text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio Ekot 

Läckta anteckningar om Trumps oro för ryssutredning

I natt svensk tid läckte minnesanteckningar av den sparkade FBI-chefen James Comey om hans möten med Donald Trump. Enligt amerikansk media ger de samma bild som Comey tidigare gett om att Trump är orolig för att Rysslandsutredningen påverkar presidentens arbete.... läs mer »

Ericsson redovisar mindre förlust än väntat

Telekombolaget Ericsson avslutar första kvartalet i år med mindre förlust än väntat. Koncernen redovisar en rörelseförlust på 0,3 miljarder kronor. Det kan jämföras med förlust på 11,3 miljarder kronor motsvarande period i fjol.... läs mer »

Polisen stärker upp inför FN-mötet

Polisen betraktar dagens möte som FN:s säkerhetsråd håller i skånska Backåkra som en särskild händelse. De har tagit in extra personal för att vara beredda.... läs mer »

Telia vill köpa tillbaka aktier för 15 miljarder

Telia vill köpa tillbaka aktier för totalt 15 miljarder kronor för att återföra överskottskapital till aktieägarna.... läs mer »

Nasa får ny omstridd chef

Tillsättningen av James Bridenstine som ny chef för den amerikanska rymdstyrelsen är omstridd, bland annat eftersom han saknar forskningserfarenhet och är skeptisk till klimatförändringar.... läs mer »

Flera journalister skjutna i Gazaprostester

Hittills har över 30 palestinier dödats av israeliska krypskyttar och granater när de, enligt Israel, närmat sig gränsstängslet. Flera palestinska journalister har också skjutits. En har dödats och minst fem har skadats.... läs mer »

Reporternätverk nystar i journalistmord

För drygt ett halvår sedan dödades den maltesiska journalisten och bloggaren Daphne Caruana Galizia.  Hon arbetade med avslöjanden om korruption i Maltas regering. Ett europeiskt reporternätverk har tillsammans jobbat vidare med de avslöjanden hon jobbade med när hon dödades.... läs mer »

Syrien i fokus på FN-möte i Skåne

FN:s säkerhetsråd och generalsekreteraren António Guterres kommer till Sverige i dag, för sitt informella arbetsmöte på Dag Hammarskjölds Backåkra.... läs mer »

Regeringen vill skärpa straffen för vapenbrott

Regeringen vill ytterligare skärpa straffen för vapenbrott, för att minska tillgången på illegala vapen i samhället. Även smuggling av vapen ska ge hårdare straff än i dag. Det här är något som riksdagens justitieutskott redan har krävt.... läs mer »

Arla ska spara över fyra miljarder

Mejerikoncernen Arla ska spara 3 miljarder danska kronor – motsvarande cirka 4,2 miljarder svenska kronor – fram till 2020, rapporterar danska tidningen Børsen.... läs mer »

George Soros stänger kontor i Budapest

Den ungerskamerikanske finansmannen George Soros stänger Open Society Foundations kontor i Budapest som nu flyttas till Berlin.... läs mer »

Crispins pappa till Akilov: Han hade försökt lyssna på dig

Ett av offren som dog på Drottninggatan 7 april i fjol var 41-åriga britten Crispin Bevington som bodde i Sverige. Idag hördes delar av hans familj i rättegången i Stockholms tingsrätt.... läs mer »

Klass 2-varning för höga vattennivåer i Mellansverige

Höga vattennivåer orsakar överspolade vägar och översvämmningar när snön smälter undan.... läs mer »

Sugrör och tops av plast förbjuds i England

I Storbritannien ska sugrör, drinkpinnar och örontops av plast förbjudas. Det berättade den brittiska regeringen i dag.... läs mer »

Moderaterna vill rekrytera lärare utomlands

Moderaterna vill satsa 100 miljoner kronor för att rekrytera 5.000 lärare från utlandet för att motverka lärarbristen i den svenska skolan. Det är en av satsningarna i partiets skuggbudget.... läs mer »

Wallström självkritisk i KU-förhör

Utrikesminister Margot Wallström är kritisk till hur hennes eget departement UD hanterat offentlighetsprincipen. Det har tagit alldeles för lång tid att registrera allmänna handlingar, sa hon i dag när hon frågades ut i  konstitutionsutskottet.... läs mer »

Kuba får ny president – som inte heter Castro

En era tar slut när Kuba får en president som för första gången på över 40 år inte heter Castro. Den nye ledaren Miguel Diaz-Canel är en av toppmännen i det kubanska kommunistpartiet. Men experter varnar för att familjen Castro fortfarande har stor makt.... läs mer »