text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Television Nyheter 

Bianca Ingrosso i sommar i P1

Influencer, entreprenör och reality-stjärna. 23-åriga Bianca Ingrosso är idag en mångsysslare av rang, men det är den långa vägen dit som står i fokus när hon sommarpratar i P1. – Det spårade alltid ur, säger hon.... läs mer »

Stora snöhögar på lager ”Det finns risker med att vistas här”

Stora mängder snö föll i vinter och inte på mycket länge har det funnits så stora snöhögar kvar under sommaren. I både Umeå och Skellefteå har man sparat snö till kommande skidsäsong, men det kan vara riskfyllt att klättra i snön.... läs mer »

Räddningstjänsten rycker ut med båt

Räddningstjänsten i Gäddede har fått rycka ut med båt till en markbrand ute på en holme i Gräsvattnet.... läs mer »

Ungdomar sommarjobbar som dansare i länet

I sommar blir det dansföreställningar på många centrala platser i länet. För just nu pågår repetitioner för ett gäng ungdomar som sommarjobbar som dansare.... läs mer »

Vallokalerna har öppnat i Turkiet

Vallokalerna har öppnat i Turkiet. 56 miljoner människor är röstberättigade i dagens president- och parlamentsval.... läs mer »

I Storuman är närmare var femte brandman kvinna

Många kommuner kämpar med att bemanna sina deltidsbrandkårer. Storuman har inte det problemet längre, där finns inte en ledig tjänst och många av de anställda är kvinnor.... läs mer »

Forskning intressantare än sommarlov

Att förena Integration genom naturvetenskap är tanken bakom Science Meetup som är ett projekt som Kungliga vetenskapsakademien i Stockholm står bakom. 10 skolor i landet deltar och Örebro var först ut.... läs mer »

Man gripen efter bråk om flagga i Nyköping

På lördagskvällen greps en man i samband med fotbollsmatchen mellan Sverige och Tyskland.... läs mer »

Efter hemtjänstskandal: Socialnämnd kritiseras av IVO

Två kvinnor anställda på hemtjänsten i Mora dömdes i mars 2018 av tingsrätten till dagsböter efter att de smygfotat vårdtagare och delat bilderna på sociala medier. Nu kräver IVO att socialnämnden inför bättre rutiner.... läs mer »

Saudiska kvinnor firade med nattliga bilturer

... läs mer »

”Miljövänliga” ölflaskan från 60-talet hittad på soptipp

Den gamla tippen vid Hall som varit avstängd sedan 70-talet inventeras just nu av kommunen. Där har man hittat skräp i ungefär samma skick som när det slängdes, bland annat den så kallade rigelloflaskan som skulle vara miljövänlig och brytas ner snabbt.... läs mer »

Sverigedemokraterna osynliga på möten

Sverigedemokraterna är det näst största partiet i Älvkarleby kommun, vid förra valet fick SD nästan 20 procent av rösterna. Det här skapar förväntningar på att delta på gruppledarträffarna – men partiet har här varit nästintill osynligt.... läs mer »

Krismöte i Bryssel om migration

På söndagen möts runt 15 EU-ledare i Bryssel för ett extra minitoppmöte om migration. Ett försök att lösa upp de hårdaste knutarna i den alltmer tilltrasslade röran som EU:s asylpolitik har blivit. Mest att vinna på mötet– och att förlora – har Tysklands förbundskansler Angela Merkel.... läs mer »

Han vill se ett renare Jönköping

Att jogga och plocka skräp samtidigt, så kallad plogging, är en motionsform som engagerar allt fler. Löparen Johan Brodén från Jönköping förenar gärna motion med skräpplockning.... läs mer »