text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Nyheter 

Dom utlöste ordbråk mellan polis och tingsrätt

Den unge mannen åtalades för att ha förvarat automatvapen i en garderob hos sin mamma, men hävdade att han trodde de var attrapper. Nu frias han av Södertälje tingsrätt. Domen har lett till anklagelser från polisen om att det kan råda ”missförhållanden” på Södertälje tingsrätt – något domaren kallar ”så dumt” att det inte går att kommentera. ... läs mer »

Ewa Stenberg: Wallström tar sig inte helskinnad genom KU-granskningen

Det är mycket svårt att tro att utrikesminister Margot Wallström (S) kommer att ta sig helskinnad genom granskningen av riksdagens konstitutionsutskott (KU). En prickning av henne hör till det som lär bli lättast för utskottet att komma överens om.... läs mer »

Wallström medgav fel om FN-dokument

Utrikesminister Margot Wallström (S) medgav inför Konstitutionsutskottet (KU) att UD gjort fel när 900 dokument om FN-kampanjen inte registrerades.... läs mer »

Misshandlad kippabärare ville ”testa” vad som hände

BERLIN. Upprördheten har varit stor i Tyskland efter att två män i kippa blivit misshandlade på öppen gata i Berlin. Men kippabäraren var inte jude – utan ville ”testa” vad som sker om man bär judiska attribut öppet i den tyska huvudstaden. ... läs mer »

Så ska Macron få ”Madame Non” att säga ja till hans visioner

BERLIN. Frankrikes president Emmanuel Macron och Tysklands förbundskansler Angela Merkel var måna om att visa upp en enad fasad när de möttes i Berlin på torsdagen. Men under den trevliga ytan skaver skillnaderna. ... läs mer »

Låt människor komma hit och arbeta

DN 20/4 2018. Sverige har många problem vad gäller integration av nyanlända. Människors grundläggande vilja att komma till Sverige, jobba och skapa ett bättre liv är inte ett av dem.... läs mer »

Solenergi på slottet ligger i tiden – ökar i hela Sverige

Att solceller nu installeras på Stockholms slott ligger helt i tiden. De senaste åren har antalet solcellsanläggningar ökat kraftigt i landet, förra året var ökningen 52 procent. Men fortfarande står solen för en väldigt liten del av den totala energiproduktionen.... läs mer »

Kungens försenade 70-års present – solceller på slottets tak

En nästan tio år lång kunglig kamp är över. På torsdagen beträdde kung Carl XVI Gustaf taket på Stockholms slott för att bevittna hur de första av 600 solcellspaneler började installeras på det platta, men sluttande taket. – Äntligen, att tänka hållbart är att tänka på framtiden, sade en uppenbart stolt konung.... läs mer »

Här får kungen en försenad födelsedagspresent

På torsdagen beträdde kung Carl XVI Gustaf taket på Stockholms slott för att bevittna hur de första av 600 solcellspaneler började installeras på det platta, men sluttande taket.... läs mer »

ÖFK:s ordförande släppt – fortsatt misstänkt

Den allsvenska fotbollsklubben Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg, som suttit anhållen misstänkt för ekobrott, har släppts. Misstankarna kvarstår dock.... läs mer »

Sirius målvakt har testat positivt för kokain – stängs av

Sirius målvakt Joshua Wicks stängs av för dopning. Målvakten testades positivt efter premiärförlusten mot Hammarby på Tele2 arena. Provet visade att den 34-årige amerikanens urin innehöll det förbjudna preparatet kokain. ... läs mer »

McDougal fri att prata om relationen med Trump

Den tidigare Playboy-modellen Karen McDougal är fri att prata om det minst tio månader långa förhållandet hon ska ha haft med Donald Trump för drygt tio år sedan. Skvallertidningsbolaget American Media (AMI) gav på onsdagen upp ensamrätten till hennes berättelse. ... läs mer »

”Hans sista gärning på den här jorden var att rädda sin son”

Majoriteten av åhörarna fick torka bort tårar när Crispin Bevingtons anhöriga vittnade om sin förlust under rättegången mot Rakhmat Akilov.  – Lyckan har ryckts ifrån våra liv. Alla säger att man lär sig hantera sorgen, men vi kommer inte att göra det, säger pappan John Bevington. ... läs mer »

Här är hela listan på forskare som skrivit under det nya uppropet mot Akademien

”Svenska Akademien riskerar att göra sig irrelevant i den samtida offentligheten”, skriver hundratals forskare inom humanvetenskaperna i ett nytt upprop mot Akademien. Listan uppdateras efter hand.... läs mer »

Knytblusmanifestation utanför Svenska Akademien

... läs mer »

Nytt ödesmöte för Svenska Akademien

Den splittrade Svenska Akademien håller under torsdagen möte. På dagordningen står bland annat det pressmeddelande som ska skickas ut för att kommentera advokatutredningen om kopplingarna till Kulturprofilen. Samtidigt pågår Knytblusmanifestationen på Stortorget, mittemot Börshuset där Akademien vanligtvis håller sina möten.... läs mer »

Forskare i nytt upprop mot Akademien: Advokatutredningen måste bli offentlig

Svenska Akademien riskerar att göra sig irrelevant i den samtida offentligheten, skriver hundratals forskare inom humanvetenskaperna. ... läs mer »