text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Television Nyheter 

Suzanne Reuter får årets Karamelodiktstipendium

Under söndagen delades Povel Ramels Karamelodiktstipendiet ut. I år fick Suzanne Reuter priset.... läs mer »

Båt på land i Norrsundet brinner

Räddningstjänsten har fått in ett larm om en båt som brinner i hamnen i Norrsundet. En båt som enligt uppgifter står på land.... läs mer »

Eldningsförbud i hela länet – ”hög brandrisk i skog och mark”

På grund av den senaste tidens värme och torka har länsstyrelsen beslutat om eldningsförbud i hela Stockholms län.... läs mer »

Multibanan i Lycksele invigd – efter lång väntan

I ungefär 30 år har de väntat på att få öppna multibanan i Lycksele – som i dag invigdes. Under dagen befann sig ungefär 500 personer vid invigningen.... läs mer »

Slutbeskedet: (L) i väst vill se Sabuni som partiledare

Liberalerna i Västsverige vill se Nyamko Sabuni som efterträdare till Jan Björklund när han lämnar sin post om några veckor. Det beskedet lämnade förbundet under ett extra förbundsmöte under söndagen.... läs mer »

Familjerna miste allt i branden – “Alla vill hjälpa till”

Många familjer har fått sina lägenheter totalförstörda i storbranden vid Hästhagen i Malmö. Nu sluter malmöborna upp i en facebookgrupp där de startat en insamling och öppnar upp sina hem för de branddrabbade.... läs mer »

Ny cykelplan från kommunen

Staden Södertälje växer och med det har även en ny cykelplan växt fram. Nu är den färdigskissad och du som invånare har chansen att tycka till.... läs mer »

Motorcyklist skadad i Järpen – flögs till sjukhus

En person har skadats i en singelolycka med motorcykel på Molanda flygfält i Järpen på söndagen.... läs mer »

Misstänkt utomhusvåldtäkt i Motala

Tidigt på söndagsmorgonen var ett område runt en livsmedelsbutik avspärrat av polisen. Det gjordes för att säkra spår från en misstänkt våldtäkt.... läs mer »

Lastfartyg på grund utanför Lurö

Tidigt i söndags morse gick ett lastfartyg på grund i Lurö skärgård i Säffle kommun. Ingen person har skadats och nu försöker kustbevakningen utreda vad som hänt.... läs mer »

Eldningsförbud i hela Uppsala län: ”Mycket hög brandrisk”

Från och klockan 17 på söndagen råder eldningsförbud i hela Uppsala län. Det har Länsstyrelsen beslutat ihop med länets räddningstjänster.... läs mer »

Unga killar i förorten vill stärka varandra

Stötta varandra, förbättra samhället och förändra bilden av killar i förorten. Det är vad killarna bakom den nystartade gruppen Brotherhood i Angered har som mål.... läs mer »

HV-stjärnan lägger skridskorna på hyllan 

Elitsatsningen i ishockey är över för finska Riikka Sallinen som spelat tre säsonger i HV71. ... läs mer »

Carrie Lam ber om ursäkt

Hongkongs chefsminister Carrie Lam ber om ursäkt till Hongkongs befolkning. Det skriver Hongkongs kommunikationsavdelning i ett pressmeddelande.... läs mer »

Eldningsförbud i hela Stockholms län – ”hög brandrisk i skog och mark”

På grund av den senaste tidens värme och torka har länsstyrelsen beslutat om eldningsförbud i hela Stockholms län.... läs mer »