text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Nyheter 

Jon Henrik Fjällgren: Jag får inte samma känsla i jojken här

Jon Henrik Fjällgren uppträder med både eld, fjällandskap och konstgjort norrsken i Melodifestivalen, och är tävlingens stora förhandsfavorit. Om tittarna tycker likadant som genrepspubliken blir det tre pastellfärgade dockor som följer honom till finalen.... läs mer »

Dolly Style kan klonas – och uppträda på flera ställen samtidigt

Pastellpopbandet Dolly Style är med i Melodifestivalen för tredje gången. Men sedan bandet grundades har medlemmarna bytts ut flera gånger, senast 2018 när Vilma Davidsson och Caroline Aronsson tillkom som rollfigurerna Holly och Polly.... läs mer »

Stockholms största gymnasium väljer bort rött kött

Stockholms stad kan inte stoppa kött från Polen av upphandlingsskäl. Men skolorna väljer själva vad de serverar. Stockholms största gymnasium väljer bort kött från ko, lamm och gris. – Det är varken hållbart eller försvarbart att fortsätta köpa kött i de mängder som görs i dag, säger Michaela Tengblad, restaurangchef på Anna Whitlocks gymnasium.... läs mer »

Oscars backar om priser utanför sändningen

Oscarsakademin backar. Efter skarp kritik från stora delar av Hollywood drar man tillbaka planerna på att dela ut några av sina priser under reklamavbrotten.... läs mer »

Kluvna liberaler oense om det viktiga vägvalet

Nyamko Sabuni och Erik Ullenhag huvudkandidater efter Björklund.... läs mer »

Mor till dödfött barn släppt ur fängelse – får ny rättegång

En salvadoransk domstol har släppt 20-åriga Evelyn Hernandez, som dömdes till ett 30-årigt fängelsestraff för påstått mord på sitt barn, som enligt försvaret var dödfött.... läs mer »

Lotta Olsson tipsar om fem nya deckare

I andra deckaren om Doggerland berättar Maria Adolfsson om den norra ön, Noorö, som har drag av både Skottland och Irland. Men mest är Doggerland, som vanligt, sitt eget.... läs mer »

Ta-Nehisi Coates: ”Föreställ dig en svart president som öppet erkänner sexuella övergrepp – det är omöjligt”

I ”Vi hade makten i åtta år” går Ta-Nehisi Coates till botten med USA:s rasistiska historia. DN:s Björn af Kleen möter en av landets mest inflytelserika kulturjournalister för ett samtal om att skriva som James Baldwin och att bråka med Barack Obama.... läs mer »

Tysk minister vill stoppa "sexuell omvändelse"

Tysklands hälsominister Jens Spahn vill införa ett förbud mot behandlingar med syfte att få människor att byta sexuell läggning. Han hoppas att en lag ska vara införd redan till sommaren.... läs mer »

Erik Esbjörnsson: Ekonomiskt drabbande för miljoner människor

... läs mer »

Dekretera, glindra, löt – vad betyder orden?

Nytt språktest med tolv frågor.... läs mer »

Idrottens regler: Alla har rätt att klä sig som de vill

Vilka regler gäller för att idrotta i slöja? Den frågan ville Svenska basketförbundet ha svar på sedan de själva stoppat en spelare.  Sedan förra året finns nu en uppförandekod som gäller i all svensk idrott. Den ger alla rätt att klä sig och uttrycka sig som man vill så länge det inte kränker andra.... läs mer »

Ståhlis: Drömmande bland drömmar och ungherrar

Kåseri. De trängs här bakom disken, ett gäng kulturhistoria, framkavlade och dekorerade genom tidernas gång. ... läs mer »

Björn Wiman: Vad gör Stefan Löfven i dag för att säkra honungsbinas surr?

... läs mer »

”Risken är att Brexit blir till en stor krasch”

Nya ministern Hans Dahlgren kliver ut ur skuggorna för att hantera kaoset.... läs mer »

Hanna Fahl: Så bra är låtarna i Melodifestivalens tredje deltävling

Jon Henrik Fjällgren bjuder på asymmetriska älvor, Martin Stenmarck står för en svensktoppsrockig mindfulnessövning, och en god dos styrelserumsfeminism har letat sig in i Rebecka Karlssons nummer – DN:s Hanna Fahl recenserar veckans låtar i Melodifestivalen.... läs mer »

Lina Hedlund: När jag fick höra ”Victorious” föll allt på plats

Efter ett decennium med Alcazar är Lina Hedlund numera soloartist. Nu tävlar hon i Melodifestivalen med en partylåt om solidaritet. I samma deltävling återfinns svågern Martin Stenmarck. ... läs mer »