text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Nyheter 

MP vill stoppa bilar på Hamngatan

Miljöpartiet i Stadshuset går till val på att förbjuda privatbilism på Hamngatan. Därmed skapar de i princip ett gång- och cykelstråk mellan Centralen och Nybroplan.... läs mer »

Utbränd Muhrén har börjat arbetsträna

Direkt efter SM-finalen i bandy, som Edsbyn vann, sjukskrevs Sandvikens tränare Magnus Muhrén för utmattningssyndrom. Nu har han börjat arbetsträna, men det är inte säkert att han hinner bli redo fullt ut till säsongsstarten.... läs mer »

”Våra kritiker kritiserar fel saker”

SLUTREPLIK DN DEBATT 15/8. Kritiken mot oss handlar om de fakta vi redovisar, utan om vad vår studie inte visar och om att vår studie inte visar samma sak som tidigare forskning. Men det är ju själva poängen med vår studie: Vi redovisar helt nya fakta, skriver Johan Ingerö och Monica Renstig.... läs mer »

Linus Larsson: När klimatoptimism blir en snuttefilt är den livsfarlig

Optimism är inte så dumt. Allt det positiva som händer i världen måste väl också uppmärksammas. Men tvångsmässig teknikoptimism löser knappast klimatkrisen. ... läs mer »

Spotifys största ägare har sålt aktier

Musiktjänsten Spotifys grundare och största ägare Martin Lorentzon har sålt aktier i bolaget för 370 miljoner kronor. Det framgår av dokument hos den amerikanska finansinspektionen, SEC skriver Di Digital.... läs mer »

Polis slipper åtal för Hillsborough-katastrof

Det blir inget åtal mot en brittisk polischef för hans roll i Hillsborough-katastrofen 1989 då 96 Liverpool-supportrar klämdes till döds i samband med en cupmatch mot Nottingham. Ändrade vittnesutsagor och ett dött vittne är åklagarens förklaring.... läs mer »

Här är höstens svenska filmnyheter

28 svenska filmer har premiär under hösten - en höst som filmredaktör Helena Lindblad anser är den mest spännande på länge.... läs mer »

Försvarsministerns medarbetare har nära kopplingar till försvarsindustrin

Försvarsminister Peter Hultqvists (S) nära medarbetare, pressekreteraren Marinette Nyh Radebo, var en av Sveriges mest erfarna vapenlobbyister när hon rekryterades till regeringskansliet 2014. DN:s granskning visar att hennes pr- och lobbyverksamhet fortsatt även under åren hon tjänstgjort åt försvarsministern – då hennes man och son drivit verksamheten vidare.... läs mer »

Prinsessan Estelle har börjat förskoleklass

Hand i hand med mamma och pappa kom prinsessan Estelle till sin första dag i förskoleklass. Prinsessan börjar på Campus Manilla på Djurgården och fick tillsammans med sina skolkamrater ta Skansentåget till skolan.... läs mer »

Jas Gripen-plan har kraschat efter fågelkrock

Ett Jas Gripen-plan har störtat efter fågelkrock. Hör flygchef Adam Nelson på F17 i Kallinge efter kraschen.... läs mer »

”Korparna” nominerad till Nordiska rådets filmpris

Jens Assurs film ”Korparna” är Sveriges nominerade bidrag till Nordiska rådets filmpris. Där tävlar den bland annat mot norska skräckfilmen ”Thelma” och danska ”Winter brothers”.... läs mer »

Kritik mot Uefa efter schemafadäs

Uefas gala krockar med damernas VM-kval. Pernille Harder, nominerad till Årets spelare, är kritisk. ”I framtiden hoppas jag att den här galan kommer att planeras även med damfotbollen i åtanke”, skriver den danska stjärnan. ... läs mer »

Live: Pressträff efter Jaskraschen i Ronneby

Följ pressträffen live efter Jaskraschen i Ronneby.... läs mer »

Alliansen presenterar gemensam vårdsatsning

Alliansen har presenterat sista delen i sin gemensamma reformagenda – en gemensam vårdsatsning.  Samtliga av förslagen har redan tidigare lagts fram av de olika allianspartierna. ... läs mer »

Duplantis ser ut att missa Finnkampen

Han är Sveriges nya friidrottsstjärna efter EM-guldet. Men stavhopparen Armand Duplantis missar troligtvis Finnkampen. – Som det ser ut nu är han inte med, säger förbundskapten Karin Torneklint.... läs mer »

DN gratulerar: Tara Moshizi, tv-programledare

SVT:s programledare Tara Moshizi gör ingenting halvhjärtat. Lust och passion är drivkrafterna. ”Jag har bestämt mig för att bara gå in i saker som gör mig större som människa.”... läs mer »

Minnesord: Hans Zimmergren

Hans Zimmergren, en av Norrköpings musikprofiler, har gått ur tiden i en ålder av 80 år. Närmast anhöriga är hustrun Åse, fyra barn och barnbarn.... läs mer »