text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Nyheter 

Bilen larmar själv SOS efter olycka

När bilen krockar måste någon larma SOS. Men inte länge till. Snart är de självlarmande bilarna här och de följs av fler innovationer som ersätter behovet av en människa som slår 112.... läs mer »

En person skadad vid fallskärmshopp

En olycka med en fallskärmshoppare inträffade på Kristianstad Österlen flygplats i Kristianstad kommun vid klockan 14 på söndagen. Ambulans, räddningstjänst och polis larmades till platsen.... läs mer »

Hiljemark: Hårt jobb som gäller

Nederländernas förlust var överraskande. Samtidigt anser Oscar Hiljemark att det inte påverkar Sveriges fortsatta kvalspel. – Börjar vi sväva iväg och titta på VM är vi snett på det, säger han.... läs mer »

Över 50 fängslade efter förlisning på Medelhavet

En egyptisk domstol har dömt 56 personer till fängelse för inblandning i en båtolycka på Medelhavet i fjol, då över 200 människor omkom, enligt källor inom rättssystemet. De åtalade ska ha dömts till mellan sju och tretton års fängelse. En person frikändes.... läs mer »

Maria Crofts: Jobb på ferierna en bra chans även för dem som tar in de unga

Arbetsgivarna har mycket att vinna på att anställa sommarjobbande ungdomar. Särskilt i de branscher där det är svårt att hitta arbetskraft. En tidig inblick i arbetet kan avgöra yrkesvalet.... läs mer »

Drömjobbet blir en sommar bland lemurerna

Sofia Kleiman ska ta hand om lemurer, ormar och apor i sommar. Som feriearbetare på Skansenakvariet får hon även svara på besökarnas nyfikna frågor.... läs mer »

Flera gripna i protester i Ryssland

Moskva. Över 130 människor har gripits i Moskva på en demonstration mot korruption. Manifestationer hålls just nu över hela Ryssland och polisen har gripit folk över hela landet, inklusive oppositionsledaren Aleksej Navalnyj.... läs mer »

Amanda Sokolnicki: Moderaternas kris kan bli dödsstöten för KD

Mellan SD-utspel, opinionsras och avgångskrav är det lätt att glömma att det inte bara är moderater som har anledning att oroas av partiets kollaps. En av dem som kan drabbas allra hårdast är Ebba Busch Thor (KD).... läs mer »

Allvarligt skadad i knivbråk i natt

En man i 30-årsåldern skadades allvarligt och har opererats för knivskador efter ett bråk mellan två grupperingar i centrala Linköping strax efter klockan tre i natt, skriver Corren. Polisen utreder händelsen som försök till mord.... läs mer »

Därför är pandor svarta och vita

Jättepandornas karaktäristiska vita och svarta päls har gäckat forskarna i årtionden. Men nu tycks forskare i Kalifornien ha knäckt koden till varför pandor ser så annorlunda ut jämfört med andra arter inom björnfamiljen.... läs mer »

Victoria Kawesa ny partiledare för Fi

Victoria Kawesa blir jämte Gudrun Schyman ny partiledare för Feministiskt initiativ. Som landets första svarta partiledare hoppas den nyvalda 41-åringen kunna intressera fler människor för politik.... läs mer »

Plastig mask förtar Mayhems mystik på Kraken Sthlm

Röken, förlåt begravningsdimman, bäddar för öppningslåten ”Funeral fog” och de bultande baskaggarna får nyckelbenen att vibrera.... läs mer »

Rulltrappa skenade – 18 personer skadade

Minst 18 personer skadades när en rulltrappa plötsligt bytte riktning och började skena mitt i köpcentrumet Langham Place i Hongkong. En övervakningskamera fångade hela förloppet när rulltrappan som gick uppåt plötsligt började störta neråt.... läs mer »

En familj slänger 30 kilo textil i soporna varje år

I Sverige slänger vi närmare åtta kilo textil per person i soppåsen varje år. Mer än hälften är fullt användbart. Textil är den fjärde största källan till klimatutsläpp i Sverige, men trots det finns i dag inga styrmedel för att sortera och ta tillvara produkterna.... läs mer »

Second hand klimatsmart affär

Att köpa kläder på second hand är klimatsmart. Men bara en liten del av den textil som kasseras lämnas till insamlingar. Emmaus Stockholm vill helst sälja varorna i sina butiker, men det mesta exporteras.... läs mer »

Samarbete en tidstjuv som gör att färre hinner arbeta

Mejlen, mobilen och möten stjäl så mycket arbetstid att jobbet inte hinns med. En undersökning från USA visade nyligen att tiden för samarbete och nätverkande slukar 80 procent av arbetsdagen. Några få medarbetare blir flaskhalsar.... läs mer »

Årets hittills varmaste dag är här

Årets första lilla värmebölja rullar just nu in över de södra delarna av landet. På söndagseftermiddagen kommer de östra delarna av Svealand och Götaland att kunna njuta av nästan sommarlika temperaturer. Men snart stundar ett bakslag.... läs mer »