text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio Ekot 

Italiens premiärminister beredd att avgå

Italiens premiärminister Giuseppe Conte kommer att lämna in sin avgångsansökan till presidenten, meddelar han i ett tal till senaten.... läs mer »

Protester under iranskt ministerbesök

Den iranske utrikesministern Javad Zarif besök i Sverige i dag möttes av protester från exiliranier, som motades tillbaka av polis.... läs mer »

Dansk bank börjar kräva ränta - av sparare

Danska Jyske bank kräver att rika privatkunder börjar betala ränta på sina besparingar.... läs mer »

Sudan står inför skör framtid

I Sudan pågår nu arbetet med att forma en övergångsregering efter helgens fredsavtal. Ekot har träffat Mohamed Nagi Alasam, en av de drivande bakom upproret.... läs mer »

S i Norrköping vill avvakta tiggeritillstånd

Efter intern kritik backar nu Socialdemokraterna i Norrköping till viss del i tiggerifrågan.... läs mer »

Rebellgrupper i Idlib drar sig tillbaka

I Idlibregionen i Syrien har jihadist- och rebellgrupper under natten mot tisdagen tvingats dra sig tillbaka från ett av sina starkaste fästen efter att den syriska regimens styrkor avancerat ytterligare i den pågående offensiven.... läs mer »

Bostadsbyggandet i Sverige går ned

Det byggs färre bostäder i Sverige, visar nya siffror från Statistiska Centralbyrån, SCB. Under första halvåret i år minskade bostadsbyggandet med 12 procent jämfört med samma period året innan.... läs mer »

Magdalena Andersson: Vi arbetar med problemet

Den nuvarande lagstiftningen gör det möjligt för kriminella att tvätta pengar via svenska myndigheter, och Kronofogden är särskilt utsatt. Enligt finansminister Magdalena Andersson (S) arbetar regeringen nu med att försöka stoppa möjligheten att tvätta pengar på det sättet.... läs mer »

Polisens svar efter sprängningen i Linköping

Linköpingspolisen undersöker samband med sommarens sprängning efter nattens detonation då en förrådsbyggnad totalförstördes.... läs mer »

250 fångar på rymmen efter protester

I Indonesien är fler än 250 fångar passat på att rymma efter att ett fängelse satts i brand i staden Sorong, i provinsen Papua Barat.... läs mer »

Tusental brandmän arbetar mot 50 meter höga eldlågor

50 meter höga lågor hindrar plan från att vattenbomba ordentligt.... läs mer »

Carrie Lam är redo för dialog

Twitter och Facebook säger att de hittat statligt stödda kinesiska påverkanskampanjer på deras plattformar med syftet att underminera proteströrelsen i Hongkong. Samtidigt säger Hongkongledaren Carrie Lam att hon nu är beredd till dialog.... läs mer »

Mätstationer nere efter ryska raketolyckan

Ett internationellt mätinstitut av radioaktiv strålning rapporterar att deras ryska mätstationer nära den uppmärksammade raketolyckan i nordvästra Ryssland har slutat fungera.... läs mer »

Svenska myndigheter används för pengatvätt

Kriminella använder svenska myndigheter för att tvätta pengar, och Kronofogden är särskilt utsatt. Enligt den nuvarande lagstiftningen får myndigheten inte neka personer att betala skulder med kontanter.... läs mer »

Sky News fälls för terrorklipp

Tv-kanalen Sky News New Zealand sände videomaterial från terrordådet i Christchurch där 51 människor sköts ihjäl. Nu fälls tv-kanalen av den nyzeeländska motsvarigheten till Granskningsnämnden.... läs mer »

Cecilia Uddén: Iran försöker samla stöd i EU

Irans utrikesminister Javad Zarif besöker Sverige och ska i dag träffa utrikesminister Margot Wallström. Vad är syftet med mötet?... läs mer »