text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Arbetsförmedlingen - jobb på Gotland 

Drifttekniker

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap.Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi drifttekniker till Visby, med hela Gotland som arbetsområde, som vill jobba på Sveriges mest spännande arbetsplats och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer självständigt att arbeta med drift och underhåll av vårt fastighetsbestånd. Det innebär att utföra tillsyn och skötsel samt förebyggande underhåll på samtliga byggnader med tekniska installationer och tillhörande infrastruktur som värme-, el-, va- och luftbehandlingssystem, styr-, regler- och övervakningssystem samt skyddskomponenter och reservkraft. I arbetsuppgiften ingår kund- och leverantörskontakter. Beredskapstjänstgöring kan komma att ingå i anställningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har driftteknikerutbildning, exempelvis från yrkeshögskola alternativt annan motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av drift- och underhållsarbete. Du har god administrativ förmåga samt god datavana som användare av stödsystem. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet av arbete med kylanläggningar, vs/va-installationer, mekanik, processteknik, reservkraft och UPS kraft. Det är även meriterande med behörighet och erfarenhet inom el och kyla. Samt körkort klass BE, Skylift och Heta arbeten.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du ansvarstagande och driven. Du tilltalas av att arbeta i ett serviceyrke som ställer krav på flexibilitet, samarbetsförmåga och serviceanda. Du ska kunna arbeta självständigt såväl som i grupp. Arbetet kräver hög grad av affärsmässighet samt förmåga till prioritering och beslutsfattande. 

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Anställningens placeringsort är Visby. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. 

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta Driftchef Christer Hallin, tfn 010 44 44 444 eller HR-specialist Roger Thörnstrand, tfn 010 44 44 512.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden. 

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2019-03-11. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.... läs mer »

Utredare

Vi får samhället att fungera för människor på väg, på räls, i luften och på sjön. Därför behöver vi den bästa kompetensen. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och företag. Vi är en arbetsplats där våra olika kompetenser samarbetar för att utveckla vår verksamhet.

Hos oss tar vi ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för olikheter. Som medarbetare bidrar du till en hållbar framtid.

Ditt framtida arbete

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med stora utvecklingsmöjligheter på en enhet med brett ansvarsområde. Utredningsenheten stödjer avdelning Fordonsinformations behov av resurser vad gäller expertstöd, kvalificerad handläggning och utredning inom Fordons-, och Skatte- och avgiftsområdet.

Dina framtida arbetsuppgifter


• handlägga ärenden samt fatta beslut
• skriva yttranden till domstol och andra myndigheter
• bereda ärenden åt Transportstyrelsens jurister
• pröva olika typer av ansökningar och utreda om givna tillstånd ska återkallas.

Du måste ha


• en akademisk utbildning, gärna med juridisk inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren anser likvärdig
• erfarenhet av att handlägga ärenden.

Det är meriterande om du också


• har erfarenhet av kvalificerad ärendehandläggning inom offentlig förvaltning
• kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska såväl som engelska
• kan uttrycka dig på fler språk.

Vi vill att du


• på ett professionellt sätt kan arbeta självständigt enligt myndighetens mål och värderingar
• är analytisk, har förmåga att se helheten och kan ta ett stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter
• är noggrann och kvalitetsmedveten, strukturerad och positiv
• är kommunikativ
• har förmåga att arbeta självständigt och i grupp
• har en tydlig vilja att dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Mer information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Visby. Vi tillämpar normalt provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Du är välkommen att kontakta sektionschef Ewa Westerlund 010-495 66 04 eller ställföreträdande sektionschef Matilda Håkansson 010-4956973. ewa.westerlund@transportstyrelsen.se
matilda.Hakansson@transportstyrelsen.se

SACO, Per Nygren, och ST, Leena Sutela nås via vår växel på 0771-503 503. 

Vi vill inte att annonsörer och bemanningsföretag kontaktar oss.

Vi är nyfikna på vem du är, vad du kan och vad du vill. Därför behöver vi din ansökan senast den 3 mars 2019 märkt med referensnummer TSG 2019-1006. Du ansöker via vår webbplats och vi vill att du bifogar ditt CV och ett personligt brev. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i vårt e-rekryteringssystem. Vi kan komma att använda urvalstest i vår urvalsprocess.

Välkommen att bli vår nya kollega! 


Kort om Transportstyrelsen

Antalanställda:
Ca 1 870.

Verksamhetsområde:
Transportstyrelsen arbetar för att uppnå god tillgänglighet, hög kvalitet, säkra och miljöanpassade transporter inom järnväg, luftfart, sjöfart och väg. Vi tar fram regler, ger tillstånd, och följer upp hur de efterlevs. Med hjälp av våra register arbetar vi bland annat med avgifter, tillstånd och ägarbyten.

Verksamhetsorter:
Vi har medarbetare på 13 orter i landet. Den största delen av verksamheten finns i Borlänge, Norrköping och Örebro.
Huvudkontoret ligger i Norrköping... läs mer »

Vikarierande systemadministratör

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.
Uppsala universitet - Campus Gotland ger det bästa av två världar: det fullskaliga universitetets breda utbud och tyngd inom utbildning och forskning, samt den unika studiemiljön vid ett småskaligt campus.

Som studieadministratör är du organisatoriskt placerad vid enheten för Gemensam service – Campus Gotland och arbetar med studieadministrativa arbetsuppgifter för ett flertal institutioner.

Anställningen avser ett vikariat med placering vid enheten för Gemensam service - Campus Gotland. Tillträde 2019-03-01 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter:
Den anställde ska självständigt under enhetschefen och i samarbete med övrig personal på Campus Gotland, särskilt arbeta med:

• Felsökning och felavhjälpning av verksamhetens IT-utrustning och tjänster
• Bemanning av telefon, e-post samt ärendehantering åt lokal IT Helpdesk
• Förebyggande och ambulerande tekniskt stöd till verksamhetens videoföreläsningar och videomöten.
• Installation och konfiguration av IT-utrustning
• Allmänt tekniskt stöd och service åt studenter och övrig personalKvalifikationskrav:
• Relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig
• Vitsordad kunskap om och erfarenhet av arbete inom IT-support

Arbetsuppgifterna ställer stora krav på förmågan att ta egna initiativ samt att arbeta självständigt och strukturerat i en miljö där tempot periodvis är högt. Arbetet kräver även god kommunikationsförmåga, att kunna uttrycka sig i tal och skrift, på svenska och engelska. God förmåga att på ett professionellt sätt ge kvalificerad service under tidskritiska förhållanden med hög belastning.

Önskvärt och/eller meriterande i övrigt:

Meriterande är tidigare erfarenhet av tekniskt supportarbete samt god kännedom om verksamhet inom högre utbildning.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhetLön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Tillträde 2019-03-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2019-08-31.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: enhetschef Tord Berglund-Fred vid Enheten för Gemensam service och administration, tel. 0498-10 82 80, e-post tord.berglund-fred@uadm.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 1 mars 2019, UFV-PA 2019/486.

Flytta till Gotland? Inflyttarbyrån på Gotland har värdefull information om hur det är att leva och bo på Gotland. De kan också ge stöd och tips under flyttprocessen. Läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.... läs mer »

Tjänsteansvarig IT

Riksantikvarieämbetet är den myndighet i Sverige som ansvarar för frågor om kulturarvet och kulturmiljön. Kärnan i vårt uppdrag är att stärka och synliggöra kulturarvets betydelse för samhällets utveckling. Här arbetar cirka 250 personer som leder och stödjer arbetet med att bevara, använda och utveckla kulturarvet. Vi har verksamhet på flera orter i Sverige.

IT-enheten på Riksantikvarieämbetet består av 15 personer. Gruppen arbetar med drift, support, förvaltning och underhåll av myndighetens IT-infrastruktur, server– och klientsidan. Gruppen tillsammans hanterar idag ca 400 servrar i serverhallen i Visby och ca 15 servrar i Stockholm.  Miljön är idag till stora delar virtuell.

Gruppen utvecklar även klientmiljön med ca 300 datorer på alla kontor inom Riksantikvarieämbetet.

Ansvarsområdena inom gruppen är både breda och komplexa. Driftgruppens ansvar sträcker sig över ett stort antal områden och några är: backup, mailsystem, katalogtjänst, kontorsapplikationer, portallösningar, lagring, nätverk, brandväggar, operativsystem, databaser, hårdvara i form av mobiltelefoner, PC och servrar.

Dina arbetsuppgifter
Vi söker dig som brinner för att arbeta med IT-tjänster, support och processer.

I rollen som Tjänsteansvarig IT anvarar du för IT-enhetens samlade tjänstekatalog där du sköter administrationen med tillkommande och avvecklade tjänster. Du ingår i myndighetens Portföljhanteringsgrupp där nya IT-behov inom myndighetens hanteras. Du analyserar även våra interna IT-leveranser mot gällande SLA och tillsammans med myndighetens övriga verksamheter genomför fortlöpande avstämningar. Du är också IT-enhetens kontaktperson gentemot IT-enhetens externa leverantörer där du fortlöpande följer upp deras leveranser mot gällande avtal.

I tjänsten ingår även rollerna att vara IT-enhetens Incident Manager samt Supportledare.

Som Incident Manager ansvarar du för IT-enhetens incidentprocess enligt ITIL där du sköter administration, processutveckling samt utbildning/informationspridning inom IT-enheten. Du följer fortlöpande upp och analysera månadsstatistik på samtliga IT-incidenter. Du ansvarar också för att rapportera incidenter av större betydelse till MSB och Datainspektionen.

Som Supportledare anvara du för servicedeskens dagliga operativa arbete, såsom genomförande, bemanning, planering samt uppföljning. Servicedesken består av två personer, en i Visby samt en i Stockholm. Du är drivande i utvecklingen av servicedeskens arbetssätt enligt ITIL:s processmedodik och tar fram och analysera månadsstatistik på servicedeskens ärendeflöde. 

Vid behov kan du också ha rollen som projektledare, där leder du det operativa genomförandet av ett IT-projekt.

Tjänsten är en administrativ IT-tjänst utan krav på kompetens inom kulturområdet.

 

Din kompetens
 Vi söker dig som har: 


• Högskolekompetens med IT-inriktning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
• Flerårig arbetslivserfarenhet av IT-support och/eller IT-drift
• Arbetat med IT-tjänster
• God erfarenhet av processinriktat arbete
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift 

Meriterande är om du har:


• Arbetat som chef eller ledare inom IT-området
• Erfarenhet av leverantörskontakter kopplat till avtalshantering
• Varit processansvarig
• Dokumenterad utbildning i ITIL-Foundation

Personliga egenskaper:

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och att du passar in i vårt team. För att lyckas i tjänsten behöver du vara en person som får saker att hända och drivs av att uppnå resultat med hög kvalitet. Du ser ett gott och effektivt samarbete med andra som viktigt och värdefullt och du har en förmåga att motivera andra att nå gemensamma mål. Du är metodisk och systematisk i ditt arbetssätt och du känner ansvar för ditt eget och teamets arbete.

 
Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Tjänsten är placerad i Visby. Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2019-03-17. Märk din ansökan med refnr RAÄ-2019-383.... läs mer »

Stödassistent/boendeassistent

Som en del av Region Gotland ansvarar socialförvaltningen för socialtjänst, äldreomsorg, hemsjukvård, individ- och familjeomsorg och omsorg om funktionshindrade på hela Gotland. Våra cirka 1900 medarbetare är med och skapar en effektiv verksamhet som har brukarna i centrum.

Inom omsorgen hjälper vi personer med funktionsnedsättningar av olika slag. Vi arbetar för att underlätta och stödja våra brukare till att klara det praktiska i vardagen. Målet är att dem skall få ett så självständigt liv som möjligt.

Med brukaren i centrum arbetar vi med individuella genomförandeplaner, där arbetet planeras och genomförs utifrån vår värdegrund: förtroende, omtanke och delaktighet.

Nu söker vi en medarbetare till vår enhet och med en nuvarande placering på gruppboende Terra nova Torg 8 som ligger i södra Visby. Det är ett boende med särskild service inom LSS och har heldygnsomsorg. Vi är i dagsläget en arbetsgrupp på 6 medarbetare.ARBETSUPPGIFTER
Som stödassistent/boendeassistent kommer du att arbeta tillsammans med dina kollegor för att ge stöd, service och omvårdnad till de boende. Det är ett ansvarsfullt arbete utifrån ett pedagogiskt perspektiv. Du är ett stöd för våra brukare genom att vara behjälplig med bland annat:
• personlig omvårdnad
• hushållsbestyr
• medicinering och andra delegerade HSL-insatser
• ledsagning
I tjänsten har du kontaktmannaskap, vilket innebär att du har till uppgift att arbeta med till exempel genomförandeplaner, kontakt med anhöriga och koordinera LSS-, HSL- och SOL-insatser.

Du arbetar utifrån ett grundschema med arbete dagtid, kvällstid/dygn med sovande jour. Arbetet innebär tjänstgöring varannan helg.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har genomfört en gymnasial utbildning, meriterande med inriktning mot vård och omsorg. Det är även meriterande om du tidigare har arbetat inom omsorg om personer med funktionsnedsättning.

Som person arbetar du gärna självständigt samtidigt som du trivs med att samarbeta med dina kollegor. Det är mycket viktigt att du är trygg i dig själv och du har ett stort tålamod. Vidare har du en hög servicekänsla och du har lätt för att anpassa ditt bemötande och förhållningssätt utifrån individ och situation. Att du är öppen för förändringar i såväl din arbetsdag som med dina arbetstider är en förutsättning. Du måste kunna vara flexibel då vi stöttar/arbetar även i andra verksamheter i vår enhet.

Det är viktigt att du är trygg i det svenska språket, i både tal och skrift, då all kommunikation och dokumentation sker på svenska. Krav på körkort

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://www.gotland.com/leva

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.... läs mer »

Sjuksköterskor till Visby lasarett

Om oss
Nurse House är ett privatägt bemanningsföretag för vårdpersonal, främst för sjuksköterskor, undersköterskor och läkarsekreterare. Vi som är dina kontaktpersoner heter Åsa Bjällander och Kaarina Hatakka. Tillsammans har vi lång och gedigen erfarenhet från bemanningsbranschen. Vårt motto har alltid varit att man ska ha roligt när man arbetar inom bemanning, för då blir det enkelt att lösa bemanningsproblem. Vi är medlemmar i Kompetensföretagen och ett Auktoriserat bemanningsföretag. Vi har kollektivavtal och vi betalar din ITP från första timmen du jobbar för oss.

Vi har alltid fokus på att hitta den bästa möjliga lösningen till dig som arbetstagare.
Hos oss kan du som anställd alltid känna dig både sedd och hörd. Vi har lång erfarenhet av att arbeta med bemanning och vi vet hur vi kan göra arbetet roligt, flexibelt och lönsamt.


Om företaget
Visby lasarett behöver hjälp med sjuksköterskor på olika avdelningar. Det finns behov fr o m nu, men framförallt i sommar! Visby lasarett är trevligt och vår erfarenhet är att personalen trivs väldigt bra där. När du arbetar på lasarettet så ordnar vi bostad och resa. Det finns behov på Kardiologavdelning och då krävs kunskap i Telemetri. Även behov på kirurg, ortoped, rehab/infektion, onkologi. På onkologen måste du vara van att administrera cytostatika. Du bestämmer själv om du vill jobba dag/kväll eller natt.

Dina arbetsuppgifter
Sedvanliga sjuksköterskeuppgifter när man arbetar på vårdavdelning/mottagning på sjukhus. Dokumentation i Take Care.

Din profil
Leg.sjuksköterska med vana att arbeta på sjukhus. Du ska vara trygg i din yrkesroll och tycka att det är spännande att se olika arbetsplatser.... läs mer »

Psykolog

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1500 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Habiliteringen finns i centrala Visby och har ett nära samarbete med övrig sjukvård, socialförvaltning och utbildnings - och arbetslivsförvaltningen i regionen. Habiliteringens uppdrag avser teambaserat arbete med personer som har medfödda eller tidigt förvärvade funktionsvariationer. Vårt uppdrag utgår från individens behov och förutsättningar att behålla och utveckla bästa möjliga funktionsförmåga, samt skapa goda villkor för ett aktivt deltagande i samhällslivet. Habiliteringen har två barn-och ungdomsteam och ett vuxenteam. Teamen består av sjukgymnast/fysioterapeut, arbetsterapeut, logoped, kurator, specialpedagog och psykolog. För att trivas hos oss behöver du ha en god samarbetsförmåga då arbetet, förutom i de tvärprofessionella teamen, även innehåller många kontakter utanför den egna verksamheten.

ARBETSUPPGIFTER
I psykologarbetet vid habiliteringen på Gotland ingår bland annat att ge psykologisk behandling och utbildning, individuellt och i grupp, utvecklingsbedömningar av framförallt barn och ungdomar, neuropsykologisk bedömning och metodutveckling. Behandlingsarbetet utgår från ett beteendeterapeutiskt förhållningssätt och innehåller psykoedukativa insatser till barn, ungdomar, föräldrar och personal. Eftersom vi ser utbildning och utveckling som framgångsfaktorer för verksamheten ingår även utbildning i tjänsten.
Utöver arbetet i de egna teamen ingår också att samarbeta med andra verksamheter. Som psykolog har du regelbunden handledning i KBT. Beroende på verksamhetens behov och din kompetens, kan uppdraget komma att utvecklas.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad psykolog och har såväl intresse som erfarenhet av arbete med barn och ungdomar. Du har kunskap om neuropsykologiska funktionsnedsättningar och har tidigare genomfört neuropsykologiska bedömningar. Du har god samarbetsförmåga och intresse av teamarbete med andra yrkesgrupper.

Om du är klar med en specialistutbildning, eller nyligen har påbörjat en, med klinisk eller pedagogisk inriktning t ex. barn, neuropsykologi, habilitering eller psykoterapi, ser vi det som meriterande. Har du KBT-inriktning ser vi även det som meriterande. Andra erfarenheter som är av särskilt intresse är erfarenhet av intensiv beteendeterapi för barn med autism, erfarenhet av psykologisk metodutveckling och ledning av förändringsarbete samt intresse för forskning och utvecklingsarbete.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://www.gotland.com/leva

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.... läs mer »

Lärare/utbildare i elinstallation och elkunskap

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Kompetenscentrum Gotland omfattar tre olika enheter - vuxenutbildning, integration och arbetsmarknad. För varje enhet finns en chef som leder arbetet. Vuxenutbildningen omfattar utbildning på grundläggande och gymnasial nivå, undervisning i svenska för invandrare, specialpedagogisk verksamhet, yrkesutbildningar på gymnasial nivå och inom yrkeshögskola. Enheten omfattar även tentamensservice för elever och medborgare. Totalt omfattar vuxenutbildningsenheten cirka 55 medarbetare varav cirka 40 är pedagoger.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer arbeta med elteknik i olika utbildningar. Vi har bland annat yrkeshögskola och gymnasieutbildningar för vuxna. Du kommer arbeta med att utbilda våra elever i bland annat elinstallation, automation, larm och övervakning, elsäkerhet med mera utifrån Skolverkets kursplaner. Du kommer ingå i ett team med yrkeslärare/utbildare som arbetar och samverkar kring yrkesutbildningar.

KVALIFIKATIONER
Du har mångårig dokumenterad yrkeserfarenhet från elbranschen med erfarenhet av elinstallation och gärna från automation och larm/övervakning. Du har god kommunikationsförmåga muntligt som skriftligt.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som har god samarbetsförmåga. Du har en gedigen kunskap inom yrkesområdet, förmåga och vilja att förmedla kunskaperna vidare till andra.

Vi ser också att du som söker har lärarutbildning
Det är meriterande om du har elbehörighet AL/ABL.

B-körkort är ett krav.ÖVRIGT
Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://www.gotland.com/leva

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.... läs mer »

Lärare/utbildare i verkstadsteknik

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Kompetenscentrum Gotland omfattar tre olika enheter - vuxenutbildning, integration och arbetsmarknad. För varje enhet finns en chef som leder arbetet. Vuxenutbildningen omfattar utbildning på grundläggande och gymnasial nivå, undervisning i svenska för invandrare, specialpedagogisk verksamhet, yrkesutbildningar på gymnasial nivå och inom yrkeshögskola. Enheten omfattar även tentamensservice för elever och medborgare. Totalt omfattar vuxenutbildningsenheten cirka 55 medarbetare varav cirka 40 är pedagoger.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer arbeta med verkstadskunskap i olika utbildningar. Vi har bland annat yrkeshögskola och gymnasieutbildningar för vuxna. Du kommer arbeta i ett team som utbildar elever i grundläggande hantering av verktyg och maskiner vanligt förekommande för metallbranschen. Du arbetar med kunskaper i att hantera verktyg och hur man arbetar med metallsvarv och fräs. Undervisningen följer skolverkets kursplaner och du följer fortlöpande upp och dokumenterar elevernas utveckling tillsammans med dina kollegor.

KVALIFIKATIONER
Du har erfarenhet från mekaniskt verkstadsarbete. Du är förtrogen med att reparera maskiner och bearbeta metall på olika sätt. Du tycker det är roligt att arbeta tillsammans med andra och förmedla din kunskap vidare. Du har mångårig dokumenterad yrkeserfarenhet från verkstad/reparationssektorn med goda kunskaper i arbete med metallsvarv och fräs. Du har god kommunikationsförmåga muntligt som skriftligt.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som har god samarbetsförmåga. Du har en gedigen kunskap inom yrkesområdet samt förmåga och vilja att förmedla kunskaperna vidare till andra.

Vi ser också att du som söker har lärarutbildning.
Kunskaper i svetsning är meriterande.
B körkort krävs.

ÖVRIGT
Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://www.gotland.com/leva

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.... läs mer »

Förskollärare

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

ARBETSUPPGIFTER
Vi erbjuder en Reggio Emiliainspirerad verksamhet med fokus på barns läroprocesser. Vår pedagogiska metod är att arbeta utforskande med barnen och vi ser oss pedagoger som engagerade medforskare.

Vi har valt att använda pedagogisk dokumentation som utvärderings- och utvecklingsverktyg för att uppfylla de krav vår läroplan ställer på oss. Detta är vårt sätt att visa på barnens förändrade lärande och hur vi kan utveckla vår verksamhet.

Förskolläraren ska som en del i det systematiska kvalitetsarbetet leda och ansvara för att planera, genomföra, följa upp och utveckla arbetet på förskolan så att lärande, lek och omsorg bildar en helhet i enlighet med läroplanens mål och intentioner.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som gärna antar utmaningen att vara del av vår utvecklingsprocess och med stor entusiasm vill driva den framåt tillsammans med kollegor och ledning. Du kan förmedla uppdraget till vårdnadshavare och kollegor. Du har barnen i fokus och stark tilltro till deras förmåga och kompetens. Som person ska du vara ansvarstagande, nyfiken, arbeta för delaktighet, ha ett professionellt förhållningssätt och stor social kompetens. Du tar egna initiativ till att arbeta utifrån våra gemensamma värden,mål och praktisera dem i verksamheten.

Du är förskollärare eller lärare mot de lägre åldrarna, (bifoga legitimation i din ansökan). Vi vill att du är väl insatt i läroplanen för förskolan. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Intresse för och erfarenhet av Reggio Emilia är meriterande.

ÖVRIGT
Om yrket du söker kräver legitimation – vänligen bifoga dokumentation som intygar att du innehar detta.
Urval kommer ske löpande under ansökningsperioden.

Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://www.gotland.com/leva

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.... läs mer »

Projektledare el

Som en del av Region Gotland förvaltar och utvecklar teknikförvaltningen infrastruktur med hög driftssäkerhet och inriktning mot ett hållbart samhälle inom områdena fastigheter, vatten/avlopp, gata/mark, kollektivtrafik, avfallshantering och hamnar. Våra cirka 300 medarbetare utför vårt uppdrag med medborgare och näringsliv i centrum.

Välkommen att bli en av oss!

Teknikförvaltningens projektavdelning ansvarar för genomförandet av regionens olika bygg- och anläggningsprojekt. Vi fungerar som en intern konsultavdelning gentemot regionens övriga verksamheter. Vi arbetar med projekt inom förskola, skola, äldreboende, bibliotek, arkiv, samlingslokaler, idrottsarenor, sjukhus, vårdcentraler, tandvård, hamnar, vattenverk, avloppsreningsverk, pumpstationer, VA-ledningar, gatu- och markarbeten mm.
Vi är idag totalt 16 medarbetare på avdelningen och söker nu ytterligare projektledare inom olika fackområden.

Vi står inför en tuff utmaning att effektivisera och styra Region Gotlands energianvändning mot ett ekonomiskt och klimatmässigt hållbart system. För att nå målet kommer det krävas ny teknik och innovativa lösningar. Projektledaren är en viktig del i detta arbete. Arbetet som projektledare är omväxlande och du har stora möjligheter att påverka dina arbetsuppgifter. Avdelningen handlägger projekt från idéstart till färdig byggnad. Vi ser kompetensutveckling som en viktig framgångsfaktor och vill att du skall utvecklas tillsammans med oss.


ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta med planering, förstudier, projektering och projektledning av regionens bygg- och anläggningsprojekt. Vi har ett projektinriktat arbetssätt och du kan fungera som projektledare eller sakkunnig. Du kommer också att arbeta med upphandling av konsult- och entreprenadarbeten samt ansvara för projekteringsledning och byggledning. I arbetet ingår att upprätta tidplan och budget samt göra kostnadsberäkningar. I tjänsten ingår många kontakter med uppdragsgivare, nyttjare, konsulter och entreprenörer.

KVALIFIKATIONER
Vi ser gärna att du uppfyller något av följande alternativ med inriktning mot bygg/anläggningssektorn:

• har en ingenjörsexamen från högskola
• är gymnasieingenjör från 4-årig teknisk linje med några års erfarenhet av ingenjörsarbete
• har en yrkesteknisk högskoleutbildning

Erfarenhet av projektering, offentlig upphandling samt arbete som projektledare är meriterande. Meriterande är även behörighet som kontrollansvarig enligt PBL. Du är strukturerad, behärskar det svenska språket mycket väl och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du är bra på att samarbeta med olika parter och har förmågan att överblicka helheten. Du är dessutom initiativrik, har god analytisk förmåga och arbetar engagerat för att nå uppsatta mål.

Du har körkort B och tillgång till egen bil.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://www.gotland.com/leva

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.... läs mer »

Projektledare bygg

Som en del av Region Gotland förvaltar och utvecklar teknikförvaltningen infrastruktur med hög driftssäkerhet och inriktning mot ett hållbart samhälle inom områdena fastigheter, vatten/avlopp, gata/mark, kollektivtrafik, avfallshantering och hamnar. Våra cirka 300 medarbetare utför vårt uppdrag med medborgare och näringsliv i centrum.

Välkommen att bli en av oss!

Teknikförvaltningens projektavdelning ansvarar för genomförandet av regionens olika bygg- och anläggningsprojekt. Vi fungerar som en intern konsultavdelning gentemot regionens övriga verksamheter. Vi arbetar med projekt inom förskola, skola, äldreboende, bibliotek, arkiv, samlingslokaler, idrottsarenor, sjukhus, vårdcentraler, tandvård, hamnar, vattenverk, avloppsreningsverk, pumpstationer, VA-ledningar, gatu- och markarbeten mm.
Vi är idag totalt 16 medarbetare på avdelningen och söker nu ytterligare projektledare inom olika fackområden.

Vi står inför en tuff utmaning att effektivisera och styra Region Gotlands energianvändning mot ett ekonomiskt och klimatmässigt hållbart system. För att nå målet kommer det krävas ny teknik och innovativa lösningar. Projektledaren är en viktig del i detta arbete. Arbetet som projektledare är omväxlande och du har stora möjligheter att påverka dina arbetsuppgifter. Avdelningen handlägger projekt från idéstart till färdig byggnad. Vi ser kompetensutveckling som en viktig framgångsfaktor och vill att du skall utvecklas tillsammans med oss.


ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta med planering, förstudier, projektering och projektledning av regionens bygg- och anläggningsprojekt. Vi har ett projektinriktat arbetssätt och du kan fungera som projektledare eller sakkunnig. Du kommer också att arbeta med upphandling av konsult- och entreprenadarbeten samt ansvara för projekteringsledning och byggledning. I arbetet ingår att upprätta tidplan och budget samt göra kostnadsberäkningar. I tjänsten ingår många kontakter med uppdragsgivare, nyttjare, konsulter och entreprenörer.

KVALIFIKATIONER
Vi ser gärna att du uppfyller något av följande alternativ med inriktning mot bygg/anläggningssektorn:

• har en ingenjörsexamen från högskola
• är gymnasieingenjör från 4-årig teknisk linje med många års erfarenhet av ingenjörsarbete
• har en yrkesteknisk högskoleutbildning

Erfarenhet av projektering, offentlig upphandling samt arbete som projektledare är meriterande. Meriterande är även behörighet som kontrollansvarig enligt PBL. Du är strukturerad, behärskar det svenska språket mycket väl och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du är bra på att samarbeta med olika parter och har förmågan att överblicka helheten. Du är dessutom initiativrik, har god analytisk förmåga och arbetar engagerat för att nå uppsatta mål.

Du har körkort B och tillgång till egen bil.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://www.gotland.com/leva

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.... läs mer »

Projektledare VA och anläggning

Som en del av Region Gotland förvaltar och utvecklar teknikförvaltningen infrastruktur med hög driftssäkerhet och inriktning mot ett hållbart samhälle inom områdena fastigheter, vatten/avlopp, gata/mark, kollektivtrafik, avfallshantering och hamnar. Våra cirka 300 medarbetare utför vårt uppdrag med medborgare och näringsliv i centrum.

Välkommen att bli en av oss!

Teknikförvaltningens projektavdelning ansvarar för genomförandet av regionens olika bygg- och anläggningsprojekt. Vi fungerar som en intern konsultavdelning gentemot regionens övriga verksamheter. Vi arbetar med projekt inom förskola, skola, äldreboende, bibliotek, arkiv, samlingslokaler, idrottsarenor, sjukhus, vårdcentraler, tandvård, hamnar, vattenverk, avloppsreningsverk, pumpstationer, VA-ledningar, gatu- och markarbeten mm.
Vi är idag totalt 16 medarbetare på avdelningen och söker nu ytterligare projektledare inom olika fackområden.

Vi står inför en tuff utmaning att effektivisera och styra Region Gotlands energianvändning mot ett ekonomiskt och klimatmässigt hållbart system. För att nå målet kommer det krävas ny teknik och innovativa lösningar. Projektledaren är en viktig del i detta arbete. Arbetet som projektledare är omväxlande och du har stora möjligheter att påverka dina arbetsuppgifter. Avdelningen handlägger projekt från idéstart till färdig byggnad. Vi ser kompetensutveckling som en viktig framgångsfaktor och vill att du skall utvecklas tillsammans med oss.


ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta med projektledning av regionens VA- och anläggningsprojekt. Både ombyggnad av befintliga VA-anläggningar samt VA-utbyggnad och infrastruktur vid exploatering av nya områden.
Tjänsten innebär arbete med förstudier, projekteringsledning, upphandling och byggledning. I arbetsuppgifterna ingår många administrativa uppgifter som t.ex. att upprätta tidplaner, budget/kostnadsberäkningar, riskanalyser, hålla möten, skriva protokoll, men även medverkan och kontroll m.m. ute på byggarbetsplatsen.

Som projektledare kommer du att ha många kontakter med uppdragsgivare, nyttjare, konsulter och entreprenörer.

KVALIFIKATIONER
Vi ser gärna att du uppfyller något av följande alternativ med inriktning mot bygg/anläggningssektorn:

• har en ingenjörsexamen från högskola
• är gymnasieingenjör från 4-årig teknisk linje med några års erfarenhet av ingenjörsarbete
• har en yrkesteknisk högskoleutbildning

Erfarenhet av projektering, offentlig upphandling samt arbete som projektledare är meriterande. Meriterande är även behörighet som kontrollansvarig enligt PBL. Du är strukturerad, behärskar det svenska språket mycket väl och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du är bra på att samarbeta med olika parter och har förmågan att överblicka helheten. Du är dessutom initiativrik, har god analytisk förmåga och arbetar engagerat för att nå uppsatta mål.

Du har körkort B och tillgång till egen bil.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://www.gotland.com/leva

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.... läs mer »

Förskollärare

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Terra Nova förskoleområde söker nu 2 förskolelärare. 1 till Glasmästarens förskola samt 1 till Bryggarens förskola.

Vår ledstjärna är att alla barn ska få uppleva och utveckla glädje, harmoni, empati, lek och lust att lära. Varje barn ska ges möjlighet att utforska sin omvärld på ett nyfiket sätt tillsammans med dig och sina kamrater.

Som förskollärare har du det pedagogiska huvudansvaret för varje barns/hela barngruppens utveckling och lärande. Vi söker dig som har en helhetssyn på kunskap och lärande och arbetar processinriktat med det systematiska kvalitetsarbetet. Tillsammans med arbetslaget, ska du verka för att barn och föräldrar upplever trygghet, nyfikenhet och glädje.


ARBETSUPPGIFTER
Att arbeta som förskollärare innebär unika och betydelsefulla möjligheter att påverka och bidra till barns utveckling. Som förskollärare medverkar du till en positiv och utvecklande miljö. Du bidrar med att skapa en god balans av omsorg och lärande, för hela barngruppen. Det gör du bland annat genom ditt ansvar för det pedagogiska arbetet enligt läroplan, skollag samt förskolans verksamhetsmål.

Vår pedagogiska idé bygger på ett utforskande arbetssätt där barnens nyfikenhet står i centrum. Med hjälp av digitala verktyg och det systematiskt kvalitetsarbetet synliggör vi barns lärandeprocesser och tar ut riktningen för nästa steg i det pedagogiska arbetet och vår verksamhetsutveckling.
Tillsammans med andra förskollärare kommer du att ingå i ett kollegialt nätverk där fokus ligger på att implementera specifika måluppdrag.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har förskollärarutbildning och förskollärarlegitimation, alternativt inväntar din legitimation. Det är meriterande om du har erfarenhet från yrket. Datorvana samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift krävs. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Du har kunskap och en idé om hur du tillsammans med dina kollegor ska förverkliga läroplanens mål och värdegrund. Ditt barnfokus är tydligt och återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen. Du har även kunskap om hur du synliggör och vidareutvecklar barns lärprocesser med hjälp av dokumentation. Du har en stark drivkraft att hålla utvecklingen av den pedagogiska miljön levande.

I din yrkesroll är du engagerad, professionell och initiativtagande. Du är också ansvarstagande och strukturerad, med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Din samarbetsförmåga är mycket god och du är tillmötesgående i ditt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. Du hanterar konflikter på ett lyhört och konstruktivt sätt. Du tycker om att leda och motivera andra, och delar med dig av dina erfarenheter och kunskaper.

ÖVRIGT
Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://www.gotland.com/leva

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.... läs mer »

Lokalvårdare, sommarjobb

Som en del av Region Gotland ansvarar regionstyrelseförvaltningen för strategisk planering och ärendeberedning, regional utveckling, koncernstyrning, internt stöd och service till regionens övriga förvaltningar samt kultur och fritidsverksamhet. Våra cirka 700 medarbetare månar om kvalitet och effektivitet.

Städ Sjukvården söker 4-5 sommarvikarier till sommaren med chans till fortsättning under hösten/vintern som timvikarier. Vi söker först främst vikarier till sjukvården men även annan städning av andra byggnader inom Region Gotland kan förekomma såsom fritids och förskola mm. Vår verksamhet sträcker sig från södra till norra Gotland.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet består i huvudsak i att utföra daglig städning på mottagningar och avdelningar vid Visby lasarett och Korpen.

KVALIFIKATIONER
Det är meriterande om du som söker har städutbildning och/eller städvana.
Som person är du är flexibel, ansvarstagande, noggrann, utåtriktad och serviceminded.

Du har körkort och bil.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://www.gotland.com/leva

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.... läs mer »

IT-vaktmästare

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Kompetenscentrum Gotland omfattar tre olika enheter - vuxenutbildning, integration och arbetsmarknad. För varje enhet finns en chef som leder arbetet. Vuxenutbildningen omfattar utbildning på grundläggande och gymnasial nivå, undervisning i svenska för invandrare, specialpedagogisk verksamhet, yrkesutbildningar på gymnasial nivå och inom yrkeshögskola. Enheten omfattar även tentamensservice för elever och medborgare. Totalt omfattar vuxenutbildningsenheten cirka 55 medarbetare varav cirka 40 är pedagoger.

ARBETSUPPGIFTER
Vuxenutbildningen har ambitionen att ligga långt framme inom digitalisering. I tjänsten som IT-vaktmästare ingår att tillsammans med vår IT-pedagog genomföra och utveckla arbetet med en väl fungerande IT-miljö. Vuxenutbildningen har idag en 1till1 satsning dvs en dator eller läsplatta per användare inom vissa skolformer. Många användare på Vuxenutbildningen har idag har Appledatorer och Ipads, PC förkommer också då Region Gotland till stora delar arbetar i Windowsmiljö. Arbetsuppgifterna inom IT är enklare service och underhåll av datorer, läsplattor, telefoni, skrivare, nätverk och projektorer, inköp/beställningar och inventering. In- och utlämning och lösenordshantering förekommer i viss utsträckning. Support till lärare och elever förkommer.

Som IT-vaktmästare förekommer arbetsuppgifter inom vaktmästeri, posthantering, sophantering, support av fordon, möblering, inköp, enklare fastighetsskötsel såsom mindre reparationer, kontroll av brandutrustning, ventilation, värme, hantering av lås och inpasseringssystem. Generell service av lokalerna såsom att byta lampor och felanmäla trasig utrustning. Inom IT förekommer support, installation, skötsel och underhåll av hårdvara och mjukvara. Utföra enklare service på teknisk utrustning såsom skrivare och projektorer samt fylla på förbrukningsmaterial.

Som IT-vaktmästare behöver du vara serviceinriktad och flexibel, ha god samarbetsförmåga, kunna arbeta självständigt och systematiskt samt ha en god kommunikationsförmåga i både tal och skrift.

Du kommer ingå i ett arbetslag med bland annat skoladministratörer, receptionsvärd, IT-pedagog, vaktmästare, bibliotekarie, cafévärd.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en utvecklingsinriktad och serviceinriktad IT-vaktmästare med mycket goda kunskaper inom IT.

Du ska ha erfarenhet av att arbeta med service och underhåll och ha en vilja att utvecklas vidare.

Du ska ha vana att kommunicera i både tal och skrift samt tycka om att jobba i en miljö med studenter och i en mångkulturell miljö.

Du ska ha minst gymnasieexamen inom el, datorteknik, bygg, teknik eller motsvarande.

Goda kunskaper i Windows, Officepaketet och iOS är nödvändiga.

Erfarenhet av arbete i iOS-miljö är meriterande.

B-körkort är ett krav.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://www.gotland.com/leva

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.... läs mer »

Verkstadstekniker

Som en del av Region Gotland förvaltar och utvecklar teknikförvaltningen infrastruktur med hög driftssäkerhet och inriktning mot ett hållbart samhälle inom områdena fastigheter, vatten/avlopp, gata/mark, kollektivtrafik, avfallshantering och hamnar. Våra cirka 300 medarbetare utför vårt uppdrag med medborgare och näringsliv i centrum.

Teknikförvaltningens Vatten och avloppsavdelning (VA) består av sex enheter och ca 70 personer. Och står inför flera stora och intressant VA-projekt, som utbyggnad av VA-systemet.
Avdelningen har till uppgift att försörja våra kunder, Gotlands invånare och besökare, med det viktigaste livsmedlet - dricksvatten av hög kvalitet.
En lika viktig uppgift är att rena avloppsvattnet så att vattenmiljön skyddas. Avdelningen sköter ledningsnäten, vattenverk och avloppsreningsverk samt pumpstationer och vattenreservoarer över hela Gotland.

Underhållsenheten består av 5 arbetsledare och ca 25 medarbetare som arbetar med anläggning, nyproduktion och underhåll. Dessutom en Mek-verkstad och El-verkstad.

Välkommen till världens bästa jobb hos oss på VA.


ARBETSUPPGIFTER
Som verkstadstekniker i VA-verkstaden kommer du att arbeta med underhåll och renovering på olika vatten- och avloppsanläggningar över hela Gotland.
Vi är fyra tekniker och en arbetsledare i gruppen.

Vi nyproducerar till exempel mindre vattenverk, pumpstationer, gör om- och tillbyggnad i avlopps- och vattenverk.

Vi gör mekaniska, svets- och underhållsarbeten samt tillverkning, mestadels i rostfritt material.
Även bygg/vvs och anläggning ingår i arbetet.

Beredskapstjänstgöring kan komma att ingå.

Du utgår varje dag från vattenverket på Blomstervägen i Visby.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en gymnasieutbildning inom teknik. Du ska ha yrkesmässig kunskap om reparationsarbete på VVS/VA-komponenter, svetskunskap i Mig/mag samt TIG- och bågsvetsning.
Det mesta sker i rostfritt material.
Du kan läsa ritningar och tycker om att arbeta såväl självständigt som i grupp.
Utbildningar som är meriterande är heta arbeten, fallskydd, truck, kran/travers.
God datorvana samt grundkunskaper inom Microsoft Office-paketet är ett krav.
B körkort är ett krav och BECE meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://www.gotland.com/leva

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.... läs mer »