text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Television Nyheter 

Skolor osäkra om hot och våld – många händelser anmäls inte

Det är Långt ifrån självklart för skolor att polisanmäla alla fall av hot och våld. Det visar en kartläggning som SVT Nyheter gjort. Ny forskning visar också att skolpersonal har kluvna känslor inför att polisanmäla.... läs mer »

Judy hotades med kniv av en elev – polisen la ned ärendet

Eleven tog en kniv och sa till Judy att han skulle döda henne. Han menade efteråt att det varit ett skämt. Och polisen lade ned förundersökningen.... läs mer »

Nu slutar ännu fler butiker sälja engångsgrillar

Engångsgrillar har varit hett debatterat, inte minst efter förra sommarens bränder och av miljöskäl. Matkedjan Coop har nu tagit beslut om att sluta sälja engångsgrillar. – Vi tycker inte att produkten är tillräckligt bra helt enkelt, säger Coops presschef Tobias Rydergren till Expressen.... läs mer »

M: Stoppa utländska pengar till ”extrema” samfund

Moderaterna vill att EU tar fram gemensamma regler för att stoppa utomeuropeiskt stöd till ”extrema” religiösa samfund.... läs mer »

Nyheter från dagen: 22 april

Detta har hänt i Skåne på annandagen den 22 april.... läs mer »

Man häktad efter skottlossning i Malmö

Den 47-årige man som greps efter en skottlossning på Nobelvägen i centrala Malmö har nu häktats, rapporterar lokala medier. Han är på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och olaga hot.... läs mer »

Nyheter från dagen: 22 april

Detta har hänt i Västra Götaland under måndagen 22 april... läs mer »

Många bränder på annandag påsk – men inte i Dalarna

Gräset är snustorrt och det har brunnit på många håll i landet under annandag påsk. Men i Dalarna har det varit lugnt – och en anledning tros vara förra årets torka och bränder.... läs mer »

Anne på Lyrön önskar långsiktighet: ”En del tror att det sköter sig själv på något vis.”

Anne Hermansson brinner för att bevara landskapet på Lyrön i Stigfjorden utanför Orust. Men hon vill att folk ska förstå att det inte kan tas för givet. – Om vi vill ha ett skött kulturlandskap, med växterna och allt det som är typiskt för Sverige, måste vi ha pengar varje år.... läs mer »

Mer pengar till länsstyrelsen räddar underhållet av naturreservaten

När budgeten för naturreservat i höstas halverades, lade länsstyrelsen en hel del arbete på is. I och med vårändringsbudgeten, hoppas man kunna återuppta sådant som slåtter och stängsling. – Det känns fantastiskt bra. Det här gynnar tillgängligheten till naturområden som är så oerhört viktig för friluftsliv och rekreation, säger Jörel Holmberg, enhetschef för Naturavdelningen på Länsstyrelsen Västra Götaland.... läs mer »

Nyheter från dagen: 22 april

Detta hände i Stockholm under måndagen den 22 april.... läs mer »

Umeåbor i manifestation för Sri Lanka

Efter terrordådet i Sri Lanka samlas i dag Umeåbor i en manifestation. – Det är en minnesstund och ett sätt att visa deltagande i sorgen, säger en av initiativtagarna Surendra Senaratne.... läs mer »

Räddningstjänsten bekämpar skogsbrand i Motala

Räddningstjänsten Östra Götaland arbetar med en skogsbrand på omkring fyra hektar i Motala. Sammanlagt 23 brandmän är på plats och man har bett Försvarsmakten om hjälp för att få en överblick av branden.... läs mer »

Flera till sjukhus efter kökrock

Fyra personer har förts till sjukhus efter en trafikolycka på Rv 40 i Gisshult i Nässjö kommun. Fyra bilar och åtta personer var inblandade i krocken.... läs mer »

Läs chatten om mun och tänder

Björn Klinge är tandläkare och professor i parodontologi, alltså läran om tandlossningssjukdomar. Här svarar han på tittarnas frågor om mun och tänder.... läs mer »

Flicka hittades levande i kyrkan – mellan sina döda föräldrar

Utanför sjukhuset i Colombo står en man och gråter. Hans systerdotter har hittats levande – mellan sina döda föräldrar. – När jag fick veta att barnet levde så grät jag av glädje, säger hennes morbror Rashid till SVT Nyheter... läs mer »

Så var motormässan 2019:”Ett lyckat år”

På måndagen var sista dagen för motormässan 2019. Under påskhelgen har det varit mycket trafik och festande utanför motormässan, men på motormässan har stämningen varit god.... läs mer »