text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Television Nyheter 

Nyheter från dagen: 16 februari

Detta har hänt i Västra Götaland under lördagen den 16 februari.... läs mer »

Karl Marx grav vandaliserad för andra gången på kort tid

”Hatets doktrin” och ”Folkmordsarkitekt”. De orden har sprejats på Karl Marx grav, som för andra gången inom en månad har vandaliserats.... läs mer »

72-åring åtalas för rasistiska blogginlägg och Hitlerbild

En man från Nyköping åtalas misstänkt för hets mot folkgrupp. Han har dömts för liknande brott tidigare och skrev då på sin blogg att han ”var stolt över det”.... läs mer »

Hushåll på Grubbe utan vatten

Under lördagen upptäcktes en vattenläcka vid Kungsgårdsvägen på Grubbe. Flera hushåll på Grubbe är utan vatten och en vattentank är utställd.... läs mer »

Solarier i Västerås bryter mot förbud

Vid en tillsyn av elva solarier i Västerås bröt fem av dem mot kravet att kontrollera de solande gästernas ålder. – På fem solarier som vi kontrollerade går det att sola fast man är under 18 år, säger miljö- och hälsoskyddsinspektör Sara Wellin .... läs mer »

Nyheter från dagen: 16 februari

Detta har hänt i Stockholm under lördagen den 16 februari... läs mer »

Se mamma Ylva Swenns glädje efter Anna Swenn-Larssons VM-silver

Ylva Swenn, mamma till Anna Swenn-Larsson, berättar om känslorna efter dotterns silvermedalj i VM.... läs mer »

Många kolpatienter får fel diagnos

En stor internationell studie visar att hälften av de patienter som fått diagnosen kol inte alls led av sjukdomen. – Vi är förvånade, vi hade inte väntat oss att det skulle vara ett så stort problem, säger en av forskarna, Christer Janson, professor vid Uppsala universitet.... läs mer »

Här tackar Anna Swenn-Larsson för publikstödet i Åre

Se Anna Swenn-Larsson tacka publiken för stödet under hennes lopp i Åre under lördagen.... läs mer »

Åby/Tjureda klart för elitserien

På lördagskvällen blev Åby/Tjureda klart för elitserien i bandy – innan sin match mot Örebro SK. Jagande Stockholms AIK förlorade nämligen sin bortamatch mot IFK Rättvik.... läs mer »

Nu är Örebros nya skateboardhall invigd

Efter en lång vinter kan nu Örebros skejtare äntligen åka inomhus igen. Den nya lokalen ligger på CV-området och hann precis bli färdig tills det var dags att slå upp dörrarna.... läs mer »

Rekordmånga vill bli officer

Intresset för att bli officer har ökat kraftigt. I år sökte 708 personer till Försvarshögskolans officersprogram. Det är en ökning med 38 procent jämfört med 2018. Dessutom vill allt fler kvinnor bli officer.... läs mer »

SVT avslöjar: Migrationsverket har inte polisanmält avancerade passförfalskningarna – ”Görs i turordning”

Migrationsverket har sedan i höstas specialgranskat alla turkiska pass som dyker upp i asylärenden, eftersom det dykt upp en ny sorts avancerade förfalskningar som inte upptäcks vid den vanliga kontrollen. Men nu visar det sig att specialgranskningen inte gäller alla ärenden – och att Migrationsverket fortfarande inte polisanmält förfalskningarna.... läs mer »

Efter polisinsatsen mot nätverket: 17-åring tog över narkotikaförsäljningen

Elva unga män ur det så kallade nätverket på Drottninghög i Helsingborg greps en tidig morgon i april förra året. Efter gripandet tog en 17-åring från nätverket över och började styra – tills han själv greps.... läs mer »

Här övas det i islivräddning

Under lördagen höll sjöräddningen i Växjö en övning i islivräddning tillsammans med Sjöfartsverkets helikopter.... läs mer »

Ortens Bästa Poet tilldelas Bernspriset

Förenade Förorter tilldelas det årliga Bernspriset för sitt arbete med Ortens Bästa Poet. Priset innebär en summa på 20.000 kronor och ett diplom.... läs mer »

Misstänkt för bilbränder på Brynäs ”placerad på annan ort”

Den 17-årige yngling som varit anhållen misstänkt för bilbränder på Bynäs begärs inte häktad. – Nej, han har tagits om hand och placerats av socialtjänsten, säger Ulf Back, chefsåklagare.... läs mer »