text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio Ekot 

Efter dådet: Ilska riktas mot myndigheter

Efter att minst 28 kristna kopter, varav många barn, dödades i Egypten igår så svarade egyptiskt stridsflyg sent igår kväll med att attackera mål inne i Libyen.... läs mer »

Källa: Trump ändrar uppfattning om frihandeln

USA:s president Donald Trump har enligt en källa på mötet godkänt en gemensam formulering om att kämpa mot protektionism.... läs mer »

"Amnensti för ensamkommande bör införas snabbt"

Miljöpartiets ledning säger nej till en amnesti för ensamkommande, något som många miljöpartister kräver. Men partistyrelsen föreslår nu, under den pågående kongressen, att alla ensamkommande barn och unga som anlände till Sverige under 2015 - och då bedömdes som minderåriga - ska få en ny prövning om uppehållstillstånd.... läs mer »

Svår slutstrid i Mosul väntar

I Irak har de väpnade styrkorna nu gått till attack mot det sista området i Mosul som kontrolleras av terrorsekten IS. Men slutstriden kommer att bli svår och hittills har styrkorna kritiserats för att inte ha respekterat civilas säkerhet.... läs mer »

Manchesterdådet: Ytterligare två gripna

Polisen i Manchester har gripit ytterligare två män misstänkta för brott mot terrorlagstiftningen.... läs mer »

USA testar missilförsvar

Nästa vecka ska det amerikanska försvarsdepartementet Pentagon göra sitt första test någonsin av det missilförsvar som ska kunna skjuta ner långdistansrobotar av den typ Nordkorea försöker utveckla.... läs mer »

Stor brist på lärare till idrottslyftet

Regeringen vill utöka idrottsundervisningen i grundskolan med 100 timmar med start 2019. Det innebär att det kommer bli stor brist på idrottslärare.... läs mer »

Tågresenärer kan tvingas av tåget för att visa pass i Hyllie

För att skärpa de tillfälliga inre gränskontrollerna som regeringen vill, kan man behöva inrätta passkontroller precis som på en flygplats, anser polisen.... läs mer »

Egypten hämnas massmord på kopter

Egyptiska flygvapnet har genomfört flera attacker i grannlandet Libyen sedan en buss med kristna kopter attackerats i Egypten tidigare under fredagen.... läs mer »

Arbetsgivare flyttade semestrar – får rätt i ny dom

Arbetsgivaren hade rätt att flytta eller dela upp beviljade semestrar för fem barnmorskor vid Vrinnevisjukhuset i Norrköping sommaren 2014, konstaterar Arbetsdomstolen i en färsk dom.... läs mer »

Man gripen misstänkt för inblandning i dådet i Manchester

I Manchester har ytterligare en person griptis misstänkt för inblandning i måndagens terrordåd. Det uppger brittisk polis.... läs mer »

Ariana Grande återvänder till Manchester

Sångerskan Ariana Grande kommer att återvända till Manchester för en välgörenhetskonsert.... läs mer »

Erdogans familjebolag i misstänkt miljonhärva

Turkiets president Erdogan familjebolag har i hemlighet tagit emot tillgångar värda närmare 25 miljoner dollar i en misstänkt korruptionsaffär. Det skriver Dagens Nyheter.... läs mer »

Minst 100 civila dödade i Syrien – FN reagerar

Minst hundra människor uppges ha dött under det senaste dygnets USA-ledda bombningar av den IS-kontrollerade staden Mayadin i östra Syrien.... läs mer »

Lista över oseriösa företag stoppas i domstol

Konsumentverkets varningslista över företag som är oseriösa stoppas efter en dom i Förvaltningsrätten i Karlstad.... läs mer »

Trumps uttalande väcker reaktioner i Tyskland

I dag började G7-mötet i Taormina på Sicilien. En av sex mötespunkter handlar om frihandel. I går uttalade sig Donald Trump inför EU-toppar i Bryssel om Tysklands starka exportindustri; ett uttalande som väckt både frågetecken och starka reaktioner både i Tyskland och Bryssel.... läs mer »

Delat G7 i möte på Sicilien

På fredagen träffades ledarna för världens sju största industriländer på Sicilien för att diskutera internationella frågor. Men framför allt USA:s syn på många frågor skiljer sig från de andra länderna och någon gemensam grund kan bli svår att finna.... läs mer »