text bild karta   info, a-ö

North East West South

Region Gotland - Nyheter 

Hus med historia - om fastighetsforskning

Hur kan man forska om ett hus och i en fastighets historia? Vilka har bott i huset? Vem ägde marken? Hur har huset sett ut?... läs mer »

Destination Gotland bunkrar färskvatten på fastlandet

Region Gotland har bett några av öns storkonsumenter av vatten att berätta hur de bidrar till att spara vatten. Vi har tidigare presenterar GotlandsHem och Foodmark, och nu är det dags för Destination Gotland att presentera sig.... läs mer »

Föreläsning om stöd och insatser till anhöriga och närstående

På torsdag, den 19 oktober, arrangeras en föreläsning i Slite om stöd och insatser för anhöriga och närstående. Välkommen!... läs mer »

Tjänstemän i fokus

Två tjänstemän är nominerade till "Årets tjänsteman" på Företagardagen på torsdag, den 19 oktober. Det är Beata Afzelius, Inspiration Gotland, och Anders Buskas, samhällsbyggnadsförvaltningen.... läs mer »

Vill du donera dina organ?

Undrar du vad det innebär att donera sina organ? Det är bra att läsa på, ta ställning och se till att omgivningen vet vad du tycker – oavsett om du vill eller inte vill donera organ.... läs mer »

Fråga en arkivarie - på biblioteket i Roma

Måndagen den 16 oktober klockan 13.00-16.00 finns vi på plats på biblioteket i Roma.... läs mer »

Snart dags för Företagardagen 2017

Torsdagen den 19 oktober är det dags för årets Företagardag på Gotland. Region Gotland är en av fyra guldpartners för dagen.... läs mer »

Region Gotland pratar jobb på studie- och yrkesmässan

Vi som arbetsgivare finns naturligtvis med på Studie- och yrkesmässan, Framtid Gotland 10-11 oktober på ICA Maxi-arena.... läs mer »

Ingen trafik vid hållplatserna Trädgårdsgatan 1 och Trädgårdsgatan 2 från och med den 13 oktober

Med anledning av avstängning för byggarbete vid Stora Törnekvior i Visby så kommer ingen busstrafik trafikera hållplatserna Trädgårdsgatan 1 och Trädgårdsgatan 2 från och med fredagen den 13 oktober.... läs mer »

Webb-TV: Nu har årets studie- och yrkesmässa startat

Idag startade årets upplaga av Framtid Gotland - studie- och yrkesmässan för elever som står i begrepp att välja till gymnasiet.
Mässan genomförs under två dagar: 10-11 oktober i Ica Maxi arena.
... läs mer »

Ö-läget är mycket kostsamt för regionen

Kombinationen av ö-läget och det lilla befolkningsunderlaget ger Region Gotland merkostnader på upp till 300 miljoner kronor för sjukvården, skriver regionledningen i ett brev till regeringens utredare.... läs mer »

Föreläsning: juridik för anhöriga

Torsdag 12 oktober arrangeras en föreläsning om juridik för anhöriga.... läs mer »

1177 en av de mest använda e-tjänsterna

1177 Vårdguiden är en av de mest använda digitala tjänsterna i Sverige, enligt en årlig enkät av offentliga verksamheter med e-legitimation.... läs mer »

Anmäler missförhållanden

Socialförvaltningen anmäler tre händelser enligt lex Sarah till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.... läs mer »

Världsarvsdagen 2017 för barn och ungdomar på Gotland

I år har Världsarvsdagen för barn och ungdomar på Gotland lockat cirka 3 000 barn och ungdomar i den gotländska skolan att ta del av olika evenemang och tävlingar kring världsarvsstaden Visby.... läs mer »

Föreläsning om neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och anhörigskap

Tisdagen den 10 oktober arrangeras en föreläsning om neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och om hur det är att vara anhörig.
... läs mer »

Gotland på plats 52 när Lärarförbundet rankar landets skolkommuner

Nu har Lärarförbundets årliga rankning av Sveriges bästa skolkommun presenterats. Gotland är en av de 20 procent bästa skolkommunerna och placerar sig på plats 52 bland landets 290 kommuner.... läs mer »