text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Fiskforskning vid Ar fälld för forskningsfusk

Internationellt uppmärksammad fiskforskning på Gotland om plast i fisk har saknat djuretiskt tillstånd. Rådata bakom slutsatserna saknas också.... läs mer »

Destination Gotland inför självincheckning

Nu kan du som resenär själv checka in när du åker färjan. Ett nytt system som företaget tror kommer att underlätta för de åkande.... läs mer »

Håkan Loob gjorde sista dagen med Färjestad

Första matchen för Färjestad gjorde han 1979. Nästan fyra decennier senare stämplar han ut för sista gången.... läs mer »

Hon ställer ut årstiderna i Botaniska trädgården

Solveig Artsman har i många år fotograferat årstiderna i Botaniska trädgården i Visby. Nu finns några av hennes bilder i en utomhusutställning.... läs mer »

Bilderna från Maris café

Veckans café i P4 Gotland gästades av botaniska föreningen, Hörnrummets trivselkommitté, Lärbro PRO och Maria Lindgren som bakade chokladcupcakes.... läs mer »

Efter kritiken: Almedalsveckan ställer nya krav

Ledningen för Almedalsveckan fick kritik efter att nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen tilläts delta i veckan. Men nu backar ledningen för veckan, däremot inte på allt.... läs mer »

Stora förluster efter Gotlandsbolagets intåg i Stockholms skärgård

Gotlandsbolagets intåg i båttrafiken i Stockholms skärgård har hittills inneburit stora ekonomiska förluster – och en bitter strid med bolagets tidigare kompanjon.... läs mer »

Ny diskussion om säkerheten vid Almedalsveckan

Region Gotland har en förnyad diskussion med polisen kring säkerheten under Almedalsveckan, mot bakgrunden av Nordiska Motståndsrörelsens deltagande.... läs mer »

Nytt arbetsätt för deltidbrandmännen på Gotland

På måndag startar den nya organisationen för räddningstjänsten. Färre deltidsbrandmän men ett modernt sätt att bygga brandförsvar menar Region Gotlands räddningschef.... läs mer »

Fängelse för hotellparet

Det blir fängelse för det par som under falskt namn tog in på hotell i Visby och sedan smet från notan.... läs mer »

Smaklösa besöker oupptäckta platser på Gotland

De har spelat tillsammans i över 40 år. Trots det har gotländska bandet Smaklösa inte spelat i alla socknar på ön. Nu ska de upptäcka de oupptäckta.... läs mer »

Bro kan ta kryssningsturister till innerstan

Mycket talar för att det blir en bro för att kryssningsturisterna ska kunna ta sig från kryssningskajen till världsarvet Visby.... läs mer »

CD-skivor skyddar lamm från örnarna

CD-skivor på ryggen gör lamm i När till levande fågelskrämmor.... läs mer »

Luftvärnet övar på ön

Just nu finns soldater från luftvärnsbataljonen Lv6 i Halmstad på Gotland för att öva tillsammans med arméns jägarbataljon från Arvidsjaur.... läs mer »

Faragó inviger Bergmanveckan

Det är nu klart att årets Bergmanvecka invigs av Katinka Farago den 26 juni. Hon förärades i år med en hedersguldbagge för de 40 år hon arbetart nära Ingmar Bergman.... läs mer »

Säkerheten i fokus vid årets studentfirande

Höjd ålder på flakvärdarna till 25 år, särskilda publikplatser och volontärer i vimlet under studentdagen. Det ska höja säkerheten under firandet.... läs mer »

Håkan Onsjö lämnar byggnadsnämnden

Moderatpolitikern Håkan Onsjö lämnar byggnadsnämnden efter många år. Som skäl anger han tidsbrist.... läs mer »