text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Arbetsförmedlingen - jobb på Gotland 

Sommarvikarie sökes till 10-årig pojke i Stånga

Humana är Sveriges största företag inom personlig assistans och individ- och familjeomsorg. Vi är en kvalitetsaktör inom äldreomsorg och LSS-boenden samt har skola för elever med funktionsnedsättning. Vi är 16 000 medarbetare i Sverige, Norge och Finland som arbetar efter samma vision. Alla har rätt till ett bra liv. Läs mer på www.humana.se

Vi söker en personlig assistant till en 10-årig pojke med flerfunktionshinder boendes med sin familj i Stånga, som kan jobba nätter under vecka 29,30,31.

Arbetsuppgifterna består av att hjälpa honom med allt i hans vardag såsom personlig hygien, följa med på aktiviteter t.ex. simning osv.

Du som söker ska gärna ha erfarenhet av arbete med barn och/eller personer med funktionsnedsättning och vara 25-50 år. Som person är du glad, uppmärksam och ansvarsfull. Vidare bör du ha ett genuint intresse för arbetet och se detta som ett långvarigt engagemang. Du som söker är rökfri, har god fysik och tycker om att vistas i naturen samt uppskattar långa promenader. Körkort och egen bli ett krav då det behövs för resor till och från arbetet. Familjen har husdjur så du bör inte vara allergisk. Det är en fördel om är student eller har en annan sysselsättning då detta endast är vid behov.

Att kompetensutveckla vår personal är ett led i att säkerställa kvaliteten i den personliga assistansen. Om du är den som erbjuds tjänsten förväntas du genomföra en webbaserad introduktionsutbildning för personliga assistenter före ditt första arbetspass, eller som senast inom tre veckor från det att anställningen påbörjades. Utbildningen syftar till att skapa trygghet för både personlig assistent och kund.

 

Arbetstid / Varaktighet: ca 4 nätter per vecka

Lön: Fast timlön enligt överenskommelse. Övriga ersättningar enligt kollektivavtal.

Tillträde: start vecka 29

Kontaktperson: Maria Andersson


Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge och Finland som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”.

Enligt lag (2010:479), om registerkontroll av personal som ska utföra vissa insatser åt barn med funktionsnedsättning, krävs att vi som arbetsgivare begär ett registerutdrag från alla anställda som ska arbeta som personlig assistent åt ett barn under 18 år. Registerutdraget ska lämnas till oss som arbetsgivare innan påbörjad anställning. Du beställer själv registerutdraget enligt LSS från polisen. Blanketten hittar du på följande webbadress: https://polisen.se/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/

Blanketten du ska välja heter LSS - utföra vissa insatser åt barn med funktionshinder (442.9)... läs mer »

Wisby Assistans växer

Dina arbetsuppgifter:
Upprätthålla goda kontakter med din kundgrupp
Sköta kontakterna med kundernas arbetsgrupper, dvs de personliga assistenterna
Budgetansvar på kundnivå, budgetuppföljning
Ansvara för att företagets riktlinjer kring kvalitet i verksamheten följs
Vid behov genomföra intervjuer och rekrytering av nya assistenter
Vara delaktig i lönesättningen av personal
Ansvara för att assistenterna har korrekta arbetsscheman
Ansvara för att personalens arbetsmiljö är god


Vi söker nu ytterligare en VERKSAMHETSCHEF

Vi söker en person som har erfarenhet av personlig assistans och som är intresserad av att ha en ledande befattning i ett expansivt företag.
I rollen som verksamhetschef, ingår att bidra till ständiga förbättringar i enlighet med företagets mål och visioner samt verka för att de bästa relationer upprätthålls med företagets kunder.

En merit är om du har erfarenhet av ledande roll inom assistansföretag eller liknande verksamhet.

Du bör ha gymnasieexamen och lämplig akademisk utbildning, eller motsvarande dokumenterad erfarenhet.
Wisby Assistans är ett företag som ger personlig assistans åt barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar. Vi har i dag ett trettiotal kunder och närmare 200 anställda.

Vi tror på att god assistans skapas genom en nära samverkan mellan kunder, assistenter och arbetsgivare. Vi växer kraftigt och behöver utöka i företagsledningen.... läs mer »

Innesäljare till Gotlands Media

Gillar du media, försäljning och nya digitala lösningar?
Vi söker nu en innesäljare till företagsmarknad för omgående anställning.Vi söker dig som:
-Gillar högt tempo och försäljning.
-Hittar rätt lösning.
-Förstår det digitala ekosystemet, sociala medier, Google etc.
-Är duktig på trender och analys av olika branscher.
-Är självgående men också en bra lagspelare.
-Är drivande mot uppsatta mål.I vår värdegrund som genomsyrar vårt dagliga arbete så är vi kreativa, modiga, nyfikna, handlingskraftiga och transparenta.


Gotlands Media ingår i koncernen NTM AB som är ägare till prenumererade morgontidningar, gratis-tidningar, TV-stationer, radiokanaler, digitala medier, eventbolag, distributionsbolag och tryckerier. Koncernen är verksam, förutom i Östergötland, även i Gotland, Uppland och Norrbotten. Några av de varumärken som ingår i koncernen är Norrköpings Tidningar, Nya Folkbladet, Östgöta Correspondenten, Extra Östergötland, Gotlands Allehanda, Gotlands Tidningar, Upsala Nya Tidning, Norrbottens Kuriren, Norrländska Socialdemokraten, Motala-Vadstena Tidning, Västerviks Tidning och radiostationerna East FM, Bandit, Rix FM, samt Tv-stationerna 24nr, 24corren och 24norrbotten och Mötes-fabriken. Koncernen omsätter 1 800 Mkr och har ca 1 600 anställda.... läs mer »

Timvikarier till ung vuxen med autism

Assistans för dig är landets största familjeföretag för människor som behöver personlig assistans. Vår ambition är att erbjuda våra kunder den absolut bästa personliga assistansen! Det bygger på ett stort engagemang hos våra medarbetare, att vi är lyhörda för våra kunders behov och alltid ger ett personligt bemötande. Det bygger också på en bred kunskap inom relevant lagstiftning, ekonomi och sociala frågor. Det är så vi vill bygga ett tryggt och hållbart företag - och hjälpa våra kunder med precis den assistans de behöver. Vill du också göra skillnad?

Vi söker dig som vill ha ett spännande jobb där du arbetar tillsammans med en kollega. Du kommer under dagtid, mestadels få vara med kunden på daglig verksamhet och hjälpa honom att få vardagen att fungera bra.

Arbetet som personlig assistent innebär att du ska hjälpa en glad och energisk kille med autism och utvecklingsstörning i hans dagliga liv. Du möter kunden i hans hem i Ljugarn kl. 08:00 och kör honom i hans bil till Hajdes dagliga verksamhet. Du slutar sedan i kundens hem kl. 16:00 ca. Kunden börjar på daglig verksamhet i september och innan dess är tiderna mer flexibla och arbetet utförs då i kundens hem.

En stor del av arbetet handlar om att få kunden självständig och få honom att själv klara av olika uppgifter. Du behöver därför påminna och uppmuntra kunden om vad han ska göra härnäst. Arbetet kommer ibland att vara utmanande men också väldigt givande. Du som assistent behöver vara flexibel och tålmodig. Körkort är ett krav och du bör inte ha pälsdjursallergi då kunden har en hund samt rider ibland.

Kunden kommunicerar inte via tal men har en Ipad som han använder vid kommunikation. Att använda Ipaden som ett kommunikationsverktyg är något du kommer få lära dig. Kommunikationen i familjen sker på både engelska och svenska och det är ett krav att du åtminstone talar engelska. Det läggs stor vikt vid personkemin då samspelet mellan assistent och kund är viktigt.

Vi söker dig som är flexibel och kan arbeta vid behov, dels planerade pass, dels med kort varsel. Kanske studerar du eller har någon annan huvudsaklig syssla som kan kombineras med denna?

Rekrytering sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Låter detta som något för dig? Tveka inte att skicka in en ansökan!... läs mer »

Systemtestare IT

Riksantikvarieämbetet är den myndighet i Sverige som ansvarar för frågor om kulturarvet och kulturmiljön. Kärnan i vårt uppdrag är att stärka och synliggöra kulturarvets betydelse för samhällets utveckling. Här arbetar cirka 220 personer som leder och stödjer arbetet med att bevara, använda och utveckla kulturarvet. Vi har verksamhet på flera orter i Sverige.

Enheten för systemutveckling ansvarar för att utveckla och förvalta verksamhetens tekniska stöd inkl. dess arkitektur. Vi arbetar aktivt med att utveckla våra stödmiljöer och metodik för systemutveckling och sätter löpande av tid för innovation och kreativitet. Vi är idag 16 medarbetare på enheten.

Till enheten för systemutveckling, med placering i Visby, söker vi nu en systemtestare.

Dina arbetsuppgifter:

Du ingår i ett team av kollegor och konsulter som har ett gemensamt ansvar för kvalitén på den produkt som levereras. Din specifika arbetsuppgift i teamet blir operativt testarbete. Exempelvis att skriva och granska testfall, bygga testsviter, skapa och hantera testdata, driva arbete med testautomatisering, rapportera och kommunicera frågor och problem som uppstår, samordna testaktiviteter mm.

I dina arbetsuppgifter ingår även ansvar för att utveckla och ta fram strategier för utvecklingsteamens kvalitetsarbete.

Din kompetens:

Vi söker dig som brinner för test och kvalitetsäkring och har goda kunskaper om och flera års erfarenhet av:


• Test inom agil systemutveckling
• Test av både webbapplikationer med grafiska gränssnitt och API:er.
• Att använda testtekniker och verktyg som ex. JUnit, JMeter, SoapUI, Selenium, Cucumber, Jira/Zephyr

Om du har erfarenhet av följande är det meriterade:


• Testautomatisering av framförallt front-end
• Utveckling i Java och/eller Javascript
• Testledning och att ta fram teststrategier

Du är engagerad i det du gör, har en stark ansvarskänsla och tycker att det viktigt att ha roligt på jobbet. Du gillar att jobba i team och att dela med dig av idéer, kunskaper och erfarenheter. Du talar och skriver bra på både svenska och engelska. 

Du som vill sticka ut har:


• erfarenhet av utveckling/test inom geografisk informationsteknik

Vi ser helst att du gått ett data- eller systemvetenskapligt program på högskolenivå eller motsvarande.

Övrigt:

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 11 augusti 2017. Märk din ansökan med refnr 2.9.1-02645-2017.... läs mer »

Kris- och beredskapshandläggare

Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar ca 130 personer och vår chef är landshövding Cecilia Schelin Seidegård.

På enheten för Samhälle och Kulturmiljö arbetar idag drygt 20 personer med arbetsuppgifter som spänner över ett antal verksamhetsområden såsom samhällsplanering, kulturmiljö, krisberedskap, infrastruktur, klimatanpassning, jämställdhet, folkhälsa, tillväxtfrågor och integration.


ARBETSUPPGIFTER
Länsstyrelsen i Gotlands län söker nu en medarbetare inom Kris- och beredskapsområdet som ska arbeta med att utveckla förmågan att förebygga och hantera samhällsstörningar i det gotländska samhället. Du kommer att ha ansvaret för arbetet med myndighetens risk och sårbarhetsanalys, uppföljning och kriskommunikation.

Du förväntas delta i, och i vissa fall driva egna projekt inom krisberedskapsområdet. I dina arbetsuppgifter ingår verksamhetsutveckling, löpande rutinarbete och årligen återkommande verksamhet tillsammans med övriga medarbetare inom funktionen krisberedskap och andra ansvariga inom t.ex. klimatanpassning, samhällsplanering och social hållbarhet, perspektiv som ska integreras i risk -och sårbarhetsanalysen.

Vi strävar mot en flexibel organisation med syfte att kunna hantera nya uppdrag eller inriktningar från nationell nivå. Därför kan dina arbetsuppgifter komma att ändras utifrån nya behov.KVALIFIKATIONER
Du som söker har relevant högskoleutbildning och bör ha teoretiska och praktiska kunskaper inom området kris och beredskap. Du ska ha erfarenhet av statlig eller kommunal förvaltning på strategisk nivå samt vana att agera, leda och samordna olika arbetsuppgifter och grupper. Du bör ha erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete, vana att hantera media och det är en fördel om du har erfarenhet av insatser kring kommunikation inom kris och beredskap. Då myndigheten strävar efter att ha olika tvärperspektiv på verksamheterna är det en fördel om har ett engagemang eller kunskap inom t.ex. genus, social hållbarhet och klimatanpassning

Du är resultatinriktad, analytisk och har ett strukturerat arbetssätt. Du har förmåga att självständigt planera och prioritera dina arbetsuppgifter och se helheten framför detaljerna. Du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift. Samarbetsförmåga och flexibilitet är viktiga egenskaper då vi arbetar mycket i samverkan både internt och externt.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med GIS – system (ArcGIS)

Vi förutsätter att du har B-körkort då anställningen innebär resor inom och utanför länet.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass kommer sedvanlig registerkontroll att utföras vid en eventuell anställning. Anställningen kräver att du är svensk medborgare och kommer med stor sannolikhet att bli krigsplacerad.
ÖVRIGT
Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen i Gotlands län tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med media säljare, rekryteringssajter och liknande.

Länsstyrelsen på Gotland erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter.
För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde.... läs mer »

Personlig assistent- Roma

Verksamhetsbeskrivning
Omsorgshuset verkställer personlig assistans till kunder bosatta på hela Gotland

Arbetsuppgifter
Är du en glad,positiv,ödmjuk och omtänksam person som vill jobba som personlig assistent till en kvinna som är 68 år och bosatt i Roma på Gotland så skall du skicka in en ansökan så snabbt som möjligt. Du skall ge stöd och hjälp till kunden i det vardagliga livet. Vi söker två personliga assistenter som skall jobba på ett fyra veckors schema.

Utbildning/Erfarenhet
Vård och omsorgserfarenhet eller liknade. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Körkort krävs

Arbetsplats: Kundens hem
Ort: Roma... läs mer »

Atheneskolan Musiklärare

Med 30 års erfarenhet av lärande står Pysslingen Skolor för både tradition och nytänkande. Totalt är vi 55 för- och grundskolor från Kalix i norr till Lund i söder med en mångfald i pedagogik och profiler men med gemensamt fokus på hög kvalitet. Varje skola är unik som skola och som arbetsplats, vilket ger våra medarbetare stor möjlighet att påverka sin vardag och bidra till skolans utveckling. Med drygt 1 300 medarbetare är vi en av Sveriges största arbetsgivare inom utbildningssektorn.

Detta söker vi:
En utbildad musiklärare med erfarenhet av musikundervisning och mentorskap i år 7-9. Vi söker dig med ambition och vilja att bidra i ett engagerat kollegium med fokus på elevens bästa.

Vi erbjuder:
En tillsvidaretjänst på 70-100% med den huvudsakliga undervisningen i ämnet musik år 7-9. Tjänstens omfattning och inriktning förutom musik kan anpassas efter den sökandes behörighet och önskemål. Skolan har förutom denna musiklärartjänst även en legitimerad musiklärare som ansvarar för undervisningen i år 1-6.

Om verksamheten:
Atheneskolan är en fristående verksamhet i Pysslingens och Academedias regi. Skolan startade i mindre skala 2002 och omfattar idag både förskola och skola i Fardhem och Visby med sammanlagt 430 barn och elever.

Kreativitet, energi och hög ambition präglar vår verksamhet och har de senaste åren gett våra elever höga meritvärden. Det finns en stabil grund i kollegiet både vad gäller värdegrund och kunskaper och framförallt ett härligt driv och vilja att göra sitt yttersta. På Atheneskolan trivs personalen och det kollegiala samarbetet tar sig många olika uttryck och former. Här har du chans att utvecklas i din lärarroll och tillsammans med elever, kollegor och skolledning forma verksamheten.

Låter detta intressant:
Du söker tjänsten genom att klicka på knappen ansök nedan. Vi tar inte emot ansökningar via post eller mail. Urval och intervjuer sker löpande, så skicka gärna din ansökan till oss så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är 
17-08-06. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Kristin Nilsson, bitr. rektor Atheneskolan 0736-207949.

Varmt välkommen med din ansökan!... läs mer »

Atheneskolan lärare år 4-6

Med 30 års erfarenhet av lärande står Pysslingen Skolor för både tradition och nytänkande. Totalt är vi 55 för- och grundskolor från Kalix i norr till Lund i söder med en mångfald i pedagogik och profiler men med gemensamt fokus på hög kvalitet. Varje skola är unik som skola och som arbetsplats, vilket ger våra medarbetare stor möjlighet att påverka sin vardag och bidra till skolans utveckling. Med drygt 1 300 medarbetare är vi en av Sveriges största arbetsgivare inom utbildningssektorn.

Atheneskolan lärare år 4-6

Detta söker vi:
En utbildad lärare med erfarenhet av undervisning och mentorskap i år 4-6. Vi söker dig med ambition och vilja av att ingå i ett engagerat arbetslag med nära samarbete och fokus på elevens bästa. Din ämnesbehörighet är mindre viktig eftersom vi har möjlighet att omorganisera och anpassa verksamheten efter den som söker.

Vi erbjuder:
En tillsvidaretjänst på 100% med den huvudsakliga undervisningen i år 4. Möjlighet finns att undervisa även äldre och yngre elever beroende på inriktning och personliga önskemål.

Om verksamheten:
Atheneskolan är en fristående verksamhet som startade 2002. Idag finns både förskola och skola i Visby och Fardhem med sammanlagt 430 barn och elever. Kreativitet, energi och hög ambition präglar vår verksamhet och har de senaste åren bidragit till våra elevers höga meritvärden. Det finns en stabil grund i kollegiet både vad gäller värdegrund och kunskaper och framförallt ett härligt driv och vilja att göra sitt yttersta. På Atheneskolan trivs personalen och det kollegiala samarbetet tar sig många olika uttryck och former. Här har du chans att utvecklas i din lärarroll och tillsammans med elever, kollegor och skolledning forma verksamheten.

Låter detta intressant:
Du söker tjänsten genom att klicka på knappen ansök nedan. Vi tar inte emot ansökningar via post eller mail. Urval och intervjuer sker löpande, så skicka gärna din ansökan till oss så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är 2017 08 06. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Kristin Nilsson, bitr rektor Atheneskolan 0736-207949.

Varmt välkommen med din ansökan!... läs mer »

Säljare DinSko Visby

NilsonGroup är Skandinaviens ledande skokoncern. Genom våra butikskoncept; DinSko, Nilson Shoes, Skopunkten, Jerns, Radical Sports samt franchisebaserade Ecco Stores kan vi erbjuda något som passar för alla. Ett oslagbart utbud i kombination med starka varumärken. Med ca 300 butiker i Sverige, Norge och Finland omsatte NilsonGroup 3 miljarder under 2016.

Befattning:  Vi söker nu en säljare till DinSko Visby.

Omfattning: 20 timmar/vecka, semstervikariat

Tillträde: Omgående-2017-08-06

Rollen - Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområde

Att arbeta hos oss är varierande, kundinriktat, utmanande och kräver stort personligt engagemang. Du kommer att jobba i vår butik med försäljning av skor, exponering och lagerhantering. Vi har en modern och trevlig butiksmiljö och du kommer att jobba i ett gäng med stor gemenskap och teamkänsla.

Erfarenhets- och kunskapskrav

Vi ser gärna att du har branschvana och ett stort intresse för skor, mode och trender. Du drivs och trivs med att sälja och jobba efter uppsatta nyckeltal. Det är viktigt att du är serviceinriktad och alltid sätter kunden i fokus. Ansvarstagande och initiativförmåga är andra viktiga egenskaper som vi värdesätter.
Vi ser gärna att du har brinnande intresse för service samt erfarenhet av försäljning är meriterande.  


• Kassavana
• Vana av försäljning
• Exponeringskunskaper
• Mode, detaljhandeln

Personliga egenskaper

Med kunderna i fokus tror vi att du är en försäljningsinriktad, social, öppen och kommunikativ lagspelare. Med en vilja att lära sig och utvecklas kan vi erbjuda ett spännande och innehållsrikt arbete där varje dag inte är den andra lik.


• Kundorienterad
• Försäljningsinriktad
• Duktig på att arbeta efter uppsatta mål
• Känsla för butikskommunikation inom mode


Utbildningskrav

Gymnasium

Säljutbildning är meriterande

Låter det intressant?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag för den här tjänsten är 2017-07-02

Observera att vi tar endast emot ansökningar via länk till vårt rekryteringssystem, ej via e-post 

Butikens adress

Din Sko

Österväg 12

62145 Visby


NilsonGroup strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare, där våra medarbetare kan trivas, utvecklas och känna stolthet.

Vi tänker på KUNDEN - Vi tänker ENKELT - Vi tänker NYTT - Vi tänker och visar TILLIT... läs mer »

Fastighetsförvaltare, 2 st

Som en del av Region Gotland förvaltar och utvecklar teknikförvaltningen infrastruktur med hög driftssäkerhet och inriktning mot ett hållbart samhälle inom områdena fastigheter, vatten/avlopp, gata/mark, kollektivtrafik, avfallshantering och hamnar. Våra cirka 300 medarbetare utför vårt uppdrag med medborgare och näringsliv i centrum.

Till Förvaltningsenheten söker vi nu personer som vill jobba med att utveckla Regionens fastighetsbestånd till gagn för alla Gotlands medborgare. Du kommer tillhöra en flexibel och framåt grupp som sätter kunden i fokus. Region Gotlands Byggnadsbestånd omfattar sjukhus, skolor, förskolor, lokaler för omsorgens verksamhet, administrativa lokaler m.m.
För oss står kunden i centrum. Kundfokus och affärsmässighet är tillsammans med kvalitetsutveckling och resultatansvar nyckelord i arbetet.
Inom enheten arbetar tekniker, ingenjörer, handläggare och förvaltare som administrerar hyresfrågor, lokalsamordning, periodiskt underhåll, driftoptimering, mindre ombyggnadsprojekt och mycket annat.


ARBETSUPPGIFTER
Som förvaltare är du ansvarig för våra fastigheter och kontakten med våra kunder och brukare.

I dina uppgifter ingår att möta kundernas/hyresgästernas behov av service och stöd i alla typer av lokalfrågor. Tillsammans med våra hyresgäster utvecklar och anpassar vi Region Gotlands fastigheter.

I rollen företräder du förvaltningarna vid extern inhyrning samt är beställare vid byggprojekt. Du har även budgetansvar för driften och ser till att lagar och förordningar följs.

Då du verkar som beställare av fastighetsskötseln och ansvarar för kvalitetssäkringen, kommer du att kunna påverka utvecklingen av fastighetsdriften och om/tillbyggnader.

Som en av fem förvaltare kommer du att arbeta tillsammans med kompetenta medarbetare inom enheten. Arbetet är omväxlande med nya utmaningar hela tiden. Vi ser kompetensutveckling som en viktig framgångsfaktor i våra team och vill att du ska kunna utvecklas tillsammans med oss.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har utbildning inom fastighetsförvaltning med kunskap inom ekonomi och juridik eller annan lämplig utbildningsbakgrund och yrkeserfarenhet från området. Har du förhandlingsvana är det meriterande.

Som person är du driven och nyfiken på att lära, har god samarbetsförmåga och förmågan att kunna kommunicera enkelt och tydligt. Du ska trivas med att arbeta i grupp men naturligtvis också kunna driva frågor självständigt. Du är noggrann engagerad, utåtriktad och kan argumentera för dina idéer.

Stor vikt fästs vid personlig lämplighet där vilja till utveckling värdesätts.

Körkort erfordras.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva... läs mer »

Förskollärare

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, pedagogisk omsorg, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Förskolan Björkdungen är belägen i Lärbro. Vi har fyra avdelningar och cirka 60 barn.

ARBETSUPPGIFTER
Ansvara för att arbetet sker i enlighet med målen i läroplanen.

KVALIFIKATIONER
Förskollärarexamen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.... läs mer »

Biståndshandläggare SoL

Som en del av Region Gotland ansvarar socialförvaltningen för socialtjänst, äldreomsorg, hemsjukvård, individ- och familjeomsorg och omsorg om funktionshindrade på hela Gotland. Våra cirka 1900 medarbetare är med och skapar en effektiv verksamhet som har brukarna i centrum.

Myndighetsavdelningen är den del av förvaltningen som tar emot ansökningar och utreder individers behov av hjälp och stöd. Avdelningen består av tre enheter och totalt 45 medarbetare. Avdelningen har ett viktigt och givande uppdrag gentemot Gotland medborgare och våra samarbetspartners.


ARBETSUPPGIFTER
Som handläggare ansvarar du för att utreda och besluta om insatser i enlighet med gällande lagstiftning. I uppdraget ingår bland annat att informera enskilda personer och ta emot ansökan, utreda inkomna ansökningar, bedöma behov och fatta beslut samt följa upp beslutande insatser samt dokumentera.

Som handläggare har du ett nära samarbete med utförare, angränsande verksamheter inom Region Gotland och andra myndigheter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan akademisk utbildnings som prövas likvärdig. Du är mån om att ha ett gott bemötande och du har ett professionellt förhållningssätt. För dig är god struktur en självklar del i arbetet. Din förmåga att arbetet såväl självständigt som i grupp är god. Vidare är din kommunikativa förmåga väl utvecklad både i tal och skrift.

Erfarenhet av myndighetsutövning är meriterande.

Körkort erfordras.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.... läs mer »

Studie- och yrkesvägledare, 2 st

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, pedagogisk omsorg, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 2000 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

På Kompetenscentrum Gotland finns den samlade organisationen för studie- och yrkesvägledare. Den har ansvar för vägledning i Region Gotlands alla skolformer.

Vi söker nu engagerade studie- och yrkesvägledare för uppdrag inom grundskolan och gymnasiet.

På Gotland finns välkomnande nätverk, inspirerande livsmiljö och bra kommunikationer med fastlandet.

Välkommen att utvecklas tillsammans med oss!


ARBETSUPPGIFTER
Vi erbjuder dig ett kreativt, omväxlande och stimulerande uppdrag i en dynamisk organisation.

I arbetet som studie- och yrkesvägledare ansvarar du för:
- att vägleda elever inför framtida studie- och yrkesval
- att genomföra samtal av vägledande och motiverande karaktär både individuellt och i grupp
- att informera inför kommande studie- och yrkesval
- att stödja och handleda pedagogers studie- och yrkesorienterande insatser
- att skapa och upprätthålla kontakter med arbetslivet samt andra instanser som är viktiga för elevernas utveckling
- att samarbeta med föräldrar/övrig personal i skolan/elevhälsoteam/skolledning m.fl. för att hjälpa och stödja eleven på sin väg framåt
- att samordna PRAO-verksamheten (om tjänsten är på en grundskola)

På Gotland sjösätter vi nu flera stora insatser inom området Skola-Arbetsliv, som bland annat syftar till att utveckla, fördjupa och tydliggöra studie- och yrkesvägledningen i vid bemärkelse för alla åldrar. Studie- och yrkesvägledare inom alla skolformer deltar och bidrar i detta arbete.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med studie- och yrkesvägledarexamen men välkomnar också sökande som kommer att ta examen framöver. Erfarenhet av arbete med studie- och yrkesvägledning är meriterande men alltså inget krav.

Vi söker dig som är öppen, inkluderande och välkomnande i mötet med andra, har mod att tänka nytt och en drivkraft att omsätta dina tankar i handling. I arbetet krävs det att du är självgående och kan strukturera, planera och prioritera dina uppgifter. Du är en nyfiken, lärande och flexibel person med självinsikt och riktigt bra samarbetsförmåga. Du besitter en god förmåga att motivera och stödja elever på deras väg mot väl underbyggda val. Du är förtrogen med vägledningsmetodik, både för individer och grupper.

Eftersom vi söker studie- och yrkesvägledare både till grundskola och gymnasium ber vi dig att i ansökan ange vilken typ av tjänst du är intresserad av. Med denna öppna rekrytering finns möjlighet att ta särskild hänsyn till sökandes önskemål, kvalifikationer och utvecklingspotential.

Körkort erfordras, tillgång till bil är önskvärt.

ÖVRIGT
Tjänsterna ledigförklaras under förutsättning att de ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.... läs mer »

Verksamhetsutvecklare skola/arbetsliv

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, pedagogisk omsorg, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Utbildnings- och arbetslivsförvaltningen driver ett projekt med namnet "Höjd utbildningsnivå och förstärkt kompetensförsörjning - en modell för förändring" från och med 1 juni 2017 - 1 november 2019. Insatserna fokuserar kring tre utvecklingsområden: utreda förutsättningar och etablering av teknik- respektive vård och omsorgscollege, stärka förutsättningar för att driva yrkeshögskoleutbildning både i egen regi och i samverkan med andra utbildningsanordnare samt att utveckla skola/arbetslivskontakterna i skolans alla stadier. Projektet leds av en styrgrupp och genomförs av ett projektteam i nära samarbete med linjecheferna i de verksamheter som berörs.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en projektmedarbetare som ska ta sig an skola/arbetslivsfrågorna. Med utgångspunkt i redan befintlig "Arbetsplan för studie- och yrkesvägledning i Region Gotlands skolor" ska en metod- och verktygsbank utvecklas i syfte att stödja en konkretisering av arbetsplanen. En omfattande kompetensutvecklingsinsats för pedagoger ska planeras och genomföras med hjälp av extern utbildare. Framtagande av utvärderingsverktyg ingår i uppgifterna. Som verksamhetsutvecklare blir du en del av ett större projekt, under ledning av en projektledare, och förväntas bidra i det. Du kommer också att vara en brygga till det ordinarie arbetet inom verksamhetsområdet. Tjänsten är placerad på Kompetenscentrum Gotland.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med relevant utbildning med inriktning mot t ex kvalitets- och verksamhetsutveckling, studie- och yrkesvägledning eller pedagogik. Erfarenhet av projektarbete och kontakter med näringslivet är meriter liksom vana av såväl självständigt arbete som arbete i team. Du är utåtriktad, kan entusiasmera och leda grupper i utvecklingsarbete. Du är en van administratör med ett strukturerat arbetssätt.

Körkort erfordras.

ÖVRIGT
Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.... läs mer »

Anläggningsarbetare

Som en del av Region Gotland förvaltar och utvecklar teknikförvaltningen infrastruktur med hög driftssäkerhet och inriktning mot ett hållbart samhälle inom områdena fastigheter, vatten/avlopp, gata/mark, kollektivtrafik, avfallshantering och hamnar. Våra cirka 300 medarbetare utför vårt uppdrag med medborgare och näringsliv i centrum.

Parkenheten sköter utemiljön som ägs av Region Gotland för att erbjuda allmänheten en trivsam park-, natur- och stadsmiljö. Skötsel och underhåll av lekplatser, bad- och besöksplatser ingår samt snöröjning och renhållning av gång- och cykelvägar.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och utveckla och förbättra utomhusmiljön för Gotlands invånare? Vill du ha ett aktivt jobb där du får möjlighet att tillbringa mycket tid utomhus? Då kan du vara den vi söker.

Som anläggningsarbetare hos oss kommer du att jobba i ett mindre team i vår parkenhet. Arbetet varierar efter säsong och under vår, sommar och höst arbetar du i huvudsak med anläggning, underhåll och tillsyn av lekplatser. Under årets kallare månader kommer du att arbeta i vår parkverkstad. Arbetet blir då mer inriktat mot renovering, målning och nytillverkning av exempelvis bänkar och lekutrusning, men även snöröjning ingår i tjänsten.

I tjänsten ingår beredskapstjänstgöring.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har gymnasial utbildning, gärna inom området bygg- och anläggning eller liknande. Det är meriterande ifall du har tidigare erfarenhet av att arbeta med anläggningsarbete eller snickeri samt gjort lekplatsbesiktningar. Du ska vara teknisk lagd och ha ett stort intresse av hantverksarbete. Tjänsten kräver att du innehar B-körkort men det är önskvärt att du även har BE-körkort.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet. Arbetet kräver att du är noggrann och utför dina arbetsuppgifter på ett omsorgsfullt och grundligt sätt. Du är serviceorienterad och lägger stor vikt vid att det egna arbetet ska komma andra människor till nytta och är uppmärksam gällande andras önskemål och behov. Du är bra på att samarbeta med andra människor, uppskattar att jobba i team och lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Arbetet är fysiskt påfrestande och du behöver därför ha god fysik.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva... läs mer »

Praktiksamordnare

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, pedagogisk omsorg, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Inom ramen för förvaltningen finns en arbetsmarknadsenhet och Steget utgör en del av den verksamheten. Steget arbetar bland annat med personer i behov av olika typer av arbetsmarknadsinsatser. Det kan vara anställningar, praktik eller arbetsträning. Arbetet sker i nära samarbete med Arbetsförmedlingen.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten innebär i huvudsak central praktiksamordning för grundskolan i nära samarbete med studie- och yrkesvägledningen runt om på ön. I tjänsten ingår att utveckla, planera och genomföra kompletterande arbetslivskontakter som t ex studiebesök och mässor. Arbetet är administrativt men innebär också många kontakter med arbetsplatser inom såväl privat, offentlig som ideell sektor.

Uppdraget som praktiksamordnare delas med nuvarande praktiksamordnare som under en tid ska arbeta inom ramen för ett projekt med syfte att stärka kontakterna mellan skolan och arbetslivet. I tjänsten ingår att biträda enheten i stort med främst administrativa uppgifter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en medarbetare med lägst fullgjorda gymnasiestudier och med erfarenhet av både administration och kundkontakter. Tjänsten ställer krav på förmåga att kommunicera via telefon och vid personliga möten – både enskilda och i grupp. Att självständigt kunna planera och genomföra uppgifter är en förutsättning för arbetet liksom ett intresse för att utveckla rutiner och arbetssätt i samverkan med andra. Att snabbt knyta kontakter och bygga upp förtroendefulla relationer är viktiga kompetenser.

Körkort erfordras.

ÖVRIGT
Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att tjänsteunderlaget kvarstår.

Region Gotland har som policy att främja jämställdhet och mångfald bland våra medarbetare och vi ser därför gärna sökanden med olika kulturella bakgrunder och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.... läs mer »