text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Nyheter 

Hus i Leicester helt förstört efter kraftig explosion

Ett bostadshus med en butik på bottenvåningen har raserats helt av en explosion i Leicester i England på söndagskvällen. 60 hus runt explosionsplatsen har utrymts.... läs mer »

”Vi skulle behöva vara många fler för att göra skillnad på riktigt”

Poliserna Amir Zujovic och Ted Eriksson märker båda av bristen på personal i blåljusverksamheten.  De tvingas ofta prioritera bort det brottsförebyggande arbetet – och ser sina erfarna kollegor lämna yrket. – De som drabbas är ju i slutänden vanliga människor som behöver hjälp, säger polisassistent Amir Zujovic.... läs mer »

Stor minskning av poliser på gator och torg

Antalet poliser på gator och torg har minskat med elva procent på sex år. Många av de mest erfarna flyr yrket. För att lösa det akuta problemet vill justitieministern låta fler civilanställda avlasta utredande poliser. Det möjligheten är uttömd, menar polisfacket.... läs mer »

Maria Schottenius: Låga kvinnolöner kan få en uppföljare i låga invandrarlöner

Hemmafrun försvann men kvinnors löner blev mycket lägre än mäns. Med förnumstiga argument propagerar nu politiker för att det ska skapas en låglönesektor för invandrare. Hur jämlikt är det? ... läs mer »

Regeringen vill strypa möjligheten till skatteplanering via Malta

Det ska bli svårare för den som vill skatteplanera genom att ha sina pengar i bolag på Malta och Falklandsöarna.  – Vi har ju sett att människor som har stora tillgångar inte är med och betalar skatt, säger finansminister Magdalena Andersson till DN. ... läs mer »

”Vi vill utöka vårdpersonalen med 14.000 personer till 2022”

DN DEBATT 26/2. Svensk vård är i världsklass, men på många håll är väntetiden för lång och personalen har det tufft. Till 2022 lovar vi 14.000 fler vårdanställda och att alla socialdemokrater i kommuner och landsting ska arbeta för att förbättra arbetsmiljön i vården. Här är våra löften i det mest omfattande trygghetsprogrammet i modern tid, skriver Stefan Löfven (S).... läs mer »

Statsministern lovar 14.000 nya vårdjobb

”14.000 fler vårdanställda inom fyra år och en satsning på 400 miljoner kronor om året så att sjuksköterskor kan specialutbilda sig med lön”. På DN Debatt presenterar statsminister Stefan Löfven Socialdemokraternas plan för att korta väntetiderna inom vården och skapa en bättre arbetsmiljö för de anställda. ... läs mer »

City bröt titeltorkan – Guardiola tårögd

Stjärntränaren Pep Guardiola har tagit sin första titel med det engelska storlaget Manchester City. ... läs mer »

Fästingbett kan orsaka svårupptäckt köttallergi

Fästingbett kan utlösa allvarlig allergi mot rött kött. Reaktionerna är allt från nässelutslag till livsfarlig allergisk chock. Eftersom klimatförändringen gör att fästingarna blir fler ­riskerar antalet fall att öka.... läs mer »

”Min första tanke var: Läkaren måste skoja”

Malin visste inte att köttallergi fanns. Som många andra drabbade hade hon haft olika besvär i många år. Men trots undersökningar hittades inte orsaken till hennes allergiska reaktioner.... läs mer »

Ewa Stenberg: Kan M fortsätta att avvisa allt samarbete med SD?

Ulf Kristerssons partiledartid är så här långt en framgångssaga, Anna Kinberg Batras blev ett fiasko. Men bägge Moderatledarna har samma strategi och samma dilemma. Ju mer M profilerar sig på en hård invandringspolitik, desto större risk att liberala väljare går över till Centern.... läs mer »

Efter framgången – nu bromsar Moderaterna in

Moderaternas uppgång tycks vara bruten och i DN/Ipsos februarimätning backar partiet till 21 procent. Centerpartiet rör sig åt motsatt håll och når 11 procent.  – Det finns en hel del rörliga väljare som överväger både Centern och Moderaterna, säger Ipsos opinionschef David Ahlin.... läs mer »

Nytt juniorvärldsrekord av Duplantis

Stavhopparen Armand Duplantis slog till med ett jättehopp vid en tävling i franska Clermont-Ferrand. 18-åringen hoppade 5,88 och slog därmed till med ett nytt juniorvärldsrekord inomhus. ... läs mer »

Pressad Merkel ger plats åt yngre förmågor

BERLIN. En hårt pressad Angela Merkel stuvar om i toppen och ger plats åt yngre förmågor. Frågan är om det räcker för att lugna de allt fler och mer högljudda kritikerna på högerkanten. På måndagen samlas Kristdemokraterna CDU för att anta regeringsuppgörelsen.... läs mer »

Fyraåring fick adhd-diagnos av kommunanställd som ville sälja fiskolja

En anställd inom barnomsorgen i Laholm diagnostiserade själv Hanna Nilssons fyraårige son med adhd. Personen försökte vid upprepade tillfällen sälja fiskolja till familjen för att ”balansera sonens hjärna”. Nu anmäler Hanna Nilsson händelsen till Skolinspektionen.... läs mer »

Sagnia tangerade Klüfts rekord: ”Herregud”

Nytt pers och en tangering av Carolina Klüfts nästan 14 år gamla svenska rekord. I tuff konkurrens vann längdhopparen Khaddi Sagnia inomhustävlingen i Glasgow med ett hopp på 6,92 meter. – Herregud, jag blev så glad och kunde knappt tro det, säger Sagnia.... läs mer »

I betygssamhället kan alla se ditt värde

Forskningen tyder på att vi bara mår dåligt av det – ändå låter vi oss i ökande grad betygsättas av appar, företag och medmänniskor. Kritiker menar att betygsättningsmanin får oss att förvandlas till varor och tjänster inför varandra.... läs mer »