text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Television Nyheter 

Löfven: Vi budgetförhandlar med Miljöpartiet

... läs mer »

Fjällräddning Jokkmokk

Fällräddningen har fått larm om en man som behöver undsättas i Kisuristugan.... läs mer »

Till minne av Kevin – 20 år av saknad

Idag 16 augusti 2018 är det tjugo år sedan vi tappade tron på godhet och på livet, det här skriver de närmaste i en insändare idag.... läs mer »

Röntgen i Fagersta moderniseras

Röntgenavdelningen vid Västmanlands sjukhus i Fagersta moderniseras. Ny apparatur installeras och avdelningen byggs delvis om... läs mer »

Kräftfisket sätter igång i Svartån igen

På fredag sätter det årliga kräftfisket igång igen i anslutning till Stadsparken och Stora Holmen. 100 platser har redan fördelats till örebroare som anmält intresse.... läs mer »

Man allvarligt knivskuren under slagsmål

En man har blivit allvarligt skadat efter ett slagsmål mellan två män i Göteborg. Mannen knivskars och är förd till sjukhus.... läs mer »

Fortsatt låga flöden i vattendrag – djur och växter hotade

Trots en hel del regn den senaste veckan är det fortfarande mycket låga flöden i åar och vattendrag. Och för tredje gången i sommar påminner länsstyrelsen i Kalmar om att det inte är tillåtet att ta vatten för att bevattna fält och trädgårdar.... läs mer »

Eldningsförbuden sinar – men brandsommaren är ännu inte över

Eldningsförbuden upphör sakta men säkert på flera håll i landet. Trots det bör man vara försiktig i skog och mark – nu börjar nämligen den ordinarie brandsäsongen dra igång.... läs mer »

Valaffischer vandaliseras i Habo

I Habo kommun sätts det nu upp valaffischer, men de får inte vara kvar särskilt länge. Tre nätter i rad har någon varit framme och vandaliserat eller rivit ner dem.... läs mer »

Personbilar i krock vid Lövånger

Två personbilar har kolliderat längs E4 i höjd med Lövånger.... läs mer »

Man kopplade om strömmen – lurade elbolag i 20 månader

En 54-åring döms vid Lunds tingsrätt efter att ha lurat Landskrona Energi på 24 000 kronor. Mannen kopplade om elen i sitt hus under drygt ett och ett halvt år.... läs mer »

Varg skjuten av jägare i Osby

Klockan 10.08 fick polisen ett samtal från en jägare som skjutit en varg i samband med annan jakt i Örkened utanför Osby. En anmälan har upprättats om grovt jaktbrott.... läs mer »

Misstankar avskrivna i mål mot Allra-vd

Två av brottsmisstankarna mot skandalomsusade pensionsbolaget Allras vd Alexander Ernstberger skrivs av, skriver Expressen. Enligt tidningen gäller det bland annat misstanken om grov trolöshet mot huvudman.... läs mer »

Arbetsplatsolycka vid skogsarbete i Falmark

En man ska ha varit med om en arbetsplatsolycka vid Falmark i närheten av Bureå.... läs mer »

Här är ”Dalagarantins” fem punkter

I dag, torsdag, presenterade Socialdemokraterna sin politik för sjukvården i Dalarna. Detta går under namnet Dalagarantin och består av fem punkter. I korthet handlar det om ambulanssjukvård, personalsatsningar, kortade vårdköer, schyssta arbetsvillkor inom landstinget och bättre vård för äldre.... läs mer »

Kvinna rånad vid Kista centrum – tvingades ta ut pengar från bankomat

Under torsdag eftermiddag fick polisen larm om att en kvinna har blivit rånad vid Kista centrum. Enligt polisens uppgifter gick gärningsmannen fram till kvinnan vid en av entréerna och hotade henne med en pistol. Hon tvingades ta ut en summa kontanter och därefter lämnade förövaren platsen till fots. – Målsäganden blev väldigt chockad av händelsen men hon är oskadd, säger Eva Nilsson, presstalesperson hos polisen i Stockholm.... läs mer »