text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio Ekot 

Nya åtalspunkter mot Trumps tidigare kampanjchef

I USA har den särskilde åklagaren i Rysslandsutredningen Robert Mueller lagt fram ytterligare åtalspunkter mot Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort och hans medarbetare Rick Gates.... läs mer »

Försvaret vill ha fler U-båtar och stridsflygplan

Den här perspektivstudien som försvaret lämnar till regeringen i morgon kommer att ligga till grund för flera politiska försvarsbeslut framöver och betecknas som viktig.... läs mer »

Kungen snart längst tid på tronen

Om snart två månader blir kungen den regent som suttit längst genom alla tider på den svenska tronen.... läs mer »

Regeringen ska utreda Nya Karolinska

Det omskrivna sjukhusbygget Nya Karolinskas problem får regeringen att tillsätta en utredning om offentlig-privat samverkan, styrning och kontroll i landstingen. Regeringen betonar nu att det inte är en formell granskning och att det håller sig inom grundlagen.... läs mer »

Säpo: Svenskar rustade för påverkansaktioner

Inför valet senare i år så kommer främmande makt att försöka stärka motsättningarna i Sverige. Flera försök kommer att göras för att försvaga demokratin. Det tror Säkerhetspolisen, som i dag presenterade sin årsbok. Men Säpo bedömer ändå att det svenska valsystemet är robust och att resultatet kommer att vara legitimt.... läs mer »

Säpo: NMR har förmåga till terrorattentat

I Sveriges Radios kartläggning av nazistiska Nordiska motståndsrörelsen framgår att en fjärdedel av de mest aktiva inom NMR är dömda för våldsbrott. Säkerhetspolisen bekräftar att NMR har stor våldskapacitet.... läs mer »

L till val på skola och integration

Med dåliga opinionssiffror och mindre pengar i valkassan än någonsin hoppas Liberalerna locka väljare genom att koncentrera sig på två frågor: integration och skolan.... läs mer »

Kent Ekeroth (SD) petas från valbar plats på riksdagslistan

Kent Ekeroth (SD) petas från valbar plats på riksdagslistan, enligt valberedningens förslag, uppger Aftonbladet.... läs mer »

Regeringen föreslår lag som ska hindra skolsegregering

I dag skickar regeringen över ett förslag till lagrådet, om att minska den sociala segregeringen i skolan.... läs mer »

HD: Nawaz Sharif får inte leda sitt parti i Pakistan

Högsta domstolen i Pakistan har slagit fast att landets avsatte premiärminister Nawaz Sharif inte längre får leda det parti han själv grundat.... läs mer »

Amnesty: Hatfylld retorik har lett till hårdare förtryck

2017 var ett år när världsledarna fyllde sina tal alltmer med hatfylld retorik och det har i slutändan resulterat i hårdare förtryck mot minoriteter och marginaliserade grupper på olika håll i världen, enligt Amnesty international.... läs mer »

Statsvetare vill öppna för karantän för fler politiker

Statsvetaren Marja Lemne tycker att karantän för höga politiker som byter jobb vore bra. Men hon tycker att det också kunde behövas i kommuner och landsting.... läs mer »

Säpo: Hotet mot Sverige större än på länge

Vid Säkerhetspolisens sammanfattning av det gångna året berättade man bland annat om växande extremistmiljöer och hotbilden mot Sverige. Dessutom presenterades en ny ändring i säkerhetsskyddsförordningen som ska förhindra att myndigheter genomför tvivelaktiga utkontrakteringar.... läs mer »

Här tillverkas världens första eldrivna snöskoter

Efter att fordonsindustrin riktar in sig allt mer mot eldrift så tas nu de första liknande stegen inom snöskoterbranschen.... läs mer »

OS-guld till André Myhrer

Svenske slalomåkaren André Myhrer vann överraskande OS-guld tidigt på torsdagsmorgonen. – Jag är så otroligt glad. Jag har slitit hårt och länge för den här guldmedaljen. Det har varit mitt stora mål i min karriär. Det här är helt sjukt, säger Myhrer till Radiosporten.... läs mer »

Nya amorteringskravet: Risk för inlåsningseffekt

Det nya skärpta amorteringskravet på bolån införs om några dagar och tanken är att det ska minska riskerna med alltför hög skuldsättning hos många hushåll. Men det kan också leda till att låntagare avstår från att byta bostad.... läs mer »

Venezuelas president tidigarelägger fler val

Oppositionen i Venezuela meddelade i går kväll att de tänker bojkotta presidentvalet som regeringen utlyst i april i år. Nu säger president Nicolás Maduro att han tänker tidigarelägga även parlamentsvalet och lokalvalen till i april.... läs mer »