubbelgångare

Det sägs att alla har en dubbelgångare någonstans ute i världen. Men vår publikredaktör Mari Winarve behöver inte leta särskilt länge, och inte särskilt långt bort, för de bor i samma socken.... läs mer »

Inga-Karin om pensionerna: Det är ett stort jäkla hån

Före valet blev hon Inga-Karin med hela Sverige, efter att statsministern ringt upp henne för att prata pensioner. Nu är budgetförslaget lagt, och det ger inte Inga-Karin Jakobsson i Stånga mer pengar i plånboken.... läs mer »

Tryffeln hårt drabbad av sommarens torka

Den gotländska tryffelskörden blir mycket mindre än normalt. På norra Gotland finns i princip ingen tryffel i år.... läs mer »

"Gotlänningarna får för mycket antibiotika"

Gotland ligger i topp i landet när det handlar om att skriva ut antibiotika.... läs mer »