text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Television Nyheter 

Moské brinner i Örebro

Strax efter klockan två inatt kom ett larm om en brand i en moské i Vivalla.... läs mer »

Felparkerare stör begravningar

Återkommande felparkeringar gör att begravningarna i Carl Gustafs kyrka i Karlshamn störs. Nu vill kyrkans personal använda en annan infart.... läs mer »

Brand i Hörby inatt

Det brann i en byggnad i Hörby natten till tisdag. En person fanns i byggnaden men lyckades ta sig ut själv.... läs mer »

Här blir kommunen nedringd av grannar som vill hjälpa till

Vellingebor vill visa att de bryr sig och skänker kläder och husgeråd till flyktingar som fått uppehållstillstånd och ska bo i ett nybyggt etableringsboende i Skanör.... läs mer »

Lokala initiativ vill minska matsvinnet i Småland

De senaste åren har bland annat ny teknik lett till att nya initiativ och företag kunnat starta med det gemensamma målet att minska matsvinnet i samhället.... läs mer »

Hur minskar du ditt matsvinn? Hör av dig till SVT och berätta

Varje år slängs miljontals ton mat helt i onödan. Naturvårdsverket uppskattar att varje person i Sverige står för runt 74 kilo matavfall varje år.... läs mer »

Efter Liljas crosschecking: hovrätten meddelar domen

I dag klockan 11 meddelar hovrätten den omprövade domen på den tidigare Röglespelaren Jakob Lilja. Han dömdes för misshandel efter en crosschecking av Jens Olsson i matchen mot Malmö Redhawks våren 2015, men överklagade sedan domen.... läs mer »

Inget missbruksboende för kvinnor – trots kommunens löfte

Karlskrona kommuns enda boende för kvinnor med missbruk- och alkoholproblem lades ned för drygt ett år sedan. Trots beslut om att hitta nya lokaler har fortfarande inget nytt boende öppnats.... läs mer »

Stadsodlingarna i Örebro blir allt fler

Öbo fortsätter sin satsning på stadsodlingar och nu finns knappt 200 odlingskragar i stan. En viktig del i skötseln av odlingarna är det sociala umgänget som uppstår.... läs mer »

Moské brinner i Örebro

En kraftig brand rasar i en moské i Vivalla i Örebro. – Vi är där och arbetar för fullt och försöker förhindra spridning vidare i byggnaden. En del av byggnaden har rasat in, säger Ulf Jacobsen, inre befäl vid Nerikes brandkår.... läs mer »

Åkesson: ”Vi vet inte vem som begått brottet”

Hanna Wigh vågar inte namnge mannen som förgripit sig... läs mer »

Ser omöjligt ut för Trumps nya sjukvårdsförslag

Ännu en republikan går emot presidenten... läs mer »

Libanons president vill skicka hem flyktingar

Säger att 1,5 miljoner kan återbördas – vare sig de vill eller ej... läs mer »

Man svårt skadad i lägenhetsbrand

En man har fått svåra brännskador efter en lägenhetsbrand på Lidingö öster om Stockholm. – Branden släcktes ganska fort av räddningstjänsten. Den är begränsad till en lägenhet och räddningstjänsten anträffade en svårt brännskadad person i lägenheten, säger Carina Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.... läs mer »

Ännu en häktad för rå misshandel

I helgen häktades en 15-årig pojke misstänkt för en grov misshandel i Stockholm. Nu har ytterligare en person, en man i 18-årsåldern, häktats i samma utredning, skriver Aftonbladet.... läs mer »

Övergrepp på nätet förföljer barnen i ”oändlighet”

”Barnet tvingas penetrera sig själv med fingrarna eller med olika föremål”... läs mer »