text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio Ekot 

Så förändras arbetsrätten

Regeringen tillsätter i dag en utredning som bland annat ska föreslå utökade undantag från turordningsreglerna i LAS.... läs mer »

Riksbanken lämnar reporäntan oförändrad

Riksbanken behåller styrräntan oförändrad på -0,25 procent men flaggar för att nästa höjning skjuts fram. Kronan försvagas markant.... läs mer »

Indisk domstol brottas med trakasseri-anklagelser

I Indien anklagas chefsdomaren i Högsta domstolen för sexuella trakasserier av en före detta anställd vid domstolen. Chefsdomaren själv nekar till anklagelserna och kallar det ett hot mot rättsväsendet. Enligt anklagelserna så ska både den anställda och familjemedlemmar ha förlorat jobbet i samband med trakasserierna.... läs mer »

Gudstjänster ställs in i Sri Lanka

Alla katolska kyrkor i Sri Lanka kommer att hålla stängt fram till dess att säkerheten efter attackerna på påskdagen har förbättrats, uppger en högt uppsatt företrädare för kyrkan.... läs mer »

Telia når inte förväntningar

Teleoperatören Telia gjorde en vinst för det första kvartalet på 2,5 miljarder och det var 0,4 miljarder lägre än motsvarande kvartal ifjol och också lägre än vad analytikerna hade förväntat sig.... läs mer »

Högre tullar och prispress ger vinstras för Volvo

Biltillverkaren Volvo Cars gjorde en vinst före skatt på 2,7 miljarder kronor under det första kvartalet. Det är en minskning med 20 procent, eller 700 miljoner, jämfört med motsvarande period i fjol.... läs mer »

Swedbanks resultat högre än väntat

Skandalomsusade Swedbank slår analytikernas förväntningar med årets första kvartalsrapport. Samtidigt meddelar bankkoncernen att man nu ska tillsätta en ny enhet inom banken för att motverka penningtvätt.... läs mer »

Rv 25 Halmstad-Ljungby avstängd efter lastbilsolycka

... läs mer »

Självständighet stor fråga när Spanien går till val

Under valrörelsen har frågan om självständighet för Katalonien tagit stor plats. Allt för stor plats, anser många katalaner som inte känner igen sig i beskrivningarna, och som inte litar på det som politikerna säger.... läs mer »

Fler skippar plastkassen i butiken

Svenskarna köper färre plastkassar än tidigare. Antalet plastkassar inom handeln har minskat med 10 procent på ett år, visar nya siffror.... läs mer »

Dåligt stöd till dem som överlevt barncancer

Den som överlevt en cancersjukdom som barn får sämre vård för komplikationer som kan uppstå efteråt, skriver Barncancerfonden i en ny rapport.... läs mer »

Många bävar inför framtiden

Fyra dagar efter terrorattackerna i Sri Lanka så begravs nu offren och många är rädda för vad som kommer att hända i framtiden. Attentaten på påskdagen har så här långt krävt nära 360 människors liv och nära femhundra är skadade.... läs mer »

Nordkorea hoppas på stöd från Ryssland

Inför toppmötet som nu inleds mellan Nordkoreas ledare Kim Jong-Un och Rysslands president Vladimir Putin i ryska Vladivostok har Nordkorea bytt ut en tidigare toppförhandlare. Det signalerar att Nordkorea nu fäster förhoppningar till Ryssland, snarare än USA.... läs mer »

Regeringen föreslår skärpt straff för mord

Regeringen vill skärpa straffet för mord. Avsikten är att betydligt fler än i dag ska dömas till livstids fängelse.... läs mer »

Boende i Tjällmo kommer att evakueras

Läget för de många bränder som härjat runt om i Sverige den senaste veckan verkar i de flesta fall nu ha lugnat ned sig. Bland annat den stora skogsbranden i Hästveda norr om Hässleholm.... läs mer »

Ryssland lockar ukrainare i öst med medborgarskap

Rysslands president Putin beslöt i dag att invånarna i de separatistkontrollerade områdena i östra Ukraina ska ges möjlighet att på ett enkelt sätt få ryskt medborgarskap.... läs mer »

Advokaten: Rollén nekar till insiderbrott

Den norska åklagaren vill att svenska storbolaget Hexagons vd Ola Rollén döms för insiderbrott – olaglig aktiehandel. I tingsrätten friades han, men domen överklagades och i dag inleddes den nya rättegången i norska hovrätten.... läs mer »