text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Nyheter 

Ansvarig för finländsk högerpopulistisk sajt dömd till fängelse

Tingsrätten i Helsingfors har dömt Ilja Janitskin som drivit nättidningen MV-lehti till 22 månaders fängelse. Janitskin döms bland annat för grov ärekränkning efter att tidningen publicerat kränkande innehåll om en finländsk journalist.... läs mer »

Lisbeth Palme har avlidit

Lisbeth Palme, änka efter tidigare statsministern Olof Palme, har avlidit efter en tids sjukdom.... läs mer »

Löfven: ”I dag är en sorgens dag”

Stefan Löfven kommenterar beskedet om Lisbeth Palmes bortgång... läs mer »

DN gratulerar: Kylliki Hellström, ny chef för Bergrummet

Som barn hade Kylliki Hellström två framtidsdrömmar. Antingen skulle hon bli barnmorska eller en person som garnerar tårtor. Ingen av drömmarna har slagit in, men hon får i alla fall jobba med barn.... läs mer »

Tv-recension: Så bra är nya ”Bodyguard”

Terrorism, cyniska maktspel och posttraumatisk stress. Med ”Bodyguard" har ”Line of duty”-skaparen Jed Mercurio återigen skapat en rafflande och överraskande konspirationsthriller som får publiken att kippa efter andan. ... läs mer »

Saabs miljardaffär definitivt i hamn

Saabs och Boeings mångmiljardaffär med amerikanska flygvapnet är nu definitivt klar. Försvarskoncernen bekräftar nu för första gången att konkurrenterna väljer att inte överklaga beslutet.... läs mer »

Världsettan drar sig ur årets tennisfinal

Tennisens världsetta Simona Halep har dragit sig ur den stundande WTA-finalen i Singapore, som inleds på söndag, på grund av skada. ... läs mer »

Protesterna mot kvinnor i templet trappas upp

Protesterna mot att kvinnor nu har laglig rätt att besöka hinduismens heligaste tempel trappades upp på torsdagen. Hinduiska aktivister utlyste en endagsstrejk och kastade sten på alla som vågade sig ut på gatorna.... läs mer »

Varumärkesexpert om SEB-skandalen: ”Inte en förtroendebransch”

Skandaler spelar liten roll för bankernas förtroende. Om pengarna förvaltas säkert och billigt är kunderna obenägna att fly. Det menar Eva Ossiansson, universitetslektor i marknadsföring. – Man tänker att alla är mer eller mindre dåliga, då spelar det mindre roll, säger hon till DN.... läs mer »

Uppgifter: Mystiskt dödsfall i Saudiarabien i spåren av Khashoggis försvinnande

Istanbul. En av medlemmarna i den saudiska dödsskvadron som tros ha mördat journalisten Jamal Khashoggi har hastigt avlidit. Det uppger den turkiska tidningen Yeni Safak, som står president Tayyip Erdogan mycket nära.... läs mer »

Misstänkt mordförsök på skola i Västerås – pojke förd till sjukhus

En pojke är förd till sjukhus efter ett misstänkt mordförsök i samband med ett bråk på en skola i Västerås.... läs mer »

”Förorten Flemingsberg ska utvecklas – inte byta namn”

Det är bara den centrala del av Flemingsberg där kontor, bostäder och ett centrum ska utvecklas som ska få det engelska namnet ”Stockholm South Business District”. Orsaken är kommande internationell marknadsföring, skriver Helena Lundberg, marknadschef i Huddinge kommun.... läs mer »

Filmrecension: Fluffigt, lättsamt porträtt av fransk stilikon

Duon Westmoreland–Glatzer undviker skickligt alla klichéer när de berättar historien om författaren Colette. Keira Knightley och ­Dominic West gör fantastiska rolltolkningar.... läs mer »

Stefan Löfven: Lisbeth Palme var en engagerad förkämpe för barnets rätt

”Det är med stor sorg jag tagit emot beskedet om Lisbeth Palmes bortgång”, skriver Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven i ett uttalande.... läs mer »

Horace Engdahl om domen mot Kulturprofilen: ”Vi lever i farliga tider”

I en artikel i brittiska Times Literary Supplement uttalar sig Horace Engdahl om fängelsedomen mot Jean-Claude Arnault. – Det förvånar mig att en man kan sättas i fängelse utan att någon seriös bevisning presenteras vid rättegången. Vi lever i farliga tider, säger han i en intervju.... läs mer »

Guldlagen till EM i curling

Det blev de väntade lagen som togs ut till curling-EM – OS-guldmedaljörerna i lag Hasselborg och de regerande världsmästarna i lag Edin.... läs mer »