text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Nyheter 

George W Bush ger ut konstbok

George W Bush, USA:s president 2001–2009 har en konstnärlig ådra. Han har tidigare målat en serie porträtt av olika ledare och statsöverhuvuden och nu ges flera konstverk av den tidigare presidenten ut i bokform.... läs mer »

VM-guide. Söndag 26 februari

Under söndagen står sprintstafett på schemat, både kval och final för damer och herrar.... läs mer »

Martin Gelin: Valet av Perez präglades av djupa splittringar

Känslorna var starka och tonläget högt när demokraterna planerade framtiden för partiet under Trumps tid som president. Lördagens omröstning, där Tom Perez utsågs till ny ledare för partiets organisation, präglades av djupa ideologiska konflikter.... läs mer »

Att döda ett djur

Vem fixar biffen när samhällets kollaps står för dörren? När ICA-butiken slagit igen och kranvattnet tagit slut? Författaren Bengt Ohlsson åker till Dalarna på en intensivkurs för att ta jaktlicens – och upptäcker hur skillnaden mellan människa och djur suddas ut.... läs mer »

Misstänk mordförsök i Rissne

En person har skadats i Rissne i Sundbyberg i vad som polisen betecknar som ett sannolikt mordförsök, säger polisen. Personen har förts till sjukhus.... läs mer »

Poliser skadade vid Le Pen-protest

Sju poliser har skadats lindrigt i samband protester i Nantes i västra Frankrike mot den högernationalistiska presidentkandidaten Marine Le Pen.... läs mer »

De gick till final i Melodifestivalen

Wiktoria samt Jon Henrik Fjällgren och Aninia gick till final från sista deltävlingen i Melodifestivalen. Förhandstippade Loreen gick överraskande bara till Andra chansen.... läs mer »

Svenska missar i GP-hoppningen

Göteborg. Grand Prix-hoppningen slutade med ett svenskt misslyckande. Inte ett enda svenskt ekipage tog sig vidare till omhoppningen. Närmast var Robin Ingvarsson men ett retfullt tidsfel förstörde hans chanser.... läs mer »

Rörd Rolf-Göran när Casall hyllades

Rolf-Göran Bengtssons framgångsrike hingst Casall är nära pension. Söndagens världscupstart blir hingstens sista framträdande i Scandinavium. Redan på lördagskvällen hölls dock den officiella avtackningen av Casall och det var en rörd Rolf-Göran Bengtsson som berättade om de tio åren tillsammans med Casall.... läs mer »

Lindelöw: ”Travet har ett intressant koncept”

Göteborg. Hoppryttaren Douglas Lindelöw hoppas kvala in till världscupfinalen men säsongens viktigaste mål är EM. 26-åringen vet hur tufft och dyrt det är att elitsatsa och välkomnar alla initiativ för att locka nya sponsorer och hästägare. – Travet har ett intressant koncept som jag inte är främmande för att testa, säger Lindelöw.... läs mer »

Hanna Fahl: Hur kunde Loreen inte gå direkt till final?

Hur gick Loreen inte direkt till final? Det var ett makalöst framträdande. Allt annat blev tvådimensionellt i jämförelse.... läs mer »

Mugabe pratade om döden på sitt 93-årskalas

Döden kom upp när Zimbabwes president Robert Mugabe höll tal på sitt 93-årskalas. – Det spelar ingen roll hur pigg du känner dig. Beslutet om man ska fortsätta leva och glädjas över livet ligger endast hos den allsmäktige Gud, sade Mugabe.... läs mer »

Skrällen: Loreen till andra chansen

Loreens oro var befogad. Kritikernas hyllningar var inte värda mycket när tv-tittarna sade sitt och i stället röstade fram Wiktoria och Jon Henrik Fjällgren (feat. Alinia) till final i Melodifestivalen. Loreen får nu, tillsammans med Axel Schylström, en ny chans i Andra chansen nästa helg.... läs mer »

Perez ny partiordförande för Demokraterna i USA

Den tidigare amerikanska arbetsmarknadsministern Tom Perez har valts till Demokraternas nye partiordförande, uppger Washington Post.... läs mer »

Yrket där det är vardag att bli biten och sparkad

Rädda katter som klöser, förvirrade hundar som biter. Sjuka, stressade djur som inte kan berätta hur de mår gör veterinäryrket riskfyllt. Nu har djurvården fått en egen arbetsmiljöhandbok.... läs mer »

Tusentals i protest mot Duterte

Tusentals människor i Manila har de senaste dagarna demonstrerat mot president Rodrigo Duterte. Den nya protestvågen kommer efter gripandet av senatorn Leila de Lima, en av Dutertes mest högljudda kritiker.... läs mer »

”Murdochs intressen bakom kampanj mot public service”

Kommersiella medieföretag lägger stora resurser på att påverka politiken. Bakom den kampanj som drivs mot public service finns inte bara kommersiella intressen utan också ett ideologiskt ställningstagande: marknaden före demokratin, eller med en trumpism ”The market first”. Vi tror på motsatsen, skriver Mats Svegfors och Ulf Dahlsten.... läs mer »