text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Arbetsförmedlingen - jobb på Gotland 

Platschef, MECA

Nu söker vi dig som i rollen som Platschef vill arbeta tillsammans med motiverade och kompetenta medarbetare, för att utveckla vår verksamhet i Visby.

Som Platschef kommer du vara operativt ansvarig för driften och den löpande verksamheten, du kommer att leda personalen med målet att butiken och personalen skall växa och utvecklas enligt företags vision. Du rapporterar till Operativ chef.

Dina huvuduppgifter:
.Ansvar för omsättning och lönsamhet
.Att coacha och leda all personal
.Ansvar för att regler och rutiner följs
.Kundbesök och aktiv kundbearbetning tillsammans med säljaren
.Löpande rapportering till personal och ledning
.Personalfrågor, löneförhandlingar, medarbetarsamtal etc.

För oss som arbetar på MECA är mångfaldsfrågor en viktig del i vår vardag. Vi strävar efter en högre representation av medarbetare med internationell bakgrund, jämnare könsfördelning samt en åldersstruktur som på bästa sätt speglar våra kunder.

Intervjuer kan komma att ske fortlöpande och tjänsten kan därför tillsättas tidigare än angett slutdatum. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

Är du intresserad av ett utvecklande och stimulerande arbete - välkommen med din ansökan!

Varför ska du arbeta på MECA?
Vi erbjuder dig ett utvecklande och spännande arbete i ett framgångsrikt och offensivt företag. MECA är inne i en spännande förändringsresa där du är välkommen att vara med och bidra! Välkommen med din ansökan!

Din profil:
Vi söker dig som har några års branscherfarenhet och dokumenterad ledarförmåga. Du har god organisationsförmåga och sinne för ekonomiska bedömningar. Du är prestigelös och arbetar operativt vid behov. Som person är du kommunikativ, affärsorienterad, strukturerad, serviceminded och självgående. Vi förutsätter att du är en van datoranvändare. B-körkort är ett krav.

Ansökan
https://emp.jobylon.com/applications/jobs/31685/create/

Personuppgiftshantering
MECA Sweden AB, org.nr. 556356-5612, är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter i samband med denna rekrytering. Läs vår policy om hur vi behandlar dina personuppgifter: https://www.mekonomen.com/site.

Personlighet är viktigt för oss!
Därför ber vi alla som söker jobb hos oss att svara på ett kort personlighetstest. Det ger oss möjlighet att få en mer objektiv bild av dig som person och kommer att användas som en del av beslutsunderlaget i urvalet. Länken till testet skickas ut i ett separat mail dagen efter att du skickat in din ansökan och vi vill be dig svara på testet så snart du kan.

Om företaget
MECA med huvudkontor i Malmö omsätter 1 miljard. Vi på MECA differentierar oss genom att vara hela Sveriges mest förstående bilexpert. Vi ingår i börsnoterade Mekonomen Group och agerar på den svenska eftermarknaden för bilar. Genom störst förståelse för våra konsumenters och kunders vardag skapar vi helhetslösningar som ska göra oss till förstahandsvalet. Det sker dels genom vår fristående verkstadskedja, MECA Bilservice med 400 verkstäder, där vi vill skapa den bästa konsumentresan. Dels genom att vi som grossist säljer och distribuerar verkstadsutrustning, reservdelar och biltillbehör via våra 60 lokala Expresslager till alla Sveriges verkstäder. Inom vår verkstadskedja hanteras det varje år 450 000 bilar.

Vi ska alltid vara Professionella, Innovativa, Kompetenta och Engagerade. Vi arbetar aktivt med ständigt lärande och CSR, och i Sverige arbetar 1300 personer under varumärket MECA.

Vi skapar förutsättningar för alla att ta sig dit de vill. Alltid.http://4potentials.se/sv/apply/
Läs mer om oss på meca.se... läs mer »

Enhetschef till avdelningen för Barn och Familj i Visby

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Ansvar och arbetsuppgifter

Som chef i Försäkringskassan arbetar du enligt myndighetens uppdrag från regeringen. Du ansvarar för att din verksamhet är rättssäker och effektiv samt präglas av en god service. Du leder verksamheten utifrån en helhetssyn och med respekt för fattade beslut. Genom dialog om verksamhetens syfte, mål och strategier skapar du förutsättningar för att dina medarbetare ska kunna och vilja ta stort ansvar för teamets resultat och för sin egen utveckling. I rollen som Enhetschef ingår personalansvar och det yttersta resultat- och uppföljningsansvaret för teamen i enheten. 

Ditt engagemang i ledarskapet är stort och den statliga värdegrunden genomsyrar ditt arbete. Genom att balansera kortsiktiga krav på resultat med en långsiktigt hållbar verksamhet erbjuder du dina medarbetare en hälsofrämjande arbetsmiljö. Du har en god förmåga att anpassa ditt ledarskap utifrån vad situationen och uppdraget kräver. 

Som Enhetschef ingår du i områdets ledningsgrupp och bidrar där med din kompetens och ditt engagemang. Din enhet består av ett 20-tal medarbetare som har sin placering i Visby. Du är en god kommunikatör på både individ- och gruppnivå. 

Vi söker dig som


• Har akademisk examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som bedöms likvärdiga
• Har god ledarskapsförmåga
• Är initiativtagande, målinriktad och skapar resultat
• Kan skapa förutsättningar för engagemang, lärande och ständiga förbättringar utifrån verksamhetens mål
• Har god självkännedom och är stabil som person
• Har god organisatorisk förståelse och kan omsätta denna i verksamheten
• Samarbetar och samverkar effektivt med andra
• Har god kommunikativ förmåga

Det är meriterande om du


• Har erfarenhet av operativt ledarskap
• Har erfarenhet av ledarskap i liknande verksamhet
• Har erfarenhet av coachande ledarskap och att leda i förändring
• Har erfarenhet av att leda team

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Övrigt

1 tjänst, tillsvidare, heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt om du inte tidigare jobbat på Försäkringskassan. Resor ingår i tjänsten. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. I denna rekrytering kan arbetspsykologiska test komma att användas som en del i urvalsarbetet.

Kontaktpersoner 

Chef (för frågor om tjänsten): Urban Wiklund, tfn 010-116 28 04 HR-specialist (för frågor om rekryteringsprocessen) Emil Jarengrim, 010-116 79 49. Fackförbundet ST: Kristina Varenblad Nordin, 010-112 05 52, Saco-S: Louise Henriksson, 010-118 40 55, Seko: Irre del Barba, tfn 010-115 30 87. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 6 januari 2019.... läs mer »

Verksamhetschef infektion och lungmedicin

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1400 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Infektions och lungenheten vid Visby lasarett har 14 slutenvårdsplatser samt för närvarande sju satellitplatser på en annan enhet och en mottagning. Uppdraget för enheten som helhet täcker både infektionsmedicin och lungmedicin samt allergologi. Verksamheten domineras av akut öppen och slutenvård, cirka 2/3, resten planerad mottagning. Nuvarande läkarbemanning består av åtta specialistläkare och fyra ST-läkare. Samtliga specialister är infektionsläkare, med varierande grad av lungmedicinsk och/eller allergologisk profilering. Stora ansvarsområden såsom bl a obstruktiva lungsjukdomar, kroniska hepatiter, obstruktivt sömnapné syndrom, lungcancer och allergier.

Målet inom verksamheten är att erbjuda patienterna god vård med hög patientsäkerhet och tillgänglighet, samt att patienter och anhöriga känner sig delaktiga och välinformerade.
Vi arbetar med ständiga förbättringar och att ta tillvara medarbetarnas engagemang för att utveckla vården.

ARBETSUPPGIFTER
Som verksamhetschef inom infektion och lungmedicin är du närmaste chef för 12 läkare. I ditt uppdrag ingår att leda, planera, utveckla och utvärdera den egna verksamheten.

Verksamhetschefsuppdraget är en chefsbefattning i kombination med klinisk verksamhet eller andra administrativa arbetsuppgifter. Fördelningen sker i överenskommelse med anställande chef.

Du företräder verksamheten både externt och internt. Du bidrar till ett gott samarbete samt utvecklingen av den gotländska sjukvården och vårdprocesserna.

Du driver en effektiv verksamhet med patienterna i centrum. Du har ekonomiskt ansvar med egen budget samt resultatansvar mot regionens styrkort och förvaltningens verksamhetsplan. Tjänsten innefattar ett arbetsmiljö- och arbetsgivaransvar.


KVALIFIKATIONER
Du som söker är legitimerad läkare samt specialist inom infektion och/eller lungmedicin. Har du chefserfarenhet ser vi det som meriterande.
Vi söker dig som har en god kommunikativ förmåga där du upplevs som tydlig, inlyssnande och pedagogisk. Du är strategisk, analytisk och strukturerad i ditt förhållningssätt med fokus på gemensamma mål och resultat. Du har helhetssyn och är öppen för nya förutsättningar och idéer. Du entusiasmerar och motiverar dina medarbetare, värdesätter ett gott arbetsklimat och skapar samsyn i dialog med andra.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://www.gotland.com/leva

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.... läs mer »

Samordnare feriejobb för unga

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Utbildnings- och arbetslivsförvaltningen ansvarar från och med 2019 för samordningen av regionens feriejobb för unga. Arbetsmarknadsenheten är den enhet som ansvarar för detta uppdrag. I denna enhet finns den samlade studie- och yrkesvägledningen, Ungdomskraft som arbetar med det kommunala aktivitetsansvaret, praktiksamordnare samt flera olika arbetsmarknadsinsatser och projekt vilket underlättar nära samverkan kring feriejobben.

ARBETSUPPGIFTER
Region Gotlands feriejobb för unga omfattar årligen runt 200 anställningar under främst sommarmånaderna, men framöver ser vi en utveckling med möjlighet till feriejobb även under övriga skollov.
I samordnarens arbete ingår att samordna processen med regionens feriejobb. Det innebär bland annat att ta fram underlag, samordna handläggningen och samverka med övriga förvaltningar och arbetsförmedlingen. I arbetet ingår även utvecklingsarbete som t.ex. riktade satsningar för särskilda målgrupper samt utbildning för handledare. Arbete med information i samarbete med förvaltningens kommunikatör ingår. Arbetet innebär kontakt och nätverkande med arbetsplatser som tar emot ungdomar under loven. Du sköter matchningen av sommarjobben och svarar på frågor från ungdomar och föräldrar via telefon och mail. Dessutom ansvarar du för anställningsmöten samt övriga administrativa uppgifter.

KVALIFIKATIONER
Du som söker bör ha högskoleutbildning inom relevant område som t ex det samhällsvetenskapliga eller beteendevetenskapliga området eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du även har en projektledarutbildning eller annan processledningsutbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom kommunal verksamhet och erfarenhet av samordning eller projektledning samt kännedom om arbetsmarknadsinsatser.

För att lyckas i rollen som samordnare hos oss behöver du kunna ta egna initiativ och arbeta självständigt. Rollen ställer krav på din samarbetsförmåga och att du kan kommunicera väl både skriftligt och muntligt. Eftersom feriejobbsuppdraget är komplext behöver du också ha en god förmåga till helhetssyn och kunna arbeta strukturerat.

Utifrån uppdragets karaktär tänker vi oss en person som gillar arbete med ungdomar, förstår vikten av ett positivt bemötande och som sist men inte minst tycker att feriejobb är en bra grej!

ÖVRIGT
Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://www.gotland.com/leva

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.... läs mer »

Enhetschef vårdcentralen Wisby söder

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1300 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Primärvården i egenregi står för c:a 74% av alla listade patienter på Gotland. Vårdcentralen Wisby söder har c:a 11 360 listade patienter.


ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och forma en primärvård i utveckling mot "effektiv vård" i nära samverkan med slutenvård och hemsjukvård?
Vill du samverka med Primärvårdens utbildningsvårdcentral för ST-läkare för att säkra framtida rekrytering och kontinuitet?
Vill du forma en allt mer patientcentrerad vård med nya E-hälsotjänster, behandlingsformer mot psykosocial ohälsa där du är med och integrerar nya redskap som PrimärvårdsKvalitet, produktionsplanering och Nationellt kliniskt kunskapsstöd?

Som enhetschef på vårdcentralen Wisby söder är ditt ansvar att leda vårdcentralen utefter rådande värdegrund. Underställd verksamhetsområdeschef ansvarar du för den dagliga styrningen av vårdcentralen. Du ansvarar för den hälso- och sjukvård som bedrivs vid enheten samt har det ekonomiska ansvaret. Du har direkt personal- och utvecklingsansvar för enhetens c:a 30 medarbetare. Du kommer även att ansvara för "Turistmottagningen" i samarbete med akutmottagningen sommartid.

I arbetsuppgifterna ingår även samverkan internt och externt. Uppföljning av verksamhetens resultat sker i samarbete med verksamhetsområdeschef och beställarchef.

Du ingår i primärvårdens ledningsgrupp.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med erfarenhet av chefskap eller annat ledarskap, gärna från primärvården.

Vi ser även att du har goda ledaregenskaper med förmåga att formulera konkreta mål och leda enheten till hög måluppfyllelse samt skapa ett öppet arbetsklimat där medarbetarna är delaktiga och engagerade. Du bör ha god samarbetsförmåga, vara lyhörd och tydlig samt ha helhetssyn.

ÖVRIGT
Urval kommer ske löpande under ansökningsperioden.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://www.gotland.com/leva

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.... läs mer »

Projektledare

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1400 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Kanslienheten är en stödjande enhet till hälso- och sjukvårdsnämnden, förvaltningsledning och verksamheter.

Samtliga funktioner inom kanslienheten har som uppdrag att vara en del i att förverkliga hälso- och sjukvårdsförvaltningens mål, prioriterade uppdrag och aktiviteter.

Enheten jobbar utifrån värdegrunden förtroende, delaktighet och omtanke och strävar efter att ha god kompetens inom enhetens arbetsområden för att möta båda de framtida och nutida behoven.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en projektledare under en begränsad period för ett specifikt uppdrag att initiera uppbyggnad av en ny verksamhet utifrån de förstudier som har genomförts samt beslut av hälso- och sjukvårdsnämnden. Projektledaren ska fortsätta arbetet med att bygga upp verksamhet för PCI (Perkutan Cornonar Intervention) på Visby lasarett.

KVALIFIKATIONER
Du ska vara väl förtrogen med verksamheterna inom hälso- och sjukvården. Meriterande om du har arbetat inom verksamheterna för IVA alternativit operation. Att du har goda kunskaper inom medicintekniskutrustning och förbrukningsmaterial inom vården är viktig förutsättning. Under projekttiden kommer du att ha ett nära samarbete med verksamheterna inom hälso-och sjukvården och funktioner inom Kanslienheten samt eHälsa/MIT
Du har en sjuksköterskeutbildning. Projektledarutbildning krävs.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://www.gotland.com/leva

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.... läs mer »

Butikschef till Visby

Vi på Tre tror att livet blir roligare om vi upplever det tillsammans med andra. Därför arbetar vi varje dag för att göra det enklare för våra 2 miljoner kunder att dela sina upplevelser, åsikter och känslor med andra. Vi är övertygade om att det är kulturen på Tre som är huvudingrediensen för vår framgång. Tack vare detta har vi utsetts till en av Sveriges bästa arbetsplatser. Under 2018 har vi på Tre bytt lokaler till ett helt nybyggt hus bredvid Globen i södra Stockholm där alla vi på Tre ges bättre möjligheter att mötas, samverka och interagera. Varmt välkommen till Tre.3Butikerna bygger upp Sveriges bästa butikskedja, där vi bidrar med kunskap kring mobil kommunikation till både befintliga och potentiella privat- och företagskunder. Vi är en av de viktigaste kanalerna på bolaget när det kommer till att skapa nöjda och lojala kunder och därför är servicefokus centralt. Till 3Butiken i Visby söker vi nu en engagerad och resultatfokuserad butikschef.

Dina främsta ansvarsområden är att ha våra kunder i fokus genom att leverera serviceinriktad och behovsstyrd försäljning. Att se till att teamet levererar budget, genom en affärsmässig försäljning som skapar lönsamma affärer för både företaget och våra kunder. Du kommer att ha fullt personalansvar för säljarna i teamet och utveckla dem säljtekniskt. Med ett coachande ledarskap i grunden ger du säljarna konkreta tips, följer upp och bygger individuella utvecklingsplaner.

Är du den engagerade ledaren vi söker?

• Du är en förebild för våra säljare, har en god moralisk kompass och förstår att nöjda kunder är vår överlevnad
• Du brinner för ledarskap och är en närvarande chef med höga ambitioner.
• Du är tydlig, ställer krav och har självklart förmågan att ge säljarna de verktyg de behöver för att nå de krav du ställer. Ditt fokus ligger på resultat, men du förstår också vikten av att vara relationsorienterad.  
• Du har en förmåga att fatta professionella beslut baserat på såväl kunskap som värderingar, vilket är viktigt i vår värderingsstyrda organisation.
• Du älskar försäljning och har en tidigare bakgrund som säljare samt erfarenhet från en ledande befattning. Önskvärt är att du även har kunskap om telekombranschen.


Rätt person erbjuds:

• En fantastisk kultur på 3, med nära kontakt till hela organisationen.
• En trygg arbetsgivare, som tar väl hand om personalen, vilket märks av i de utmärkelser som vi årligen får (se exempelvis Great Place To Work och Karriärföretag).
• En arbetsplats där individuell utveckling är ett av våra stora fokusområden. Med hjälp av drivna medarbetare, engagerade ledare och vår interna utbildningsenhet, vill vi ge dig verktygen att bli bäst på det du gör.


Sök redan idag då tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har löpt ut. Vi ser fram emot din ansökan! Vid eventuella frågor om tjänsten kontakta Regionchef Erik Asplind på erik.asplind@tre.se eller 0735 43 87 13.... läs mer »

Det perfekta extrajobbet - Noggranna ålderskontrollanter sökes

Vi på Better Business hjälper företag att förbättra sin kvalitet och sin service genom att erbjuda dem verktyg för att utvärdera sitt kundbemötande. Ett av våra viktigaste verktyg är anonyma kundbesök i olika serviceinrättningar, så kallat Mystery Shopping.

Better Business World Wide är specialister på Mystery Shopping och våra shoppers är tillsammans med våra kunder företagets viktigaste personer.

Nu söker vi dig som vill göra mystery shoppinguppdrag i form av ålderskontroller, dvs kontroller för att säkerställa att alkohol inte säljs till minderåriga.


Du är noggrann, bra på att observera, har datorvana samt behärskar det svenska språket i tal och skrift. Uppdragens omfattning och arbetstiden varierar från 1 timme upp till cirka en vecka per månad.

Att vara Mystery Shopper är inget heltidsarbete utan ett perfekt extrajobb som går utmärkt att kombinera med annat arbete eller studier. Du får betalt per utfört uppdrag. Det finns även uppdrag i butik, restaurang, webb och telefon som anonym kund/gäst.

Registrera dig som Mystery Shopper på vår hemsida www.betterbusiness.se, där du fyller i ditt CV och referenser. Vi tar inte emot ansökan via mail men du får gärna höra av dig vid fler frågor.


Välkommen med din ansökan!

Nu söker vi dig som är intresserad av att utföra mystery shoppinguppdrag i form av ålderskontroller. Det perfekta extra jobbet!

Ålderskontroller riktar sig till dig mellan 20-24 år. Passar du inte in i just denna profil går det ändå bra att registrera sig hos oss för andra uppdrag.

Du är noggrann, bra på att observera, har datorvana samt behärskar det svenska språket i tal och skrift. Uppdragens omfattning och arbetstiden varierar från 1 timme upp till cirka en vecka per månad.

Att vara Mystery Shopper är inget heltidsarbete utan ett perfekt extrajobb som går utmärkt att kombinera med annat arbete eller studier. Du får betalt per utfört uppdrag.

För mer information, besök gärna vår hemsida www.betterbusiness.se... läs mer »

HSE Advisor

Din roll

• Tillsammans med ledningen fungera som en förändringsledare för HSE och arbeta för ständiga förbättringar.
• Stödja chefer med kunskap om arbetsmiljölagstiftningen, föreskrifter och Best Practise.
• Underlätta det systematiska arbetsmiljöarbetet samt vara ett expertstöd i hanteringen av risker, tillbud och olycka.
• Göra nulägesanalys, utvärdera arbetet och identifiera förbättringar inom arbetsmiljö.
• Genomföra utredningar och skriva rapporter, både internt och för externa intressenter.
• Utveckla och uppdatera rutiner inom arbetsmiljö i vårt ledningssystem, samt tillsammans med ledningen levandegöra dessa i organisationen.
• Planera och anordna utbildning inom hälsa, säkerhet och arbetsmiljö.
• Nätverka och representera organisationen i relevanta sammanhang.
• Bidra till utvecklingen av strategier, mål och handlingsplaner inom HSE-området för norra Europa.

Cementa är certifierat enligt OHSAS och har ett stort fokus på arbetsmiljöfrågor. Tjänsten innebär till största delen arbete på lokal nivå, men också till viss del att arbeta med frågor för HeidelbergCement norra Europa. Tjänsten är direkt underställd chefen för HSE (hälsa, säkerhet och arbetsmiljö) för norra Europa och jobbar nära fabriksledningen i Slite. Arbetet sker också i nära samarbete med fabrikens samordnare för arbetsmiljö.


Din profil

Vi söker dig med ett stort intresse av att förbättra arbetsmiljö och hälsa.

Din erfarenhet av praktiskt arbetsmiljöarbete gör att du känner till utmaningarna med och nycklarna till ett bra arbetsmiljöarbete. Vi tror att du har en relevant högskoleutbildning inom arbetsmiljöområdet, till exempel som arbetsmiljöingenjör, inom HR eller företagshälsovård. Du trivs med att samarbeta med olika yrkesroller och att coacha andra. Ditt arbetssätt är systematiskt och du arbetar självständigt. Du tar gärna till dig ny kunskap och kan omsätta den till reell utveckling i en organisation. Har du erfarenhet från yrkesmedicin och processindustri är det meriterande. Du kommunicerar väl på svenska och engelska. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Ditt engagemang värderas högt.
Tjänsten är heltid och tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.


Om Cementa

Cementa i Slite är norra Europas största och mest miljöanpassade cementfabrik. Vi månar om klimat, människor och naturvärden och lägger stort fokus på att produkter och arbetsmetoder ska vara säkra, hållbara och ansvarsfulla i alla led. Hos oss förväntas du ta ansvar samtidigt som du får möjligheter att växa i din roll inom fabriken eller koncernen. Vi har en egen lunchrestaurang, intern företagshälsovård och andra förmåner.... läs mer »

Produktionscontroller

Vi söker dig som är analytisk och noggrann och som gillar att ha koll på läget.

Din roll
• Ansvara för den löpande produktionsredovisningen.
• Utveckla produktionsredovisningen.
• Ansvara för inventering och avstämningar inför bokslut.
• Hantera visst drift- och systemunderhåll av processrelaterade datasystem.

Avdelningen Controlling består av fyra medarbetare på olika platser inom Cementa i Sverige. I rollen som produktionscontroller arbetar du väldigt nära avdelningarna produktion, produkt & logistik samt kvalitet i Slite. Du kommer till en arbetsplats där dina arbetsuppgifter ger ett viktigt underlag för styrning av fabriken. Vi erbjuder utmanande arbetsuppgifter där du kan utvecklas.


Din profil

Du är självständig, analytisk, noggrann och gillar att prestigelöst jobba tillsammans med andra. Vi tror att du har en högskoleutbildning eller så har du skaffat likvärdig kompetens på annat sätt. Du är en avancerad användare av Excel. Din kommunikativa förmåga och din nyfikenhet för produktionsprocessen är viktig.
Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Din personlighet värderas högt.
Tjänsten är heltid och tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse.


Om Cementa

Cementa i Slite är norra Europas största och mest miljöanpassade cementfabrik. Vi månar om klimat, människor och naturvärden och lägger stort fokus på att produkter och arbetsmetoder ska vara säkra, hållbara och ansvarsfulla i alla led. Hos oss förväntas du ta ansvar samtidigt som du får möjligheter att växa i din roll inom fabriken eller koncernen. Vi har en egen lunchrestaurang, intern företagshälsovård och andra förmåner. Vi arbetar med fokus på en säker arbetsmiljö.... läs mer »

Unicare söker Distriktsläkare till Visby

Unicare driver vårdcentraler som innehåller allmänspecialistmottagning, distriktssköterskemottagning, diabetes- och astma-/kolmottagning, mottagning för psykisk ohälsa, barnavårdscentral, mödravårdscentral och rehabilitering på tio vårdenheter. Vårdenheterna ligger i södra och mellersta Sverige. Verksamheten omfattar idag ca 77.000 listade patienter och runt 250 medarbetare. Företaget värnar om kvalitet, kontinuitet, gott bemötande samt god tillgänglighet. Ständig verksamhetsutveckling är en självklarhet likväl som att verksamheten uppfyller respektive landstings primärvårdsuppdrag. 


Unicare är en av de största privata hälsoaktörerna i Norge. Företaget grundades 2008, har idag 2 500 medarbetare totalt och ägs av ledningen tillsammans med externa investerare. För närmare information var god läs www.unicare.nu.
Vi söker specialist i allmänmedicin till Visby.

Som distriktsläkare på vårdcentralen är ditt arbete varierat. Vi söker dig som har ett genuint intresse för människor och primärvården. Du kommer ingå i ett trivsamt, öppet och professionellt team där ni tillsammans verkar för att utveckla och driva verksamheten framåt. Ditt arbete kommer följa en strukturerad vardag, där du har tidsbokade besök, mottagning och behandling av dina vårdtagare. Du ansvarar för att ge dina patienter den bästa vård och bemötande tillsammans med dina kollegor.

 Det är ett stort plus om du har tidigare arbetserfarenhet från primärvården, men inget krav. Vidare har du goda kunskaper i det svenska språket, och behärskar det i både tal och skrift.

Vi träffar kandidater fortlöpande under anställnings processen.... läs mer »

S:t Lukas Gotland söker leg psykoterapeut

S:t Lukas Gotland söker en legitimerad. kbt psykoterapeut. Vi söker dig som har ett engagemang och erfarenhet av psykoterapeutiskt arbete. S:t Lukas Gotland består fyra legitimerade psykoterapeuter som arbetar med en terapeutisk bredd och ett integrativt synsätt. Vi arbetar både på uppdrag av privatpersoner och av företag.

Arbetsuppgifter:
Arbetsuppgifterna kommer framförallt handla om psykoterapi, kris- och samtalsstödsinsatser. Som medarbetare på S:t Lukas förväntas du ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla verksamheten.

Kvalifikationer:
Du är legitimerad psykoterapeut med KBT inriktning och har erfarenhet av psykoterapeutiskt arbete, exempelvis från psykiatri, primär- eller företagshälsovård. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För ytterligare information:
Kontakta verksamhetschef Ulrika Melander. Tel. 08-556 08 205, mail: ulrika.melander@sanktlukas.se.

S:t Lukas Stockholm/Gottland är en del av Förbundet S:t Lukas, en idéburen organisation som bedrivit psykoterapeutisk verksamhet i 75 år. Det finns idag ett fyrtiotal mottagningar över hela landet. S:t Lukas Stockholm/Gotland har som målsättning att vara ledande aktör vad gäller högkvalitativa tjänster på psykologisk och psykoterapeutiskt grund.... läs mer »

Serviceelektriker till Caverion - Visby

Caverion designar, installerar, förvaltar och utvecklar användarvänliga och energieffektiva lösningar för byggnader och industrier. Våra tjänster och lösningar används i bostadshus, kommersiella fastigheter, inom offentlig sektor och i industriprocesser. Styrkan ligger i vår tekniska kompetens och våra heltäckande tjänster inom samtliga teknikområden under fastigheters och industrianläggningars hela livscykel.

Vi söker nu en ansvarsfull och driven elektriker till vår filial i Visby. Enheten består idag av drygt ca 50 personer och arbetar främst med el-, VS, ventilationsinstallationer, larm & säkerhet fastighetsdrift.

Arbetsuppgifter
Som elektriker på Caverion kommer du främst att arbeta med service, underhåll, installationsarbete, felsökning samt reparation av el-anläggningar och styr- & reglerutrustning inom fastigheter och industri.

Tjänsten som elektriker på Caverion innebär ett självständigt och engagerande arbete som inkluderar ett stort kontaktnät både internt och externt. Du har möjligheter att utvecklas inom arbetet och på sikt få ett större ansvar.

I rollen ingår även

• Daglig kontakt med kunder
• Merförsäljning genom att se möjligheter och komma med förslag till förbättringsåtgärder
• Planering av eget arbete
• Utföra tekniska serviceuppdrag
• Återrapportering till kund
• Lämna underlag till planerat underhåll

Kompetens

• Elteknisk utbildning
• Ett par års erfarenhet av arbete som elektriker
• Kunskap om el-dokumentation och reglerteknik
• Meriterande med högspännings och svagströmskompetens
• Vana att arbeta självständigt med dagliga kundkontakter
• Som person är du ordningsam, social och serviceminded
• B-körkort

Varför Caverion?
Caverion Sverige AB ingår i Caverion-koncernen som är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors. Koncernen omsatte 2016 cirka 2.4 miljarder euro och har nära 17.000 anställda inom 12 länder i norra och centrala Europa.

Caverions verksamhet i Sverige har cirka 3500 medarbetare och finns etablerade på drygt 80 orter. Detta gör att du som anställd har stora utvecklingsmöjligheter beroende på intresse och kompetens. Det finns möjlighet att specialisera sig inom sitt kompetensområde samt att bredda sin kunskap till nya arbets- eller teknikområden. Caverion jobbar också med att utbilda och erbjuda anställda internt att ta på sig större roller i form av chefs- och arbetsledarroller.

Vi eftersträvar mångfald och jämlikhet och ser därför gärna såväl manliga som kvinnliga sökanden.

Varför Caverion?

På Caverion genomsyras vårt arbete av värderingarna:

• Innovation
• Samarbete
• Ansvar
• Professionalitet

Kontakt & Ansökan

Om du tycker att detta låter intressant och vill veta mer, ring Gunnar Nilsson, tel. 0498-28 82 69

Alla former för telefonsamtal som inte berör frågor om tjänsten, t ex från rekryterings-/bemanningsföretag/annonssäljare undanbedes

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Vänligen notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningar via epost.

Välkommen med ansökan senast den 31 januari 2019!... läs mer »

Undersköterska eller boendeassistent på norra Gotland

Ditt arbete i hemtjänsten hos oss på Primula består i att hjälpa äldre i deras hem med insatser som ibland handlar om personlig omvårdnad, hjälp med att handräcka medicin, hjälp att laga frukost, värma mat, diska och hålla snyggt. Arbetet innebär även serviceinsatser som att handla, städa eller tvätta hemma hos den som får din hjälp. Ibland får du utföra hälso- och sjukvårdsuppgifter på delegation av av sjuksköterska.


Vi ser helst att du har en undersköterskeutbildning eller liknande, men vi ser även till lämplighet. Du ska vara lugn och trygg, du måste klara att både jobba självständigt och i team. Du måste tycka att det är intressant och roligt att träffa människor.

Vi växer och blir större på norra Gotland, så vi behöver bli fler. Vi har väldigt goda resultat i undersökningen som Socialstyrelsen gjort om vad äldre tycker om sin hemtjänst, ett resultat som vill vi fortsätta att jobba för. Detta innebär att vi ställer stora krav på oss själva och på dig som ska jobba hos oss. Vi har 5 st firmabilar och vi kör ganska mycket, så givetvis måste du ha körkort. Vi har ett trevligt kontor i Slite som vi utgår från varje morgon. Hos oss är yrkesstolthet och arbetsglädje de viktigaste ingredienserna. Vi bryr oss om våra kunder och varandra.... läs mer »

Städuppdrag och lokalvård i Visby

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av olika sk RUT-uppdrag. De vanligaste är städ i olika former, det kan vara veckostäd, flyttstäd, saneringsstäd, fönsterputs, att rensa rabatter, klippa gräsmattor osv.

Du bör ha erfarenhet av lokalvård och städuppdrag. Du måste kunna ta ansvar och vara pålitlig, vara noggrann och ordentlig, samt tycka att det är roligt att städa. Du måste se det som behöver göras då vi gärna vill ge kunden det lilla extra. Tidigare erfarenheter inom städ är meriterande.

Vi är ett litet företag där yrkesstolthet och arbetsglädje är de viktigaste ledorden. Vi bryr oss om våra kunder och om varandra.... läs mer »

Undersköterska eller boendeassistent i Visby

Ditt arbete i hemtjänsten hos oss på Primula består i att hjälpa äldre i deras hem med insatser som ibland handlar om personlig omvårdnad, hjälp med att handräcka medicin, hjälp att laga frukost, värma mat, diska och hålla snyggt. Det kan även vara serviceinsatser som innebär att handla, städa eller tvätta hemma hos den som får din hjälp. Ibland får du utföra hälso- och sjukvårdsuppgifter på delegation av av sjuksköterska.


Vi ser helst att du har en undersköterskeutbildning eller liknande, men vi ser även till lämplighet. Du ska vara lugn och trygg, du måste klara att både jobba självständigt och i team. Du måste tycka att det är intressant och roligt att träffa människor.

Vi växer och blir större i Visby, här finns anställningar på 60-80% att söka. Vi har vårt kontor vid Flexhuset. Vi har 3 st firmabilar, det är sällan man behöver använda sin egen bil, men tillgång till egen bil är bra och körkort måste man givetvis ha. Hos oss är yrkesstolthet och arbetsglädje de viktigaste ingredienserna. Vi bryr oss om våra kunder och varandra.... läs mer »

Samordnare/planerare

Ditt arbete kommer att bestå i att planera våra kunders insatser, en dag per vecka, samt att planera ledsagning för våra kunder när de har behov av detta. Du kommer att ansvara för att ringa in personal vid behov. Ditt arbete kommer att kombineras med eget arbete i hemtjänsten för att hjälpa äldre i deras hem med insatser som ibland handlar om personlig omvårdnad, hjälp med att handräcka medicin, hjälp att laga frukost, värma mat, diska bädda och hålla snyggt. Det kan även vara serviceinsatser som innebär att handla, städa eller tvätta hemma hos den som får din hjälp. Ibland får du utföra hälso- och sjukvårdsuppgifter på delegation av av sjuksköterska.


Vi ser helst att du har en undersköterskeutbildning eller liknande, men vi ser även till lämplighet. Du ska vara lugn och trygg, du måste klara att både jobba självständigt och i team. Du måste tycka att det är intressant och roligt att träffa människor. En dag per vecka kommer du att ansvara för att planera kunders insatser på schema till personal, planera ledsagning för kunder som behöver ledsagning till läkare eller vårdcentral tex.

Vi växer och blir större i Visby, här finns anställningar på 60-80% att söka. Vi har vårt kontor i Flexhuset. Vi har 3 st firmabilar, men ibland behövs tillgång egen bil och givetvis måste du ha körkort. Hos oss är yrkesstolthet och arbetsglädje de viktigaste ingredienserna. Vi bryr oss om våra kunder och varandra.... läs mer »