text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Nyheter 

En person skjuten i södra Stockholm

En person har skottskadats i Skarpnäck i södra Stockholm, enligt polisen.... läs mer »

Brand på skånskt behandlingshem

Det har brunnit på ett behandlingshem i Finja utanför Hässleholm, skriver Kristianstadsbladet. Det var en fullt utvecklad brand som började i ett boenderum.... läs mer »

Rökfyllt efter brand i Malmöskola

Det har brunnit i källaren i Kroksbäcksskolan i Malmö.... läs mer »

Gammal villa brann i Göteborg

En K-märkt över hundra år gammal villa i Göteborg har eldhärjats, skriver lokala medier.... läs mer »

Skott mot lägenhet i Malmö

Någon har skjutit in i en lägenhet på Ramels väg i Malmö, skriver Sydsvenskan.... läs mer »

Maduro: Vapen kan bli nödvändiga

Venezuelas president Nicolás Maduro hotar att ta till vapen, om hans regering störtas av de demonstranter som protesterat mot det socialistiska styret i tre månader. Oroligheterna har krävt minst 75 liv.... läs mer »

Lucka i lagen för ringa barnporrbrott

Gång på gång har en 33-årig man fått jobb på skolor trots att han tidigare erkänt barnpornografibrott, skriver Metro.... läs mer »

Rospiggarna på jumboplats i tabellen

Det regerande mästarlaget Rospiggarna har haft det kämpigt så här långt in på speedwaysäsongen. Efter den senaste förlusten mot Dackarna, 43–47, halkade laget ner till jumboplatsen i tabellen.... läs mer »

Father John Misty: ”I det ögonblick vi vill, kan vi förändra allt”

Med den vackraste röst i sköna popsånger sjunger Father John Misty om det USA han kallar en absurd psychoworld. Men politisk, det vill han inte vara. Snarare antipolitisk.... läs mer »

Jens Littorin: Den smutsiga rapporten väcker frågor om Infantinos kamp

Den läckta Garciarapporten bekräftar bilden av en smutsig fotbollsvärld. Den väcker också nya frågor kring Fifabasen Gianni Infantinos ambition att rensa upp i korruptionen.... läs mer »

Så minns kollegorna Michael Nyqvist

Skådespelaren Michael Nyqvist är död. Filmsverige sörjer en kollega och vän som alltid var nyfiken på nya utmaningar i sin karriär.... läs mer »

Fifa släpper Garcia-rapporten

Internationella fotbollsförbundet Fifa offentliggjorde på tisdagen hela Michael Garcias rapport om valen av värdländer för herr-VM 2018 (Ryssland) och 2022 (Qatar) – detta sedan den ”olagligen läckts” till den tyska tidningen Bild.... läs mer »

Nedåt på Wall Street

USA-börserna backade på tisdagen. Flera av de stora teknikjättarna hörde till besvikelserna.... läs mer »

Nya utmaningar när vi går mot ett kontantlöst samhälle

När användningen av kontanter i Sverige minskar kan det bli svårare att smita från skatten eller att bedriva annan kriminell verksamhet. Möjligheten att kartlägga människors liv i detalj ökar också.... läs mer »

Mårten Blomkvist: Michael Nyqvist hade så mycket kvar att ge oss

Michael Nyqvist är död. Han dog hemma natten till tisdagen, efter en längre tids sjukdom. DN:s Mårten Blomkvist minns en stor svensk skådespelare som gjorde så mycket – och ändå hann alldeles för lite.... läs mer »