text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Nyheter 

Storpublik såg Bollnäs vinna sommarbandyn

Två dagar kvar till midsommar. Då spelade Broberg och Bollnäs årets första träningsmatch – i bandy.... läs mer »

EM-guld i bowling till Sverige i femmanna

Sverige besegrade Tyskland i EM-finalen i bowling för femmanalag i München. Segersiffrorna blev 1051-962.... läs mer »

Mikael Lustig bekräftar: ”Lämnar Celtic”

Mikael Lustig och skotska ligamästarna Celtic går skilda vägar. Detta bekräftar den svenske landslagsbacken på Instagram.... läs mer »

Vita huset stängt på grund av misstänkt ryggsäck – person gripen

... läs mer »

Teleoperatörer slapp skärpta regler i flera år

Antalet allvarliga driftstörningar minskar inte – 2019 kan bli rekordår.... läs mer »

Luleå förlänger med ”Bulan”

Thomas "Bulan" Berglund har skrivit på ett nytt treårsavtal med Luleå Hockey. Den 50-årige tränaren är därmed kontrakterad med den gångna säsongens tabelltvåa till och med säsongen 2021/2022.... läs mer »

”Sveriges framtid hotas av de rikas låga skatter”

Philip Botström, SSU: Vi har fem reformförslag minska de ekonomiska klyftorna och garantera en långsiktig finansiering av välfärden.... läs mer »

Einár och Aden x Asme gör hiphopen superlokal igen

... läs mer »

Svenskarna vill lära sig mer – men hinner inte

Svenskarna vidareutbildar sig för lite enligt Arbetsförmedlingen som tar stöd i en ny undersökning. Nu ger man ut en guide för livslångt lärande med Google. – Jag tycker så många som möjligt ska införa en kompetenstimme, precis som för friskvård, säger Erik Sandström, digitaliseringschef på Arbetsförmedlingen.... läs mer »

Man misstänkt för dråp efter Salas död i flygkrasch

En 64-årig man har gripits misstänkt för dråp i samband med den flygkrasch där den argentinske fotbollsspelaren Emiliano Sala dog tidigare i år. Brittisk polis meddelar att den misstänkte mannen samarbetar och att han har släppts medan utredningen pågår.... läs mer »

Jönköping Södra bröt Varbergs snygga svit

Det dröjde till den 13:e omgången – men nu har även årets sensationslag Varberg förlorat en match i superettan.... läs mer »

IOK:s Stefan Holm: De italienska alpvägarna är inte någon Autobahn

Det magiska numret är 44. Så många röster ser Stockholm Åre ut att behöva när Internationella olympiska kommitténs medlemmar röstar om vinter-OS och Paralympics 2026. – Jag bedömer att det är fifty-fifty att vi får det, säger den svenske IOK-medlemmen Stefan Holm.... läs mer »

Federal Reserve lämnar styrräntan oförändrad

USA:s centralbank Federal Reserve lämnar räntan oförändrad på 2,25–2,50 procent. New York-börserna reagerar försiktigt positivt på beskedet.... läs mer »

”Barnet kommer i kläm mellan sina föräldrar”

Mor- och farföräldrarna är oroliga efter sin dotters skilsmässa. Vad kan de göra?... läs mer »

Elias Pettersson kan bli årets nykomling i NHL

Peter Forsberg, Daniel Alfredsson och Gabriel Landeskog har alla utsetts till säsongens rookie i NHL. Natten till torsdag kan Sverige få en ny vinnare då både Rasmus Dahlin och storfavoriten Elias Pettersson är nominerade till det prestigefyllda priset. Även Robin Lehner, Oliver Ekman Larsson, Henrik Lundqvist och Victor Hedman kan prisas.... läs mer »