text bild karta   info, a-ö

North East West South

Region Gotland - Nyheter 

Utbilda dig till samhÀllslots

Vill du anvĂ€nda dina sprĂ„kkunskaper i arabiska, tigrinja, somaliska, dari, thai eller kurdiska för att hjĂ€lpa nyanlĂ€nda in i den svenska skolan och det svenska samhĂ€llet?... läs mer »

Ă?rets kulturpristagare utsedd

Region Gotland delar sedan 1962 varje Ă„r ut ett kulturpris till en (eller flera) person som gjort bestĂ„ende insatser för det gotlĂ€ndska kulturlivet. I Ă„r gĂ„r det till Ă?rjan Klintberg!... läs mer »

FÄrösunds bibliotek ska flytta tillbaka till skolans lokaler

Idag har regionstyrelsen tagit beslut om att biblioteket i FĂ„rösund ska flyttas frĂ„n lokalerna i KustateljĂ©n till lokaler i FĂ„rösundsskolan. Biblioteksflytten kommer att genomföras under vĂ„ren.... läs mer »

Drönarflyg över Klintehamn

Med start i veckan och fram till jul kommer Region Gotland att flyga drönare i och runt Klintehamn. Detta görs som ett led i att förbÀttra planeringen för exempelvis nybyggnation.

... läs mer »

Upplevelsecyklar, terapikatter, surfplattor och smarta tv-apparater

Snart drar testperioden för vĂ€lfĂ€rdsteknik igĂ„ng pĂ„ Gotlands sĂ€rskilda boenden.... läs mer »

�rets ungdomsledarpris gÄr till Lisa Berg, DK Bottenskraparna

Region Gotlands ungdomsledarpris gĂ„r i Ă„r till Lisa Berg. Hon Ă€r ledare i undervattensrugbyklubben DK Bottenskraparna. Priset kommer att delas ut pĂ„ regionfullmĂ€ktiges sammantrĂ€de den 17 december.... läs mer »

GotlÀnningarna mÄr som invÄnarna i jÀmförbara kommuner

Resultaten för hĂ€lsa och levnadsvanor pĂ„ Gotland Ă€r i stort sett i nivĂ„ med riket. DĂ€r vi ser smĂ„ skillnader Ă€r resultaten i nivĂ„ med jĂ€mförbara kommuner.... läs mer »

Nu har Ă„rets kulturskolestipendiater korats

IkvĂ€ll prisades Kulturskolan Gotland fyra stipendiater i samband med en konsert pĂ„ Suderbys HerrgĂ„rd. Det handlar bland annat om Musik-Pelles stipendium som i Ă„r gĂ„r till Alma Dahlström. Hon fĂ„r 10 000 kronor.... läs mer »

Sjöfartsutbildningen Àr rÀddad

Nu stĂ„r det klart att sjöfartsutbildningen pĂ„ Wisbygymnasiet kommer att erbjudas precis som tidigare. Detta efter ett beslut av Skolverket.... läs mer »

Gotland klÀttrar i SKL:s skolranking

Nu har Sveriges kommuner och landsting (SKL) presenterat Ă„rets Ă?ppna jĂ€mförelser av grundskolan. Gotland hamnar dĂ€r pĂ„ plats 88 nĂ€r 290 kommuner jĂ€mförs med fokus pĂ„ elevernas kunskapsresultat.... läs mer »

HÀlso- och sjukvÄrdsnÀmnden har sammantrÀtt

PĂ„ det sista mötet för den hĂ€r mandatperioden behandlades bland annat en överenskommelse med socialnĂ€mnden om â?Trygg och effektiv utskrivningâ? och en rapport om att psykiatrin fick gott omdöme av IVO efter en inspektion.... läs mer »

NÀr midvinternattens köld Àr hÄrd: upplev Lussebullen - konsert med stipendieutdelning

Tisdag den 11 december klockan 19.00 bjuder Kulturskolan Gotland in till vĂ€rmande julstĂ€mning i â?Lussebullenâ? pĂ„ Suderbys HerrgĂ„rd dĂ€r det blir musik och stipendieutdelning.... läs mer »

Nina Rung - Hur vi kan prata vÄld med barnen

Nina Rung, kriminolog och flitigt anlitad förelĂ€sare, besökte i veckan Gotland för att dela med sig av sin kunskap om vĂ„ld och sexuella övergrepp mot barn. Barn och unga som utsatts riskerar allvarliga hĂ€lsomĂ€ssiga konsekvenser av dessa erfarenheter. Hur kan vi vuxna dĂ„ förebygga detta?... läs mer »

Förvandlade dörrar skapar lugn pÄ PjÀsen

Ibland behövs det bara smÄ förÀndringar för att skapa en mer trivsam vardag pÄ ett Àldreboende. PÄ PjÀsen i Visby har dörrarna fÄtt nytt liv.
"Vi har en dam som gĂ€rna sĂ€tter sig vid bilden pĂ„ havet och lĂ€ser tidningen", berĂ€ttar Brittmarie SigrĂ©n, enhetschef pĂ„ PjĂ€sen.... läs mer »

Charbel Gabro förelÀser om kulturkrockar och sociala koder

Den 10 december arrangerar integrationsenheten ett nytt Inspiration Integration. Den hĂ€r gĂ„ngen blir det tvĂ„ förelĂ€sningar om kulturkrockar och sociala koder med syriskfödde Charbel Gabro, som brukar kalla sig för integrationist och inspiratör.... läs mer »

WEBB-TV: AvgÄende ordförande om ekonomin och tiden som varit

PĂ„ onsdagen samlades politikerna i socialnĂ€mnden till möte. PĂ„ agendan stod bland annat sociala företag och nĂ€mndens ekonomi inför nĂ€sta Ă„r.... läs mer »

�ppet hus pÄ brandstationen i Visby

VĂ€lkommen pĂ„ öppet hus hos oss pĂ„ rĂ€ddningstjĂ€nsten pĂ„ söndag 9 december klockan 11.00-15.00.... läs mer »