text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Television Nyheter 

Risk för skogsbrand i länet

SMHI meddelar på lördagen att det är risk för skogsbrand i den östra delen av Västerbotten.... läs mer »

Bolljonglören i Sörbyn: ”När man tränat går det ju bra”

Bolljonglören Uno Lindström från Sörbyn utanför Boden är omnämnd i Guiness rekordbok för sin talang med boll.... läs mer »

Linköpings universitet vill vara med och starta centrum för djurförsök

Linköpings universitet är en av de aktörer som står bakom en ansökan om 90 miljoner kronor hos Vetenskapsrådet till att bygga upp ett kompetenscentrum för vetenskapliga försök på stora djur.... läs mer »

Så ska Uppsalas friluftsområden rustas upp

Nu vill Uppsala kommun rusta flera av sina friluftsområden för att göra dem mer attraktiva och tillgängliga för såväl kommuninvånare som besökare. En satsning som beräknas kosta drygt 119 miljoner kronor.... läs mer »

Glesare hållplatser ska ge snabbare busstrafik

I samband med den nya tidtabellen på måndag försvinner flera busshållplatser i Jönköping. Orsaken är att Länstrafiken, JLT vill göra kollektivtrafiken i staden snabbare. Men redan har det väckt protester.... läs mer »

Hemliga uppgifter om bistånd skickades till fel person

Två gånger på kort tid har handläggare vid vård- och omsorgsförvaltningen i Helsingborg skickat sekretessbelagda uppgifter till fel personer. Nu anmäler kommunen sig själv till Ivo, Inspektionen för vård och omsorg.... läs mer »

Järnvägsbygge går in i ny fas – tillfälliga spår byggs

Bygget av fyra järnvägsspår mellan Arlöv och Lund har gått in i en ny fas. Natten till söndagen levereras räls och slipers till de provisoriska spår, som behövs under byggtiden. ... läs mer »

Sjukvården på Ironman: “De flesta patientfall kommer under löpningen”

Säkerheten är en stor fråga under ett triathlonlopp i Ironman tappning. Runt 100 patientbesök blir det under ett lopp och de vanligaste besvären deltagare drabbas av är utmattningssyndrom.... läs mer »

Man fastnade med handen i skördetröska

En man i 20-årsåldern fick föras till sjukhus i ambulans efter en arbetsplatsolycka i södra länsdelen.... läs mer »

Ponnyn Hope från Åmotfors förvunnen – söks av drönare

Ponnyn Hope, 3 år, försvann från sitt hem i Brevik utanför Åmotfors natten till torsdagen. Ägaren Agnes Ränkeskog har bara ägt honom i en vecka. – Han har rymt och har ingen lokalkännedom, säger hon.... läs mer »

Misstänkt mordförsök i park i Malmö

Två män hittades på lördagsförmiddagen i Pildammsparken i Malmö. Polisen har gripit en av männen misstänkt för mordförsök på den andre.... läs mer »

”Jag knivrånades i mitt hem av tre maskerade män”

Först nu berättar förre GIF Sundsvallspelaren Smajl Suljevic om orsaken till att han plötsligt lämnade Giffarna för två år sedan. – Jag utsattes för ett knivrån i mitt hem av tre män i rånarluvor. Jag och klubben kom fram till att det var bäst att jag lämnade stan, berättar han för Aftonbladet.... läs mer »

Tredelad budkavel färdades med fjälljogg och cykel

På torsdagseftermiddagen påbörjades färden för de tre pussebitar som tillsammans bildade en budkavel till invigningen av biosfärområdet Vindelälven-Juhtatdahk.... läs mer »

Invigning Vindelälven-Juhtatdahka som biosfärområde

På lördagen invigs biosfärområdet Vindelälven-Juhtatdahka, både i Vindeln och i Umeå. – Min förhoppning är att fortsätta den verksamhet som redan startat, att stödja och få igång fler lokala projekt och aktiviteter, säger Anders Esselin, koordinator biosfärområde Vindelälven-Juhtatdahka.... läs mer »

Sudan tar steget mot civilt styre

Efter trettio år av diktatur under despoten Omar al-Bashir ser Sudan ut att gå mot civilt styre. Hos befolkningen lever drömmen om frihet och demokrati – men hindren på vägen dit är många.... läs mer »

Världsrekordhållaren Walmsley från USA tog hem Ultravasan

Ultravasan avslutade Vasaloppets sommarveckan. Först i mål av alla var amerikanen Jim Walmsley.... läs mer »