text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Räddningstjänsten lämnar branden i Slite

Räddningstjänsten lämnar vid 18-tiden på torsdagskvällen branden på Cementa, men Sliteborna uppmanas hålla sig inomhus om röken ligger på.... läs mer »

Idel lovord för "nya" Tofta bad

Tofta bad ska de kommande åren förvandlas till en badort i världsklass. Det är i varje fall målet för de nya ägarna.... läs mer »

Säker hemmaseger för FC Gute

FC Gute hade inga större problem att besegra IFK Aspudden-Tellus på Gutavallen. 4-1 slutade matchen och Villiam Dahlström var tvåmålsskytt.... läs mer »

P18 vidare i Svenska Cupen

Efter ett ledningsmål i slutet av första halvlek släppte P18 aldrig greppet mot Boo FF. I andra halvlek utökades ledningen till 2-0 vilket också blev slutresultatet.... läs mer »

Vinden vänder och slitebor uppmanas gå in

Vinden har kantrat något i Slite och ligger nu ner mot samhället. Boende i Slite uppmanas att hålla sig inomhus och stänga dörrar och fönster. Samtidigt har räddningsinsatsen förlängts.... läs mer »

Tvärstopp för all vindkraft

Att Svenska Kraftnät beslutat att det inte blir någon ny elkabel mellan Gotland och fastlandet innebär ett tvärstopp för utbyggnad av all vindkraft på Gotland.... läs mer »

Geab överraskades av kabelbesked

Gotlands Energis vd Jan Karlsson blev mycket överraskad av Svenska Kraftnäts besked i går att det inte kommer att bli någon ny elkabel mellan Gotland och fastlandet.... läs mer »

Cementabranden: Oro om vinden vänder

Polisen diskuterar åtgärder om vinden vänder i Slite och drar in över samhället. Dessutom skapas ett samlingscentrum dit oroliga kan vända sig.... läs mer »

Cement kvävde elden vid Cementa

Vid branden i plastlagret vid Cementa användes en lite annorlunda metod för att släcka eldhärden, det vill säga genom att kväva den med cement.... läs mer »

Branden på Cementa under kontroll

Räddningstjänsten arbetar ännu med att släcka branden på Cementa, som nu är under kontroll. Allmänheten uppmanas att fortsätta hålla sig inomhus.... läs mer »

Gertrud i Slite: Det känns obehagligt

Gertrud Karlsson bor bara 40 meter från den kraftiga branden vid Cementa i Slite. Här berättar hon om sin upplevelse.... läs mer »

Cementas miljöchef om branden

En brand utbröt strax efter klockan 19 vid Cementas fabrik i Slite. Företagets miljöchef Kerstin Nyberg berättar om branden.... läs mer »

Ingen ny elkabel till Gotland

Svenska kraftnät avbryter arbetet med den planerade elförbindelsen mellan Gotland och fastlandet. Det beslutade styrelsen i dag efter att en så kallad nyttoanalys blivit klar.... läs mer »

Gotländsk granat hittad i Småland

En rökgranat från Gotland har hittats hos ett återvinningsföretag utanför Värnamo i Småland. Området spärrades av efter att polisen konstaterat att granaten var explosiv.... läs mer »

Träden kan vara påverkade av vattentäkten

Är träden sjuka i pumpskogen eller är döda träd och grenar bara en del av skogens naturliga livscykel?... läs mer »

Gotländska primörer blir flygplansmat

Tre gotländska gårdar har fått i uppdrag att leverera rotfrukter och grönsaker till SAS som nu väljer att göra en satsning på närproducerad mat influerat av den nordiska matkulturen.... läs mer »

Maria Modig slutar som förvaltningschef

Under onsdagsförmiddagen kom beskedet att Maria Modig kliver av posten som förvaltningsdirektör vid kultur- och fritidsförvaltningen.... läs mer »