text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio Ekot 

Vattnet slut i Indiens sjätte största stad

Vattnet i Indiens sjätte största stad Chennai har tagit slut.Svår torka med enbart någon enstaka regnskur på ett drygt halvår, har gjort att läget är desperat bland stadens drygt 4,5 miljoner invånare.Och situationen har dessutom lett till en politisk kris, eftersom delstatens guvernör tycker att situationen överdrivs.... läs mer »

Tidigare släppt kinesisk medborgare gripen igen

Den korruptionsmisstänkte kinesiske man som i förra veckan släpptes på fri fot av högsta domstolen har gripits igen.... läs mer »

Iran: USA misslyckades med cyberattack

Den iranska regeringen säger nu att USA inte har lyckats med den cyberattack som det kom uppgifter om igår.... läs mer »

Tåg spårade ur i Bangladesh — flera döda

Ett passagerartåg har spårat ur på en bro utanför Bangladeshs huvudstad Dhaka, enligt polisen.... läs mer »

Furtenbach: Lång väg till enat Liberalerna

Den som vinner Liberalernas partiledarstrid har ett tufft jobb framför sig att ena ett splittrat parti, säger Ekots inrikespolitiske kommentator Fredrik Furtenbach.... läs mer »

Företag lovar för mycket klimatnytta

Det blir allt vanligare att marknadsföra sig som klimatvänlig. Samtidigt verkar många ha svårt att hålla vad man lovar i reklamen.... läs mer »

Trump vill flytta gränskontroller söderut

Kontrollen av gränsen mellan USA och Mexiko tycks nu i praktiken vara på väg att flyttas söderut.... läs mer »

Nya sanktioner mot Iran

USA kommer under måndagen att införa nya sanktioner mot Iran som svar på nerskjutningen av en amerikansk drönare i förra veckan.... läs mer »

Noa: Ordningsvakter ska komplettera polisen

Det kommer att råda brist på poliser i yttre tjänst till år 2024, det skriver polisens Nationella operativa avdelning, Noa, i en intern promemoria enligt Svenska Dagbladet.... läs mer »

Strängare miljökrav kan leda till sämre havsmiljö

Nästa år införs strängare krav på sjöfartens svavelutsläpp. Då förväntas många rederier tvätta avgaserna och släppa ut svavlet i havet. Vilket kan döda havslevande djur.... läs mer »

Unga tror på förändring efter valet i Istanbul

Efter gårdagens historiska valresultat i Istanbul har röster höjts om att president Erdogan nu fått en riktig politisk utmanare. 2023 går landet till val.... läs mer »

I kväll avgörs om Sverige får OS

I kväll kommer beskedet om det blir Sverige eller Italien som kommer få arrangera Vinter-OS och Paralympics 2026.... läs mer »

Protester fortsätter i Georgien

Protesterna i Tbilisi i Georgien går nu in på sin femte dag. I natt samlades tusentals demonstranter utanför parlamentet. Ett av kraven är att regeringen tar tydligt avstånd från Ryssland.... läs mer »

Oppositionens valseger firas på gatorna

I Istanbul i Turkiet firas en historisk seger. För första gången på 25 år har CHP tagit borgmästarposten i landets största stad.... läs mer »

Stor kostnad för kommunerna när Arbetsförmedlingen skär ner

Omläggningen av arbetsmarknadspolitiken fram till år 2022 innebär kraftigt ökade kostnader för landets kommuner och regioner.... läs mer »

AKP erkänner sig besegrade – Imamoglu ny borgmästare

Folket har röstat fram Ekrem Imamoglu till Istanbuls borgmästare.... läs mer »

Furtenbach: Det var väldigt väntat

Under söndagseftermiddagen meddelade Johan Pehrson (L) i en exklusiv intervju med Ekot att han ger upp partiledarstriden.... läs mer »