text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Gotland - Radio Gotlands Nyheter 

Saneringen efter oljeutsläppet fortsätter under natten

Saneringsarbetet efter oljeläckaget på Visborgsområdet kommer att fortsätta under natten – men själva läckaget är stoppat.... läs mer »

SMHI varnar för kraftigt regn

SMHI har gått ut med en klass 1-varning för stora regnmängder på Gotland. Under för- och eftermiddagen på tisdag väntas ihållande och kraftigt regn som kan ge 30-50 millimeters nederbörd.... läs mer »

Oljeläcka i södra Visby - har runnit ut i havet vid Södra Hällarna

Det har kommit ut olja i spillvattennätet och dagvattennätet i södra Visby, från den tvätthall för militära fordon som tidigare fanns på södra Visborg. Exakt hur mycket olja som kommit ut är ännu oklart enligt Anders Ekström på Teknikförvaltningen. Men det ska ha runnit ut i havet.... läs mer »

Mustafa, polis och föreläsare: "Svenskar kan inte prata integration"

Mustafa Panshiri kom till Sverige från Afghanistan när han var 11 år gammal. Och polis blev hans yrkesval. Men 2015 när den stora flyktingvågen kom till Sverige lämnade Mustafa sitt polisyrke för att istället föreläsa för ensamkommande ungdomar.... läs mer »

Nordkalk driver inte den rättsliga processen vidare

Nordkalk har beslutat att inte driva den rättsliga processen rörande Natura 2000 utpekandet i Bunge vidare till Europadomstolen i Strasbourg. En sådan process är svår att överblicka och riskerar att bli både långdragen och kostsam. Skriver de i ett pressmeddelande.... läs mer »

Långdistanslöparen Fred Grönwall slog nytt Gotlandsrekord

Långdistanslöparen Fred Grönwall slog nytt Gotlandsrekord när han deltog i Köpenhamns halvmaraton. Han löpte de 21 kilometerna på 1 timme, 7 minuter och 22 sekunder, en hel minut snabbare än det tidigare Gotlandsrekordet som stått sig i många år.... läs mer »

Landshövdingen ute och cyklar under trafikantveckan

Europeiska trafikantveckan arrangeras nu 16-22 september för Region Gotland. Under veckan kan man på Gotland testa elcykel, gå på föreläsningar. Landshövding, Anders Flanking har redan börjat cykla – och kommer göra det så många dagar som möjlig.... läs mer »

Första dagen som vikarierande regiondirektör

Idag är det första dagen på jobbet för Marica Gardell som regiondirektör. Vi har tidigare berättat att den ordinarie regiondirektören Peter Lindvall är sjukskriven året ut och att Gardell tar platsen som vikarie under tiden. Marica Gardell besökte oss under morgonen inför sin första arbetsdag.... läs mer »

Mer personal vid återvinningskärlen sparar pengar

Vid återvinningen i Visby har man under en period testat att ha mer personal vid containrarna så att det som lämnas hamnar i rätt kärl. Enligt teknikförvaltningens beräkningar kan man tack vare personalens närvaro, både öka intäkterna och sänka kostnaderna med omkring 1,2 miljoner om året.... läs mer »

Fler vill bli tandsköterska än det finns utbildningsplatser

Efter nyår ska en ny kull tandsköterskor utbildas i Visby. Intresset för yrkesutbildningen till tandsköterska på Gotland är fortsatt stort.... läs mer »

Visby Ladies ute ur svenska cupen

Det blev bara en match för Visby Ladies i svenska cupen i basket. Laget förlorade mot Wetterbygden från Huskvarna, som vann med 88-57, i en match som spelades i Oskarshamn.... läs mer »

Visby/Roma tappade segern

I hockeyettans andra omgång ledde Visby/Roma borta mot Väsby med 4-1 inför sista perioden. Men Väsby vände och kunde till slut vinna efter straffar med 5-4.... läs mer »

Misstanke om allmänfarlig vårdslöshet efter brand i Dalhem

Polisen har gjort en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet efter en brand i en flygelbyggnad i Dalhem på söndagen.... läs mer »

Region Gotland om laserskjutningen mot ambulanshelikoptern: Mycket allvarligt

Region Gotlands tjänsteman i beredskap Rikard von Zweigbergk, ser allvarligt på att öns ambulanshelikopter besköts med laser på lördagskvällen.... läs mer »

Lekplatser runt om på Gotland kan tas bort

Sex lekplatser runt om på Gotland riskerar att tas bort, eftersom de ses som undermåliga och inte har den standard som krävs för att vara säkra.... läs mer »

Ambulanshelikoptern besköts med laser

Ambulanshelikoptern från Gotland besköts med grön laser när den var på väg till Karolinska Sjukhuset med en patient sent på lördagskvällen. En ur besättningen fick söka vård.... läs mer »

Blåsig söndag väntar runt Gotland

SMHI varnar för kulingvindar på Östersjön under söndagen.... läs mer »