text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Television Nyheter 

Upptäckte allvarlig nackskada först dagen efter

Ambulans larmades när en person föll ned för en brygga och skadade nacken. Men nackskadan konstaterades inte omedelbart och händelsen har nu Lex Maria anmälts till Inspektionen för vård och omsorg (IVO).... läs mer »

Två skadade i skjutning på universitet i USA

Två människor har skadats i samband med en skottlossning på ett universitet i den amerikanska delstaten Louisiana på fredagsmorgonen, lokal tid.... läs mer »

Tung stämning efter dödsolycka vid färjeläge

Stämningen var på fredagen tung vid färjeläget i Skår efter den tragiska olyckan då en 50-årig man dött. – Det är en tuff dag för alla som arbetar här, säger Mattias Bergsten, Trafikverket.... läs mer »

Stolta föräldrar i Bredbyn

De är tagna men samlade efter sonens Fredriks bragdlopp i Sydkorea. Mamma Marie och pappa Svante Lindström är stolta och glada förstås, men guldet är viktigt för många. – Jag tror det betyder mycket för hela bygden, säger Marie Lindström.... läs mer »

Nystartad demensdagvård invigd i Nora

Kommunalrådet Jonas Åkerman (S) i Nora klippte under fredagen bandet när demensdagvården på Hagby Ängar i Nora invigdes.... läs mer »

Se stjärnorna i ÖFK komma hem från London

Här landar spelarna hemma i Östersund efter hjälteinsatsen mot Arsenal.... läs mer »

Här går ”speedrunnern” Tomas loss på Donkey Kong

... läs mer »

Snabba spelare ska samla pengar till välgörenhet

I veckan samlas några av världens mest flinka fingrar i Växjö. European speedrunner asembly (ESA) har bjudit in till ett evenemang där pengar ska samlas in till välgörenhet samtidigt som deltagarna ägnar sig åt det bästa de vet, nämligen tevespel.... läs mer »

Vill fortsätta sätta upp julbelysning

Nu begär samhällsföreningen i Hestra att även fortsättningsvis få sätta upp julbelysning på orten. Samhällsföreningen har skickat in en skrivelse till Trafikverket.... läs mer »

Polis misstänker: Fler vårdskador borde polisanmälas

Karolinska universitetssjukhuset tackade nej till hjälp från Danderyd med att operera svårt cancersjuka. Det kan vara avgörande för polisutredningen gällande vållande till annans död, säger polisen Paul Beijnes som anmält händelsen.... läs mer »

Två bilar i krock på Kungsgårdsleden

Strax innan klockan fyra inträffade en trafikolycka på Kungsgårdsleden utanför Ängelholm.... läs mer »

Prinsessan Estelle och prins Oscar på historisk tripp i Storkyrkan

Födelsedagsprinsessan Estelle och prins Oscar fick igår titta på drottning Kristina kröningsföremål från år 1650, vilka ställs ut i Storkyrkan.... läs mer »

Elfel i Mölnbo påverkar tågstrafiken

Ett kontaktledningsfel i Mölnbo, mellan Södertälje och Gnesta, orsakar förseningar i tågtrafiken och flera inställda avgångar från Stockholm C till Katrineholm och omvänt.... läs mer »

Personal mår dåligt på lasarettet i Enköping

Evakuera intensivvårdsavdelningen på lasarettet i Enköping så fort som möjligt. Det kräver skyddsombudet Anna Rönnbäck, som menar att det inte går att vänta till hösten som planerat. – Det är något som finns i luften, säger hon.... läs mer »

Personal gav pojke adhd-diagnos – ville sälja fiskolja som bot

En kommunanställd inom barnomsorgen i Laholm diagnostiserade själv Hanna Nilssons son med adhd. Sedan menade den anställde att sonen behövde fiskolja för att hans hjärna skulle balanseras.... läs mer »

Åklagaren: Motivet är ekonomiskt

Idag hölls slutanföranden i rättegången där en 21 årig man misstänks ha mördat en äldre kvinna i ett soprum i Norsjö.... läs mer »

Fallgroparna att se upp med i aktiesparandet: Risk att förlora pengarna

Är man intresserad av att spara på börsen så ska man akta sig för att tro att man kan göra snabba pengar. Det säger Maria Landeborn, sparekonom på Skandia. – Man ska inte tro att man springer på en superaktie. Risken är större att förlora pengarna än att göra snabba klipp.... läs mer »