text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Arbetsförmedlingen - jobb på Gotland 

Kock

Till våra SF 1500 fartyg söker vi ett antal kockar för säsongsarbete på heltid och deltid under perioden juni-augusti. Därefter kan det finnas möjlighet till kortare vikariat under höst och vinter.

Arbetsbeskrivning
Som kock ombord i våra fartyg får du ett omväxlande arbete med varierande arbetsuppgifter där du dagligen möter många människor, både medarbetare och passagerare. Du kommer att arbeta med matframställningen ombord och har en basplacering i fartygets kök. I arbetet ingår bland annat beredning av mat till våra försäljningsställen och personalmatsal, utföra ålagda delar av företagets egenkontrollprogram, städning och diskning.

När du arbetar ombord ingår du i fartygets säkerhetsorganisation och kommer därför att få en säkerhetsutbildning. I utbildningen ingår även företagets profil, livsmedelshygien och kassasystemet. All utbildning genomförs i Visby, vilket innebär att du måste ha tillgång till boende på Gotland under utbildningsdagarna.

Din profil
I ditt arbete är du en representant för hela företaget och kommer dagligen att möta hundratals av våra resenärer. Det är därför viktigt att du är serviceinriktad, har en positiv inställning och att det är naturligt för dig att alltid gör ditt bästa för att tillfredsställa kundens förväntningar. Du har minst treårig gymnasieutbildning inom restaurang/storkök eller har motsvarande arbetslivserfarenhet inom området.

Samarbete och laganda är viktigt för dig och du har en hög stresstålighet. Du har dessutom förmågan att alltid ligga steget före och kan se vad som behöver göras. Du ska behärska svenska språket flytande och ha goda kunskaper i engelska.

Arbetstid
Arbetet är upplagt på veckoskift, en vecka ombord och en vecka ledig. Vid heltidstjänst bor du ombord på fartyget under arbetsveckan. Vid deltidstjänst bor du hemma och måste då ha tillgång till boende på Gotland. Din arbetsvecka börjar och slutar alltid i Visby.... läs mer »

Personlig assistent till Gotland i sommar åt social och humoristisk man

Rehab Station Assistans är en del av Rehab Station Stockholm. Vi vänder oss till personer med neurologisk sjukdom eller skada. Vår assistans bygger på den kunskap och erfarenhet som Rehab Station Stockholm har fått efter att ha arbetat med neurologisk rehabilitering sedan 1987. Utgångspunkten för vårt arbete är att alla människor har rätt till ett bra liv. Det är kundens önskemål som styr vårt arbete och det genomsyras av engagemang, kompetens, nytänkande och bra bemötande!

Hej,

Jag är en positiv och humoristisk man som sedan två år tillbaka har en ryggmärgsskada. Detta gör att jag behöver hjälp i min vardag med vardagssysslor, olika aktiviteter och personlig omvårdnad. Jag är bosatt i Stockholm och sommarmånaderna tillbringar jag på mitt sommarställe på Tofta, Gotland.
Under sommaren kommer jag att vara på Gotland och söker därför dig som bor på Gotland, är social, ansvarstagande och kan ta egna initiativ. Det är bra om du har körkort. Stor vikt läggs vid personkemi.
 
 
Jag söker ett antal sommarvikarier och intervjuer sker löpande, så välkommen med dina ansökan!... läs mer »

Sommarjobb som personlig assistent

Hej

Vill du ha ett roligt, omväxlande och fritt sommarjobb?

Är du en engagerad, flexibel och ansvarsfull person?

Flera av våra kunder behöver vikarier under sommaren. Om det passar dig kan du få börja som timvikarie under våren och fortsätta som sommarvikarie. Trivs du och kunden ihop får du gärna vara tillgänglig som vikarie även under resten av året.

Arbetet innebär bland annat att följa en person i dennes vardag och hjälpa till med att komma iväg på aktiviteter, matlagning, hygien, av- och påklädning och hushållsysslor.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av personlig assistans eller liknande. Du bör vara flexibel, lugn och pålitlig och kunna sätta dig in i en annan människas situation.

Välkommen med din ansökan!


Särnmark Assistans är en servicepartner inom personlig assistans. Verksamheten startades 1992 av Mikael Särnmark och Cecilia Ekholm. Vi tror på individuella lösningar och på människans förmåga att göra egna prioriteringar. Vår ambition är att göra det möjligt för människor att bestämma över sina liv.... läs mer »

Personlig assistent sökes till man i Visby

Smart Assistans bedriver personlig assistans med mycket hög servicegrad. Vi har tillkommit på assistansberättigades begäran om assistans på ett modernt, affärsmässigt och kundtillvänt sätt. Därför söker vi dig som gillar att vara "på tå" för kunden och strävar efter att alltid leverera på en nivå över kundens förväntan.

.

Brinner du för att arbeta med människor? Vill du jobba med enskilda personer som p.g.a. funktionsnedsättning som behöver extra stöd i vardagen? Arbetsuppgifterna varierar utifrån den enskildes behov och önskemål. Gemensamt i alla uppdrag är att stödja den enskilde att leva ett så rikt och självständigt liv som möjligt.

Jag är en man i 50 års åldern som bor i Visby på Gotland. Jag söker en manlig assistent som är flexibel, lyhörd och har förmåga att smälta in med mig i mitt hem. Du ska ha lätt för att lära arbetsmetoder och rutiner. Din  lättsamma personlighet och livsinställning är såklart väldigt viktig för mig, även att du ser vikten av ditt arbete som personlig assistent.

Dagarna hos mig består av att hjälpa till med olika arbetsuppgifter för att underlätta min vardag. 
Vi är ett team på 3 assistenter där du är en av dom.  Du är rökfri och har körkort.
Jag söker även en sommarvikarie som kan arbeta då ordinarie assistenter har semester.... läs mer »

Dansintresserad? Jobba som dansledare i Sweden Sport Academy's ledarteam

I din roll som huvudledare hos Sweden Sport Academy leder och ansvarar du för verksamheten Knatteskutt Dans i Visby. Du kommer på ett lekfullt och engagerat sätt leda barnen genom flera olika dansstilar som är framtagna av Sweden Sport Academy.

Passen kommer hållas under vardagskvällar och/eller på helger, mer info om detta kommer vid eventuell intervju.???

Som dansledare hos oss på Sweden Sport Academy får du möjlighet att utveckla dina ledarskapskunskaper samtidigt som du har ett av världens roligaste extrajobb.?Du kommer få gå Sweden Sport Academy's utbildning som fokuserar på att utveckla just ditt ledarskap och under terminens gång kommer du bli coachad av våra grymma regionansvariga.

Om du är den vi söker till Sweden Sport Academy's ledarteam ska du verkligen älska att träffa barn! Du ska även ha som mål att hela tiden arbeta för att barnen och föräldrarna ska känna sig 100% nöjda när de går ifrån varje Knatteskuttpass.
Du ska vara den som inspirerar nästa generation till ett aktivt liv och detta vill vi att du gör på ett lekfullt och roligt men samtidigt ansvarstagande och professionellt sätt.

- HAR DU DET SOM KRÄVS?


Sweden Sport Academy startade 2003 med att arrangera sommarläger. Idag har verksamheten växt kraftigt till att innefatta flera olika typer av träningsaktiviteter för barn och ungdomar och årligen medverkar tiotusentals deltagare på våra olika idrottsaktiviteter runt om i hela landet. Terminsaktiviteterna och lägren leds av våra ca 1000 idrotts- och dansledare och verksamheten administreras av vårt kontor med 14 heltidsanställda samt våra och regionansvariga.

KNATTESKUTT DANS - FÖR BARN 2-7ÅR
- Låta barnen prova olika dansstilar under lekfulla former
- Barnen skall få upp ögonen för dans och inspireras till fortsatt rörelse
- Inspirera till en händelserik och aktiv fritid
- Under lekfulla former utveckla barnens motorik och koordination

Läs mer på: www.knatteskutt.se... läs mer »

Brevbärare till Gotland

*Sortering och utdelning av post med hjälp av cykel, moped eller bil
*Hantering av eftersändningar/avflyttade och uppdatering av adressregister
*Ge service åt våra kunder och mottagare, och på så sätt skapa en positiv bild av Bring Citymail

Arbetstiderna varierar, men oftast börjar du mellan 07.00 - 10-00, samt slutar när arbetet är klart för dagen, vanligtvis mellan 15.00 -17.00.

*Trivs med ett tempofyllt, ansvarsfullt och utmanande jobb
*Är strukturerad och har en väl utvecklad administrativ förmåga
*Behärskar svenska språket i tal och skrift
*Är självgående, men även gillar att samarbeta
*Fyllt 18 år (utifrån att arbete för minderåriga kräver särskild anpassning av arbetstider och arbetsuppgifter).Bring Citymail är ett modernt företag med öppet arbetsklimat där kamratskap, laganda och din åsikt är viktiga byggstenar. Vi vet att en arbetsplats där medarbetarna har olika bakgrund, och inte minst olika kön, är viktigt för att nå framgång. Har du viljan finns goda möjligheter att kliva upp i vår karriärstege.

Bring Citymail hjälper företag att kommunicera via brevlådan som kanal. Våra kunder anlitar oss som partner för att nå rätt person, vid rätt tidpunkt, med rätt budskap. Vi startade 1991 som världens första fria postföretag. Vi når 54 procent av Sveriges hushåll och företag. Och vi fortsätter att utmana marknaden.

Bring Citymail är en del av Bring som ägs av Posten Norge. Koncernen omsätter omkring 4 miljarder euro och har cirka 30 000 medarbetare. Vår vision är att vara världens mest framåtblickande post- och logistikkoncern.... läs mer »

Extra jobb som demopersonal, Gotland

Vi söker dig med härlig energi och säljanda som vill jobba med att marknadsföra olika varumärken i butik. Gillar du att träffa människor och har ett intresse för försäljning?

Då är du personen vi söker!

Du kommer löpande under våren genomföra event i olika livsmedelsbutiker. På samtliga event kommer du vara ansiktet utåt för varumärket. Du ska på ett informativt och professionellt sätt intressera kunden för produkten och jobba aktivt med försäljning.

Ditt mål varje dag är att sälja slut på det butiken har köpt in för din matdemonstration. Den som passar den här tjänsten är flexibel och självgående. Viktigt också att du kan ändra ditt arbetssätt utifrån de förutsättningar som ges samt att du är ansvarstagande.

Caliptus är Sveriges mest anlitade retailbyrå inom matupplevelser, med några av världens största varumärken i portföljen. Vi genomför årligen ca 15.000 matbjudningar och inspirationer i hela Sverige och nu söker vi alltså Dig som vill vara en del av vårt härliga team.

Arbetstiderna för uppdragen är kl 11-19. De flesta uppdrag är på torsdagar och fredagar men möjligheten finns att jobba övriga dagar i veckan.

Varmt välkommen med din ansökan!... läs mer »

Arbeta dagtid 8-16 och följ med kunden till Hajdes dagliga verksamhet.

Assistans för dig är landets största familjeföretag för människor som behöver personlig assistans. Vår ambition är att erbjuda våra kunder den absolut bästa personliga assistansen! Det bygger på ett stort engagemang hos våra medarbetare, att vi är lyhörda för våra kunders behov och alltid ger ett personligt bemötande. Det bygger också på en bred kunskap inom relevant lagstiftning, ekonomi och sociala frågor. Det är så vi vill bygga ett tryggt och hållbart företag - och hjälpa våra kunder med precis den assistans de behöver. Vill du också göra skillnad?

Vi söker dig som vill ha ett spännande jobb där du arbetar tillsammans med en kollega. Du kommer under dagtid, mestadels få vara med kunden på daglig verksamhet och hjälpa honom att få vardagen att fungera bra.

Arbetet som personlig assistent innebär att du ska hjälpa en glad och energisk kille med autism och utvecklingsstörning i hans dagliga liv. Du möter kunden i hans hem i Ljugarn kl. 08:00 och kör honom i hans bil till Hajdes dagliga verksamhet. Du slutar sedan i kundens hem kl. 16:00 ca. Kunden börjar på daglig verksamhet i september och innan dess är tiderna mer flexibla och arbetet utförs då i kundens hem.

En stor del av arbetet handlar om att få kunden självständig och få honom att själv klara av olika uppgifter. Du behöver därför påminna och uppmuntra kunden om vad han ska göra härnäst. Arbetet kommer ibland att vara utmanande men också väldigt givande. Du som assistent behöver vara flexibel och tålmodig. Körkort är ett krav och du bör inte ha pälsdjursallergi då kunden har en hund samt rider ibland.

Kunden kommunicerar inte via tal men har en Ipad som han använder vid kommunikation. Att använda Ipaden som ett kommunikationsverktyg är något du kommer få lära dig. Kommunikationen i familjen sker på både engelska och svenska och det är ett krav att du åtminstone talar engelska. Det läggs stor vikt vid personkemin då samspelet mellan assistent och kund är viktigt.

Fungerar samarbetet mellan kund och assistent bra, finns goda möjligheter för en heltidstjänst. Du kommer att få tillgång till god handledning i ditt arbete.

Rekrytering sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Låter detta som något för dig? Tveka inte att skicka in en ansökan!... läs mer »

ABF Jobb söker jobbcoach TSL

ABF Vux är ett kompetensutvecklingsföretag som erbjuder vuxenutbildningar och arbetsmarknadsinsatser med utgångspunkt i samhällets behov. Målet är att vår verksamhet ska leda till jobb eller fortsatta studier för våra deltagare och studerande. Utgångspunkten för vår undervisning är elevernas intressen, nyfikenhet och lust att lära. Våra ledord är engagemang och resultat. Vi bygger vårt lärande på den vuxnes livsvärld – samtidigt som vi utmanar den. Vi bedriver utbildningsverksamhet på uppdrag av kommuner inom sfi, grundläggande och gymnasial vuxenutbildning, yrkesvuxenutbildningar samt yrkeshögskoleutbildning på uppdrag av MYH.
Inom ABF Jobb, en del av ABF Vux, erbjuder vi omställningsstöd inom ramen för TSL samt tjänsten Stöd och matchning via Arbetsförmedlingen.
ABF Vux ägs av studieförbundsavdelningen ABF Göteborg och har bedrivit verksamhet sedan 1997.ABF Jobb har sedan 2009 varit en stark aktör inom omställningsbranschen.

Vi arbetar främst med jobbcoachning för uppsagda personer inom LO:s kollektivavtalsområde via Trygghetsfonden TSL i Västra Götaland, Värmland, Skåne och Gotland.

ABF Jobb söker nu timanställd jobbcoach/konsult med tillträde i oktober och placering i Skövde respektive Visby.

Om tjänsten

Du kommer att arbeta som omställnings-/jobbcoach för ett antal personer som har blivit uppsagda på grund av arbetsbrist och är anslutna till kollektivavtalsförsäkringen TSL. Utifrån TSL:s gällande ramverk kommer du att coacha arbetssökande till nya sysselsättningar med hjälp av ABF Jobbs metoder och rutiner som stöd. Din vardag kommer att bestå av att leda individuella samtal med våra deltagare samt att administrera. Arbetet innebär mycket resor, då du ofta kommer att träffa deltagarna på deras arbetsplats under uppsägningsperioden eller på aktuellt ABF kontor närmast deltagarens bostad.

 

Vi söker dig som har

- högskoleutbildning inom arbetsliv, organisation, personalvetenskap, studie- och yrkesvägledning, arbetslivspsykologi, beteendevetenskap, arbetsterapeut eller socionom.
- minst sju års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid, gärna från varierade yrken/branscher
- minst tre års erfarenhet motsvarande heltid av jobbcoachning/omställning den senaste femårsperioden, gärna med målgruppen arbetare
- mycket god administrativ förmåga samt förmåga att organisera, prioritera och planera ditt arbete på ett effektivt sätt
- mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift
- mycket goda IT-kunskaper
- körkort och tillgång till bil

 

Det är meriterande om du har

- utbildning inom samtalsmetodik såsom coaching, MI och/eller lösningsfokuserat arbetssätt
- utbildning inom karriärrådgivning och karriärverktyg
- erfarenhet av att tala inför större grupper – hålla i informationsmöten och seminarier
- erfarenhet av arbetslivsinriktad rehabilitering
- god skrivförmåga i engelska (översättning av cv/brev kan förekomma)
- flera språk

 

Som coach har du

- förmåga att skapa engagemang och motivation hos våra deltagare
- förmåga att utveckla deltagarens jobbsökarkompetens samt handfast hjälpa deltagaren att söka jobben
- god kunskap om den lokala arbetsmarkanden och ett utvecklat nätverk med de företag som finns i det aktuella arbetsområdet
- god kunskap om AGB, A-kassa, Arbetsförmedlingen, kommunala lärcenter, CSN, Försäkringskassan, den statliga lönegarantin (vid konkurs)

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Då det kommer att ingå i dina framtida arbetsuppgifter att bland annat hjälpa deltagare att skriva ansökningshandlingar, kommer ditt cv och brev att betraktas som ett arbetsprov.

Anställning

Tillsvidareanställning, deltid/heltid, alternativt konsultuppdrag (för konsultuppdrag krävs F-skatt).

Tillträde oktober 2017. Vi tillämpar kollektivavtalet mellan Almega Utbildningsföretagen/ Tjänsteförbunden och fackförbunden LR, LF, Vision och Kommunal.   

Lön

Individuell lön.

Vid frågor kontakta

Marie Rydne, verksamhetschef, marie.rydne@abf.se

Fackliga representanter: 

LR: Michaela Barck, michaela.barck@abf.se eller tel. (vx). 031-333 20 60

Vision: Peter Bäckman, peter.backman@abf.se, 073-098 64 00 

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Vi arbetar med löpande urval vilket gör att vi gärna tar emot din ansökan snarast möjligt, dock senast 2017-05-26. Ansök via vår hemsida http://abfvux.se/om-abf-vux/lediga-jobb/.Till rekryteringsföretag och annonsförsäljare:

Vi undanber oss vänligt men bestämt alla förfrågningar från annonsförsäljare och rekryteringsföretag i denna rekrytering.... läs mer »

Enhetschef intensivvårdsavdelningen

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1300 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Intensivvårdsavdelningen på Visby lasarett har fem vårdplatser och vi är sammanlagt ca 45 undersköterskor och sjuksköterskor som arbetar här. Här handläggs en mängd olika tillstånd från kvalificerad övervakning av vitala parametrar till avancerade intensivvårdsfall. I intensivvårdens verksamhet ryms även preanestesimottagning, post-IVA-mottagning, pre- och post-operativ avdelning samt IVA-mottagning där man bedriver konsultverksamhet gentemot övriga verksamheter inom gotländsk sjukvård.

På samtliga områden arbetar vi med ständiga förbättringar. Alla medarbetare är engagerad i olika arbetsgrupper och använder sig av utbildningsprogrammet Tilda.

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef för intensivvårdavdelningen (IVA) på Visby lasarett ansvarar du för att leda och fördela arbetet på enheten. Du har ansvar för personal, arbetsmiljö och ekonomi på enheten. Du är underställd resursområdeschef och har ett nära samarbete med enhetschef för operation och läkarchef för An/Op/IVA men även med övriga enhetschefer inom resursområdet som ingår i samma ledningsgrupp.

Under hösten 2017 kommer försök med delat ledarskap på avdelningen att genomföras.

KVALIFIKATIONER
Vi vill att du har en grundutbildning på högskolenivå inom hälso- och sjukvårdsområdet eller annan högskoleutbildning/erfarenhet som bedöms som likvärdig. Som person har du en coachande ledarstil och kan få personer att växa. Du skall vara bra på att kommunicera på ett tydligt och lyhört sätt, vara utvecklingsinriktad och prestigelös samtidigt som du tar ansvar för dina uppgifter och har förmåga att strukturera ditt arbete. Du skall också ha ett arbetssätt som utgår ifrån en helhetssyn på sjukvården och vara mån om ett gott samarbete med övriga aktörer, både externa och interna.

Vi vill att du har minst tre års arbetslivserfarenhet inom din profession. Det är meriterande om du har IVA-erfarenhet, utbildning och/eller erfarenhet av ledarskap och av kvalitetsarbete, detsamma gäller utbildning och/eller erfarenhet av arbetsrätt, ekonomi och arbetsmiljö.

Vi har inplanerade tider för intervjuer i samband med att ansökningstiden gått ut, men tveka inte att skicka in din ansökan redan idag då vi arbetar med löpande urval och intervjuer under ansökningsperioden.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva... läs mer »

Migrationshandläggare till Migrationsverket på Gotland

Just nu söker vi efter flertalet migrationshandläggare till Migrationsverket på Gotland! Vakanserna är båda tillsvidare samt sommarvikariat med goda möjligheter till förlängning. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar.

OM TJÄNSTEN
Academic Work söker för Migrationsverkets räkning flertalet migrationshandläggare till Visby, Gotland.

På Migrationsverket i Visby arbetar de både med mottagning och tillståndsärenden vilket innebär att du både får arbeta djupt och brett. På mottagningsenheten har du kontakt med asylsökande och gode män under tiden som de sökande väntar på sitt beslut. Du arbetar bland annat med att uppdatera och ge besked kring beslut, dagersättning och stöd under asylprocessens gång. På tillståndsenheten arbetar du med ärenden gällande tillstånd för arbete eller studier samt anknytningsärenden.

Enheten har funnits sedan hösten 2015 och kontoret är beläget centralt i Visby. Vi söker dig som vill vara med och förstärka Migrationsverkets enheter och vi ser att du är en person som drivs av att arbeta med mänskliga rättigheter, respektfullt bemötande och ett rättssäkert myndighetsutövande.

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Du erbjuds även en gedigen introduktion och goda möjligheter till fortlöpande kompetensutveckling.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Migrationsverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Migrationsverket

ARBETSUPPGIFTER
* Utreda, handlägga, granska och besluta eller föredra förslag till beslut i ärenden, vars beslut medför rättslig verkan för enskild person. Med rättslig verkan menas förmån, rättighet eller skyldighet


* Delge beslut
* Hantera ärendeadministration, akter och handlingar som har kommit in eller upprättats för ärendet
* Möta och samtala med de sökande eller andra intressenter samt lämna information om Migrationsverkets processer
* Vägleda och ge service till de sökande och andra intressenter i alla typer av ärenden
* Identifiera och hantera eventuella särskilda behov hos de sökande
* I förekommande fall hålla samtal med vuxna och barn i utsatta situationer


VI SÖKER DIG SOM
* Akademisk utbildning med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan inriktning som bedöms relevant för befattningen


* eller annan utbildning i kombination med för rollen relevant erfarenhet
* Kunskap inom förvaltningsrättsliga ärenden
* God kommunikativ förmåga och kan uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska
* Goda kunskaper i Officepaketet


Det är meriterande om du har


* Erfarenhet av arbete med förvaltningsrättsliga ärenden
* Erfarenhet av professionellt bemötande
* Utredningsvana
* Erfarenhet av arbete med krav på god service
* Sista merit är övriga språkkunskaper som arabiska, dari, pashto och/ eller persiska


Personliga kompetenser och sociala färdigheter

Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. I ditt arbete planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar.

Som person har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du kan snabbt ändra sitt synsätt och förhållningssätt och ser möjligheterna i förändringar. Vidare är du mål- och resultatorienterad, detta genom att du styrs av mål- och resultatfokus i prioriteringar, planering och agerande. Slutligen har du god förmåga att tillgodogöra dig information muntligt och skriftligt (t ex lagar, föreskrifter).

Övrig information

Anställningsform: Vikariat samt tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Resor i befattningen: Förekommer

Arbetstider: Kontorstider, 08:00 – 16:27

Placering: Visby, Gotland

Tillträde för befattningen: Vi ser gärna att du börjar snarast

Vi tillämpar individuell lönesättning

För att söka tjänsten använder du dig av följande länk. OBS! Vi tar inte emot ansökningar via mail eller Academic Works hemsida.

Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen kan du mejla till ansvarig rekryteringskonsult Linnéa Nilsson på mejl: linnea.nilsson@academicwork.se

Välkommen med din ansökan och meritförteckning senast måndagen den 8 maj 2017. För den här tjänsten tar vi inte emot ansökningar via mail eller Academic Works hemsida utan du ansöker på Migrationsverket egen sida dit du slussas automatiskt när du trycker på "Ansök här på annan site".

Då processen sker i Migrationsverkets egna system och vi förhåller oss till deras riktlinjer skiljer den sig något från vår normala process och exempelvis återkopplingstiden kan variera mot när du söker andra tjänster hos oss.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Migrationsverket är det naturliga navet för migrationen till Sverige. Varje år tar vi emot många tusen ansökningar från människor som vill arbeta, besöka, bo eller söka skydd i Sverige. Vi vill underlätta rörligheten över gränser genom god service och en snabb och rättssäker handläggning. Vår vision är ett Sverige som med öppenhet tar tillvara den globala migrationens möjligheter.
Migrationsverket är en arbetsplats som präglas av respekt för människan. Vi strävar efter att ingen ska bli diskriminerad och att alla ska ges lika möjligheter.

Observera att din ansökan inte behandlas här. Vi tar endast emot ansökningar via Migrationsverkets rekryteringssystem så för att komma med i urvalet vänligen sök via länken: länk... läs mer »

Kock till Köpmannen || Visby

Vi på köpmannen || i Visby söker nu efter en a'la carte kock med ett par års erfarenhet bakom sig. Du ska vara Stresstålig noggrann och självklart älska matlagning.

Du som söker ska vara, Stresstålig, noggrann, ha minst 3 års erfarenhet bakom sig av a'la carte kök. Positiv, samarbetsvillig och klara av ett högt tempo.

Restaurang Köpmannen || ligger i hjärtat av Visbys innerstad med en mysig miljö och härlig stämning, här har vi öppet från morgon till sent, 7 dagar i veckan. Vi serverar både luncher och A' la carte. Under säsongen är det högt tempo som gäller från morgon till kväll. Restaurangen har stor uteservering och matsal på ca 200 sittplatser.... läs mer »

Året om köksmedarbetare Chili i Visby

Året om öppna Chili är den första asiatiska restaurangen med blandbuffé i Visby. Hos oss kan alla matgäster njuta av en asiatisk upplevelse med maträtter med thaibasilika och koriander, olika thailändska curryrätter med mera.

Nu söker nu Kökspersonal för året om anställning. Du som söker tjänsten vet vad arbetet innebär och har erfarenhet inom yrket. Men det viktigaste är att du är flexibel, nyfiken och vill arbeta med oss. Då kan vi lära upp dig resten.

Välkommen med din ansökan... läs mer »

Migrationshandläggare till mottagnings- och tillståndsenheten i Visby

Migrationsverket är det naturliga navet för migrationen till Sverige. Varje år tar vi emot många tusen ansökningar från människor som vill arbeta, besöka, bo eller söka skydd i Sverige. Vi vill underlätta rörligheten över gränser genom god service och en snabb och rättssäker handläggning.

Migrationsverket är en arbetsplats som präglas av respekt för människan. Vi strävar efter att ingen ska bli diskriminerad och att alla ska ges lika möjligheter.

Vi söker flertalet migrationshandläggare till mottagnings- och tillståndsenheten i Visby. Vakanserna är både tillsvidare samt vikariat med goda möjligheter till förlängning. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar.

På enheten som funnits sedan hösten 2015 arbetar de både med mottagning och tillståndsärenden vilket innebär att du både får arbeta djupt och brett. Vi ser att du är en person som drivs av att arbeta med mänskliga rättigheter, respektfullt bemötande och ett rättssäkert myndighetsutövande.

Vad du kan förvänta dig
Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Du erbjuds även en ändamålsenlig introduktion och goda möjligheter till fortlöpande kompetensutveckling.

Arbetsuppgifter
Utreda, handlägga, granska och besluta eller föredra förslag till beslut i ärenden, vars beslut medför rättslig verkan för enskild person. Med rättslig verkan menas förmån, rättighet eller skyldighet. Delge beslut. Hantera ärendeadministration, akter och handlingar som har kommit in eller upprättats för ärendet. 

Möta och samtala med de sökande eller andra intressenter samt lämna information om Migrationsverkets processer. Vägleda och ge service till de sökande och andra intressenter i alla typer av ärenden. Identifiera och hantera eventuella särskilda behov hos de sökande. I förekommande fall hålla samtal med vuxna och barn i utsatta situationer. 

Vad vi förväntar oss
Vi förväntar oss att du är en god representant för Migrationsverket och har ett respektfullt bemötande såväl internt som externt. Du deltar aktivt i vårt förbättringsarbete och visar engagemang för vårt uppdrag och dina arbetsuppgifter. Du står även för Migrationsverkets värdeord: tydlighet, empati och mod.

Krav


• Akademisk utbildning med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig eller annan inriktning som bedöms relevant
• eller annan utbildning i kombination med för rollen relevant erfarenhet
• Kunskap inom förvaltningsrättsliga ärende
• God kommunikativ förmåga och kan uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska
• Goda kunskaper i Officepaketet

Meriter


• Erfarenhet av arbete med förvaltningsrättsliga ärenden
• Erfarenhet av professionellt bemötande
• Utredningsvana
• Erfarenhet av arbete med krav på god service
• Sista merit är övriga språkkunskaper som arabiska, dari, pashto eller persiska

Personliga kompetenser
Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. I ditt arbete planerar, organiserar och prioriterar arbetet effektivt, du sätter upp och håller tidsramar. 

Som person har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Vidare är du mål- och resultatorienterad, detta genom att du styrs av mål- och resultatfokus i prioriteringar, planering och agerande. Slutligen har du god förmåga att tillgodogöra dig information muntligt och skriftligt (t ex lagar, föreskrifter).

Upplysningar
Anställningsform: Vikariat samt tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Resor: Förekommer
Arbetstid: Kontorstider
Placering: Visby, Gotland
Tillträde för befattningen: Vi ser gärna att du börjar snarast
Vi tillämpar individuell lönesättning

Vill du veta mer
Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen eller befattningen kan du mejla till ansvarig rekryteringskonsult linnea.nilsson@academicwork.se

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast måndagen den 8 maj 2017


I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover som en del i processen.

Migrationsverket avböjer vänligt men bestämt alla samtal från försäljare av rekryteringstjänster och annonser.

I samband med att du registrerar din ansökan, kommer du att få svara på ett antal frågor. Det är viktigt att du fyller i frågorna så utförligt du kan och inte endast hänvisar till CV och personligt brev. Registrerade ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar beaktas inte i lika stor utsträckning som utförliga svar.... läs mer »

Försäkringsutredare

Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Vi söker försäkringsutredare med placering

Avdelningen för Försäkringstillhörighet i Visby

Ansvar och arbetsuppgifter Som försäkringsutredare har du ett viktigt uppdrag: att hjälpa våra kunder så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. Du ger kunderna förutsättningar att ha överblick och känna trygghet i alla kontakter med Försäkringskassan. Kontakten med kunderna sker i telefon och skriftligt. I arbetet gör du kvalificerade utredningar och fattar därefter beslut. Varje kund har en situation som är unik och behöver mötas utifrån sina specifika behov.

Just nu söker vi försäkringsutredare med inriktning försäkringstillhörighet. Det kan bli aktuellt att du inom yrkesrollen försäkringsutredare även arbetar med andra inriktningar.

När du arbetar med försäkringstillhörighet möter du kunder från hela världen som kommit till Sverige för att bosätta sig eller arbeta. Du utreder och tar ställning till om kunden uppfyller villkoren för att vara socialförsäkrad i Sverige. Dina utredningar och ställningstaganden kan därför ha mycket stor ekonomisk betydelse för kunden. Du tillämpar EU-lagstiftning, konventionsbestämmelser och nationell lagstiftning. I ditt arbete har du kontakt med andra svenska myndigheter, såsom Skatteverket och Migrationsverket och även utländska myndigheter.

Vi söker dig som


• har examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• är stabil och har förmåga att skapa förtroende hos kunder och samverkanspartner
• agerar på eget initiativ och tar ansvar för resultat med hög kvalitet
• har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
• kan förstå och analysera komplexa frågor
• har god kommunikativ förmåga
• har datorvana
• har goda kunskaper i engelska

 Det är meriterande om du:


• har arbetat med kvalificerade utredningar och fattat beslut som påverkar individer, gärna på en myndighet
• har kunskaper i ytterligare ett språk förutom svenska och engelska – språk bestäms utifrån behov vid varje rekrytering 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt Tre tjänster, tidsbegränsade 1 juli 2017—28 februari 2018 med chans till förlängning. Heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. I denna rekrytering kan arbetspsykologiska test komma att användas som en del i urvalsarbetet.

Om du har frågor, kontakta Rekryterande chef: Markus Åkeson, tel 010-112 05 50, HR-specialist: Katrin Synnott, tel 010-116 28 23 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Niklas Nylander, tel 010-112 07 60 Saco-S: Daniel Vestman, 010-112 05 34 daniel.vestman@forsakringskassan.se

Ansökan Välkommen med din ansökan senast den 10 maj 2017 märkt med diarienummer 030906-2017. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar varför du söker arbetet.... läs mer »

Lärare åk 1

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, pedagogisk omsorg, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 2000 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Väskinde skolområde erbjuder en trygg och hälsobefrämjande lärmiljö, goda kunskaper, tillsyn och social fostran för alla barn från 6 – 13 år. Stor hänsyn tas till varje individs behov och förutsättningar.
Skolan omfattar förskoleklass, grundskola skolår 1 - 6 och skolbarnsomsorg. Skolan tar emot elever i första hand från Väskinde, Lummelunda och Bro. För närvarande går det 186 elever i Väskinde skola

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en lärare till åk 1 Väskinde skola läsåret 2017/2018.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är behörig att undervisa på lågstadiet. Bifoga legitimation i din ansökan.

Som person är du lyhörd och flexibel. Du ser barn och elevers unika behov utifrån olika perspektiv och har förmågan att hitta de lösningar och verktyg som passar bäst i varje enskilt fall.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi söker en utvecklingsinriktad och engagerad medarbetare som är bra på att skapa goda relationer med såväl vårdnadshavare och elever som kollegor.

ÖVRIGT
Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.... läs mer »

Lärare musik, åk 2-6

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, pedagogisk omsorg, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 2000 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Väskinde skolområde erbjuder en trygg och hälsobefrämjande lärmiljö, goda kunskaper, tillsyn och social fostran för alla barn från 6 – 13 år. Stor hänsyn tas till varje individs behov och förutsättningar.
Skolan omfattar förskoleklass, grundskola skolår 1 - 6 och skolbarnsomsorg. Skolan tar emot elever i första hand från Väskinde, Lummelunda och Bro. För närvarande går det 186 elever i Väskinde skola

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en lärare i musik till Väskinde skola. Utöver musikundervisningen i åk 2 - 6 är musikläraren sammanhållande när det gäller traditioner som t ex lucia och skolavslutning.

Tjänsten är delad mellan Väskinde skola (35%) och Terra Novaskolan (20%).

KVALIFIKATIONER
Du som söker är behörig att undervisa i musik i åk 2-6, bifoga legitimation i din ansökan. Behörighet att undervisa i fler ämnen är meriterande likväl som erfarenhet av barn i behov av särskilt stöd.

Som person är du lyhörd och flexibel. Du ser barn och elevers unika behov utifrån olika perspektiv och har förmågan att hitta de lösningar och verktyg som passar bäst i varje enskilt fall.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi söker en utvecklingsinriktad och engagerad medarbetare som är bra på att skapa goda relationer med såväl vårdnadshavare och elever som kollegor.

ÖVRIGT
Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.... läs mer »