text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio Ekot 

Minst 50 döda i tågolycka i Indien

En omfattande tågolycka i Choura Bazar i närheten av staden Amritsar i norra Indien har krävt minst 50 liv, uppger delstatspolisen i Punjab.... läs mer »

Wallström: Måste få konsekvenser

Enligt Turkiet ska journalisten Jamal Khashoggi ha blivit torterad och dödad inne i det saudiska konsulatet i Istanbul. – Om det stämmer måste det få konsekvenser, säger utrikesminister Margot Wallström.... läs mer »

Advokaten: Polisen sköt Eric i ryggen

Den 20-åringe Eric Torell som sköts ihjäl av polisen i augusti träffades av tre skott. Det dödande skottet träffade i ryggen, skriver Expressen.... läs mer »

Oro sänker Atlas Copco trots miljardvinst

Trots en vinst på närmare 5,2 miljarder kronor för det tredje kvartalet föll Atlas Copcos aktien med nästan 10 procent. Ekots ekonomireporter Kristian Åström menar att bolagets aktietapp är en viktig indikator på konjunkturen.... läs mer »

Klart med överenskommelse om Gibraltar

På toppmötet i Bryssel igår, sa Spaniens premiärminister Pedro Sanches att frågan om Gibraltar, som tillhör Storbritannien, inte kommer att vara ett problem i förhandlingarna om brexit. Man har nått en överenskommelse.... läs mer »

Trump på agendan under Brysselmöte

I Bryssel pågår just nu ett toppmöte mellan EU och Asien, mötet väntas slå ett slag för samarbete med gemensamma internationella regler för att möta den amerikanska protektionismen.... läs mer »

Vägrade kliva av flyg – åtalas

Den 21-åriga kvinna som i juli i år vägrade kliva av ett flygplan på Landvetters flygplats utanför Göteborg åtalas för brott mot luftfartslagen... läs mer »

Nazistisk utgivare dömd i tingsrätt

Yttrandefrihetsrättegången mot utgivaren till nazistiska sajten Nordfront som misstänkts för hets mot folkgrupp blev under fredagsförmiddagen klar i Örebro tingsrätt. Mannen dömdes i 61 fall för hets mot folkgrupp.... läs mer »

MUF kräver en M-budget

Moderata ungdomsförbundet kräver att Moderaterna lägger en budgetmotion, även om det blir som ett svar på en budget från övergångsregeringen och trots att regeringsförhandlingarna inte är klara.... läs mer »

Professor: "Vi är inte redo för nästa pandemi"

Den största risken vid nästa utbrott av en allvarlig global influensaepidemi är all falsk information som sprids av vaccinskeptiker i sociala medier.... läs mer »

Långa köer för att få köpa en "joint"

Kanadensarna verkar ivriga att få puffa på den numera legala cannabisen. Bara två dagar efter att drogen legaliserats gapar många hyllor redan tomma.... läs mer »

Mats Malm – ny i Svenska Akademien

Svenska Akademien har valt in en ny ledamot, Mats Malm, professor i litteraturvetenskap och översättare.... läs mer »

T-bana i Stockholm: Tågen rullar igen efter störning

Det är en besvärlig morgon i t-banetrafiken. Både röda och gröna linjen har drabbats av urspårningar, vilket orsakat omfattande störningar.... läs mer »

Rymdspegel ska ge stad en egen måne

Kinesiska Chengdu vill ersätta stadens gatlampor med en konstgjord måne, som enligt planerna ska reflektera solljus ned till jorden med hjälp av en enorm rymdspegel.... läs mer »

Just nu: Mats Malm invald i Svenska Akademien

Mats Malm har valts in som ny ledamot i Svenska Akademien, uppger Svenska Akademien i ett pressmeddelande.... läs mer »

Åke Ortmark är död

Journalisten, författaren och programledaren Åke Ortmark är död, rapporterar Dagens Nyheter. Han avled på torsdagen efter en tids sjukdom och blev 89 år.... läs mer »

Byggjätten Skanska vinstvarnar

Det här efter att två stora projekt åt offentliga aktörer i USA drabbats av stora kostnadsökningar. Skanska ska nu sluta med sådana projekt i USA.... läs mer »