text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Television Nyheter 

Över 50 dödade av terrorgrupp

Personer som letat efter oljefyndigheter i nordöstra Nigeria kidnappades av terrorgruppen Boko Haram tidigare i veckan. Minst 50 människor dödades i attacken, uppger nu källor för AFP.... läs mer »

Första steget mot mur mellan USA och Mexiko i ny budget

Representanthuset i USA har godkänt en ny budget för bland annat den amerikanska underrättelsetjänsten och försvaret.... läs mer »

Fem av länets kommuner har brist på städer

Fem av länets sju kommuner anger att de har brist på bostäder. Störst underskott är det i Sundsvall medan bostadsmarknaden är totalt sett balans i Ånge och Sollefteå.... läs mer »

Stort magsjukeutbrott på svenskt turisthotell

Ett större utbrott av magsjuka har slagit till mot ett svenskhotell i turistorten Sunny beach i Bulgarien. Av 225 nordiska gäster har ett 40-tal drabbats på hotellet Baikal, dit resebolaget Ving ordnar resor. 54 svenskar bor på hotellet och 11 av dem hade insjuknat på torsdagen, mestadels vuxna.... läs mer »

Elvy Söderström lämnar Transportstyrelsen

Tidigare kommunalrådet Elvy Söderström (S) lämnar nu sin post som styrelseledamot i Transportstyrelsen.... läs mer »

Jessica efterlyser taxichaufför som räddade hennes liv

Jessica Stenius var 14 år då hon drabbades av en hjärnblödning. En taxichaufför körde henne till sjukhuset i Västervik och räddade hennes liv. Nu 27 år senare vill hon komma i kontakt med denna person.... läs mer »

Umeå flyter – ny startplats och målgång

Med över 1500 anmälningar på facebook och en väderrapport som verkar lovande så hoppas arrangören Magnus Häggkvist att allt ska flyta på. – Förra året blixtrade det så vi hoppas på bättre lycka i år, säger Häggkvist.... läs mer »

Gräsbrand kan ha spridits från grillplats

Under torsdagskvällen upptäcktes en mindre gräsbrand vid sidan av Almersåkrasjön i närheten av Bodafors i Nässjö kommun.... läs mer »

Storbråk i Helsingborg

Vid 20.30-tiden ringer flera personer till polisen och berättar att ett stort antal personer bråkar på Planteringsvägen i Helsingborg.... läs mer »

Tre kidnappningsdömda överklagar

Två kvinnor och en man dömdes till fängelse för människorov, efter att en kvinna kidnappats och misshandlats med tillhyggen i Dalsland. Nu överklagar de domen, och sågar åklagarens bevisning.... läs mer »

Mer än varannan sörmlänning känner sig otrygg

Mer än hälften av alla invånare i Sörmland känner sig otrygga enligt en ny undersökning.... läs mer »

Länets framtida pensionärer får högst pension

Den allmänna pensionen är olika från län till län – men när 80-talisterna går i pension får de i Norrbotten högst pension. Det enligt en granskning som SVT gjort.... läs mer »

Brittiske bebisen Charlie Gard ska somna in

Den dödssjuke brittiska bebisen Charlie Gard ska flyttas till ett hospice där hans andningshjälp kommer tas bort, enligt ett domstolsbeslut i dag. Hans fall har engagerat människor i hela världen, liksom världsledare som Donald Trump och påven, och ställt frågan om det är sjukvården eller föräldrarna som bestämmer ett sjukt barns öde på sin spets.... läs mer »

MUF-ordförande i Nässjö avgår

Emil Karlström kommer att lämna posten som ordförande för MUF i Nässjö, rapporterar Smålands Dagblad. Anledningen är att distriktsstyrelsen menar att deras förtroende för honom är skadat. — Med ett skadat förtroende kan jag inte driva MUF vidare, säger Emil Karlström till tidningen.... läs mer »

MC-förare gick omkull – förd med ambulans

En motorcykelförare gick omkull vid Ursviken i Skellefteå strax innan klockan 20.30.... läs mer »

Nya sprängningar på Katarinavägen vid Slussen

Mellan augusti och oktober kommer gång- och cykelbroarna tillfälligt att stängas av två gånger om dagen när det ska sprängas under ombyggnaden av Slussen.... läs mer »

Fotbollsklubb gäckas av upprepad skadegörelse

Klubbhuset hos Morön BK har blivit utsatt för skadegörelse inte mindre än fem gånger på mindre än en månad. Imorse hade någon krossat rutan på bilen, som är märkt med klubbmärket. Nu börjar klubbens ledning känna sig maktlösa kring skadegörelsen.... läs mer »