text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Nyheter 

Avgörande valdag i Alabama

Blir det demokraten Doug Jones som representerar Alabama i USA:s senat, eller blir det den sextrakasserianklagade republikanen Roy Moore? Nu avgörs det av Alabamaborna.... läs mer »

USA backar från kravet på Nordkorea

USA backar nu från president Trumps krav på att Nordkorea ska ha gett upp sina kärnvapen innan de båda länderna kan mötas vid förhandlingsbordet.... läs mer »

Politiker kräver utredning av Trumps påstådda övergrepp

Nu kräver fler än 100 kongressledamöter att president Donald Trump ska utredas för sina påstådda övergrepp mot kvinnor. Trump själv kallar anklagelserna för ”fake news”, rena lögner.... läs mer »

Tipsen som ska fälla Frankrike i handbolls-VM

Leipzig. Per Johansson och hans Montenegro missade chansen att få möta Sverige i semifinalen. Nu tipsar han om hur Frankrike ska besegras.  – Jag tror att Sverige ska orka gå i fart och det tror jag de orkar också. Chansen att vinna är minst femtio femtio, säger Per Johansson.... läs mer »

Brandchefer åtalad för delaktighet i Portugals brandkatastrof

Två brandchefer har åtalats för delaktighet i den svåra brandkatastrofen i Portugal i juni i år. 64 människor dog.... läs mer »

Avhopp efter anklagelser mot Lars Ohly

Flera styrelseledamöter väljer nu att lämna Funktionsrätt Sverige efter det att den tidigare ordföranden för Vänsterpartiet Lars Ohly vägrat lämna ordförandeposten efter anklagelser om sextrakasserier.... läs mer »

Trump varnades kort före dådet i New York: ”Du har misslyckats”

Den 27-årige mannen som misstänks för bombdådet i New York varnade USA:s president Donald Trump kort före attentatet. ”Trump, du misslyckades med att skydda ditt land”, skrev mannen på Facebook.... läs mer »

Judiska församlingen utsatt för bombhot

Judiska församlingen i Malmö utsattes för ett hot om sprängning av två män. – De skrek att de ville kasta en bomb på oss, säger Fredrik Sieradzki, informationsansvarig i judiska församlingen i Malmö.... läs mer »

Frankrike väntar för svenskorna i semifinalen

Leipzig. Sverige ställs mot Frankrike i fredagens VM-semifinal i Hamburg. Frankrike vann en tuff drabbning mot Montenegro med 25-22.... läs mer »

Hundratals fåglar låg döda på vägen

När Mikael Lind var på väg från Örnsköldsvik körde han rakt in hundratals fåglar som satt på vägen. Många var redan döda: – Det var helt bisarrt, säger han till DN.... läs mer »

Bundsen glad trots att hon blev utbytt

Leipzig. Hon storspelade mot Slovenien men mot Danmark hade Johanna Bundsen ingen bra dag. Hon var lika glad för det. – Det var helt rätt att vi bytte, Filippa var helt fantastisk, konstaterar Bundsen.... läs mer »

Westberg efter vinsten: Klart vi vill ha mer

Leipzig. Det var Johanna Westberg som varnade för att matchen mot Danmark kunde bli en "grismatch". – Första gången som jag kom in i anfallet i sex mot fem går Kathrine Heindahl och ger mig två armar i bröstet då tänkte jag, är det så här det kommer att bli?... läs mer »

Kina bygger flyktingläger vid gränsen till Nordkorea

Kina förbereder sig för en kris på Koreahalvön och en eventuell flyktingkris genom att uppföra flera flyktingläger längs sin 140 mil långa gräns mot Nordkorea. Uppgiften kommer från den största statliga kinesiska mobiloperatören, vars interna dokument läckt ut.... läs mer »

Frågor och svar om förtal

En känd svensk regissör har anmält en kvinna för förtal efter att hon anonymiserat anklagat mannen för våldtäkt i ett #metoo-forum. DN reder ut vad förtalsbegreppet innebär. ... läs mer »

Utpekad regissör åberopar förtal efter #metoo

På tisdagen skickade en känd svensk regissör in en begäran om att en kvinnlig kollega ska åtalas för förtal. Anledningen är att kvinnan skrev på flera #metoo-forum på Facebook att han våldtog henne för tjugofem år sedan. Det är första gången förtalslagstiftningen används i Sverige efter #metoo, enligt mannens advokat... läs mer »