text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Gotland - Radio Gotlands Nyheter 

Snart är det slutrökt på busshållplatsen

Röka på uteserveringen? Glöm det. I sommar blir det förbjudet. Och utanför entréer, på busshållplatser och lek- och idrottsplatser.... läs mer »

Ett steg närmare en ny korttidsenhet på Korpen

En ny korttidsenhet i Visby för 69,3 miljoner är den absolut viktigaste investeringen framöver, enligt Socialnämnden. Ordförande Rolf Öström (M) hoppas att en nybyggnation med 40 platser på Korpenområdet kan bli verklighet redan nästa år.... läs mer »

Fisk utanför Gotland analyseras

Gotländska fiskarter ska undersökas när det gäller mängden tungmetaller och dioxiner. Det är Hushållningssällskapet som beviljats EU bidrag till detta.... läs mer »

Marie Loob blir ny hälso- och sjukvårdsdirektör

 Svenska Spels vice VD och finansdirektör har fått uppdraget att leda hälso- och sjukvårdsförvaltningen på Gotland.... läs mer »

Ny forskning kan rädda almar

Det finns hopp för de hotade almarna. I Spanien har man hittat almar som är motståndskraftiga mot svampsjukdomen almsjuka, något man följer noga på Gotland.... läs mer »

Idag rockar de sockorna

Den 21a mars är världsdagen för Downs syndrom vilket firas med tårtkalas med Svenska Downföreningen på Gotland.... läs mer »

Alléskolan byggs om för 82 miljoner

Alléskolan i Visby är i dåligt skick. Nu ska skolan byggas om för 82 miljoner kronor, det beslutade Barn- och utbildningsnämnden vid sitt senaste sammanträde.... läs mer »

Fotbollsdomaren Adam Ladebäck Årets idrottspersonlighet 2019

P4 Gotland tillsammans med Gotlands idrottsförbund utser Adam Ladebäck till Årets idrottspersonlighet.... läs mer »

Ytterligare SD-ledamot blir politisk vilde

Dennis Söderström, ersättare i både Gotlands hälso- och sjukvårdsnämnd samt i tekniska nämnden, väljer att lämna Sverigedemokraterna, men behålla sina platser.... läs mer »

Cementa kan sänka Sveriges utsläpp om Slitefabriken drivs med el

Cementa och Vattenfall arbetar tillsammans för att ställa om cementtillverkningen i Slite till eldrift. Målet är att är att sänka koldioxidutsläppen, och inom två år vill de ha en pilotanläggning på Gotland.... läs mer »

Säsongen över för Visby Ladies

Det slutade med förlust för Visby Ladies hemma mot Högsbo basket med  66-69 (11-18, 23-18, 14-19, 18-14). Ladies slutar nia i serien och missar därmed SM-slutspelet.... läs mer »

LIVE: Visby Ladies tar emot Högsbo Basket

För vidare avancemang till slutspelet för Visby Ladies gäller bara en sak i matchen mot Högsbo - vinst. Samtidigt krävs att Wetterbygden förlorar sin match mot Alvik.... läs mer »

Romabadet byggs inte om

När skolpolitikerna sammanträdde på onsdagen diskuterades ett tjänstemannaförslag om att Romabadet skulle byggas om till gymnastiksal. Men förslaget röstades ner.... läs mer »

Fotbollstränare positiv till nya spelregler

FC Gutes ungdomstränare Peter Rudberg tror att de nya spelformerna för barn och ungdomar kommer att göra fotbollen mer rättvis.... läs mer »

Sex miljoner back efter två månader för sjukvården

Hälso- och Sjukvårdsnämnden redovisar sex miljoner kronor i underskott de första månaderna på året.... läs mer »

Strömmen tillbaka efter trafikolycka

Vid lunchtid körde en kranbil ner en elledning vid ICA Maxi-rondellen i Visby. Strömmen är tillbaka, men fjärrvärmen är fortfarande påverkad av avbrottet.... läs mer »

Delar av Gotland strömlöst efter trafikolycka

En huvudelledning har rivits ner vid Ica Maxi-rondellen efter en trafikolycka.... läs mer »