text bild karta   info, a-ö

North East West South

Region Gotland - Nyheter 

Enig nämnd beslutade hyra ut mark till Medeltidsveckan AB

En enig teknisk nämnd beslutade idag att godkänna det av teknikförvaltningen framlagda förslaget att hyra ut mark till Medeltidsveckan AB.... läs mer »

Asylsökande författare besöker språkintroduktionselever

Under torsdagen den 14 december besöker nye författaren Ali Zardadi Wisbygymnasiets språkintroduktionselever för att berätta om sin bok "Ängeln och sparven" som gavs ut tidigare i år. I boken får man följa hans tillvaro som ensamkommande flykting i Sverige.... läs mer »

Regionstyrelsen har sammanträtt

Regionstyrelsen har sammanträtt i dag, onsdagen den 13 december. Bland annat behandlade styrelsen ett förslag till detaljplan för Kungsladuområdet och den framtida organisationen för den verksamhet som i dag drivs i bolaget Inspiration Gotland.... läs mer »

Kultur- och fritidsnämnden har sammanträtt

En ny pistmaskin, tre renoverade bygdegårdar och Noaks ark i en bunker. Det var några av punkterna under det allra sista sammanträdet för kultur- och fritidsnämnden.... läs mer »

Hans-Åke blir kulturskolans nya rektor

Nu är tillsättningen av ny rektor för Kulturskolan på Gotland klar. Det är Hans-Åke Norrby som fått jobbet. Han tillträder tjänsten den 1 mars 2018.... läs mer »

Gotland ligger bra till i SKL:s skolranking

Nu har Sveriges kommuner och landsting (SKL) presenterat årets Öppna jämförelser av grundskolan. Gotland hamnar där på plats 101, när 290 kommuner jämförs med fokus på elevernas kunskapsresultat. När det gäller Skolinspektionens enkät om elevers nöjdhet med sin skola som helhet, tillhör Gotland topp 20 av landets alla kommuner.... läs mer »

Hälso- och sjukvården investerar i framtidens vårdinformationsmiljö

På hälso- och sjukvårdsnämndens sista möte för i år beslutade ledamöterna bland annat att det nuvarande journalsystemet inom några år ska ersättas med en mer flexibel teknisk plattform för vårddokumentation. Här följer en sammanfattningen av sammanträdet.... läs mer »

Rekryteringsfilm: Söker 500 sommarvikarier till omsorgen

Inför sommaren 2018 ska socialförvaltningen rekrytera 500 sommarvikarier till omsorgen.... läs mer »

Konst att hålla sig i leder in till ny förskola

Jukka Värelä är konstnären bakom "hållbar" konst vid den nybyggda förskolan Törnekvior i A7 området. Byggprojektets konstråd har besiktigat och godkänt konstnärens arbete. Två entréer har fått var sitt signum. Den röda ”Virveln” för de äldre förskolebarnens avdelningar. Den blå ”Vågen” för avdelningar med yngre barn.... läs mer »

Nora, Ludvig, Saga och Ingrid är årets stipendiater

Ikväll prisar Kulturskolan Gotland fyra stipendiater i samband med huskonserten i Almedalsbiblioteket. Det handlar om Musik-Pelles stipendium som i år går till Nora Davidsson, vars huvudinstrument är saxofon. Hon får 10 000 kronor.... läs mer »

Gotland.se klättrar i webbranking

Region Gotlands webbplats förbättrar resultatet i en årlig ranking av kommunernas webbplatser och hamnar på en delad 23:e plats av 240 deltagande kommuner.... läs mer »

Högt vårdtryck pressar sjukvårdens ekonomi

Trots stora ansträngningar att minska kostnaderna inom hälso- och sjukvården ökar det ekonomiska underskottet. Efter november månad redovisar hälso- och sjukvården ett negativt resultat på 47,8 miljoner jämfört med budget.... läs mer »

Viktiga signaler i medarbetarenkät

Region Gotland har motiverade medarbetare som trivs på jobbet. Medarbetarenkäten pekar också ut flera utvecklingsområden.... läs mer »

Begränsningar i sophämtningen

På grund av stora nederbördsmängder den senaste tiden är framkomligheten för sopbilarna kraftigt försämrad på många mindre vägar.... läs mer »

Intresseanmälan för dubbel markanvisning öppnar

Region Gotland hoppas få entreprenörer att bygga nya bostäder både i Visby och på landsbygden. Metoden kallas dubbel markanvisning och ska nu testas för första gången på Gotland.... läs mer »

Webb-tv: Stort behov av bostäder för personer med funktionsnedsättning

Idag har socialnämnden sammanträtt. Här följer en sammanfattning av dagens möte.... läs mer »

Klart med pengar till DISA

Nu är det klart att projektet DISA – Digital samhällsbyggnad får finansiering med 26 miljoner kronor. Detta innebär att Region Gotland nu gör en storsatsning på digitalisering av samhällsbyggnadsprocessen.... läs mer »