text bild karta   info, a-ö

North East West South

Region Gotland - Nyheter 

Almedalsveckan stärker kriterier

Leif Dahlby, ordförande för Almedalsveckans politiska huvudarrangörsgrupp, har fattat inriktningsbeslutet att lägga till en ny punkt till kriterierna för det officiella Almedalsprogrammet: ”Arrangör som tydligt står för antidemokratiska och våldsbejakande budskap uppfyller inte kriterierna.”... läs mer »

Demokratin måste försvaras med demokratiska medel

Almedalsveckans politiska huvudarrangörsgrupp och Almedalsveckans projektledare har gemensamt skrivit en debattartikel om att demokratin måste försvaras med demokratiska medel. Du ser den här nedan.... läs mer »

25 miljoner till gotländskt företagande

Regionstyrelsen beslutade idag att godkänna ett projekt om 25 miljoner kronor som stöd till små och medelstora företag på Gotland. Projektet är en del av det så kallade Hållbara Gotland-paketet.... läs mer »

Välkommen till gymnasiets språkcafé

Den 3 maj arrangerar Wisbygymnasiet ett språkcafé för att berätta mer om ett lyckat samarbete mellan humanistiska programmets årkurs 1 och en grupp elever på introduktionsprogrammet språkintroduktion, där mötet mellan elever från olika kulturer har legat i fokus.... läs mer »

Så eldar du säkert i Valborg

På söndag är det Valborgsmässoafton. Den som ska arrangera en valborgsmässoeld har ansvaret för säkerheten kring bålet och att förebygga, hindra eller begränsa så att elden inte sprider sig. Här ger vi dig tips och råd.... läs mer »

Godkänt resultat för Region Gotland i Insiktsmätningen

Sveriges Kommuner och landsting (SKL) har presenterat sin återkommande rapport ”Öppna jämförelser – Företagsklimat” för 2016. Region Gotlands resultat är bättre än 2014, men ändå inte helt bra.... läs mer »

Välkommen på informationsmöte om YH-utbildningen till drift- och underhållstekniker

Lördagen den 29 april med start klockan 11.00 berättar vi mer om den tvååriga yrkeshögskoleutbildningen till drift- och underhållstekniker, som startar i höst.... läs mer »

Beslut om bräckvattenverket i Kvarnåkershamn

Tekniska nämnden har vid mötet den 26 april beslutat om samarbetsavtal med Nybergs Entreprenad gällande byggnation av ett bräckvattenverket i Kvarnåkershamn.... läs mer »

Frågor och svar om Almedalsveckan

Frågan om vem som får närvara på Almedalsveckan och vem som får vara med i programmet har under de senaste dagarna varit en stor nationell nyhet. Därför klargör vi här vilka som får närvara under Almedalsveckan, vem som äger rätten att säga ja eller nej samt hur vi på Almedalsveckan ser på demokrati.... läs mer »

Bad, bibliotek och Citygården håller stängt den 4 maj

Torsdagen den 4 maj har kultur- och fritidsförvaltningen medarbetarutbildning och måste därför stänga vissa verksamheter. Utbildningen har fokus på integration och ska stärka medarbetarna i det dagliga arbetet.
... läs mer »

Nyinvigning av Klintehamns hamn

Under flera år har Region Gotland och staten satsat mycket pengar i Klintehamns hamn. Den 10 maj kommer infrastrukturminister Anna Johansson till Gotland och nyinviger hamnen.... läs mer »

Panta och ta en kopp kaffe på ÅVC Visby

Från och med lördag den 29 april finns storpantarautomaten Pantamera Express på återvinningscentralen i Visby. I den kan du tömma hela säckar med burkar och PET-flaskor i ett fack. På ett par minuter tar automaten emot 100 förpackningar. Man kan välja på tre utbetalningssätt; en betalcheck som man kan handla för i mataffären, skänka panten till välgörenhet eller insättning på ett bankkonto.... läs mer »

Ny forskning kan ge säkrare höftoperationer

Den 29 april försvarar Anne Garland, överläkare och ortoped på Visby lasarett, sin avhandling om tidig postoperativ dödlighet efter höftprotesoperationer på Uppsala Universitet.... läs mer »

Fler kluriga spara vatten-tips!

Trots det myckna regnandet, så är nivåerna i stora grundvattenmagasin på Gotland ännu låga. Så här kommer fler spara vatten-tips!... läs mer »

Region Gotland i toppen som attraktiv arbetsgivare

Rekryteringsföretaget 4potentials har tagit fram en lista på de 20 mest attraktiva arbetsgivarna på Gotland. Region Gotland är på tredje plats på den listan.... läs mer »

Socialnämnden har sammanträtt

Här följer en sammanfattning av dagens möte där politikerna bland annat diskuterade det ekonomiska läget.... läs mer »

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden har sammanträtt

Idag den 20 april har gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden (GVN) sammanträtt. Nämnden behandlade bland annat delårsrapport 1 som visar på ett plusresultat.... läs mer »