text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Television Nyheter 

Långa bilköer på E18/E20 utanför Örebro

Just nu är det långa bilköer i norrgående riktning från Adolfsberg i Örebro på E18/20.... läs mer »

Fler tvistar om svarta kontrakt

Antalet tvister om svarta andrahandskontrakt ökar i hyresnämnderna. Ökningen av otillåten uthyrning gäller främst i städerna.... läs mer »

Nytt hopp om Sydostlänken

Region Blekinge ser lite ljusare på framtiden efter att ha fått ett svar om Sydostlänken från infrastrukturminister Tomas Eneroth (S). Det skriver Sydöstran.... läs mer »

Nytt försök till bilbrand på Vallås

Natten till söndagen brändes fyra bilar på en parkering på Nyvången på Vallås. Kanppt ett dygn senare var det dags igen, men den här gången kom inte gärningsmännen lika långt. Elden tog sig aldrig.... läs mer »

Förseningar i tågtrafiken efter signalfel

Ett signalfel på måndagsmorgonen försenar tågtrafiken från Stockholm och söderut mot Norrköping och Malmö, samt Karlstad och Göteborg. I nuläget finns ingen prognos för när felet kan vara avhjälpt.... läs mer »

Gift vid första ögonkastet – deltagarnas tre bästa kärlekstips

Sista avsnittet av SVT:s program Gift vid första ögonkastet har sänts. En del par har valt att gå skilda vägar och andra har valt att förbli gifta. Deltagarna Magnus Carlsson, Madelene Krånghed och sexologen Linn Heed besökte Morgonstudion för att prata om säsongen och ge sina bästa relationstips.... läs mer »

Ägarna ger upp – säljer klassisk musikpub i Gävle

CC-puben i Gävle ska säljas. Det klassiska musikpuben annonseras just nu ut på annonssajten Blocket.... läs mer »

Trafikolycka med motorcykel och personbil

Klockan 06.54 tog SOS Alarm emot ett larm om en trafikolycka på Verktygsgatan nära norra infarten till Ronneby.... läs mer »

Trots kritik mot religionsbok – skolor i Södertälje behåller boken tills vidare

Den lärobok i religion för sjundeklassare som väckt starka känslor bland troende kristna i Södertälje ändras men dras inte in av förlaget. Trots kritiken fortsätter skolorna i Södertälje att använda den i undervisningen.... läs mer »

Hemtjänstpersonal i Kiruna kräver raster

Kiruna kommun anklagas för att inte verkställa beslutade åtgärder när det gäller hemtjänstpersonalens arbetsplanering och Kommunal begär nu att Arbetsmiljöverket ingriper.... läs mer »

Misstänkt sexköp på hotell

När sexköparen blev aggressiv larmade eskortkvinnan polisen. Väl på plats påträffade patrullen två män i olika hotellrum som misstänks ha köpt sex av två kvinnor.... läs mer »

Singelolycka i Lit

En person fick föras till sjukhus efter en singelolycka i Gremmelgård i Lit. Det är en personbil som kört i av vägen längs E45. Räddningstjänsten fick larmet strax före klockan 06 på måndagsmorgonen. Även ambulans kallades till platsen.... läs mer »

Väg 314 avstängd vid verkstadsbrand i Nybodarna

En brand härjade natten mot måndagen i en verkstad i Nybodarna Ånge kommun,vid gränsen mellan Västernorrland och Jämtland. Väg 314 som går utanför verkstaden är avstängd på grund av att det finns gasflaskor i byggnaden.... läs mer »

Kungsbacka har störst andel högutbildade i länet

Nästan var tredje person i Kungsbacka kommun mellan 25 och 64 år har minst en treårig eftergymnasial utbildning. I Hylte är siffran betydligt lägre.... läs mer »

Ladugård brann ner till grunden

En ladugård i Hästmahultsmåla i Torsås kommun har under natten brunnit ner till grunden. När räddningstjänsten kom till platsen var byggnaden övertänd.... läs mer »

Gribshunden kan vara ett nederländskt skepp

Byggdes skeppet Gribshunden i Nederländerna? Den frågan har väckts sedan en grupp forskare granskat ”Mataró-modellen” på Maritima museet i Rotterdam.... läs mer »

Man sköts av polis under pågående misshandel – dog

En man har avlidit efter att ha blivit skjuten av polis i Stockholm i morse.... läs mer »