text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Nyheter 

Duterte ger fri lejd till Kina

Filippinernas president Rodrigo Duterte väljer att inte fördöma Kinas agerande i Sydkinesiska sjön. Det står klart efter helgens toppmöte med sydostasiatiska ledare, där Duterte stod värd och höll i ordförandeklubban.... läs mer »

al-Qaida-medlemmar dödade i Jemen

Fem misstänkta al-Qaida-medlemmar har dödats i en amerikansk drönarattack öster om den jemenitiska huvudstaden Sanaa, enligt lokala myndigheter.... läs mer »

Lärare dog i terrorattentat – hedras på sociala medier

Skolan Kronan i Trollhättan har återigen drabbats av en stor sorg.  Läraren Marie Kide, som överlevde skolattacken i Trollhättan, föll istället offer för dådet i Stockholm. Nu hedras hon i ett uppmärksammat brev på sociala medier. ... läs mer »

Trump firade hundra dagar med mediahån

Han nobbade traditionsenlig korrespondentmiddag och kallade media för "fake news". Donald Trump firade i stället hundra dagar som president med sin supportrar på ett massmöte i Pennsylvania.... läs mer »

Oro för attacker försvårar hjälp till utsatta i Nigeria

Självmordsbombare och attacker försvårar FN:s hjälpinsatser i nordöstra Nigeria, som är hårt drabbat av stridigheter och matbrist. Även flyktingläger, där mycket av biståndet delas ut, har blivit måltavlor för fruktade Boko Haram.... läs mer »

USA-pressen: Vi är inte fejkade nyheter

Även om Donald Trump saknades på årets korrespondentmiddag för journalister i Washington DC, USA, var han högst närvarande i anden. Den journalistiska veteranen Bob Woodward vände sig direkt till Trump. – Herr president, medierna är inte fejkade nyheter.... läs mer »

Komiker ordnade alternativ korrespondentfest

Will Ferrell och Steve Buscemi fanns bland gästerna på komikern Samantha Bees alternativa korrespondentfest i natt. ”Den nye killen behövde bara 100 dagar och anses nu vara tidernas värste president”, sade Ferrell i sin monolog som George W Bush.... läs mer »

Karin Bojs: Vem åt upp den gamla mastodonten?

Det började redan på gymmet i torsdags morse. En medtränare hojtade tvärs över salen, så fort han fick syn på mig: ”Tänka sig att människor har varit så tidigt i Amerika!”... läs mer »

Stockholmstestet vecka 17

Eva-Karin Gyllenberg ställer fem frågor om kungar i brons i huvudstaden.... läs mer »

Daniel Ståhl: Jag siktar på 70 meter i år

TAMPA. Världsettan i diskus från i fjol är redan världstvåa i år och han lovar mer. – Det blir något stort i år. Jag siktar på 70 meter, säger Daniel Ståhl från träningslägret i Dan Diego i Kalifornien.... läs mer »

HV71:s matchhjälte: Det svartnade

Den dramatiska finalserien mellan HV71 och Brynäs avgjordes i förlängning i den sjunde och sista matchen. Stor matchhjälte blev hemmasonen Simon Önerud. - Det är bara svart efter det, säger han om segermålet.... läs mer »

Flera döda under tornador i Texas

Minst fem personer dog av en rad tornador som drabbade Dallas utkanter på lördagen. Dödssiffran tros stiga.... läs mer »

Terese Cristiansson: Taxichaufförernas trick gör mig skogstokig

Taxiresan slutar som många tidigare. Jag stiger ur bilen och ser ut som ett åskmoln, plockar fram kameran och tar en bild på registreringsskylten, säger att jag ska ringa polisen och lägger exakt vad färden skulle ha kostat i framsätet.... läs mer »

Här är roboten som skriver ut en hel byggnad

Den största och snabbaste 3D-utskriften hittills visar hur framtidens hus kan konstrueras: på plats av robotar, med sand, jord, grus eller is från platsen som byggmaterial. Det blir möjligt att bygga i katastrofområden, i öknar eller på andra planeter.... läs mer »

Roboten bygger hus med 3D-skrivare

Här är roboten som bygger hus med hjälp av 3D-skrivare.... läs mer »

Herr B: Små, små lappar till framtiden

Kåseri. I vår familj gömmer vi små meddelanden till varandra. Jag vet precis var min fascination för gömda meddelanden började: på en ö i skärgården.... läs mer »

Även familjen pekar ut pengar som motiv

En obeskrivlig tragedi och ett trauma. Men en lättnad att det nu går till rättegång och får ett avslut. Så beskrivs känslorna hos efterlevande, efter de båda morden vid en sommarstuga i Arboga.... läs mer »