text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Nyheter 

Larm om explosion på arena i Manchester – flera döda

Flera personer har omkommit i samband med en explosion på Manchester Arena i Manchester i mellersta England. Polisen gått ut och varnat människor för att vistas i området, skriver Manchester Evening News.... läs mer »

Världens bästa ute efter ny titel

Världens bästa kvinnliga orienterare ska dra på sig landsdressen igen. I helgen är det dags för världscuppremiär i Finland. – Jag tror att banorna kommer att passa mig bra, säger Tove Alexandersson.... läs mer »

Pia Sundhages EM- trupp är i princip redan klar

Konturerna av sommarens EM–trupp i fotboll blir allt mer tydliga. När förbundskaptenerna Pia Sundhage och Lilie Persson vid måndagens presenterade den trupp som ska möta USA och Skottland, 8 respektive 13 juni, konstaterar man att inte mindre än 17 av de uttagna spelarna nu har varit med i samtliga fyra landslagstrupper som förbundskaptenerna presenterat i år.... läs mer »

Grekland får vänta på skuldlättnader

Nästa vecka kan Grekland få en efterlängtad utbetalning från landets tredje räddningsprogram, signalerade eurogruppen när den möttes på måndagen. Men beslut om skuldlättnad får landet vänta på.... läs mer »

Pole-vinnaren i Indy 500 utsatt för rån under pistolhot

Tampa. Scott Dixon, som körde till sig pole position i Indy 500, rånades strax efter kvalet, där han fick en pistol riktad mot sitt huvud.... läs mer »

Stort uppsving för Labour inför parlamentsval

Labour har på kort tid gått starkt framåt i opinionen inför det stundande brittiska parlamentsvalet. Speciellt stora har framgångarna i Wales varit – där leder partiet nu med 10 procentenheter över Tories. Förändringen kommer efter att Labour släppte sitt vänsterbetonade valmanifest, enligt The Independent.... läs mer »

Simon Therns mål avgjorde derbyt

Simon Thern ställdes utanför startelvan. Men en tidig skada på Per Karlsson innebar att han fick hoppa in redan efter 19 minuters spel. En minut senare hade han avgjort derbyt mot Djurgården, med matchens enda mål.... läs mer »

AIK-ikonen efter tuffa tiden: ”Jag grät som ett litet barn”

Första AIK-matchen på två år skulle ha spelats i torsdags. I stället fick Kenny Stamatopoulos kliva in i tvillingderbyt – och bli matchhjälte. I en match som var allt annat än lätt att spela. – Det kändes som att jag blev av med en 150 kilo tung ryggsäck, sa 37-åringen.... läs mer »

Bush vill göra comeback efter skandalklippet

Programledaren Billy Bush fick sparken från sitt jobb efter att han och Donald Trump, ovetande om att de spelades in, skämtat sexistiskt. Nu vill Bush göra comeback.... läs mer »

Derbyspöket lever – AIK höll för DIF:s press

Ingen ville egentligen prata om att derbyspöket faktiskt lever vidare. – Vi tänker inte på spöken när vi är på plan, vi får helt enkelt inte in bollen, säger Kevin Walker... läs mer »

Saudiavtal gladde Wall Street

Kurserna steg på USA-börserna på måndagen, med teknik- och försvarsindustrin som draglok, efter beskedet om helgens vapenavtal mellan USA och Saudiarabien.... läs mer »

Tre Kronor mot Ryssland i nästa VM

Tre Kronor hann inte ens avsluta sitt guldfirande innan grupperna till nästa års ishockey-VM presenterades.... läs mer »

Helsingborg hänger på BP

Det såg in i det sista ut som att Helsingborg skulle tappa poäng i superettanfotbollens tätstrid.... läs mer »

Präst kritiseras för utspel om homosexuella

”Tvinga inte präster att viga samkönade par”, skriver prästen Jan-Åke Karlsson i Bro och Brastad pastorat på västkusten i en debattartikel i Bohusläningen.... läs mer »

Landvetter utrymt – misstänkt föremål hittat

En del av flygplatsen Landvetter har utrymts. Anledningen är att man har hittat en misstänkt väska i avgångshallen. Polisens bombgrupp har fört det misstänkta föremålet från platsen. – Vi gjorde en analys och det indikerade på sprängämnen, säger Swedavias presschef Anders Porelius. ... läs mer »