text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Arbetsförmedlingen - jobb på Gotland 

Sommarpersonal, Visby Glass

Jobbet är att sälja glass till glada turister i Visby.

Vi gör all glass själva så vi har många många kunder under sommar månaderna.
Arbetsplatsen är strax nedan Österport, Hästgatan 20, Visby.
Jobbet är kul men tempot är högt i 2 månader.

Du får all utbildning som behövs på plats under juni och sen kör det igång med full kraft i Juli och allt tar slut någon gång i mitten/slutet på Augusti..

Det är en hel del bakom kulisserna som ska funka, rengöring, fylla på produkter och glass, slå in i kassan med konto kort etc.
Och servera mjukglass från maskin vilket är lite svårare än det ser ut.
Dessutom måste allt göras med ett leende och under stress.
Men stressen i arbetet är oftast det personalen tycker är roligast men ett krav är att du kan lära dig arbeta snabbt och strukturerat.
För övrigt så räcker det långt med en vilja att lära och ge service.

Vi behöver någon över 18 år och några under 18 år.
De under 18 år jobbar troligen något mindre än 40 timmar per vecka vilket är normal arbetstid.

Lön är enligt avtal med ob och semesterersättning, försäkring finns på företaget.

Hör av dig via mail:
visbyglass@hotmail.com
Har ni mer frågor maila och sänd ert mobilnummer så ringer jag upp.... läs mer »

Clas Ohlson Visby söker team leader merchandiser

Clas Ohlson - den moderna hem- och järnhandeln - fortsätter att växa. Vi älskar att hitta smarta och praktiska lösningar. Att hjälpa, och att dela med oss. En stark laganda och viljan att göra bra affärer går som en röd tråd genom hela företaget, på alla våra marknader. Oavsett om du går till Clas Ohlson för att arbeta eller för att hitta kreativa lösningar och produkter vi vill att du ska gå hem med en riktigt bra känsla och viljan att komma tillbaka i många år framöver. Vår kontinuerliga expansion skapar en bra arbetsplats och en värld av utvecklingsmöjligheter.

 Vill du bli en del av vårt vinnande team?

Oavsett var, när och hur man kommer i kontakt med Clas Ohlson ska man alltid känna sig hjärtligt välkommen hos oss. Våra medarbetare i butik gör skillnaden och med din hjälp kan vi nå ännu längre. Till butiken i Visby söker vi nu en team leader merchandiser.

Som team leader merchandiser är din främsta uppgift att leda, coacha och utveckla dina kollegor för att skapa en positiv kundupplevelse. Som en god förebild deltar du och butikens resterande ledningsgrupp i arbetet på butiksgolvet med att leverera fantastiska lösningar för våra kunder. I ditt dagliga arbete växlar du mellan att aktivt hjälpa och prata med våra kunder, kassaarbete, upplockning av varor samt med att inspirera, motivera och driva gruppen mot uppsatta mål.

Som merchandiser har du huvudansvar för att maximera butikens försäljning och skapa inspiration genom att arbeta med produkt-, och butikskommunikation. Du kommer att jobba både lång- och kortsiktigt med exempelvis säsongsplanering, kampanjuppföljning samt med att Clas Ohlsons butikskoncept efterlevs.

Tjänsten är ett vikariat på heltid och löper mellan 2018-08-20 t.o.m. 2019-01-31. Tillträde sker enligt överenskommelse. 

För att bli en del av Clas Ohlson vill vi att du identifierar dig med vår värdegrund som bygger på:

Handlingskraft – vi får saker att hända, är målfokuserade och äger vår egen framgång!
Värme – vi utstrålar vänlighet, visar respekt för varandra, har roligt tillsammans och bygger långsiktiga relationer med både medarbetare och kunder!
Nytänkande – med nyfikenhet och kreativitet söker vi alltid nya möjligheter, enkla lösningar och smarta arbetssätt!
Engagemang – alla medarbetare har ett personligt ansvar för att vi når våra mål. Det skapar en stolthet över vår historia och vår framgång!
Handelsmannaskap – kärnan i vår värdegrund innebär att vi alltid har fokus på kunden och gillar att göra bra affärer!

Vi är stolta över vad vi gör och över våra medarbetare. Hos oss har alla möjlighet att växa och vi vill därför att du är med oss på lång sikt. För denna tjänst är det viktigt att du är en trygg ledare som drivs och inspireras av att få både verksamheten och medarbetare att utvecklas.

Genom tidigare erfarenheter har du skaffat dig förståelse och förmåga att hitta kreativa lösningar och kan förverkliga dem i butik. Du älskar försäljning och är alltid nyfiken på marknaden och nya konsumenttrender. Utbildning inom området är meriterande.

Känner du igen dig?

Vi är ivriga att hitta vår nya kollega så snart som möjligt och läser därför ansökningar och rekryterar löpande. Så skicka din ansökan på en gång eller senast den 27:e maj. Vi tar inte emot ansökningar via mail eller brev.

Clas Ohlson är ett företag som uppmuntrar mångfald och inkludering. Välkommen att söka tjänsten via länken här nedanför!

Med din hjälp kan vi fortsätta växa!

Clas Ohlson är en snabbväxande, internationell hem- och järnhandelskedja. På våra marknader i Sverige, Norge, Finland, Storbritannien och Tyskland erbjuder vi produkter och tjänster inom fem kategorier: bygg, el, hem, multimedia och fritid. Vår totala försäljning uppnår cirka 8 miljarder kronor och vi har över 4 800 medarbetare.... läs mer »

Sommaren är inom räckhåll, spendera den på Gotland som sjuksköterska!

Dedicare söker
Sjuksköterska med minst två års yrkeserfarenhet. Är du sjuksköterska med erfarenhet av allmän internmedicin och vill jobba på annan ort i sommar?

Jobba på Gotland! Vi erbjuder bra lön och boende.

Ort
Gotland

Arbetsuppgifter
Du kommer att ha ansvar för bedömning och uppföljning av patienternas vårdbehov. In- och utskrivning av patienter. Du kommer att vara en viktig länk till anhöriga. Du ser helheten och hanterar patienternas medicinering, provtagning.

Om arbetsgivaren
Välj själv när, var och hur du vill jobba!
Vi har stor efterfrågan på sjuksköterskor och många spännande uppdrag i hela Sverige. Självklart har vi kollektivavtal, betalar försäkringar och pension till alla våra sjuksköterskor.

Veckolön!
Vi tillämpar nu veckolön och erbjuder alla våra konsulter detta upplägg. Jobba en vecka och få din lön utbetald veckan därpå.

Kvalifikationer
Sjuksköterskeexamen med minst två års yrkeserfarenhet, erfarenhet av allmän internmedicin. Goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Du har ett genuint intresse för människor och har ständigt patienten i fokus. Vi lägger stor vikt på ansvarstagande och att du kan arbeta såväl självständigt som i en grupp. Du trivs i din yrkesroll, är engagerad och bidrar till ett gott arbetsklimat.

Ansökan
Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss. Ansök genom att klicka på knappen ”Skicka ansökan”. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten var vänlig och kontakta kontaktpersonen för respektive annons. På vår hemsida www.dedicare.se/nurse presenterar vi alla våra lediga uppdrag. Urval och intervjuer sker löpande, vi tar tacksamt emot din ansökan snarast.
Håll utkik efter oss! Vi anordnar månatliga rekryteringsträffar och syns ofta på mässor nära dig. Nästa tillfälle finner du via http://www.dedicare.se/nurse/evenemang/


Tillsättning
Omgående. Uppdraget gäller v.25-32

Företagsbeskrivning
Dedicare – Vi bryr oss mer!

Dedicare är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag med en enkel filosofi: Vi vet att människor som trivs tillsammans också känner förtroende för varandra, vilket är en av de viktigaste hörnstenarna inom vårdsektorn. Genom att bry oss mer om våra konsulter, bryr vi oss mer om de människor som de i sin tur hjälper här i livet.
Vi har rekryterat och hyrt ut läkare, sjuksköterskor och socionomer sedan år 1996 och är idag ledande i Norden. Våra uppdrag finns inom alla specialiteter och våra kunder finns både inom den offentliga sektorn och bland privata aktörer. Närheten till våra kunder är viktig och vi har kontor i Stockholm, Örebro, Karlskrona, Göteborg, Trondheim och Oslo.
Utöver bra lön, friskvårdsbidrag, försäkringar och kollektivavtal hoppas vi att vår filosofi, våra mångsidiga uppdrag och fantastiska kolleger får dig intresserad av att veta mer om oss på Dedicare och på vad vi kan göra för att utveckla din karriär.
Vi bryr oss mer!... läs mer »

Sommarjobb (heltid) som personlig assistent på Gotland till 10-årig tjej!

Bor du på Gotland eller är du kanske sommargotlänning?

Söker du ett flexibelt och givande arbete under sommarhalvåret?
Och framför allt, vill du göra en meningsfull insats för en annan människa?
Då ska du söka den här tjänsten redan i dag!

God Assistans letar nu efter en härlig personlig assistent som kan beskriva sig själv som lugn, empatisk och lyhörd!

Du bör ha lätt för att läsa av och känna in andra människor, ha god självkännedom och vara trygg i dig själv. Viktigt är också att du ser möjligheter istället för svårigheter! Att vara assistent hos oss är att vara en påhittig mångsysslare med fantasi och humor, att ha förmåga att se tillfälle för både lek och bus efter flickans egen förmåga, men även tillfällen för avslappning.

Personkemin med flickan och hennes familj är mycket viktig och därför kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper. 
Flickan har både syn- och hörselnedsättning, grav muskelsvaghet, benskörhet, epilepsi samt sug- och sväljsvårigheter.
Meriterande är om du har erfarenhet av att lyfta och hantera muskelsvaga personer samt har kunskaper om epilepsi och sondmatning. Körkort och egen bil är ett plus. 

Arbetstiden är heltid, företrädesvis dag och kväll men även natt kan förekomma så det är viktigt att du är flexibel.
Man arbetar tillsammans med en erfaren kollega, introduktion och upplärning sker på plats.
Är du rätt person blir detta en utvecklande och värdefull relation för oss alla, med många fina stunder mitt i allt det svåra!

Tjänsten är ett sommarvikariat under maj-september med introduktion under april.

Urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Enligt God Assistans policy skall du ha ett utdrag ur belastningsregistret för att få arbeta som personlig assistent hos oss. Polisens handläggningstid kan vara upp till två veckor, beställ därför registerutdraget omgående. Blanketten hittar du på följande webbadress: 

https://polisen.se/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/blankett-4429-LSS-belastningsregistret/

Om God Assistans:
God Assistans bedriver assistansverksamhet över hela landet sedan 2012. Vi värnar om våra assistenter, arbetar aktivt för att de ska trivas hos oss och erbjuder goda lönevillkor, kollektivavtal, försäkringar, friskvårdsbidrag och utbildningar. Grundaren av God Assistans, Mikael Nordmark har själv en son med flerfunktionshinder. Läs gärna mer om oss på vår hemsida: www.godassistans.nu. 

Varmt välkommen med din ansökan!... läs mer »

21 årig kille i Visby söker personlig assistent i sommar

Vi på Nordström Assistans är övertygade att med rätt hjälp och förutsättningar kan man nå mer. Vi vill förändra, förbättra och skapa vägen till en bättre tillvaro.Vi har funnits sedan 1998 och erbjuder idag personlig assistans i hela Sverige utgående från regionalkontoren i Stockholm, Malmö, Jönköping, Västervik och Gällivare. Vår framgång vilar på våra medarbetare och nu söker vi dig som vill vara en del av vårt team!

.

Vi söker en kvinnlig personlig assistent till en 21- årig kille bor i en egen mysig lägenhet i Visby. Det här är en kille med multihandikapp som behöver hjälp med allt det dagliga i livet, så som personlig omvårdnad, matsituationer, på- avklädning samt allt annat som hör vardagen till. Han har assistans 24 tim/dagn med viss tid för dubbelassistans. 

Vi söker dig som är social, initiativrik och trivs med att ta ansvar. Det är meriterande om du har någon form av vårderfarenhet, men störst vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten.

Vi söker dig som vill jobba som vikarie med start omgående. Till sommaren kommer vi kunna erbjuda en schemarad på ca 70 procent i juli och augusti. Tycker vi att det fungerar ser vi gärna att du fortsätter som vikarie efter sommaren.

Du ska kunna arbeta dag och kväll, vardag som helg. 

 
Är du intresserad?

Tveka inte, skicka in din ansökan redan idag då vi söker någon som kan börja arbeta omgående.... läs mer »

Yrkeslärare vård- och omsorg

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Wisbygymnasiet har 1500 elever. På skolan arbetar närmare 185 medarbetare varav 170 lärare. Skolledningen består av en rektor, fem biträdande rektorer och en administrativ chef.

ARBETSUPPGIFTER
Som lärare på vård- och omsorgsprogrammet ansvarar du för undervisning i yrkesinriktade ämnen. Du ingår i ett ämnesarbetslag som gemensamt arbetar för att utbilda elever mot Skolverkets uppsatta examensmål. Undervisningen består av såväl praktiska som teoretiska moment.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en yrkeslärare inom vård- och omsorg med erfarenhet av socialpedagogik, psykiatri och LSS. Du är högskole- eller universitetsutbildad socialpedagog, socionom eller liknande. Lärarlegitimation är meriterande.

Du har kunskap och erfarenhet av att undervisa i olika vårdkurser. Du kommer att undervisa i bland annat socialpedagogik, psykiatri och specialpedagogik. Du har även ett positivt förhållningssätt i mötet med ungdomar och kollegor och visar ett stort engagemang för ditt arbete.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.
Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva
Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.... läs mer »

Sjuksköterska rehabilitering

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1400 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Vi söker en erfaren sjuksköterska till vår Rehabiliteringsavdelning. Avdelningen har sju vårdplatser och är belägen på Korpen i Visby. Huvudsakligen är det geriatrisk och ortopedisk rehabilitering för patienter som tidigare varit inneliggande på Visby lasarett.
På enheten arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, fysio - och arbetsterapeuter, läkare, kurator och måltidsbiträde i nära samarbete med patienterna och deras närstående.

ARBETSUPPGIFTER
Som sjuksköterska på rehabiliteringsavdelningen ansvarar du för att leda och planera omvårdnaden för våra patienter. Du arbetar i nära samarbete med kompetenta och duktiga undersköterskor med lång erfarenhet av rehabilitering. Du ingår i det multiprofessionella teamet kring patienten och har en stor del i planering och samordning inför hemgång. Teamet arbetar utifrån ett rehabiliterande förhållningssätt.

KVALIFIKATIONER
Du är trygg i din yrkesroll och gillar att jobba långsiktigt och målinriktat. Erfarenhet från arbete i liknande verksamhet, geriatrik eller äldresjukvård är värdefullt. Du uppskattar att arbeta i team och har lätt för att samarbeta.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://www.gotland.com/leva

På Rehabiliteringsavdelningen blir du en del av en engagerad och driven arbetsgrupp med stor samlad erfarenhet och hög kompetens.

Om du som söker saknar boende på Gotland har vi möjlighet att hjälpa till.... läs mer »

Enhetschef röntgenavdelning

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1400 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Röntgenavdelningen på Visby Lasarett servar hela Gotlands befolkning, dygnet runt. Vi erbjuder ett brett undersökningspanorama inklusive interventioner och mammografi. Vi är bland annat utrustade med en MR-apparat och två CT.

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef för röntgen är du organiserad under resursområde service- och diagnostik men kommer att ha ett brett samarbete med övriga sjukvården. Uppdraget innebär ansvar för personal, arbetsmiljö och ekonomi på enheten.

Personalgruppen som du kommer att leda består av 35-40 medarbetare – undersköterskor, sjuksköterskor samt läkare. Du svarar för planering, samordning, kvalitetssäkring och utveckling av verksamheten och väljer arbetsformer så att medarbetarnas kompetens, engagemang och delaktighet tas till vara.

Du har även en viktig funktion i resursområdets ledningsgrupp där du arbetar tillsammans med andra enhetschefer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med grundutbildning på högskolenivå inom hälso- och sjukvårdsområdet eller annan högskoleutbildning som bedöms som likvärdig. Vi vill att du har erfarenhet av röntgenverksamhet, har du dessutom chefserfarenhet så är det meriterande.

Då du kommer att samverka med stora delar av övriga sjukvården ser vi att du har förmåga att skapa goda relationer och har lätt för att samarbeta. Som person har du en coachande ledarstil och kan engagera och entusiasmera dina medarbetare och andra. Du är en duktig kommunikatör med intresse för förändrings- och utvecklingsarbete.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://www.gotland.com/leva... läs mer »

Lärare spanska

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Södervärnskolan är en grundskola med verksamhet för elever i årskurs 7-9. Upptagningsområdet är södra Visby, Eskelhem, Västerhejde, Träkumla och Stenkumla. Skolan har ca 400 elever.

Södervärnskolan arbetar aktivt med att lägga grunden för ett gott lärandeklimat genom att skapa goda relationer så att eleverna trivs och är trygga. I undervisningen är utgångspunkten den enskilde elevens behov och förmåga som utvecklas i grupp, med god samarbetsförmåga och social kompetens som följd.

En förutsättning för elevernas lärande är att lärarna kan peka ut nästa steg i utvecklingsprocessen. Detta ger eleverna möjlighet till en målbild att sträva mot och de ska veta på vilket sätt de ska ta sig dit. Eleverna ska lämna skolan som kunskapssökande och kritiskt granskande individer med gott självförtroende, humanistiska värderingar och engagemang.

Skolan ligger långt framme vad gäller digitala lärande verktyg. På skolan finns bibliotekarie, skolvärdinna och elevvärd som en extra trygghet för eleverna. Kurator och skolsköterska finns på skolan dagligen.

Södervärnskolan har en bra idrottshall och tillgång till egna salar för hemkunskap och slöjd. Skolan har ett eget tillagningskök samt ett nyrenoverat skolbibliotek.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du ingå i ett härligt gäng av medarbetare. Till Södervärnskolan söker vi nu lärare i spanska och gärna i kombination med något annat ämne. Undervisning sker i årskurserna 6-9.

I uppdraget som lärare ingår att planera, genomföra, följa upp samt anpassa undervisningen, planera och genomföra utvecklingssamtal samt dokumentera elevernas lärprocess.

Tillsammans med arbetslaget och ämneslaget ansvarar ni tillsammans för elevernas kunskapsmässiga och sociala utveckling samt bedriver utvecklingsarbete för både undervisningen och skolan.

KVALIFIKATIONER
Du har lärarexamen och lärarlegitimation. Du är förtrogen med skolans styrdokument samt har förmågan att kunna omsätta dem i praktiken på ett tydligt sätt. Du besitter ett elevtänk som utgår ifrån individens behov i ett gruppsammanhang. Du vill arbeta målmedvetet för elevens kunskapsutveckling samt sociala utveckling.

Du utgår från varje elevs lärandeprocesser och anpassar såväl undervisning som lärmiljöer för att möta behoven.

Du är en trygg person som inger förtroende. Du är en självklar ledare för större elevgrupper och värnar om relationsskapandet mellan både elever och kollegor. Du är sålunda bra på att samarbeta och en god kommunikatör.

Vi ser gärna att du är initiativrik, positiv och lösningsfokuserad samt har en förmåga att skapa inkluderande sammanhang där alla elever deltar. Du räds inte utmaningar och kan tänka dig att bygga nytt från grunden.

Meriterande om du har stor vana av att arbeta med digitala verktyg då alla elever och lärare arbetar med iPad i vardagen.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.... läs mer »

Lärare åk 1

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Västerhejde skola ligger naturskönt ca 5 km söder om Visby. Vi har en stor skolgård med möjligheter till lek på både grönområde och gräsbevuxen fotbollsplan men även plats för bandy, basket och dylikt på asfaltsplan.

Närheten till vår skolskog ger oss fantastiska möjligheter att arbeta med en av skolans profilområden som är miljö. Vårt andra område är internationalisering.

Elevinflytande, hälsa och genus är skolans prioriterade mål.

Vi har ca 270 elever från förskoleklass till åk 6.

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi dig som vill arbeta som lärare i åk 1 i Västerhejde. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp med stor och bred erfarenhet.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är behörig att undervisa i årskurs 1. Vänligen bifoga legitimation i din ansökan.

Vi söker dig som är kreativ, utvecklingsinriktad och engagerad och som är bra på att skapa goda relationer med elever, kollegor och föräldrar. Du har förmågan att arbeta självständigt och målinriktat utifrån grundskolans läroplan.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.... läs mer »

Renhållningsarbetare

Som en del av Region Gotland förvaltar och utvecklar teknikförvaltningen infrastruktur med hög driftssäkerhet och inriktning mot ett hållbart samhälle inom områdena fastigheter, vatten/avlopp, gata/mark, kollektivtrafik, avfallshantering och hamnar. Våra cirka 300 medarbetare utför vårt uppdrag med medborgare och näringsliv i centrum.

Teknikförvaltningen har bland annat till uppgift att driva de återvinningscentraler som finns på Gotland. Vi ska bygga om Visby återvinningscentral (ÅVC) och även testa ett nytt inpasseringskontrollsystem och söker nu ytterligare medarbetare, under en period, när vi genomför förnyelsen inom återvinningsverksamheten.

Vill du vara med i vårt arbete för en hållbar framtid?


ARBETSUPPGIFTER
Som renhållningsarbetare i återvinningsverksamheten arbetar du i ett team bland annat med att hjälpa och informera kunder gällande avfallshantering, se till att fraktionerna hamnar i rätt behållare, hålla rent och snyggt på och omkring återvinningscentralen och se till att de olika avfallsfraktionerna kan transporteras bort. I arbetet ingår även att kontrollera om avfall som lämnas är verksamhetsavfall eller hushållsavfall, och även att debitera i förekommande fall enligt gällande taxa. Arbetet bedrivs främst utomhus.

En viktig del i arbetet är att du och dina kollegor är vårt ansikte utåt och pratar med våra kunder och motiverar dem till att fortsätta återvinna sitt avfall.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning och är en engagerad, ansvarstagande och serviceinriktad med hög social kompetens. Erfarenhet från yrken med kundkontakt är meriterande. Du har B-körkort, förarbevis alternativt erfarenhet av att köra hjullastare samt datorvana.

Du ser behov och har förmågan att prioritera dina arbetsuppgifter. Du är stresstålig och tycker om att ha ordning och reda på din arbetsplats. Vi förväntar oss att du har hög servicenivå så att våra kunder blir nöjda. Det är viktigt att du är intresserad av miljöfrågor och hållbar utveckling och förstår att din insats bidrar till att vi når uppsatta mål. Tunga lyft kan förekomma. Du arbetar enligt schema, måndag till lördag. Ditt huvudsakliga arbetsställe är Visby ÅVC, men andra platser kan förekomma.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.... läs mer »

Förskollärare

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

ARBETSUPPGIFTER
Nu behöver vi förstärka Humlegårdens förskoleområde på förskolan Asken med en förskollärare.

Arbetet som förskollärare består i att tillsammans med arbetslag och barn planera, genomföra och utveckla det pedagogiska arbetet utifrån såväl barngruppens som det enskilda barnets behov enligt förskolans läroplan.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är förskollärare eller lärare mot de lägre åldrarna, med inriktning mot förskolan (bifoga legitimation).

Vi vill att du är väl insatt i läroplanen för förskolan. Intresse av att jobba med IKT är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet; du är bra på att skapa goda relationer med vårdnadshavare, barn och kollegor.

ÖVRIGT
Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.... läs mer »

Specialpedagog

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Solklintsskolan renoverades 2006 och är belägen centralt i Slite. I byggnaden inryms förskola, förskoleklass till åk 9, två fritidshemsavdelningar samt skolbibliotek och Slites fritidsgård Bubblan. Vi har 240 barn och elever.

ARBETSUPPGIFTER
Vi behöver utöka vår personalbemanning på Solklintsskolanskolan i Slite med en specialpedagog. Du kommer att undervisa elever i åk F-9 både i särskild undervisningsgrupp och i traditionell klassundervisning.

KVALIFIKATIONER
Det här är ett utmanande och viktigt uppdrag där stor vikt läggs vid personlig lämplighet: Du behöver vara trygg i dig själv och din kompetens. Du skall ha förmågan att bygga förtroendefulla relationer samt vara tydlig i din kommunikation och kunna sätta gränser.

Du har en god förmåga att se elevernas unika behov utifrån olika perspektiv samt förmågan att hitta de lösningar som passar bäst för varje enskild individ.

Mycket god samarbetsförmåga krävs. Samarbete sker på flera plan: med eleven själv, med föräldrar, med elevens olika lärare, och andra yrkeskategorier som på ett eller annat sätt samverkar kring elevernas kunskapsutveckling.

Du har också erfarenhet av och har visat god förmåga i att bemöta och undervisa elever med olika former av NPF. Bredare ämnesbehörighet samt specialpedagogisk vidareutbildning är meriterande.

ÖVRIGT
Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.... läs mer »

Frtidspedagog/lärare i fritidshem

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Lärbro skola är en skola som vill mycket. Vi jobbar med entreprenörskap, digitalisering, aktiv syo och hälsofrämjande skola med bland annat Puls. Vi är också en partnerskola till Campus Gotland och kommer i framtiden ha möjlighet att kombinera forskning och arbete i verksamhet.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker två fritidspedagoger som tillsammans med övrig personal och skolledning skall driva fritidshemmets två avdelningar. Vi ser gärna att en av de sökande har behörighet eller vana att undervisa i ämnet bild. Arbetstiderna kan variera från 05.45-18.00 och därför är körkort en förutsättning om man inte bor på orten.

KVALIFIKATIONER
Behörig fritidspedagog eller lärare i fritidshem. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.... läs mer »

Regionarkivarie med samordningsansvar

Som en del av Region Gotland ansvarar regionstyrelseförvaltningen för strategisk planering och ärendeberedning, regional utveckling, koncernstyrning, internt stöd och service till regionens övriga förvaltningar samt kultur och fritidsverksamhet. Våra cirka 700 medarbetare månar om kvalitet och effektivitet.

Regionarkivet på Gotland är centralarkiv för Region Gotland och dess föregångare och förvarar och tillhandahåller för närvarande cirka 7000 hm information fördelat på mer än 1900 arkivbildare. Regionarkivet fungerar både som kommun- och landstingsarkiv.

Verksamheten bedrivs på Arkivcentrum Gotland som delas med Riksarkivet-Landsarkivet i Visby. Mer information finns på http://www.gotland.se/regionarkivet.

Arbetsgruppen består av 6 personer som tillsammans hjälps åt med arbetet att vårda och tillhandahålla regionarkivets bestånd och främja dess användning.

ARBETSUPPGIFTER
Till rollen som regionarkivarie söker vi dig som vill vara med och utveckla den regiongemensamma informations- och ärendehanteringen för att skapa en rättssäker informationshantering och ändamålsenlig arkivorganisation. Vi söker dig som vill vara delaktig i utvecklingsarbetet inom verksamhetsbaserad informationsredovisning och införandet av e-arkiv.

Som regionarkivarie hos oss kommer du att fungera som samordnare. Samordningsansvaret innebär att med ett coachande förhållningssätt leda och fördela det dagliga arbetet inom arbetsgruppen på regionarkivet. Du leder verksamhetsmöten, interna arbeten i gruppen, hanterar viss ekonomi/redovisning och har ett nära samarbete med enhetschefen. Att arbeta tillsammans som grupp mot gemensamma mål är något som vi ser som en självklarhet. Du är även kontaktperson mot landsarkivet för vår verksamhet i de delade lokalerna.

Ditt huvudansvar i det dagliga arbetet inom regionarkivet är att ansvara för tillsyn av Region Gotlands nämnder och bolag och att ansvara för regionens interna nätverk för arkivansvariga. Som regionarkivarie kommer du också att upprätta och revidera styrande och stödjande dokument och vara uppdaterad angående det regelverk som styr arkiv- och informationshantering.

Vi ser att du trivs i rollen att förmedla kunskap genom att arrangera och delta i visningar, utställningar och andra publika arrangemang.

Du kommer också vara delaktig i det dagliga löpande arbetet med att ge råd och service till förvaltningarna och allmänheten samt övrigt förekommande arbetsuppgifter inom regionarkivet.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med:
- relevant högskoleutbildning med minst två terminer 40p/60 hp Arkivvetenskap eller motsvarande.
- erfarenhet av att arbeta som arkivarie med självständiga arbetsuppgifter.
- erfarenhet av verksamhetsbaserad informationsredovisning
- erfarenhet av kommunala sektorns arkivbildning samt kunskap om lagstiftning som rör (landstings)kommunal arkivvård
- mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Som person är du initiativrik och självständig samt har en förmåga att tänka strategiskt. Du är samarbetsinriktad med många kontaktytor samt har förmågan att vara tydlig. Du klarar att hantera flera arbetsuppgifter parallellt och kan se helheter utan att tappa detaljer och tycker att det är stimulerande att arbeta både med rutinärenden och mer komplexa frågor. Även under tidspress kan du arbeta resultatinriktat och leverera med hög kvalitet samt gillar ordning och reda. Du vill arbeta tillsammans med dina kollegor för att nå resultat och har en positiv inställning till nya idéer och förslag.

Du handlar i enighet med fattade beslut, verksamhetsplanen, mål, policyer och riktlinjer.

Det är meriterande om du har:
- arbetat i ledande position/arbetat med coachande ledarskap
- erfarenhet av att hålla utbildningar i större grupper
- erfarenhet av elektronisk informationshantering och digitalt bevarande
- har arbetat i Visual Arkiv

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://www.gotland.com/leva... läs mer »

Yrkeslärare/utbildare fordonsteknik/verkstadsteknik

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Kompetenscentrum Gotland omfattar tre olika enheter - vuxenutbildning, integration och arbetsmarknad. För varje enhet finns en chef som leder arbetet. Vuxenutbildningen omfattar utbildning på grundläggande och gymnasial nivå, undervisning i svenska för invandrare, specialpedagogisk verksamhet, yrkesutbildningar på gymnasial nivå och inom yrkeshögskola.

Enheten omfattar även tentamensservice för elever och medborgare. Totalt omfattar vuxenutbildningsenheten cirka 40 medarbetare varav cirka 30 är pedagoger. Antalet studerande i verksamheten varierar under året och uppgår till cirka 800 elever på hel- och deltid.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en lärare inom fordonsteknik alternativt verkstadsteknik till våra yrkesutbildningar på Vuxenutbildningen. Du kommer att undervisa i yrkesförberedande gymnasiala kurser, där vi förväntar oss att du är lyhörd och flexibel för elevernas och verksamhetens behov. Det kan även innefatta planering och uppföljning av lärlingar.

Tjänsten innebär arbetsuppgifter som planering, undervisning, bedömning, APL-besök och dokumentation.

KVALIFIKATIONER
Yrkeserfarenhet från fordonsbranschen - gärna på mekanikersidan inom tunga fordon alternativt erfarenhet från yrkesområden innefattande verkstadsteknik inom industrisektorn.

God kommunikationsförmåga muntligt och skriftligt.

Meriterande:
- Lärarutbildad med behörighet som yrkeslärare inom ovanstående område.
- Erfarenhet från vuxenutbildning
- Tidigare erfarenhet från arbete med APL
- Goda IKT-kunskaper kopplade till läraruppdraget

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet då vi söker dig med god samarbetsförmåga och med flexibelt nytänk. Du har ett tankesätt som sätter eleven i fokus och förmåga att individanpassa din undervisning.

ÖVRIGT
Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.... läs mer »

Psykolog MHV/BHV

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1400 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Mödra- och barnhälsovården (MHV och BHV) på Gotland arbetar med förebyggande insatser till blivande föräldrar samt till föräldrar och barn upp till sex års ålder. Insatserna är såväl generella som riktade.

Psykologen arbetar i team med barnmorskor, barnhälsovårdssjuksköterskor, kurator inom kvinnosjukvården, barn- och mödravårdsöverläkare samt samordnare inom MHV och BHV. Organisatoriskt ligger tjänsten inom barn- och ungdomsmedicinska verksamheten.

I dagsläget finns det en psykologtjänst för uppdragen inom MHV och BHV. Behovet är större och i år har vi möjlighet att inom ramen för statliga satsningar för psykisk hälsa anställa en psykolog till.

Den nya tidsbegränsade tjänsten ser vi som ett första steg till att utöka psykologresurserna inom den förebyggande mödra- och barnhälsovården. En del av tiden kommer också avdelas för att undersöka hur psykologisk kompetens kan styrka den somatiska barnsjukvården.

ARBETSUPPGIFTER
Hälsofrämjande och förebyggande insatser. Konsultation till personal angående generellt, riktat och individuellt arbete. Föräldrakonsultationer, psykologiska bedömningar, uppföljning av lindriga till måttliga postpartumdepressioner och ställningstaganden till vidare remitteringFortbildning och metodutveckling. Samverkan med socialförvaltningen kring blivande föräldrar.

Inom ramen för tjänsten vill vi också undersöka i vilken omfattning och på vilket sätt den somatiska barnsjukvården kan förstärkas med psykologisk kompetens. I första hand med utgångspunkt från diabetesteamets uppdrag.


KVALIFIKATIONER
Legitimerad psykolog, gärna med erfarenhet av arbete inom förebyggande hälsovård eller somatisk barnsjukvård. KBT-kompetens.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://www.gotland.com/leva... läs mer »