text bild karta   info, a-ö

North East West South

Region Gotland - Nyheter 

Maria Björkman lämnar socialnämnden

Maria Björkman (S) väljer nu att lämna sitt uppdrag som socialnämndens ordförande och ledamot i regionstyrelsen.... läs mer »

Antagningen till gymnasiet är klar

Nu är den slutliga antagningen klar till gymnasieskolorna på Gotland läsåret 2017/2018. 474 elever har antagits till de 17 program som kommunala Wisbygymnasiet erbjuder och 52 elever har antagits till fristående Gutegymnasiet

Resultatet visas nu för de sökande eleverna i webbportalen Dexter. De har tid på sig fram till den 20 juli att svara på om de vill ha den erbjudna platsen eller inte. Den 3 augusti påbörjas reservantagningen och fortsätter därefter löpande fram till mitten av september. Den 21augusti är det skolstart med upprop.

Sammanlagt finns det 22 lediga platser till Wisbygymnasiet efter att antagningen blivit klar. Lediga platser finns det också till Gutegymnasiet.

Folkbokförda elever på Gotland som av olika skäl är obehöriga till nationella program, kommer att erbjudas plats på något av de fem introduktionsprogrammen. Dessa elever kommer att få en kallelse till en studie- och yrkesvägledare innan skolstart.

Antagningsstatistik finns på följande länk.
http://www.gotland.se/antagningsstatistik

... läs mer »

Ratta Grönt-projektet deltar i Almedalsveckan

Ratta Grönt kommer att delta på två seminarier under Almedalsveckan.... läs mer »

Idrottare insjuknade efter måltid

Ett 20-tal personer insjuknade i helgen efter ett gemensamt restaurangbesök.... läs mer »

Anhöriggrupper hösten 2017

Känner du någon som är långvarigt sjuk eller har en funktionsnedsättning, yngre eller äldre? Välkommen att delta i anhöriggrupp!... läs mer »

Ändring för bussarna på ringlinje 5a

Ändringar har gjorts för ringlinje 5a. Ändringen gäller och med från tisdagen den 27 juni.... läs mer »

Ny restauratör sökes till ICA Maxi Arena

Region Gotland söker en restauratör som kan driva café och restaurangverksamhet i ICA Maxi Arena. Region Gotland och idrottsföreningarna i arenan ser att restauratören bör ha ett genuint intresse för idrott och publika arrangemang.... läs mer »

På tisdag invigs Lagret och aktivitetsparken

Precis som vanligt kan ungdomarna nu i sommar hänga på Lagrets ungdomsgård, tillsammans med en aktivitetspark på Solbergaskolans skolgård. På tisdag invigs årets sommar med artisten Vincent Bugozi och utomhusdisco.... läs mer »

Vi söker bostäder till nyanlända – kan du hjälpa till?

Region Gotland ska ordna boenden för 213 nyanlända personer under 2017. Vi arbetar för att skapa långsiktiga boendelösningar, men innan vi har dem på plats behöver vi tillfälliga bostäder.... läs mer »

Konst på Wisbygymnasiet visas upp

Ombyggnaden för Wisbygymnasiet (tidigare kallat F-huset) står nu klar sedan en tid och med det även tre konstnärliga gestaltningar och platsspecifika verk. Den 22 augusti, i samband med Gotland Art Week, kan allmänheten följa med på konstvisning med konstkonsult Linnea Nordberg under programpunkten "Eufori, Sjunkande kub, Mech, konst för ny skolmiljö".
... läs mer »

Snart dags för årets Almedalsvecka

Söndagen den 2 juli börjar årets Almedalsvecka. I det officiella programmet finns just cirka 3970 programpunkter. Politiker och tjänstemän från Region Gotland är med i några av dem.... läs mer »

Socialtjänsten tipsar om seminarier under Almedalsveckan

Hur kan stödet för barn och unga förbättras och hur förebygger vi brott mot äldre? Det är frågor som kommer att diskuteras vid två av de seminarier som socialförvaltningen deltar i under årets Almedalsvecka.... läs mer »

Regionarkivet är stängt för besök 26-30 juni

På grund av sjukdom kommer vi att ha stängt för besök vecka 26.... läs mer »

Fortsätt sortera dina förpackningar

Det går att återvinna förpackningar utan att slösa vatten. Förpackningar behöver inte vara helt rena för att kunna återvinnas, men det är bra om det inte finns matrester kvar som börjar lukta illa när förpackningarna samlas in.... läs mer »

Feltryck för linje 10 och 32 i sommarens tidtabell

Ett par feltryck har uppmärksammats i sommarens tidtabell. Det gäller linje 10 och linje 32.... läs mer »

Bakom kulisserna i Arkivcentrum

Hur ser det ut i ett modernt arkiv och vad gör vi egentligen hela dagarna? Tisdagen den 20 juni klockan 13.15 är du välkommen att ta reda på mer.... läs mer »

Så söker du vård

Sommaren är här och hälso- och sjukvården är redo att ta hand om såväl gotlänningar som besökande turister. På 1177 Vårdguiden finns information om hur hälso- och sjukvården fungerar och hur du som patient undviker onödiga köer och väntetider.... läs mer »