text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Television Nyheter 

Fyrklöver blir treklöver i Nordmaling

Centerpartiet i Nordmaling har kommit överens med Moderaterna och Kristdemokraterna om ett fortsatt samarbete. Men Liberalerna väljer att så utanför den styrande majoriteten.... läs mer »

Besked: ”Jättetråkigt men alla måste behandlas lika”

På torsdagseftermiddagen kom det definitiva beskedet till vårdkooperativet i Sollefteå. Det blir varken anstånd eller någon politisk prövning av Voon:s skuld till regionen.... läs mer »

Klädde ut barn i sexiga kläder

En man i 40-årsåldern hemmahörande i Sundsvall döms nu till dagsböter för sexuellt ofredande.... läs mer »

Larm om villabrand i Bureå

Räddningtjänsten har larmats om en villabrand på Fiskarvägen i Bureå, Skellefteå... läs mer »

Föräldrar larmade om mobbning – skola kritiseras för sin utredning

En skola i Alingsås kommun kritiserar för otillräcklig utredning av mobbning. Det är Skolinspektionen som nu kräver förbättring efter larm från barnets föräldrar.... läs mer »

”Idol”-Matice: ”Borde åkt hem förra veckan”

Rapparen Matice Kamara tänkte egentligen att TV4:s ”Idol” inte var rätt plats för honom. Trots det sökte han, kom med, och har flera hyllade framträdanden bakom sig. – Som Nikki sa när jag körde ”God's plan” med Drake, jag skrev svensk ”Idol”-historia, säger han.... läs mer »

Polispatrull utsattes för stenkastning

En polispatrull skall ha utsatts för stenkastning i bostadsområdet Oxhagen i Örebro under torsdagen.... läs mer »

Vipersspelare anmäls för homofob kommentar

Jönköpings innebandyklubb väljer att anmäla Växjöspelaren som ropade en homofobisk kommentar till en JIK-spelare efter matchen i söndags till innebandyförbundet.... läs mer »

Idol-Matices mamma: ”Han är bäst”

På fredagarna sitter Matice Kamaras mamma och bror bänkade vid tv:n hemma i Halmstad. – Det går inte att beskriva med ord hur det känns att se sin son på tv, säger Rosalin Kamara Cham.... läs mer »

Efter homofobiska kommentaren: JIK anmäler Växjöspelare

Jönköpings innebandyklubb, JIK, har nu beslutat att anmäla den spelare i Växjö Vipers som under en match gav homofobiska kommentarer till en spelare i JIK. – Förseelsen är så pass grov att vi inte kan låta den passera, säger JIK:s ordförande Dan Nordlöf till SVT... läs mer »

Gottsundabiblioteket öppet igen efter brandsanering: ”Nog aldrig varit så rent här”

Klockan 10 på torsdagsförmiddagen öppnades Gottsundabiblioteket igen för allmänheten efter att ha sanerats från brandrök. Därmed har Gottsundaborna möjlighet att använda bibliotekslokalen som vanligt igen.... läs mer »

Saabs miljardaffär definitivt i hamn

Saabs och Boeings mångmiljardaffär med amerikanska flygvapnet är nu definitivt klar. Försvarskoncernen bekräftar nu för första gången att konkurrenterna väljer att inte överklaga beslutet.... läs mer »

Åklagare efter Bårslövsdomen: ”Kommer utreda möjligheterna att överklaga”

Från långa fängelsestraff till ett frikännande. Efter hovrättens dom i Bårslövsmordet hoppas åklagarna hitta möjligheter att överklaga till Högsta domstolen.... läs mer »

Tre bilar i krock på 61:an

Tre personbilar har kolliderat på väg 61 mellan Skåre och Bergvik i Karlstad.... läs mer »

Unicefs ordförande: ”Hon var en stark röst för barnens rätt”

– Lisbeth Palme har ägnat hela sitt yrkesliv åt barnens rättigheter. Hon var en stark röst. Det säger Maj-Inger Klingvall, ordförande för Unicef Sverige.... läs mer »

Kameraövervakning och polispatrullering på Vallaskolan

De senaste veckorna har ett flertal bränder anlagts på Vallaskolans högstadium i Sollefteå. Nu har kommunen beslutat om åtgärder får att få stopp på utvecklingen – det innebär bland annat kameraövervakning och besök av polisen under skoltid.... läs mer »