text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Centerpartiet klara med valsedeln till regionfullmäktige

32 av de 54 namnen på Centerpartiets valsedel till Gotlands regionfullmäktige är nya. Men toppen domineras av bekanta namn.... läs mer »

Regionen öppnar för nya bostäder nära Söderport

Ny detaljplan kan ge trevåningshus med 20 lägenheter och flera radhus i området vid Södercentrum i Visby.... läs mer »

Oljesaneringen fortsätter i nationalparken

Hittills har mellan 200 och 250 liter oljeklumpar plockats upp på Gotska Sandöns stränder. Tillsynsmannen Örjan Siik känner ilska och frustration.... läs mer »

Årets företagare och årets hantverkare utsedda

Hanna Wiman, vd på Strand hotell är årets företagare på Gotland. Årets hantverkare heter Mathias Johansson, Hallgrens bygg.... läs mer »

Hamnkrogen i Herrvik såld

Hamnkrogen i Herrvik är såld. Ägaren Torsten Christiansson har sålt fastigheten för 6 miljoner och kontraktet är skrivet.... läs mer »

Visby Ladies föll i första kvartsfinalmatchen

Basket. Visby Ladies förlorade med hela 70 - 47 i bortamötet mot Alvik.... läs mer »

Prästens advokat: Ingen har hela bilden av händelserna på Gotland

Det prästen gjorde på Gotland för tio år sedan, riskerar inte att upprepas, försäkrar prästens advokat Andreas Karlgren.... läs mer »

"Jag vill inte att han ska vara präst"

Att prästen som hade sex med konfirmander i Visby stift återigen fick jobba med konfirmander på fastlandet blev droppen. Nu går Linn Harstäde för första gången på tio år ut med sitt namn i ett öppet brev.... läs mer »

Gala prisar hantverkare och företagare

Under kvällens Hantverkar- och företagargala ska det delas ut mästar- och gesällbrev till bland annat målare, skorstensfejare, krukmakare och hudterapeut.... läs mer »

Mycket jobb bakom stolt mästarbrev

Mårten Lydahl är en av elva duktiga hantverkare som tar emot sitt gesäll- och mästarbrev under Hantverks- och företagargalan.... läs mer »

Lantbruket på Gotland behöver en krisplan

Alla hushåll i Sverige har uppmanats att ha mat och vatten hemma så vi klarar oss i minst en vecka om en kris uppstår. Och nu anser LRF att det behövs en plan också för jordbruket, för vad händer om dieseln till reservaggregaten tar slut och vi fortfarande är utan ström.... läs mer »

Spelarkris i Dalhem - drar sig ur trean

Dalhem IF:s styrelse har beslutat att dra ur sitt herrlag i 3 Södra Svealand. Flera av de äldre spelarna vill göra andra saker och att dessutom finns det inte tillräckligt med yngre att fylla på med.... läs mer »

Oljeutsläpp på Sandöns stränder

Länsstyrelsens tillsynsmän på Gotska Sandön har upptäckt oljeklumpar på öns västra, norra och östra sida. Källan till oljespillet är okänd och händelsen har anmälts.... läs mer »

Lilly minns sitt ansikte som det såg ut för tio år sen

Lilly Vävare är synskadad och 86 år gammal och hon är förundrad över all hjälp hon får för att klara vardagen.... läs mer »

Minnet ger Lilly bilder

Publikredaktör Mari Winarve besökta Lilly Vävare som ville berätta om all den hjälp man kan få när man är synskadad.... läs mer »

Största problemet för studenterna: bostadsbristen

Igår bjöds politikerna på Gotland in till ett möte med studenter för att få en större inblick i hur det är att leva och plugga på Gotland. Frågan om bostäder och bristen på detsamma tog stor plats under kvällen.... läs mer »

Ladiesstjärnan inför kvartsfinalserien mot Alvik

Uppkast i match ett av tre mellan Ladies och Alvik. Felicia Camara Ponturo är hoppfull inför kvällens match och passar också på att avslöja vad hon fördriver tiden med under lagets båtresor.... läs mer »