text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Arbetsförmedlingen - jobb på Gotland 

Jurist till LRF Konsult på Gotland

Vill du arbeta för en av Sveriges bästa arbetsgivare där det bara är din egen drivkraft som sätter begränsningarna? Vill du arbeta i ett företag med stark värdegrund och i en yrkesroll som hela tiden erbjuder nya utmaningar? Vi erbjuder dig en spännande roll med stora möjligheter till att påverka din egen utveckling och kontorets fortsatta tillväxt. LRF Konsult på Gotland satsar framåt och rekryterar nu en driven jurist som vill jobba med oss och våra kunder.

Arbetsbeskrivning
Du kommer att arbeta med juridisk rådgivning till våra befintliga kunder men också ansvara för att skapa ett engagemang gentemot marknaden för att attrahera nya kunder. I huvudsak arbetar du som jurist inom de fastighetsrättsliga och affärsjuridiska områdena men uppdrag inom ekonomisk familjerätt och generationsskiften förekommer också. Som anställd hos oss har du alltid möjlighet att själv påverka inriktningen på dina uppdrag.
LRF Konsult tillhandahåller tjänster inom ett flertal olika kompetensområden och i rollen som jurist är det centralt att samverka med ekonomer, affärsrådgivare och fastighetsmäklare för att tillgodose kundens behov av rådgivning.

Din profil
Vi söker dig med juristexamen eller motsvarande och med erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Vi ser även gärna sökanden som nyligen tagit juristexamen och vill omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Har du tidigare arbetat som konsult är det meriterande.
Du tycker om att bygga värdeskapande nätverk och har en god kommunikationsförmåga. Ditt arbetssätt präglas av affärsmässighet och du är självgående. Du är resultatorienterad, förtroendeingivande och noggranna samt har lätt för att skapa goda relationer såväl externt som internt.
LRF Konsult utvecklar och säljer tjänster och rådgivning inom ekonomi, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling som förenklar för ägarledda företag. Vi är ett specialistföretag med bred och djup kompetens. Med en stark lokal förankring utvecklar och säljer vi rådgivning inom ekonom & skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling till ägarledda företag. Vi stärker och utvecklar företag och deras ägare och med cirka 1400 medarbetare på drygt 130 orter finns vi alltid nära kunden. Hos oss möter kunder och samarbetspartners hög kompetens, ett starkt engagemang, stolta och professionella medarbetare som arbetar med kunder inom segmenten skog, lantbruk och företag. Läs mer på www.lrfkonsult.se.... läs mer »

Servitör/Servitris, kafé och konditori

Vara i butik, ge service till kunder, ingen kassavana.... läs mer »

Medicinsk sekreterare sökes till Gotland.

OM UPPDRAGET

Vi söker medicinska sekreterare som är intresserade av att jobba på konsultuppdrag i olika verksamheter runt om i landet! Som medicinsk sekreterare hos Centric care kan du välja om du vill jobba på långa eller korta uppdrag.
Vi bekostar boende och resor vid behov.

Söker du ett spännande och flexibelt arbete? Sök till oss redan idag!

DINA ARBETSUPPGIFTER

Sedvanligt medicinskt sekreterarjobb såsom utskrift av journalanteckningar, remisshantering m.m.

DIN PROFIL

Dokumenterad utbildning till medicinsk sekreterare/vårdadministratör.

OM OSS

Vi på Centric Care har nog ett av de roligaste jobben som finns - vi får nämligen dagligen träffa, hjälpa och umgås med de bästa inom vården och socialt arbete för att göra arbetsplatserna så givande och effektiva som möjligt. Vi har bemannat hälso- och sjukvården sedan år 2000 och är idag ett av Skandinaviens ledande bemanningsföretag.

Som bemanningsföretag erbjuder vi våra konsulter några av de bästa lönevillkoren i branschen med bl.a. två löneutbetalningar per månad, årsbonus i form av upplevelsehelg, varierande uppdrag, en egen kontaktperson samt mycket uppskattade konsultträffar där vi umgås tillsammans under mer avslappnande former. Lägg sedan till en av branschens förmånligaste friskvårdsbidrag på upp till 4000 kr per kalenderår så börjar du få en bild om hur det är att jobba hos oss på Centric Care.

Centric Care är ett auktoriserat bemanningsföretag som är medlem i Almega, en arbetsgivar- och branschorganisation för personaluthyrnings- och rekryteringsföretag.
Vi har kollektivavtal med Vårdförbundet, Läkarförbundet, Kommunal, Unionen och Akademikerförbundet vilket innebär en trygghet för dig som medarbetare. Vi har idag kontor i Göteborg, Stockholm, Malmö och Örebro.

Nyfiken på att veta mer om oss? Kontakta oss redan idag.

Välkommen!


Mer informasjon... läs mer »

Migrationshandläggare till mottagningsenheten i Visby

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Vi söker migrationshandläggare till mottagningsenheten i Visby. Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Kontoret i Visby är det enda på Gotland vilket innebär att vi får hantera många olika frågor inom vitt skilda områden. Det kan vara allt från en ansökan om främlingspass till en ansökan om asyl, däremellan finns alla ärendeslag inom mottagningsområdet. På kontoret erbjuder vi en dynamisk miljö som präglas av mötet med människor och ett kontinuerligt lärande. Utanför kontoret har du en oslagbart vacker miljö med Visby, Östersjön och det vackra landskapet i samklang.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som migrationshandläggare arbetar du med att handlägga, utreda, besluta och ta fram förslag till beslut i olika typer av ärenden. Besluten har rättslig verkan för enskilda personer och påverkar deras rätt till förmåner, rättigheter och skyldigheter. Därutöver arbetar du med administration där du hanterar akter och handlingar som har kommit in eller upprättats i ett ärende.

I din roll möter du och har samtal med personer som har ett ärenden hos Migrationsverket och andra intressenter. Samtalen kan handla om att underrätta om beslut eller informera om Migrationsverkets processer samt vägleda och ge service.  Du identifierar och hanterar eventuella särskilda behov hos personer och i förekommande fall håller du samtal med vuxna och barn i utsatta situationer.

Personliga kompetenser
Du arbetar bra med andra människor och relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är strukturerad och duktig på att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du kommunicerar på ett tydligt sätt samt säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara.  Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du tar även initiativ och styrs av mål och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande.

Krav

• Akademisk utbildning med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning i kombination med för rollen relevant erfarenhet
• Kunskap inom förvaltningsrättsliga ärenden
• Utredningsvana
• God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
• Goda kunskaper i Officepaketet

Meriter

• Erfarenhet av arbete med förvaltningsrättsliga ärenden
• Erfarenhet av professionellt bemötande
• Erfarenhet av arbete med krav på god service

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Kontorsarbetstid
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Visby
Tillträde för befattningen: Snarast

Vill du veta mer
Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att mejla oss på
rekrytering@migrationsverket.se
Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 29 oktober. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.


OBS! När du registrerar din ansökan kommer du att få svara på ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar. Som en del i rekryteringsprocessen kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover.

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet. I vårt arbete vägleds vi av våra värdeord mod, empati och tydlighet.... läs mer »

Baristor 5-10h/v

Vi söker passionerade Baristor som vill arbeta extra helger och kvällar samt leverera världens bästa kaffeupplevelse till världens bästa gäst!


Ditt framtida jobb?
Vi söker dig som vill bli en del av Espresso House team på Gotland! Tjänsterna som söks är framförallt deltid men även extra!

Din allra främsta uppgift är att varje gång erbjuda våra gäster en kaffeupplevelse som överträffar deras förväntan! All arbetstid är förlagd i coffee shopen. Förutom hantering av kaffemaskin och kvarn består arbetet av kassaarbete, beredning av smörgåsar och sallader, diskplock samt andra vanligt förekommande arbetsuppgifter i café. Att Du är baristautbildad är en merit men inget krav. Vi utbildar alla våra baristor i egen regi.

Vad erbjuder du oss?

• Du är en glad och positiv person som smittar av sig till kollegor och gäster
• Du är tävlingsinriktad och drivs av försäljning
• Du är ansvarsfull och initiativrik och säkerställer att coffee shopen är i toppskick
• Du är en effektiv person som trivs bäst i ett högt tempo
• Du känner stolthet för det varumärke du arbetar för och ser din utveckling och framtid inom servicebranschen
• Du har kul på jobbet samtidigt som du skapar lönsamhet

Vad erbjuder vi dig?
Espresso House är ledande inom branschen vilket betyder att du är en del av ett framgångsrikt företag med stora utvecklingsmöjligheter. Vi befinner oss i en kraftig expansionsfas där du får möjlighet att bidra till att ett redan starkt varumärke blir ännu starkare. Vi satsar på våra medarbetare och det finns stora möjligheter att växa med oss. Espresso House är ett företag som kännetecknas av en stark kultur. Vi är stolta över det vi gör och vi har kul på jobbet samtidigt som vi skapar lönsamhet.

På Espresso House är utbildning viktigt och alla våra medarbetare får gå en service- och baristautbildning.

Övrigt
Skicka in din ansökan, CV och personligt brev, via vår hemsida. 

Vi har kollektivavtal med HRF, lön enligt avtal. Arbetet innebär oregelbundna arbetstider; dag, kväll och helg.... läs mer »

Extra Brevbärare, Slite

Bli en del av vårt team


Nu söker vi extra brevbärare till vårt kontor i Slite med start omgående. Arbetsuppgifterna består av brev-, tidnings- och direktreklamdistribution med bil samt sortering av post. Du arbetar även med att vårda varumärket genom att svara på kunders servicefrågor, hantera kundsynpunkter och reklamationer. Arbetet utförs till stor del utomhus, men även delvis innearbete, t ex sortering. Arbetstiderna är förlagda till dagtid och eftermiddag, främst vardagar.  
Extraanställning innebär att du anställs på 0% och får erbjudande om att arbeta när behov uppstår. Som mest kan det bli 40% av en heltid över ett kvartal. Anställningsformen vänder sig främst till dig som studerar eller har en annan huvudsaklig sysselsättning.  
 
Du har vad som krävs

Det är ett krav att du har körkort (B) och att du behärskar svenska i tal och skrift. Du tränar regelbundet och tar ansvar för din egen hälsa, då arbetet är mycket fysiskt krävande. Du är noggrann och kvalitetsmedveten. Våra kunder upplever dig som positiv och professionell, du ger den service och kvalitet kunden förväntar sig. I ditt samarbete med dina kollegor så är tillit och respekt naturligt för dig.
 
Vi levererar

Anställning sker enligt kollektivavtal. Du får en introduktion i ditt arbete och till din arbetsplats och vi säkerställer att du kan utföra dina arbetsuppgifter på rätt sätt. Vi erbjuder dig ett arbete med variation i arbetsinnehåll, en god laganda och en arbetsmiljö där din röst är viktig. Människor med olika bakgrund arbetar hos oss. Du kommer därför vara en del av en arbetsplats med mångfald, vilket bidrar till bättre resultat för verksamheten.

PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi säkerställer också postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens kommunikation, e-handel, distribution och logistik i Norden. 2016 hade koncernen 33 000 anställda och en omsättning på 38,5 miljarder SEK. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor i Solna. Besök oss på www.postnord.com.  
 
Ansök

Vill du veta mer om jobbet så är du välkommen att kontakta Kurt Werkelin, 010-436 2984, mellan kl 08.00–16.00.   
Ansökan sker på annons. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  Vi jobbar med löpande urval.  


 
Vid en eventuell intervju vill vi att du har med dig ett utdrag ur Polisens belastningsregister, avgångsbetyg från gymnasiet, minst två referenser samt B-körkort.  
 
Besök oss gärna på postnord.com/karriär, där du kan läsa mer om PostNord som arbetsplats.
 
Fackliga kontaktpersoner, se www.postnord.com/fackliga
 
Vi ser fram emot att höra från dig!... läs mer »

Anbudsingenjör Nybergs Entreprenad

Nybergs Entreprenad AB är ett mark-, bygg- och anläggnings-företag med sin verksamhet på Gotland. Förutom traditionella mark-, bygg-, och anläggningsarbeten utför vi drift och under-håll av det statliga vägnätet på Gotland (ca 150 mil). Vi utför även beläggningsarbeten där vi också äger och driver ett av Gotlands asfaltverk. Vi har även kompetens inom borrning och sprängning. Vi är miljö- och kvalitetscertifierade enligt ISO 14001 och 9001. Nybergs Entreprenad AB ingår i NCC-koncernen som ett helägt dotterbolag.

På Nybergs Entreprenad ser vi mycket positivt på framtiden och söker nu förstärkning med en anbudsingenjör inom mark och anläggning som vill vara med i vår fortsatta utveckling framåt.

Här är dina nya utmaningar

Som anbudsingenjör i vår organisation får du förmånen att följa projektet från första anbudsförfrågan fram till byggstart och vid behov en bit in i projekten. Du får en viktig roll i arbetet med att utveckla våra anläggningsprojekt med hög kvalitet och god lönsamhet. Dina arbetsuppgifter består bland annat av att arbeta med tekniska lösningar, mängdberäkning, pris- och tidsättning, offertförfrågningar och upphandlingar

De här erfarenheterna och egenskaperna vill vi att du har

Vi söker dig, man eller kvinna, med erfarenhet från entreprenadbranschen som platschef eller anbudsingenjör. Du är noggrann, kostnadsmedveten och ser vikten av god planering och uppföljning. Du är nyfiken och kreativ samt tänker i nya banor. Erfarenhet från att kalkylera i MAP är meriterande.Du har teknisk kompetens förvärvad genom utbildning och mångårig erfarenhet.

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. B-körkort är ett krav.

Kom och väx!

Hos oss på Nybergs Entreprenad erbjuds du en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas. Detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö

 

hör av dig till vår produktionschef VD Thomas Olsson 0498-25 73 50  eller epost: thomas.p.olsson@ncc.se på Nybergs Entreprenad. Registrera din ansökan och CV nedan, gärna så snart som möjligt eftersom urvalet görs löpande, dock senast 2017-10-31.

Välkommen med din ansökan!... läs mer »

VILL DU ARBETA PÅ GOTLAND SOM SJUKSKÖTERSKA?

Om företaget
Vi söker sjuksköterskor till kirurgavdelning på Gotland.
Tjänstegöringsgrad: 100%
Behov finns dag, kväll, natt och helg

Vi står för boende och resa!

Din profil
Krav: Svensk sjuksköterskelegitimation och minst två års yrkeserfarenhet utav liknande arbete. En förutsättning för arbetet är att du är trygg i både person och profession samt har ett patientfokuserat arbetssätt. Meriterande om du arbetat i journalverktyget Take Care.

Vi erbjuder:
- Konkurrenskraftig lön
- Trygg anställning genom kollektivavtal och försäkringar
- Introduktion inför nya uppdrag
- Friskvårdsbidrag
- Rekryteringsbonus
- Inbjudan till föreläsningar
- Festligheter, biokvällar, pubkvällar, sommar- och julfesterOm oss
Rent-A-Nurse Scandinavia AB - Specialisten på sjuksköterskebemanning. Rent-A-Nurse är ett av de största bemanningsföretagen inom vårdsektorn. Startade år 2002 och hyr idag ut sjuksköterskor och läkarsekreterare till såväl offentlig som privat sektor.

Vi vill vara en trygg och lyhörd arbetsgivare för dig som värderar frihet, omväxling och spännande utmaningar i din roll som sjuksköterska. Det betyder i klartext fungerande rutiner men också värme, gemenskap, kompetensutveckling och omtanke.
Hos oss trivs man att arbeta!... läs mer »

Plastchef Nybergs Entreprenad

Nybergs Entreprenad AB är ett mark-, bygg- och anläggnings-företag med sin verksamhet på Gotland. Förutom traditionella mark-, bygg-, och anläggningsarbeten utför vi drift och under-håll av det statliga vägnätet på Gotland (ca 150 mil). Vi utför även beläggningsarbeten där vi också äger och driver ett av Gotlands asfaltverk. Vi har även kompetens inom borrning och sprängning. Vi är miljö- och kvalitetscertifierade enligt ISO 14001 och 9001. Nybergs Entreprenad AB ingår i NCC-koncernen som ett helägt dotterbolag.

På Nybergs Entreprenad ser vi mycket positivt på framtiden och söker nu förstärkning med en platschef inom mark och anläggning som vill vara med i vår fortsatta utveckling framåt.

Här är dina nya utmaningar

Som platschef har du ansvar för hela projektets genomförande från kontrakt till överlämnande.  Det innebär ansvar för projektets planering och genomförande avseende kvalitet, ekonomi och tid. Du medverkar vid upphandling, håller en tät kontakt med beställarens byggledare, stöttar och är delaktig inom många olika skeden och delar av byggprocessen. Du har också ansvar för arbetsmiljö på projektet. Som platschef arbetar du tillsammans med yrkesarbetare och arbetsledare för att driva projektet framåt och leder och fördelar arbetsuppgifter självständigt. Du är också ansvarig för att aktivt bidra till utveckling av underställd personal samt att få teamet att arbeta mot gemensamma mål. I din roll har du stöd av projektchef samt övriga specialister inom Nybergs Entreprenad.

De här erfarenheterna och egenskaperna vill vi att du har

Vi söker dig som har gedigen kunskap inom bygg och en byggteknisk utbildning Samt flerårig erfarenhet från branschen.  Du har flerårig erfarenhet från arbete i produktion som exempelvis platschef alternativt som självgående arbetsledare med stort eget ansvar. Du har både teoretisk och operativ byggteknisk kompetens samt mycket god förståelse för olika lösningars/metodvals för- och nackdelar, såväl tekniskt som ekonomiskt. Vi ser också att du har drivit projekt med underställd personal samt haft helhetsansvar för ekonomi i projekt.

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. B-körkort är ett krav.

Kom och väx!

Hos oss på Nybergs Entreprenad erbjuds du en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas. Detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö hör av dig till vår produktionschef VD Thomas Olsson 0498-25 73 50  eller epost: thomas.p.olsson@ncc.se på Nybergs Entreprenad. Registrera din ansökan och CV nedan, gärna så snart som möjligt eftersom urvalet görs löpande, dock senast 2017-10-31.

Välkommen med din ansökan!... läs mer »

Systemförvaltare, skolans IT-system

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Avdelningen för strategiskt stöd har 19 medarbetare som arbetar med övergripande frågor samt att ge stöd till verksamhetschefer, förskolechefer och rektorer. Avdelningen tar också fram underlag för utvärdering, samordning och styrning av förvaltningens verksamheter och ansvarar ytterst för verkställigheten av olika politiska beslut. Vi har som målsättning att ligga i framkant när det gäller att utveckla tjänster och verksamheter med fokus på pedagoger, barn, elever och vårdnadshavare. Till avdelningen för strategiskt stöd söker vi nu en systemförvaltare för skoladministrativa system.

ARBETSUPPGIFTER
Skolorna på Gotland har inarbetade administrativa system för att stödja och underlätta för verksamheten att skapa bästa möjliga förutsättningar för inlärning och enkel administration.

Som pedagogiskt hjälpmedel används digitala läromedel, lärarportaler och Office 365. Detta i kombination med att vi i undervisningen arbetar i en Applemiljö (Ipads och Mac Books) gör att vi anser oss ha en utmärkt plattform för vidare utveckling. Vi lägger stora resurser på att utveckla och lära oss använda de möjligheter som digitaliseringen ger våra pedagoger och elever.

Som systemförvaltare arbetar du med den långsiktiga administrationen och driften av ett eller flera IT-system. De ser till att systemen hela tiden utvecklas så att det stöder verksamheten, att det är säkert och att de som använder det vet hur de ska göra. Du ansvarar för att de IT-system som förvaltningen har hela tiden anpassas till den verksamhet som de ska stödja.

I arbetet ingår underhåll och felavhjälpning av våra system, inklusive budget och utvecklingsarbete samt utveckling av befintliga och nya integrationer gentemot andra system. Du skall identifiera förbättringsområden, föreslå åtgärder och följa upp resultat av åtgärder i syfte att öka effektivitet och kvalitet vid behov. Leverantörskontakter och upphandlingar är en del av arbetet.

Det sker stora förändringar inom skolans område, vilket ställer allt högre krav både på IT-systemen och dess användning. För att åstadkomma en effektivare förvaltning och utveckling behövs ett nära samarbete med verksamheterna och användarna. Du kommer också att delta aktivt i en förstudie för att utvärdera en lämplig lösning för framtiden där vi utvärderar olika systemlösningar med modernt gränssnitt och säker drift.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har aktuella kunskaper inom IT och systemförvaltning samt gärna erfarenhet om olika förvaltningsmodeller. Du har för tjänsten lämplig högskoleutbildning alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig och det är meriterande om du har erfarenhet av att utbilda och informera. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av pedagogiskt arbete och skolans regelverk. Erfarenhet av utvecklingsarbete och av att handleda grupper är meriterande för tjänsten.

Du som söker har god förmåga att tänka strategiskt. Du planerar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och du har förmåga att agera självständigt utifrån uppsatta mål. Du är en initiativtagande person som har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter och du kommer ofta med idéer och nya angreppssätt. Du arbetar bra tillsammans med andra människor och du har förmågan att uttrycka dig pedagogiskt och välformulerat i såväl små som stora grupper. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

För att lyckas med uppdraget krävs goda kunskaper kring digitala verktyg för skolarbete och kännedom om PUL och kommande GDPR. Då vi använder Office 365 och Apples produktportfölj i undervisningen idag, är kännedom och kunskaper om Apples appar och programvara samt Office 365 en tydlig fördel. I arbetet ingår att besöka andra skolor så körkort för personbil är ett krav.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://www.gotland.com/leva... läs mer »

Receptionist

Det finns en anledning till att det är just du som önskar att jobba i Nordic Choice Hotels. Du ser möjligheter på våra 100 destinationer. Du tror du kommer passa in i vår mångfald bland 13.000 anställda. Du är exalterad över våra fantastiska hotellkedjor och du har energi, mod och begeistring så det räcker och blir över. Vill du veta mer om oss? Vi ser fram emot din ansökan!

 

Clarion Hotel Wisby är ett av Visbys största hotell med 212 rum. Med kundlöftet Clarion Loves You – vill vi att våra gäster ska uppleva en unik atmosfär som präglas av personlighet, kreativitet och ett passionerat bemötande. Gillar du att ha kul på jobbet med dina kollegor och med dina gäster? Då är du kanske den vi söker!

Vi söker nu ytterligare ett riktigt serviceproffs till vår reception. Som receptionist fungerar du som spindeln i nätet och är vårt ansikte utåt. Du är den första och sista våra gäster möter!  

Du älskar mötet med människor och vill alltid göra det där lilla extra som får våra gäster att känna sig välkomna och väl omhädertagna! 

Kvalifikationer
Flytande i svenska och engelska 
Tidigare erfarenhet från receptionsarbete  är meriterande, men inte ett krav.
Goda datakunskaper och systemförståelsePersonliga egenskaper
Noggrann och resultatinriktad
Lyhörd och serviceinriktad
Ansvarsfull 
Du tycker om att jobba i högt tempo och är en lagspelare

Arbetet sker på rullande schema och inkluderar tjänstgöring på kvällar och helger. Tidsbegränsad anställning, deltid.


Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev inklusive bild senast den 15 november 2017. Vi anställer löpande, vilket gör att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.... läs mer »

Bemanningsassistent

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1400 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Som bemanningsassistent arbetar du på bemanningsenheten, vars uppgift är att tillgodose sjukhusets personalbehov. Till största delen kortidsfrånvaro. Arbetsplatsen är ett kontorslandskap med fem arbetsplatser. Arbetet innebär såväl arbete i grupp som enskilt arbete. Då arbetsbelastningen ofta är ojämn sker kontinuerliga prioriteringar och fördelningar av uppgifter inom gruppen. Antalet kontakter, såväl per telefon som besök , med sjukvårdspersonal, enhetschefer inom vården och annan administrativ personal är stort.

ARBETSUPPGIFTER
Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att lösa de personalbehov som avdelningar och mottagningar ger bemanningsenheten i uppgift att ordna. Detta innebär att du ringer och smsar timvikarier och de undersköterskor som har månadsanställningar i resurspoolen på lasarettet. Vid behov kontaktar du även avdelningsbunden personal om ändringar av arbetstid. Du organiserar introduktioner på olika avdelningar för ny personal och ordnar med passerkort, klädskåp mm. Bevakning av LAS-tider ingår också i arbetsuppgifterna.

Inför sommaren ansvarar bemanningsassistenterna för att ta emot ansökningar till semestervikariat, sammanställa och fördela ut till avdelningarnas enhetschefer.

Schema-/bemannings- och tidrapporteringssystemet Medvind är ditt främsta arbetsverktyg. Det använder du i det dagliga arbetet med att bemanna korttidsfrånvaro men också vid schemaläggning av resursundersköterskor eller när enhetschef på avdelning har behov av stöd vid schemakorrigeringar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har gymnasial utbildning och minst två års erfarenhet av administrativt arbete som innebär planering och organisering. Goda kunskaper i programmet Medvind samt Officepaketet är en förutsättning för arbetet.

De många kontakterna med både uppdragsgivare och vårdpersonal kräver ett professionellt bemötande , en ambition att ge god service och förmåga att organisera sitt arbete. Du måste kunna hantera stress när många uppgifter måste hanteras parallellt. Samtidigt som du i ditt arbete är ansvarstagande och noggrann så kräver arbetet stor förmåga till samarbete. För att klara bemanningsenhetens uppdrag krävs en god kommunikation och stor vilja till att samarbeta såväl inom arbetsgruppen som med uppdragsgivare.

Erfarenhet av hälso- och sjukvårdens organisation är meriterande.

ÖVRIGT
Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.... läs mer »

Sjuksköterska natt

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1400 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

På Strokeenheten på Visby lasarett är den största målgruppen patienter med strokesjukdom - från det akuta insjuknandet till specialiserad strokerehabilitering.

Övriga diagnosgrupper är neurologiska sjukdomar som exempelvis ALS, Parkinson, ALS, neurologiska tumörsjukdomar samt neurologiska utredningar.

Vi är en enhet under utveckling och vår målsättning är högt satt - att bli den bästa Strokeenheten i Sverige.

På Strokeenheten strävar vi efter att organisera arbetet utifrån principen om RAK- Rätt använd kompetens- att möjliggöra för alla att använda sin kompetens fullt ut.


ARBETSUPPGIFTER
Som sjuksköterska på natten har du tillsammans med en kompetent och duktig undersköterska hand om enhetens tio patienter. Förutom sedvanliga sjuksköterskeuppgifter så planerar, leder och fördelar du omvårdnadsarbetet. I nära samarbete med undersköterskan utför du omvårdnaden för våra patienter.

På natten ingår också vissa kringuppgifter; exempelvis att färdigställa läkemedelsvagnar och ansvar för viss påfyllnad och att vara delaktig i iordningställande av läkemedelsrum som delas med annan enhet.

Vi ligger intill vårdavdelningen för allmän internmedicin, A4 AIM så det finns tillgång till annan sjuksköterska att rådgöra med under arbetspasset.

KVALIFIKATIONER
Du är en sjuksköterska som hunnit utvecklat en yrkestrygghet som gör att du känner dig stabil i din yrkesroll. Du har ett genuint intresse för omvårdnad och gillar omväxlande arbetsuppgifter och har lätt för att prioritera och anpassa ditt arbete utifrån ändrade förutsättningar. Du får gärna ha erfarenhet från stroke- eller medicinsk omvårdnad.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://www.gotland.com/leva... läs mer »

Lärare fr/en

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, pedagogisk omsorg, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Högbyskolan är en F-9 skolan som ligger i Hemse på södra Gotland. Vi är en modern grundskola med många kompetenta och erfarna pedagoger, mycket resurser och väl anpassade lokaler. Vår största tillgång är våra elever, de är nyfikna och många är väl motiverade att nå målen i grundskolan. Några av dem har behov av särskilt stöd och därför måste du som pedagog vara intresserad och engagerad i deras möjligheter till att lyckas med sitt arbete.

Högbyskolan står inför en nystart och en nyorientering mot 2020, hur skall vi bli den bästa av skolorna i Region Gotland? Vill du bidra med din kompetens och din erfarenhet skall du söka någon av våra utlysta tjänster.

ARBETSUPPGIFTER
Undervisa i franska och engelska samt vara studiehandledare.

KVALIFIKATIONER
Utbildad och legitimerad lärare i franska och engelska.

ÖVRIGT
Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.... läs mer »

Specialpedagog åk 1-9

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, pedagogisk omsorg, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Högbyskolan är en F-9 skola med ca 340 elever. Vår skola är en fantastisk arbetsplats med många medarbetare som är starkt engagerade i att skapa de bästa förutsättningar för att alla skall nå så höga mål som möjligt. Vi har högt i tak och står inför ett utvecklingsarbete som vi vet kommer att höja kvaliteten och skapa en skola för alla.

ARBETSUPPGIFTER
Som specialpedagog skall du ingå i vårt elevhälsoteam och arbeta både strategiskt och operativt. Du skall både handleda personal och arbeta med enskilda elever som behöver stöd.

KVALIFIKATIONER
Legitimerad specialpedagog, även annan sökande kan komma ifråga. Hög kompetens, starkt engagemang och empatisk. Du måste vara flexibel, lyhörd och ha god förmåga att sätta gränser och fokusera på uppdraget. Humor och en stark vilja att vara med och skapa en trivsam arbetsmiljö är en förutsättning.

ÖVRIGT
Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.... läs mer »

Sjuksköterska

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1400 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Vi söker en glad och positiv sjuksköterska till Strokeenheten på Visby lasarett. Vi är en enhet under utveckling och vår målsättning är högt satt- att bli den bästa strokeeenheten i Sverige. Enhetens största målgrupp är patienter som drabbats av strokesjukdom - från det akuta insjuknandet till specialiserad strokerehabilitering.
Övriga diagnosgrupper är neurologiska sjudomar som exempelvis ALS, Parkinson, epilepsi samt neurologiska tumörsjukdomar.

Vården bedrivs i multiprofessionella team med läkare, sjuksköterskor, undersköterskor , fysioterapeuter, logoped arbetsterapeuter och kurator.
På Strokeenheten finns också Vårdnära service och ekonomibiträde som ansvarar för avdelningsköket.

På Strokeenheten strävar vi efter att organisera arbetet utifrån principen om RAK- Rätt använd kompetens - vi tillämpar arbetssätt som möjliggör att alla får använda sin kompetens fullt ut.

ARBETSUPPGIFTER
På Strokeenheten bedrivs omvårdnadsarbetet i omvårdnadsteam där du som sjuksköterska leder och fördelar omvårdnaden för fem patienter tillsammans med 1-2 duktiga och kompetenta undersköterskor.

Några gånger per veckla samlas det multiprofessionella teamet utvärderar och planerar den fortsatta vården för våra patienter.

Som sjuksköterska ingår också att initiera och delta i vårdplaneringar tillsammans med exempelvis äldresjukvård, hemsjukvård och primärvård.

Vidare ingår i sjuksköterskan roll att tillsammans med övriga professioner stödja, motivera och få patienter och deras närstående delaktiga i vården. Detta är viktiga hörnstenar i det dagliga omvårdnadsarbetet.

KVALIFIKATIONER
Du är en teamspelare som uppskattar samarbete samtidigt som du är bekväm med att planera, leda och driva omvårdnadsarbetet både i omvårnadsteamet och i det multiprofessionella teamet.

Du gillar blandningen mellan akutsjukvård och rehabilitering och uppskattar omväxling i arbetsuppgifter och tempo.

Har du tidigare erfarenhet från strokevård eller som sjuksköterska i annan verksamhet vill vi gärna ta del av dina kunskaper och låta dig utvecklas inom våra måldiagnoser.

Är du nyfärdig sjuksköterska är vi nyfikna på det senaste inom omvårdnad och ger dig förutsättningar att få en bra start i din nya profession.

Som person tycker du alltid det finns att lära - och du är nyfiken och engagerad.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://www.gotland.com/leva... läs mer »

Enhetschef utförare för LSS och SoL

Som en del av Region Gotland ansvarar socialförvaltningen för socialtjänst, äldreomsorg, hemsjukvård, individ- och familjeomsorg och omsorg om funktionshindrade på hela Gotland. Våra cirka 1900 medarbetare är med och skapar en effektiv verksamhet som har brukarna i centrum.

Avdelningen omsorg om personer med funktionsnedsättning (OoF) tillhör socialförvaltningen. Vi har ett viktigt och givande uppdrag att ge stöd och handräckning till människor med olika funktionsnedsättningar i deras vardag. OoF:s verksamheter består bland annat av bostad med särskild service, korttids och daglig verksamhet. Avdelningen har ca 350 medarbetare fördelade på flera olika enheter. Vi söker nu en enhetschef med uppdraget att verkställa insatsen bostad med särskild service, boendestöd samt arbeta 50% som resurschef.

ARBETSUPPGIFTER
Uppdraget som enhetschef i den här rollen innebär att på 50% leda och samordna verksamheter som huvudsakligen verkställer insatser utifrån Socialtjänstlagen (SoL). I rollen som resurschef kommer du främst arbeta med insatser enligt Lagen om särskilt stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Du kommer på uppdrag av avdelningschef stötta upp andra enheter på avdelningen.

Du ska inom de ekonomiska ramarna bedriva en effektiv verksamhet med god kvalitet där kunden är i fokus. Du har direkt personal- och arbetsmiljöansvar för ca 15 medarbetare. Du följer upp och utvärderar mål och arbetsformer. Du har resultatansvar enligt Region Gotlands styrmodell där du bland annat kommer att arbeta med regelbundna prognoser, budget och kvalitetsuppföljningar.

Du deltar i avdelningens ledningsgrupp och utvecklingsarbete. Du utvecklar dina medarbetare och verksamheten i linje med avdelningens arbete. Du ser helheten och är kontinuerligt omvärldsorienterad inom området.

KVALIFIKATIONER
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du professionell i din roll, du har ett positivt förhållningssätt, god självinsikt och är lyhörd för din omgivning. Du är mål- och resultatorienterad samt kommer med idéer och är utvecklingsinriktad. Du har förmåga att hitta nya metoder i arbetsrelaterade frågor.

Du har högskoleutbildning inom området socialt arbete, ledarskap och organisation eller annan högskoleutbildning som bedöms likvärdig. Du har goda kunskaper inom LSS och SoL samt kunskap om HSL. Du har datorvana och förmåga att hantera olika former av systemstöd samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi ser gärna att du tidigare har haft personalansvar och har goda kunskaper inom arbetsområdet. Har du tidigare erfarenhet av utföranderollen är det meriterande.

För att lyckas i rollen krävs det att du kan arbeta självständigt, har god förmåga att kommunicera och samarbeta.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://www.gotland.com/leva... läs mer »