text bild karta   info, a-ö

North East West South

Region Gotland - Nyheter 

Eldningsförbudet upphör idag klockan 18.00

Räddningstjänsten har beslutat att eldningsförbudet på Gotland upphör idag, fredagen den 18 augusti, klockan 18.00.... läs mer »

Ny broschyr för anhörigstödet

Nu finns anhörigstödets nya broschyr att ta del av - kontakta oss för att få tryckta exemplar till din verksamhet.... läs mer »

Tillfälligt ändrade rutter för vissa skolskjutsar

På grund av att bron över Gothemsån ska bytas ut, har del av väg 624 stängts av. Trafiken leds i stället om via en enskild väg mellan Nygårds och Fjärdinge. Detta påverkar vissa skolskjutsar. Arbetet beräknas pågå till sommaren 2018, enligt Trafikverket.... läs mer »

Ratta Grönt på Kneippbyn

På lördag den 19 augusti finns Ratta Grönt på Kneippbyns familjedag mellan klockan 11.00 och 17.00.... läs mer »

EnergiExpo 2017

På lördag den 19 augusti är det EnergiExpo vid Gangvide farm i När. Energidagen börjar klockan 10.00.... läs mer »

Stort behov av socionomer - plugga på distans

Under de kommande åren har Region Gotland ett stort behov av att rekrytera socionomer.... läs mer »

Uppgradering av ishallen i Slite

På lördag, den 19 augusti, är det festligheter vid ishallen i Slite, då det har genomförts en så kallad ”uppgradering” av området. Cementa Arena Slite Idrottscenter, IK Graip och Slite Utveckling har under ett år arbetat med att stärka Slite som ort för aktiv fritid.... läs mer »

Välkommen med nomineringar till Region Gotlands ungdomsledarpris

Priset på 10.000 kronor är avsatt som stimulans till en ideellt arbetande ledare verksam inom föreningsdriven ungdomsverksamhet på Gotland. En privatperson kan söka priset för egen del och en förening eller distriktsorganisation kan söka för medlems räkning.... läs mer »

Landträning på Hemsebadet!

Nu kör Hemsebadet igång med två stärkande pass cirkelträning och core på tisdagar. På cirkelpasset tränar vi intervaller med övningar som förbättrar både din kondition, styrka och balans. Under ett Core-pass använder vi oss enbart utav vår egen kroppsvikt. Detta pass är utmärkt för dig som vill bli stark, få bra hållning och bra.

Tisdagar 18:00 Cirkelträning och 19:00 Core

Start den 12 september. Kostnad: 800 kronor för 12 gånger eller 85 kronor för drop-in, i mån av plats.
 

... läs mer »

Ansök om träningstider på konstgräsplaner

Nu är det dags att ansöka om tider för vecka 41-51 på Rävhagen, Slite och Hemse konstgräsplaner. Ansökningsblanketten ”Tid för träning i anläggning” hittar du på www.gotland.se/kulturfritid/blanketter

Ansökan skickas till bokning@gotland.se senast den 31 augusti.
 

... läs mer »

Välkommen till skolstarten på Wisbygymnasiet

Måndagen den 21 augusti är det skolstart för elever vid Wisbygymnasiet.... läs mer »

Ny busstidtabell gäller från 21 augusti 2017

Från och med måndagen den 21 augusti så gäller ny turlista för kollektivtrafiken på ön. En nyhet är att linje 61 svänger in förbi Visby flygplats vid vissa turer.... läs mer »

Eldningsförbud på Gotland

Från och med kl 12 idag den 17 juli införs eldningsförbud på Gotland till följd av den höga brandrisken i skog och mark.... läs mer »

Mindre skolk på gymnasiet på Gotland

Gotländska gymnasieeleverna skolkar mindre, enligt färsk statistik från Centrala Studiestödsnämndens för läsåret 2016/17.... läs mer »

Sjukvården på väg mot oberoende av inhyrd personal

Inom två år ska hälso- och sjukvården vara oberoende av inhyrd personal för den löpande verksamheten. Inom förvaltningen drivs arbetet på bred front utifrån en handlingsplan.... läs mer »

Därför finns inte Region Gotland med ”DinDel-katalog”

Katalogen delas för närvarande ut till de gotländska hushållen. Region Gotland har valt att inte finnas med bland sidorna med kommuninformation samt hälso- och sjukvård.... läs mer »

Snart lanseras nya gotland.se

Den 21 augusti planerar vi att lansera nya responsiva gotland.se. ”Mer tillgänglig, avskalad och luftig för att få en bättre användarupplevelse” har varit ledorden i arbetet.... läs mer »