text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio Ekot 

Allt fler traditionella turistbyråer slår igen

På några år har var sjätte auktoriserad turistbyrå slagit igen, samtidigt som allt fler kommuner satsar mer på information online och i sociala medier.... läs mer »

Argentinas regering får kritik för sökarbetet efter den försvunna ubåten

Landets försvarsminister anklagas för att ha varit frånvarande och för att inte ha tagit kontroll över situationen på ett tidigt stadium. Ubåten har varit försvunnen i över en vecka och mycket tyder på att den exploderat under ytan.... läs mer »

Kvinnliga akademiker i upprop mot sexuella trakasserier

Senast i raden av upprop i #metoo-kampanjens spår står kvinnliga akademiker för.... läs mer »

Tiger på rymmen i Paris

En tiger lyckades rymma från en cirkus i Frankrike tidigare ikväll.Räddningstjänsten larmades av privatpersoner som sett det 200 kilo tunga rovdjuret i centrala Paris, det rapporterar den franska nyhetsbyrån AFP.... läs mer »

Polisförbundet: Extra allvarligt när polisen sextrakasserar

De svenska myndigheterna inom rättsväsendet har bjudit in fackföreningarna till samtal om hur sexuella trakasserier ska motverkas. Polisförbundets ordförande Lena Nitz tycker att det är extra allvarligt med sextrakasserier inom poliskåren.... läs mer »

Emmerson Mnangagwa invigningstalar som ny president i Zimbawe

Idag installerades Emmerson Mnangagwa som ny president i Zimbawe, efter att Robert Mugabe avgick tidigare i veckan efter 37 år vid makten.... läs mer »

Irland kan vara på väg mot nyval

Ett stödparti till Irlands minoritetsregering har lämnat in en misstroendeförklaring mot vice premiärministern. Ett nyval kan få följdverkningar för Brexit, Storbritanniens utträde ur EU.... läs mer »

Tunnelbanestation i London utrymdes

I London evakuerades tunnelbanestationen Oxford Circus under fredagskvällen. Polisen har inte hittat några misstänkta, några skadade eller några spår av skottlossning efter händelsen, som klassas som falsklarm.... läs mer »

SD beslutar om ny politik inom migrations- och kriminalfrågor

Under Sverigedemokraternas Landsdagar idag har partiet beslutat om ny politik inom bland annat migrationspolitik och kriminalpolitik.... läs mer »

Ohlys framtid som ordförande för Funktionsrätt Sverige oviss

Den förre Vänsterpartiledaren Lars Ohlys framtid som ordförande i Funktionsrätt Sverige är oviss, sedan det framkommit att han polisanmälts för sexuellt ofredande.Förbundet har ännu inte tagit ställning i förtroendefrågan, säger Pelle Kölhed, som är andre vice ordförande.... läs mer »

Snabblånen kan försvinna med ny lag

Marknaden för snabblån är på väg bort om regeringens nya förslag blir verklighet. Det säger Hikmet Ego, ordförande för branschföreningen Konsumentkreditföretagen.... läs mer »

Statsminister Stefan Löfven om attacken i Egypten

Dådet i Sinai i Egypten, där över 200 människor dödades, inträffade samtidigt som EU:s stats- och regeringschefer träffades i Bryssel i dag och så här kommenterar statsminister Stefan Löfven attacken.... läs mer »

Mona Sahlin straffas för skattebrott

Mona Sahlin straffas för skattebrott får en villkorlig dom och dagsböter. Hon ska ha erkänt brottet och godtagit strafföreläggandet, rapporterar Aftonbladet.... läs mer »

Ännu ett pensionsbolag stoppas av Pensionsmyndigheten

Pensionsspararbolaget Advisor stoppas av Pensionsmyndigheten. Bolaget har använt otillåtna, aggressiva metoder i sin marknadsföring, enligt myndigheten.... läs mer »

Tyska SPD öppnar för regeringssamarbete

Det rör på sig i regeringsfrågan i Berlin. Socialdemokraterna vill nu medverka i samtal för att komma ur det låsta läget efter att tidigare koalitionsförhandlingar bröt samman.... läs mer »

Lars Ohly inte välkommen på V-arrangemang

Vänsterpartiets förre ledare Lars Ohly är tills vidare portad från partiets alla evenemang. Han är till exempel inte välkommen på kongressen i Karlstad i februari. Skälet är att Lars Ohly har polisanmälts, misstänkt för sexuellt ofredande.... läs mer »

Därför är det så svårt att få till en regering i Tyskland

... läs mer »