text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Nyheter 

Tre döda hittade på Mont Blanc

Tre döda personer som misstänks ha avlidit för flera år sedan har hittats på Mont Blanc i Italien.... läs mer »

Man skottskadad i Norrköping

En man skottskadades på onsdagskvällen i Norrköping, skriver NT. Sjukhuset ringde till polisen strax efter klockan åtta sedan mannen sökt vård.... läs mer »

Skarp självmordsväst hittad i terrorcellens sprängda hus

En självmordsväst laddad med sprängmedel har hittats i det hus som exploderade flera timmar före terrordådet i Barcelona då 15 personer miste livet när en skåpbil körde på människor på gågatan La Rambla.... läs mer »

Tioårig flicka antastad av okänd man

En tioårig flicka har blivit ofredad av en man i ett samhälle i Ljungby kommun, skriver flera medier. Det hände när hon var på väg till fotbollsträningen på onsdagseftermiddagen.... läs mer »

MMA-stjärnan redo för boxningsmatchen

Det var kavaj och slips och inte alltför tufft käbblande när Floyd Mayweather och Conor McGregor höll presskonferens inför lördagens spektakulära boxningsmatch i Las Vegas. Den mellan en 40-årig obesegrad proffsboxare och en 29-årig MMA-fajter som aldrig gått en boxningsmatch.... läs mer »

”Betyder otroligt mycket för svensk dressyr”

Dressyrlandslagets förbundskapten Bo Jenå var en lycklig man efter det svenska EM-bronset på onsdagskvällen. – Det här var bästa dagen på jobbet, säger en leende Bo Jenå som tillträdde som förbundskapten 2008. – Men nu när vi har fått smak på det där med medalj ska det bli flera de kommande åren.... läs mer »

Rysslands ambassadör död i Sudan

Rysslands ambassadör i Sudan, Mirgayas Shirinskij, har hittats död i simbassängen i sitt residens i huvudstaden Khartum, meddelar det afrikanska landets utrikesdepartement.... läs mer »

Senatsledare: Jag samtalar med Trump

Mitch McConnell, Republikernas ledare i senaten, säger att han och hans medarbetare står i ”regelbunden kontakt” med USA:s president Donald Trump för att diskutera gemensamma mål som infrastruktur och skatter.... läs mer »

Liverpool till CL – FCK utslaget

FC Köpenhamn missar höstens Champions League efter färre gjorda bortamål (2–2) än azeriska Qarabag. Liverpool är däremot tillbaka i CL för första gången på tre säsonger.... läs mer »

Terrorhot stoppade rockkonsert i Rotterdam

Spansk polis terrorvarnade myndigheterna i Nederländerna – som på onsdagskvällen stoppade en skåpbil lastad med gasflaskor. Det amerikanska rockbandet Allah-Las fick ställa in sin konsert i Rotterdam efter händelsen, rapporterar nyhetsbyrån AP. ... läs mer »

Hassan: När jag skrek så högg han mig i stället

Hassan Zubier var på salutorget i Åbo när han plötsligt hörde skrik. I samma ögonblick såg han en man sitta över en kvinna och hugga henne med kniv.  Han fick själv fyra knivhugg och blir kanske aldrig helt återställd. Men han ångrar inte att han ingrep.... läs mer »

EM-brons till Sverige i lagdressyr

GÖTEBORG. Sverige tog EM-brons när lagtävlingen i dressyr avgjordes sent på onsdagskvällen på Ullevi. – Vi har tagit en medalj. Det här är helt fantastiskt. Jag kan inte riktigt fatta det, säger en glad Patrik Kittel.... läs mer »

”Låt vanligt folk få skörda en större del av välståndet”

I dagarna träffas regeringen på Harpsund för att diskutera höstens budget. Från LO:s sida hoppas vi på en budget med rejäla reformer som tar itu med de stora utmaningar vårt land står inför. Reformer som på allvar bryter den ökande ojämlikheten, skriver LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson och tre av hans närmaste medarbetare.... läs mer »

Fredrik Lindström: Och så är jag intresserad av mannens sexualitet…

Den 19 september har showen ”Samkväm” premiär på Scalateatern i Stockholm. På scen ska språkhistorikern och programledaren Fredrik Lindström stå och… ja, exakt vad han ska göra är ännu inte klarlagt.... läs mer »

Andra förlusten i år för Linköping

Linköping hade bara förlorat en enda match i damallsvenskan i år. Men tabellsexan Piteå chocköppnade på Linköping Arena med två snabba mål och vann till slut med 3–2.... läs mer »