Det finns ovanligt många träskulpturer i denna 1200-talskyrka, intressanta målningar från 1200-talet och en blek Jesus är annat man kan få se
Kyrkobyggnaden uppförd i olika etapper under 1200-talet. Tornet färdigställdes aldrig i höjd och de planerade sidogallerierna uteblev.
Kalkmålningar från 1200- och 1400-talet upptäcktes vid senaste restaureringen; jämför målningen i Linde - Hjälp från ovan vid skvaller.
Triumfkrucifix och dopfunt 1200-tal. Predikstol 1722. Prästbänk med porträtt 1642.
Altartavla av Johan Bartsch 1664.
På Mariaaltaret står S:ta Brigida skulptur sen 1500-talet (vi sa tidigare att detta var den heliga Birgitta, men så är det inte).
Det finns ovanligt många träskulpturer bevarade i kyrkan, en glädje att se. Den riktiga dyrgripen, ett krucifix från 1100-talet, kommer småningom på en egen sida.
Öppet för besök
De medeltida kyrkorna på landet är vanligen öppna dagtid för besök mellan 15 maj och 15 september, såvitt det inte restaureras, men ta hänsyn om det pågår begravning, bröllop eller annan verksamhet.
Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.
Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.
Vägbeskrivning
Bäl socken är gulmarkerad på kartan, klicka och socknen med utflyktsmål visas.