text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio Ekot 

Sverige säger nej till migranter från räddningsfartyg

I en hamn på Sicilien ligger ett räddningsfartyg med migranter, utan att människorna ombord får gå i land. Italien hotar med att skicka tillbaka migranterna till Libyen, om inte andra EU-länder ställer upp, men Sverige säger nej.... läs mer »

Paul Manafort döms för skattebedrägeri

En federal jury i Virginia har befunnit Donald Trumps före detta kampanjchef Paul Manafort skyldig för bland annat skattebedrägeri. Han anses skyldig på åtta av totalt 18 åtalspunkter.... läs mer »

Trumps tidigare advokat erkänner brott

Donald Trumps före detta advokat Michael Cohen erkänner sig skyldig till bland annat bankbedrägerier och skatteflykt. Det meddelade han i en domstol sent under tisdagskvällen, svensk tid.... läs mer »

Ehec-smittan sprider sig – 30 nya fall bekräftade

Ehec-smittan sprider sig över södra Sverige. 30 nya fall har nu bekräftats vilket innebär att totalt 80 har smittats. – Det verkar bli det största utbrottet, säger Anders Tegnell, statsepidemiolog, på Folkhälsomyndigheten.... läs mer »

Fisket i Sydsverige kan försvinna helt

Det lokala fisket i Skåne och Blekinge riskerar att vara helt utraderat inom några år, om inte myndigheterna ändrar det nuvarande regelsystemet.... läs mer »

Socialdemokraterna utsatta för hackerattacker

Socialdemokraternas hemsida har utsatts för ännu en riktad överbelastningsattack. Attacken misstänks komma från Ryssland och Nordkorea.... läs mer »

SKL kritiska: Lägg inte skulden för bostadsbristen på kommunerna

I dag presenterade Hyresgästföreningens delegation Bostad 2030 ett förslag om att kommuner ska kunna bötfällas om de inte garanterar att också de med lägre inkomster ska kunna erbjudas en bostad. Men Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, tycker inte att det är rätt att lägga skulden för bostadsbristen på kommunerna.... läs mer »

Ovanligt att flyg kraschar efter fågelincidenter

Varje år inträffar hundratals incidenter i Sverige där flygplan krockar med fåglar. Men att det leder till en krasch, som den i Blekinge i dag, är ovanligt.... läs mer »

Flera frågetecken kring Tesla

Det hopas flera frågetecken runt den amerikanska elbilstillverkaren Tesla.... läs mer »

50 år sedan Warzawapaktens invasion

I dag är det 50 år sedan den så kallade Pragvåren fick ett våldsamt slut. Tjeckien och Slovakien minns idag inmarschen av trupper från Warszawapakten som satte stopp för rörelsen som ville reformera kommunismen inifrån.... läs mer »

Tobias Billström kommenterar Michael Svenssons avdrag

Moderata riksdagsledamoten Michael Svensson, har inte gjort avdrag för sin flickväns boende i Almedalen vid upprepade gånger, det visar nya uppgifter från Aftonbladets granskning av politikern.... läs mer »

30-tal nya fall av ehec

Det pågående ehec-utbrottet har vuxit med ytterligare ett 30-tal bekräftade fall, enligt Folkhälsomyndigheten. Sammanlagt finns nu omkring 80 bekräftade fall och runt 50 misstänkta fall.... läs mer »

Islamistisk grupp uppmanar svenska muslimer att inte rösta

En islamistisk grupp uppmanar svenska muslimer att bojkotta valet i september. Budskapet är att det är syndigt att delta i icke-islamiska val.... läs mer »

Torkan kan få negativa följder för skogsindustrin

Den långa vintern och den torra sommaren kan få negativa konsekvenser för sågverken och massaindustrin.... läs mer »

Par döms till fängelse - kylde ner dottern

I tingsrätten friades paret från att ha kylt ned flickan så att hon fick hjärtstopp. Hovrätten dömer nu båda till fängelse för synnerligen grov misshandel.... läs mer »

Grundvattnet lägre än normalt på många håll

Grundvattennivåerna är på många håll i landet mycket under det normala, det visar senaste kartläggningen från Sveriges Geologisk undersökning, SGU, som kom idag.... läs mer »

Ehec-utbrottet har vuxit – trettiotal nya bekräftade fall

Det pågående ehec-utbrottet har vuxit med ytterligare ett 30-tal bekräftade fall, enligt Folkhälsomyndigheten. Sammanlagt finns nu omkring 80 bekräftade fall och runt 50 misstänkta fall.... läs mer »