text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Seger och hoppet lever för Visby IBK

Efter en svängig match lyckades Visby IBK vinna den mycket viktiga matchen mot Lindås. Slutresultatet skrevs till 6-5 och Wilmer Viinamäki svarade för fem mål.... läs mer »

Seger för Visby Roma

Visby Roma vann med 3-2 efter straffar borta mot Östersund. I och med att även Huddinge vann sin match innebär det att Visby Roma slutade på andra plats i Allettan norra.... läs mer »

Fyra anställa på Riksutställningar följer med till Riksantikvarieämbetet

Sista maj läggs Riksutställningar i Visby ned. Riksantikvarieämbetet tar över verksamheten första juni men vill bara att fyra anställda följer med.... läs mer »

Färre anmälda till vårens högskoleprov

Den 15 februari var sista dag att anmäla sig till högskoleprover i april. Betydligt färre har anmält att de vill skriva provet i april i år i Visby.... läs mer »

Avfärdar uppgift att rysk oligark lagt bud på hamn i Fårösund

Joachim Kuylenstierna som säljer marinvarvet i Fårösund avfärdar uppgifterna om att den ryska oligarken Vladimir Antonov lagt högsta budet.... läs mer »

Nya arter och produkter ska lyfta gotländskt fiske

Hushållningssällskapet vill utveckla nya produkter gjorda av gotländsk fisk – och de vill gärna att öns fiskare tar vara på flera olika fiskarter.... läs mer »

Rysk oligark leder budgivning på hamn på Gotland

Vladimir Antovov, rysk oligark, har lagt det ledande budet på marinvarvet i Fårösund enligt tidningen Dagens Industri.... läs mer »

Snart klart med ny ägare till hamn i Fårösund

Marinvarvet i Fårösund håller på att säljas. Försvaret är intresserat av att köpa, men det finns fler spekulanter till varvet.... läs mer »

Nu går museichefen i pension

Efter nio år som museichef jobbar han idag sin sista dag. Lars Sjösvärd är nöjd med vad han lämnar efter sig.... läs mer »

Barn och äldre om de nya planeterna

I onsdagskväll svensk tid gick Nasa, den amerikanska myndigheten för rymd- och luftfart, ut med att sju olika planeter har upptäcks utanför vårt solsystem. 40 ljusår bort.... läs mer »

Recepten på Per och Pernillas soppor som de gjorde i Maris Café

Per Malmqvist och Pernilla Hjortenskog gjorde tre soppor i veckans Maris Café, tomatsoppa, champinjon/svampsoppa samt grön ärtsoppa, och bjöd på recepten efteråt.... läs mer »

Boxningen växer på Gotland

Stor boxningskväll i Oslo. I en gymnastiksal i stadsdelen Bingeby tränar Elin Guteskär för att en dag nå toppen.... läs mer »

Anna Hrdlicka (M): Det är otroligt pinsamt

Moderaterna skulle rösta nej till att gå vidare med fastighetsaffären. Men istället för att rösta nej valde partiet att inte rösta alls, de lade ner sin röst i protest. P4 Gotland om tomtförsäljningarna... läs mer »

Kyrkorådets ordförande ger biskopen mothugg

"Det vittnar om okunnighet". Så bemöter kyrkorådets ordförande Lilian Edwards den skarpa kritik som Visbys stifts biskop Sven-Bernhard Fast riktar mot rådet och ledningen för domkyrkoförsamlingen.... läs mer »

Kidzen får en egen Rockskallefest

I helgen arrangeras för fjortonde året i rad Rockskallen på Wisby Strand. Nytt för i år är att barnen får en egen rockfest, Rockskallen Kidz.... läs mer »

Bilderna från Maris café

Jimmy Ahlén, Joel Silva, Emmanuel Benigh Hemmander och Elias Rödland stod för musiken denna fredag, som också bjöd på soppor och pingis.... läs mer »

Gotland säger nej till skatt på inrikesflyget

Gotlands regionstyrelse säger nej till förslaget om statlig flygskatt på flygresor. Trots att de rödgröna egentligen är för en miljöskatt på flyg.... läs mer »