text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio Ekot 

Skottlossning i Strasbourg – skytten på fri fot

Två personer bekräftas döda och ett tiotal har skadats allvarligt i skottlossningar i Strasbourg i Frankrike. Polisen känner till identiteten på skytten och han jagas nu, rapporterar AFP.... läs mer »

Talmannen nominerar Löfven som statsminister

Talman Andreas Norlén kommer att föreslå att Stefan Löfven (S) blir statsminister. Löfven prövas av riksdagen i en omröstning på fredag. Liberalerna har redan bestämt sig för att rösta nej.... läs mer »

Hälsokontroller för äldre bilförare inte på tapeten

Det finns inga tydliga samband mellan äldre förares sjukdomar och inblandning i trafikolyckor.... läs mer »

Mays Europaturné kritiseras på hemmaplan

Samtidigt som Theresa May försöker få övriga EU-ledare på sin sida, om utträdesavtalet ur EU, fortsätter kritiken på hemmaplan.... läs mer »

Visselblåsare välkomnar beskedet om Macchiarini

Forskaren och läkaren Oscar Simonsson är en av de forskare på Karolinska institutet som slog larm om Paolo Macchiarini. Han välkomnar dagens besked att återuppta förundersökningen.... läs mer »

Trycket på elnäten ökar i södra Skåne

Södra Skåne är ett av de områden i Sverige där elnätet snart inte klarar att öka leveransen av el. På ett möte i dag informerade kraftbolaget Eon kommuner och energibolag om situationen.... läs mer »

Inga eftergifter för Theresa May i Berlin

Storbritanniens premiärminister Theresa May är i dag på en snabb EU-turné för att söka lösningar som ska få hennes motståndare att acceptera utträdesavtalet med EU.... läs mer »

Löfven: Logiskt att pröva Kristersson som statsminister

Statsminister Stefan Löfven säger i dag att det är mer logiskt att talmannen för fram moderatledaren Ulf Kristersson till omröstning som statsministerkandidat om Moderaternas budgetförslag röstas igenom i riksdagen i morgon.... läs mer »

Tonåringar rör sig mycket mindre än tidigare

Den vardagliga fysiska aktiviteten bland 14-åringar har minskat kraftigt sedan början av 2000-talet. Det visar en studie vid Göteborgs universitet.... läs mer »

Så långt kan EU gå för att möta May

Storbritanniens premiärminister Theresa May vill få juridiskt bindande garantier från EU att Storbritannien inte blir kvar i en tullunion med EU för alltid. Men vad kan EU egentligen erbjuda Storbritannien i gengäld?... läs mer »

Kina bojkottar amerikanska telefoner

Efter att kanadensisk polis gripit en av det kinesiska telekombolaget Huaweis chefer, på begäran av USA, har kinesiska företag börjat bojkotta amerikanska telefoner.... läs mer »

May på turné – för att rädda brexitavtalet

I dag har Storbritanniens premiärminister Theresa May begett sig ut på en turné i Europa för att försöka rädda brexitavtalet.... läs mer »

Norra länken i Stockholm öppen igen efter rökutveckling

Strax före klockan två på tisdagseftermiddagen öppnade Norra länken åter för trafik. Tunnel stängdes av vid lunchtid på grund av rökutveckling i ett driftsutrymme.... läs mer »

Föräldrarna var överens om att döda sina barn

Polisen presenterade idag detaljer ur utredningen om den familj i Bjärred i Skåne som i januari i år hittades död i sin villa. Den visar att föräldrarna var överens om att döda sina barn och sig själva.... läs mer »

Jemen: Parterna har enats om att växla 15 000 fångar

Huvudparterna i Jemenkonflikten har enats om en fångutväxling. Det bekräftade representanter för båda delegationerna i dag.... läs mer »

Volvo Cars vd: Oro för Brexit utan nytt avtal

Volvo Cars vd Håkan Samuelsson säger till Ekot att det finns orosmoln om Storbritannien lämnar EU utan något nytt avtal.... läs mer »

Juncker: Finns inget utrymme att omförhandla

EU kan ge Theresa May förtydliganden och politiska uttalanden om brexit. Men att omförhandla utträdesavtalet kommer inte i fråga, det säger EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker.... läs mer »