text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Slam på åkern eller inte?

Region Gotland vill leverera avloppsslam till gotländska bönder. Men trots att det skulle vara gratis för lantbrukarna verkar det inte vara så populärt.... läs mer »

Hovivuori ny tränare för Visby IBK

Niklas Hovivouri blir ny tränare för innebandyklubben Visby IBK de kommande säsongerna.... läs mer »

Nya Sävehuset invigs med öppet hus

Efter en omfattande ombyggnad för 274 miljoner är nu det nya Sävehuset vid Wisbygymnasiet klart att tas i bruk.... läs mer »

De får Kräklingbos manskör att sjunga om krig och fred

Kräklingbo manskör har till stor del sjungit samma sånger sen 1800-talet. Nu uppdateras repertoaren med nyskrivna sånger om fred och frihet, komponerade av ensamkommande flyktingar på Gotland.... läs mer »

Coach Leman summerar säsongen

Visby Ladies nådde målet att komma till slutspel men blev direkt utslagna i kvartsfinal. Tränaren David Leman ger sin bild av den gångna säsongen.... läs mer »

Örjan överraskades av en säl i skogen

Tillsynsmannen Örjan Samuelsson gjorde ett annorlunda fynd i skogen på Gotska sandön på onsdagen: han mötte en sälkut.... läs mer »

P4 Gotland firar 40 med öppet hus och Ring så spelar vi

I maj är det 40 år sedan som Radio Gotland startade sina sändningar. Det firar vi med att bjuda in till en heldag... läs mer »

Länsstyrelsen: fisk odlas bäst på land

Länsstyrelsen på Gotland har ansökt om 565 000 kronor från de så kallade Peter Larsson-pengarna för att undersöka möjligheterna att odla fisk på land.... läs mer »

Kraftig ökning av psykisk ohälsa

De senaste fem åren har antalet sjukskrivna på Gotland ökat med 127 procent. Och sjukskrivningarna för just psykisk ohälsa svarar nu för 40 procent av alla sjukskrivningar.... läs mer »

Hasse har egen brandbil

Efter att grävfirman ryckt in vid en skogsbrand skaffade Hans Wistrand mer och mer utrustning och hjälper nu även företag med släckning om det behövs.... läs mer »

Gotlands extremister står till höger

Höstens hot mot poliser, åklagare och fastighetsuthyrare visar på Gotlands största utmaning: de högerextrema. Det säger Anna Carlstedt, nationell samordnare mot våldsbejakade extremism.... läs mer »

Kim Tallberg klar för Tingsryd

Gotländske ishockeyspelaren KimTallberg har skrivit kontrakt med Tingsryd i Hockeyallsvenskan.... läs mer »

Antalet sjukskrivningar i psykiatriska diagnoser har ökat med 127 procent på fem år på Gotland

Ny statistik från Försäkringskassan visar att 2016 gjorde 1032 sjukskrivningar på Gotland. 40 procent av dom berodde på psykisk ohälsa.... läs mer »

Länsstyrelsen väntar på besked angående Natura 2000 områden

Länsstyrelsen har lämnat förslag till naturvårdsverket att utöka naturskyddsområdet vid Filehajdar och göra området till ett Natura 2000 område.... läs mer »

Follingbo Folkets hus: Snart är baracken på plats i Follingbo

I somras brann Folket hus i Follingbo ner till grunden. Nu ser det ut att bli en barack med veranda på samma ställe.... läs mer »

Halv tolv är det lunch hos Barbro

Varje vardag bjuder 93-åriga Barbro Ahlqvist på lunch i sin lägenhet på Åkermanska i Visby.... läs mer »

Ny plats för letande barn

Leka och leta. Det är tanken bakom Gotlands nyaste lekplats. En lekplats annorlunda än andra lekplatser. I Kinnerstugan handlar leken om att hitta rätt. Och för orienteringsklubben att fixa återväxt.... läs mer »