text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Nyheter 

Kvinnor demonstrerade mot trafficking – blev våldtagna

Medlemmar ur en kvinnorättsorganisation genomförde en gatupjäs för att öka medvetenheten om trafficking i en mindre by i östra Indien. Efter uppträdandet våldtogs fem av dem under pistolhot av flera män, enligt lokal polis.... läs mer »

Putin bjuder in koreanska ledare till toppmöte

Ryske presidenten Vladimir Putin har bjudit in sin sydkoreanska kollega Moon Jae-In till ett toppmöte i Vladivostok, dit också Nordkoreas ledare Kim Jong-Un inbjudits. Även de kinesiska och japanska ledarna har vidtalats, men hittills har bara Japans premiärminister Shinzo Abe bekräftat att han kommer att delta.... läs mer »

Livshotande skadad – trafikolycka i Vaxholm

En person skadades allvarligt i en singelolycka på länsväg 274 i höjd med Gåsvik utanför Vaxholm utanför Stockholm.... läs mer »

Motorcyklist körde åt fel håll på E4

En motorcyklist stoppades av polisen under fredagskvällen, efter att ha kört mot trafiken på E4 i Södertälje. Föraren körde söderut i norrgående riktning.... läs mer »

Schweiz vann mot Serbien efter sent mål – och kontroversiellt firande

VM-mötet mellan Serbien och Schweiz såg ut att gå mot ett oavgjort resultat. Men i den 90:e minuten kunde Xherdan Shaqiri rycka sig loss och avgöra matchen åt sitt Schweiz. De båda schweiziska målen firades med kontroversiella gesten ”albanska örnen”.... läs mer »

Ändringar i tyska startelvan – men hur många?

Sotji. Tyskland ger åtminstone en ändring i startelvan inför midsommardagens möte med Sverige. Mittbacken Mats Hummels är nackskadad och kommer inte till spel, meddelade förbundskaptenen Joachim Löw vid fredagens presskonferens.... läs mer »

Turkiska ungdomar hotade till tystnad inför valet

ISTANBUL. 1,5 miljon förstagångsväljare ska gå till de turkiska valurnorna på söndag. Men många unga känner sig tystade.  – De slog mitt huvud gång på gång mot rutan. De vill tysta oss ungdomar inför valet, berättar Mert Eryigit, 15 år, som misshandlades av polisen vid en demonstration i förra veckan. ... läs mer »

Turkiet bombade kurdiska mål i Irak

Det turkiska flygvapnet har genomfört bombangrepp i norra Irak. Minst 15 kurdiska gerillaanhängare dödades i attacken som utfördes i regionen Gara, enligt den turkiska militären.... läs mer »

Fransk präst lappade till dopbarn

En präst i katolska kyrkan i Frankrike har stängts av sedan han slagit ett spädbarn under dopet i en kyrka. En film publicerad på Twitter visar hur den 89-årige prästen först ber pojken vara tyst och sedan klappar till honom på kinden.... läs mer »

Quiz: Vad kan du om miljonärer och lyx?

Var säljs diamanter? Testa dina kunskaper i DN:s frågesport.... läs mer »

Hon skriver om de rika – för de rika

Livsstilsmagasinet Connoisseur vänder sig till de personer som tjänar bäst i Sverige. I år fyller tidningen 20 år.  – Då skämdes folk nästan över att ha pengar, säger vd och grundaren Susanne Ytterskog. ... läs mer »

Dagens skiva: Kamasi Washington gapar över lite för mycket

I sin iver att tillgodose allt och alla blir LA-saxofonisten Kamasi Washingtons nya dubbelalbum för mycket, även om hans anspråksfullt andliga jazz inte är oäven.... läs mer »

”Var statsman och släpp fram en alliansregering, Löfven!”

DN DEBATT 23/6. Även vid en förlust av regeringsmakten vid höstens val har Stefan Löfven handlingsalternativ. Ett är att släppa fram en alliansregering och därmed snuva Sverigedemokraterna på inflytande, vinna statsmannapoäng genom att göra Sverige regeringsdugligt och på sikt återupprätta det socialliberala samförståndet i svensk politik, skriver statsvetaren Leif Lewin.... läs mer »

Akut oro för iransk närvaro vid gräns till Syrien

Jerusalem. Många tusen syriska civila flydde sina hem på fredagen, då byar kring staden Dar’a attackerades från luften med dynamittunnor och splitterbomber. Akut oro för iransk närvaro utmed deras gräns till Syrien har fört Jordaniens kung Abdullah och Israels premiärminister Benjamin Netanyahu närmare varandra.... läs mer »

Flicka på bild separerades inte från mamma

En bild på en gråtande tvåårig flicka har blivit en symbol för Donald Trumps nolltolerans mot migranter. Men enligt flickans pappa är hon inte ett av de över 2.300 barn som har separerats från sina föräldrar. ... läs mer »

Matchguide: Allt inför Sverige–Tyskland

SOTJI. Tyskland gjorde en fiaskoartad match mot Mexiko och har överösts av kritik. Nu kan Sverige – med hjälp av Mexiko – slå ut världsmästarna ur fotbolls-VM.... läs mer »

Barnen utan föräldrar hålls instängda på ”Fars hus”

Sedan i onsdags ska gränspolisen sluta separera barn från sina föräldrar vid gränsen mot Mexiko, enligt Trumps presidentorder. DN har besökt Brownsville i Texas. Där är 1.469 flyktingpojkar fortfarande instängda bakom fönster täckta med svart nät. Lägret är det största av sitt slag i USA.... läs mer »