text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio Ekot 

Utredning om hur Sverige ska besluta om militär hjälp

Vem ska fatta beslut om att Sverige ska ta emot hjälp från exempelvis Finland vid kris eller krig och hur det ska det gå till? Det ska nu regeringen utreda så att alla vet exakt vad som gäller om Sverige måste fatta snabba beslut i ett sådant läge.... läs mer »

Arktis havsis bara krymper och krymper

Havsisen kring Arktis slog i vinter ett lägsta-rekord. I mars när Arktis brukar ha som mest havsis, var istäcket till ytan det minsta sedan mätningarna började för 38 år sedan.... läs mer »

Tillerson: Ett digitalt kalifat får inte uppstå

Att bekämpa Islamiska staten är USA:s mest prioriterade mål i Mellanöstern, det sa utrikesminister Rex Tillerson på det pågående mötet för den internationella koalitionen mot IS. Tillerson talade också om vikten av att bekämpa IS på internet.... läs mer »

Premiärminister May: Valet av plats var ingen slump

Storbritanniens premiärminister Theresa May kommenterade ikväll attentatet.... läs mer »

Olika syn på avskrivna CSN-lån

Förslaget om det ska bli möjligt att skriva ned studieskulder för de som bor i 23 utpekade kommuner på landsbygden från den parlamentariska landsbygdskommittén har nu varit ute på remiss.... läs mer »

Skatteavdrag ska göra det lättare att hyra och sälja begagnat

Ett skatteavdrag bör införas som gör det billigare att reparera, sälja begagnat och att hyra. Det föreslår utredningen om Cirkulär ekonomi som i dag överlämnades till regeringen.... läs mer »

Svenskt Näringsliv sågar skatteförslag

Arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv är fortfarande missnöjd med regeringens förslag om ändrade skatteregler för fåmansföretag. Detta trots att finansdepartementet i morse meddelade att de backar om de mest kritiserade delarna av förslaget.... läs mer »

Långt till rättegång efter Brysseldåden

I dag är det ett år sedan terrorattentaten i Bryssel då 32 människor dödades. En 24-årig man från Malmö är huvudmisstänkt i den omfattande utredningen.... läs mer »

Terrorattack vid brittiska parlamentet

Minst fem personer har dött i attacken, varav en är gärningsmannen  Polisen som blev knivhuggen av gärningsmannen är en av de avlidna 40 personer ska ha skadats, varav flera mycket allvarligt, efter att en bil mejat ner människor på Westminster Bridge Brittiska polisen utreder händelsen som terrorbrott ... läs mer »

Svenska studenten Sara Ericsson blev kvar på skolan nära attentatet

Svenskarna Åke Englund och Sara Ericsson, befann sig i närheten terrorattacken och tidigare i kväll beskrev de händelsen så här.... läs mer »

Misstänkta terrorister deporteras på livstid från Tyskland

I Tyskland har nu en domstol för första gången givit klartecken till att två misstänkta terrorister ska deporteras på livstid från landet – trots att de är födda i Tyskland och trots att de inte är dömda för något brott.... läs mer »

Ranstorp: Britterna är mästare på det här

Brittisk polis utreder attacken vid parlamentet som ett terrordåd. Nu tror Magnus Ranstorp, terrorforskare, att alla de kritiska beslutsfattarna samlas för att följa händelserna och ta beslut.... läs mer »

Familjen Magnitskijs advokat intensivvårdas efter mystiskt fall

En rysk advokat för familjen Magnitskij intensivvårdas i Moskva efter ett mystiskt fall från femte våningen i går kväll. I dag skulle advokaten ha företrätt Magnitskij i en viktig rättegång i Moskva.... läs mer »

Atattack vid brittiska parlamentet

Minst fyra personer har dött i attacken, varav en är gärningsmannen  Polisen som blev knivhuggen av gärningsmannen är en av de avlidna Minst 20 personer ska ha skadats, varav flera mycket allvarligt, efter att en bil mejat ner människor på Westminster Bridge Brittiska polisen utreder händelsen som terrorbrott ... läs mer »

Vill öka kunskapen om adhd bland blivande lärare

För att öka kunskapen om elever med adhd och andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar föreslår regeringen att utbildningen för speciallärare och specialpedagoger förändras.... läs mer »

Socialistpartiet uppmanar Fillon att hoppa av franska presidentvalet

Alla misstankar och rättsliga utredningar stör kampanjen, anser partiet.... läs mer »

Misstänkt dubbelmördare kopplas till ytterligare mord

En person som är misstänkt för dubbelmorden i Hallonbergen, har nu även begärts häktad i ett annat mordfall i Sundbyberg tidigare i år.... läs mer »