text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Television Nyheter 

Försökte stjäla jackor för tusentals kronor i Gävle

En man i 20-årsåldern är misstänkt för stöld sedan han tagits på bar gärning i en sportbutik i Gävle.... läs mer »

Per Schöldberg blir nytt förstanamn för (C) i Kronoberg

Växjös kommunalråd Per Schöldberg toppar Centerpartiets riksdagslista i Kronobergs län. Det stod klart under torsdagskvällen efter en lång debatt under partiets nomineringsstämma i Alvesta.... läs mer »

Reorna att se upp för under Black friday

Reapriser kan framstå som billigare än vad de är, utannonserade produkter kan ha tagit slut och ordinarie produkter kan kosta mer än vad de gör annars. Det är några exempel på Black fridays ibland missvisande reor.... läs mer »

Vädret ställde till det – fick inte ut posten

Brevbärarna i Sorsele har haft en tuff dag i snöovädret. Så pass tuff att det var vissa som blev utan post.... läs mer »

Robert JO-anmäler Migrationsverket

Under torsdagseftermiddagen träffades kommunpolitiker i Örebro tillsammans med Robert Kayongo och närstående till honom för att lyfta Migrationsverkets hantering av Roberts fall. Robert har även valt att JO-anmäla Migrationsverket på grund av hanteringen av ärendet.... läs mer »

Vårdplatserna – en delseger för oppositionen

Oppositionen anade ugglor i mossen och yrkade återremiss medan regionledningen försäkrade att det inte handlade om en neddragning av antalet vårdplatser vid sjukhusen.... läs mer »

Hon vittnar om Mogerts övertramp

Roger Mogert (S) avgick på torsdagen efter anklagelser om sexuella trakasserier. Nu träder ett vittne fram och berättar om Roger Mogerts sexuella inviter – och ilskan när han avvisades.... läs mer »

Erbjöd 90-åring massage – tog kassaskrin

En person ringde på hos en kvinna i 90-årsåldern i Örby utanför Borås och erbjöd henne massage. När massagen påbörjats kom ytterligare en kvinna in i lägenheten.... läs mer »

Högg ned skog – får böter

En skogsägare döms till böter på 40 000 kronor sedan han medvetet avverkat skog i ett så kallat nyckelbiotopsområde.... läs mer »

Vinterväglaget – farligast i november och december

De flesta trafikolyckor som sker i Uppsala län vid vinterväglag är under månaderna november och december. Totalt så har det skett 252 olyckor de senaste tre åren.... läs mer »

Vännäselever i samarbete med Martin Schibbye

Som enda skola i länet arbetar just nu eleverna vid samhällsprogrammet på Liljaskolan i Vännäs i ett projekt om källkritik och journalistik tillsammans med journalisten Martin Schibbye.... läs mer »

Kommunen tvingas sälja ut allmännyttan

Göteborgs kommun vill åt mark för att kunna bygga fler lägenheter i Lövgärdet. Då kräver den privata aktören att få köpa närmare 300 lägenheter av allmännyttan i utbyte.... läs mer »

”Fruktansvärt och ofattbart”

Det tog sex år, men nu vågar friidrottsstjärnan Moa Hjelmer berätta att hon våldtagits av en annan aktiv. -Det är fruktansvärt och ofattbart att det kunde hända, säger den dåvarande förbundskaptenen Stefan Olsson från Karlstad.... läs mer »

Konsumentverket varnar för falska reapriser

Reaor kan uppfattas som billigare än de faktiskt är. Nu varnar Konsumentverket för att butiker fuskar när de anger ordinariepris.... läs mer »

Så ska ÅFF lösa krisen

Åtvidabergs FF åkte i år ur Superettan ner till division 1. Ikväll hålls ett extra årsmöte där en enda fråga ska avhandlas – budgeten.... läs mer »

Polisen försvarar den sena insatsen

Det tog tre timmar från det första larmet i Valsätra/Gottsunda igår kväll innan polis och räddningstjänst gick in i området. Först krävdes förstärkning från Stockholm. Under tiden brann 14 bilar. Lokalpolischef Jale Poljarevius beklagar men försvarar det långsamma ingripandet.... läs mer »