text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Nyheter 

Friends arenas system kraschade när biljetterna släpptes

16.00 tisdag eftermiddag släpptes biljetterna till VM-play-offmatchen mellan Sverige och Italien. Bara några minuter senare kraschade systemet.... läs mer »

Lisa Magnusson: Det "naturliga" är inte alltid bäst

Att minska användningen av plast ses som viktig grön politik. Men naturmaterial som trä, papper och bomull är ofta ännu sämre för miljön.... läs mer »

Dramatenpris till ”kylige djävulen” Jonas Karlsson

Dramaten delar varje år ut O’Neill-priset till ”högt förtjänta artister” på teatern. Vid fyratiden i dag tilldelades priset Jonas Karlsson, bland annat för hans roll som despoten Rickard III. ”Jag blev alldeles rörd”, säger Jonas Karlsson till DN.... läs mer »

”Misslyckande att delningsekonomin inte blivit större”

REPLIK DN Debatt 14/10. Att inte delningsekonomin har blivit större i Sverige hittills är ett misslyckande och kostar oss varje dag i form av miljöproblem, utanförskap och ungdomsarbetslöshet. Vi bolag som verkar inom delningsekonomin är inte här för att konkurrera med befintliga branscher, utan vi är här med uttalade ambitioner om att lösa de stora utmaningar Sverige har, skriver företrädare för Shared Economy Sweden.... läs mer »

Härvan på Trafikkontoret växer – flera har fått gå

DN kan avslöja nya uppgifter om härvan på Trafikkontoret i Stockholm. En utredning visar bland annat att en tjänsteman bett en leverantör om en helikoptertur i gåva för en kollega som skulle pensioneras. Flera personer har nu fått lämna Trafikkontoret.... läs mer »

”Prispressen kan öka när priserna blir offentliga”

SLUTREPLIK DN Debatt 9/10. Såväl reglerade priser som möjlighet till utbyte utanför förmånerna är nödvändigt för att åstadkomma en väl fungerande konkurrens och lägre kostnader för läkemedel utanför förmånerna, skriver utredaren Anna-Lena Sörenson.... läs mer »

Stölder av dyra bildelar ökar igen

Polisens insatser för att hindra bildelsstölder har inte räckt till. Under årets första nio månader ökade brotten med nästan 19 procent till 2.874 bildelsstölder jämfört med samma tid i fjol. Stockholms län är särskilt hårt drabbat.... läs mer »

En stat, ett parti, en Xi

DN 18/10 2017. Under fem år med Xi Jinping vid makten har Kina blivit en allt hårdare diktatur.... läs mer »

Johan Hilton: Vår överheta och självrättfärdiga samtid kräver fler sunda tvivlare

Pjäsen ”Doubt” kan läsas som en allegori om den politiska debatten. Och kanske i synnerhet över den på sociala medier.... läs mer »

Många anklagelser om sexövergrepp – men vad får man egentligen säga om andra?

Just nu strömmar det in berättelser i de sociala medierna från kvinnor som berättar om erfarenheter av sexuella övergrepp under hashtaggen #MeToo. Men vad får man egentligen säga utan att riskera att dömas för förtal? DN har talat med några experter på förtal och yttrandefrihet.... läs mer »

Matade rådjur i tre år – kräver kommunen på pengar

Kan man få pengar av kommunen för att mata rådjur? Ja, tycker en boende i Täby som under tre års tid matade flera vilda djur i Täby till en kostnad av 225 kronor per vecka. Nu vill han ha tillbaka pengarna av kommunen.... läs mer »

Italienska reaktionen: ”Hämnden ska serveras kall”

Italien har inte glömt. Skämten om ”due a due”-matchen mot Danmark för 13 år sedan haglar från Medelhavslandet efter att det står klart att Sverige och ”Gli Azzurri” möts i VM-kval-playoff.... läs mer »

Weinsteins kollega: ”Det är en vargflock”

Efter flodvågen av vittnesmål efter Weinsteinskandalen höjs röster för att Hollywood och filmbranschen måste ändra kurs kring sexuella trakasserier.... läs mer »

Johan Esk: Att få börja hemma – det kan ta Sverige till VM

Italien är en svår motståndare men det kunde varit värre. Och att börja hemma kan vara vinstlotten som tar Sverige till fotbolls-VM.... läs mer »

Sven Gustavsson: Utmanarna har stärkt upp men Golden State vinner andra raka NBA-titeln

Tampa. Trots att topplagen förstärkt under sommaren är det bara skador som kan stoppa Golden State Warriors att ta sin andra raka NBA-titel. Utmanarna Cleveland har fått Isaiah Thomas och Dwayne Wade för att hjälpa LeBron James till sin åttonde raka final. I natt svensk tid börjar NBA-säsongen.... läs mer »

Erik Helmerson: För kvinnan avskaffades aldrig slaveriet

Slaveriet är inte borta. Det lever kvar inte minst i gestalt av miljontals kvinnor som saknar all möjlighet att styra över sitt eget liv.... läs mer »

Marko Modiano: "Alla språk, även engelskan, förändras kontinuerligt"

INLÄGG.... läs mer »