text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio Ekot 

Svårt att få rätt hjälp för självupplevd fulhet

Risken för självmord och självmordstankar är förhöjd hos personer med dysmorfofobi, självupplevd fulhet. Men trots det kan det vara svårt att få rätt hjälp.... läs mer »

Alarmerande vattennivåer i stora delar av landet

Grundvattennivåerna når nya bottenrekord på flera platser i landet. I den senaste genomgången av grundvattennivåerna sprider sig torkan.... läs mer »

Vattenbristen – ett fortsatt problem

Läget är fortfarande allvarligt för grundvattnet i stora delar av landet. Nivåerna är mycket under det normala för årstiden, enligt Sveriges geologiska undersökning (SGU). Men på vissa håll är det god tillgång på grundvatten.... läs mer »

USA röstade för nya sanktioner mot Ryssland

I USA röstade kongressen igår för nya sanktioner mot Ryssland. Beslutet innebär också att kongressen gör det svårare för president Trump som villförbättra relationen till Ryssland.... läs mer »

Miljontals indiska bönder kräver mer betalt och avskrivna skulder

25 miljoner bönder över hela landet förbereder sig för att låta sig fängslas om de inte får gehör för sina krav.... läs mer »

Skogsindustrier hoppas att trä kan ersätta plast i framtiden

Företag inom skogsbranschen hoppas att de direktiv från EU, som gjort att Frankrike förbjuder plastpåsar och att Sverige ställer högre krav på butiker att informera om plastpåsars miljöverkan, kan leda till att dagens plast ersätts med material från skogen.... läs mer »

Kommunikationsbrister mellan polis och ambulans – nu ska rutinerna förbättras

Kommunikationen mellan polis och ambulanspersonal i Stockholmsområdet har fungerat dåligt vid ett antal allvarliga händelser. Därför pågår nu ett arbete för att förbättra rutinerna.... läs mer »

Delseger för att stoppa Obamacare

Delseger för Trumps alternativa sjukförsäkring. Senaten röstade för att det republikanska förslaget släpps upp till debatt.... läs mer »

Motorsågsmannen i Schweiz gripen

Den 51-årige man som misstänks för måndagens motorsågsattack i schweiziska Schaffhausen har gripits, uppger schweizisk polis.... läs mer »

Rekordtryck i tysk industri

Trots svarta rubriker över tysk bilindustri är stämningen i den tyska industrin som helhet på topp, visar det tyska Ifo-institutets julimätning.... läs mer »

Oppositionen missnöjda efter mötet om skandalen på Transportstyrelsen

I dag har regeringen hållit extra möten mellan ministrar och företrädare för oppositionen som en följd av hanteringen av IT-upphandlingen på Transportstyrelsen. Bland annat höll statsminister Stefan Löfven ett möte för oppositionspartierna.... läs mer »

USA överväger att skicka vapen till Ukraina

Ryssland reagerade i dag mycket skarpt mot de amerikanska signalerna om att USA överväger att skicka vapen till Ukraina. Det är USA:s nya sändebud för Ukrainakriget som talat om att USA kan komma att trappa upp stödet till den ukrainska krigsmakten.... läs mer »

Rättegång mot terrortrio går mot sitt slut i Tyskland

Efter drygt fyra års rättegång inleddes på tisdagen slutpläderingarna i ett av det moderna Tysklands mest uppmärksammade rättsfall: terrortrion NSU:s mordserie på nio personer med invandrarbakgrund och en polis.... läs mer »

Försvarsutskottet frågade ut Peter Hultqvist

IT-skandalen på Transportstyrelsen har behandlats på olika utskott i riksdagen under tisdagen. Först ut var försvarsminister Peter Hultqvist (S) som bjudits in till försvarsutskottet för att svara på frågor.... läs mer »

Ygeman: Jag gjorde rätt avvägningar

På tisdagen frågades inrikesminister Anders Ygeman (S) ut i justitieutskottet, med anledning av it-skandalen på Transportstyrelsen.... läs mer »

Över 100 jultomtar samlade vid världskongress i Köpenhamn

Snön lyser inte vit på taken, men tomten är vaken. Just nu pågår en så kallad världskongress, för jultomtar i Köpenhamn.... läs mer »

Omhäktas för mord på kvinna och tre barn

Den 51-årige man som misstänks ha mördat en kvinna och hennes tre barn i Göteborg har begärts omhäktad.... läs mer »