text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Nyheter 

Klart för toppmötet mellan Kim och Putin

Nordkoreas diktator kommer träffa Rysslands president.... läs mer »

30 års fängelse för journalistmord

En 21-årig man döms till 30 års fängelse för ett uppmärksammat mord på en bulgarisk tv-journalist.... läs mer »

Paramilitär körde ihjäl nio unga – lynchades av kamraterna

Elva personer dödades, varav nio unga pojkar, när en bil med en polisman och en man ur de nigerianska paramilitära säkerhetsstyrkorna körde in i en religiös påskprocession på måndagen.... läs mer »

USA drar tillbaka undantag för iransk olja

USA:s president Donald Trump kommer inte att förlänga det undantag som låter åtta länder köpa olja från Iran utan att straffas med amerikanska sanktioner.... läs mer »

SAS-strejk rycker allt närmare

SAS och piloter i Sverige, Norge och Danmark träffas för nya förhandlingar för att hitta en lösning på den låsta konflikten. Kommer man inte överens väntar strejk från och med fredag.... läs mer »

Skoldagen förkortas i Venezuela efter elproblem

Krisdrabbade Venezuela förkortar nu skoldagarna runt om i landet medan myndigheterna säger sig förstärka elnätet för att skydda det mot terrordåd.... läs mer »

Chelsea tappade viktiga poäng mot Burnley

Chelsea fick bara oavgjort, 2–2, mot Burnley på hemmaplan och missade viktiga poäng i kampen om en av de fyra Champions League-platserna.... läs mer »

Barack Obama hyllar Greta Thunberg

USA:s förra president lyfter fram svenskans sätt att inspirera andra.... läs mer »

Minst 25 döda i bussolycka i Bolivia

Minst 25 personer omkom enligt polisen när en buss föll 200 meter ner i en ravin efter att ha frontalkolliderat med en lastbil norr om Bolivias huvudstad La Paz.... läs mer »

Sex döda i flygkrasch i södra USA

Sex personer har omkommit i en flygolycka i södra USA, rapporterar lokala medier.... läs mer »

Huthier varnar: Huvudstäder inom räckhåll

Huthirebellerna varnar arabländerna i den saudiskledda koalition som de strider mot i Jemen för att bryta den sköra vapenvilan i hamnstaden al-Hudaydah.... läs mer »

Djurgården visar hockeyfinalen under fotbollsmatchen

För den som både vill se Djurgården spela fotboll mot Norrköping på Tele2 på torsdag och samtidigt följa klubbens hockeylag i den tredje SM-finalen borta mot Frölunda finns nu möjligheten.... läs mer »

”Livet blir bättre av att göra saker för andra”

Chia-Chun Lu, 22, är buddist och lever i nuet.... läs mer »

Psykologen svarar: ”Folk förstår inte att jag sörjer min katt”

Hur gör du när du sörjer ditt husdjur, men ingen annan förstår? I serien ”Psykologen svarar” ger Liria Ortiz, legitimerad psykolog, råd om allt från familjerelationer och sorg till problematiska kollegor.... läs mer »

Delfinerna sprattlade till liv i Borås

Allt tydde på förhand på att annandag påsk skulle bli dagen Borås skulle säkra en SM-finalplats i basket. Borås hade varit oförskämt överlägset mot Norrköping Dolphins förra veckan, där laget vann med osannolika 108–65 på bortaplan.... läs mer »

Fimpar vanligaste skräpet på stränder

Fimpar har för första gången blivit det vanligaste skräpet på våra stränder. Plastföremål står för nästan tre fjärdedelar av skräpet längs kusterna, visar en ny rapport. ... läs mer »

Daniel Norgren fångar det alldagliga utan att bli glättig

... läs mer »