text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Arbetsförmedlingen - jobb på Gotland 

Medicinsk sekreterare

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1400 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.ARBETSUPPGIFTER
Medicinsk sekreterare med sedvanligt journalarbete, bevakning, registreringar, statistik samt kassaarbete med patientkontakt. Arbetet sker i journalsystemet Take Care.

Ditt arbete består av en mängd varierande arbetsuppgifter utöver den medicinska dokumentationen. Sekreterarna har en stor betydelse för att arbetet flyter smidigt och utgör en del av "navet" på vår arbetsplats.

KVALIFIKATIONER
Är du medicinsk sekreterare med formell utbildning? Är du glad, positiv, utåtriktat och tycker om att serva kunder, patienter och medarbetare? Då är du välkommen att arbeta hos oss.

Erfarenhet av Take Care samt arbete på vårdcentral är meriterande.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva... läs mer »

Distriktssköterska

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1400 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Är du intresserad av förebyggande hälso- och sjukvård? Arbetar du självständigt och är ansvarstagande? Är du bra på att samarbeta och tycker om att ge bäst möjlig service till patienterna? Då är du varmt välkommen att arbeta hos oss!

ARBETSUPPGIFTER
Vårdcentralen Visby norr söker en distriktssköterska för vikariat 6 månader med eventuell möjlighet till förlängning.

Du kommer att arbeta med telefonrådgivning, administrera mina vårdkontakter, mottagningsarbete i form av "akutsköterska" samt sedvanlig distriktssköterskemottagning.

Vi arbetar med triagering av patienter med psykisk ohälsa samt levnadsvanemottagning.

KVALIFIKATIONER
Legitimerad sjuksköterska med VUB öppen hälso- och sjukvård. Erfarenhet från vårdcentral är mycket meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva... läs mer »

Socionom, 5 st

Som en del av Region Gotland ansvarar socialförvaltningen för socialtjänst, äldreomsorg, hemsjukvård, individ- och familjeomsorg och omsorg om funktionshindrade på hela Gotland. Våra cirka 1900 medarbetare är med och skapar en effektiv verksamhet som har brukarna i centrum.

Vill du vara med och göra skillnad för barn och unga på Gotland?

Individ och familjeomsorgen på Gotland söker socionomer som vill arbeta i trevliga arbetsgrupper med högt i tak och god stämning.

Här får du arbeta med utredningsarbete, uppföljning av insatser och/eller arbeta mot våra duktiga familjehem.

Vi på barn och familjeenheten, ensamkommande barn och familjehemsteamet söker efter socionomer som, liksom vi, brinner för att hjälpa barn och deras familjer att få det bättre.

Verksamheterna är i ett utvecklingsskede när det gäller arbetssätt och inriktning. Vi har precis startat upp ett eget utredningshem för barn och föräldrar för att bättre kunna jobba och hjälpa på hemmaplan. Vi är även mitt i uppstarten av att bilda vårt egna team för nätverksarbete/familjerådslag där vi ser fram emot att kunna jobba med familjens egna lösningar på ett helt annat sätt än idag.

Vi erbjuder extern handledning, arbetstid 38,75 h/v, flextid samt friskvårdstimme.

För dig som vill ta chansen att flytta från fastlandet till Gotland för att vara med i den här processen erbjuder vi flyttbidrag samt ev. även möjlighet att ordna ett tillfälligt boende initialt.

ARBETSUPPGIFTER
På barn och familjeenheten finns det möjlighet att jobba i mottagningsgruppen, barn- eller ungdomsgruppen, 0-12 år eller 13-20 år. Alla grupperna har varsin 1:e socialsekreterare som närmsta arbetsledare som stöttar, utmanar och driver utvecklingen framåt tillsammans med alla medarbetare.

Som socialsekreterare på barn och familjeenheten arbetar du antingen som mottagningssekreterare där du gör bedömningar av inkomna anmälningar eller med utredningsarbete enligt SoL och LVU där du tillsammans med en kollega utreder barnets behov, tar beslut och följer upp ev. insatser. Du har ett tätt samarbete med vår öppenvård där vi har ett brett utbud av insatser till våra barn och familjer.

Som socialsekreterare på ensamkommande arbetar du med utredningar och placeringar av ensamkommande ungdomar. Den stora majoriteten av ensamkommande ungdomar har placering i våra egna erfarna HVB-hem.

På familjehemsteamet kan du antingen jobba som social-/barnsekreterare, där du är ansvarig för vården av våra familjehemsplacerade barn och har kontakt med deras biologiska föräldrar, eller som familjehemssekreterare där du främst arbetar med att hjälpa och handleda våra familjehem. Båda grupperna har varsin 1:e socialsekreterare som närmsta arbetsledare som stöttar, utmanar och driver utvecklingen framåt med alla medarbetare.

På familjehemsteamet jobbar man socialsekreterare-familjehemssekreterare i team i alla ärenden och vi har också ett skolfam-team knutet till enheten som hjälper barnen att få en bättre skolgång.

KVALIFIKATIONER
Vi ser att du har en socionomexamen samt erfarenhet från arbete med barn och unga. God kännedom om gällande lagstiftning samt utredningsarbete är meriterande.

Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och en ödmjuk inställning till dem vi möter. Du har förmåga att sätta barnet i centrum och har god kunskap om barnkonventionen och barns rättigheter.

Du bör ha lätt för att uttrycka dig i skrift och tycka om att både arbeta i team och enskilt.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva... läs mer »

Besöksintervjuare i Visby

Vi söker besöksintervjuare i Visby.

Arbetet består av att genomföra besöksintervjuer med respondenter som rekryterats i förväg från vår telefoncentral i Göteborg. Andra arbetsuppgifter så som på stan-intervjuer, mystery shopping och liknande kan förekomma.

Som intervjuare arbetar man både självständigt och i team med övriga medarbetare och ansvarig coach/arbetsledare.

Lämpligt för dig som vill ha ett roligt och varierande extrajobb.

Arbetstid:
Enligt överrenskommelse. Besöksintervjuerna sker i tvåveckorsperioder, normalt 4-5 omgångar per halvår. Som anställd avtalar man med oss hur mycket man kan arbeta per tvåveckorsperiod. Önskvärt är minst 15-20 timmar per period. Arbete kvällstid och helger kan vara aktuellt.


Kravprofil:
God svenska i tal och skrift
Tillgång till dator, datorvana och bredband

Du bör också:
Vara glad och positiv
Vara effektiv och kvalitetsinriktad
Vara flexibel och engagerad
Ge leveranssäkerhet - lojalitet värderas

Meriterande är:
Tidigare intervjuarvana
Erfarenhet av djupintervjuer per telefon eller personliga intervjuer/ besöksintervjuer
Erfarenhet av personliga intervjuer ute på stan
Tillgång till bil

TNS SIFO är Sveriges ledande marknadsundersökningsföretag. Vi förädlar information och insikter som ger våra uppdragsgivare stöd att fatta rätt beslut. Vi arbetar med marknadsundersökningar, rådgivning och insikter inom segmentering och positionering, varumärke och kommunikation, produktutveckling, innovation, shopper, kundrelationer samt utvecklar organisationer, medarbetare och ledare. Vi utför även opinionsundersökningar och är specialister på att genomföra intervjuer. TNS SIFO är dessutom ledande leverantör av konsumentpaneler och räckviddsmätningar för tidningar, Internet och radio.

TNS SIFO är den svenska grenen av det globala TNS. Med 15 000 medarbetare och närvaro i över 100 länder erbjuder vi global täckning samtidigt som vi har lokal kunskap om varje geografisk marknad. Vi är 300 medarbetare i Sverige och har en årsomsättning på ca 400 Mkr.... läs mer »

Medtränare för barndans

Arbetsuppgifterna för dig som medtränare består i att tillsammans med vår huvudledare leda Knatteskuttpassen i Visby utifrån Knatteskutts egna koncept. Barnen är mellan 2-7 år.


Ansökan skickas in via följande länk:
http://www.swedensportacademy.com/jobb/knatteskutt

Alternativt till: jobbansokan@swedensportacademy.com

Vi söker dig som vill utveckla ditt ledarskap inom barndans och samtidigt få en fantastisk möjlighet till ett roligt extrajobb.

Meriterande:
Du har jobbat med barn tidigare
Du har ledarerfarenhet

Knatteskutt Dans är en dansskola för barn och är en av fem verksamheter som arrangeras av Sweden Sport Academy. Förutom Knatteskutt Dans arrangerar Sweden Sport Academy: Knatteskutt Idrott, Star Dance, Fotbollskul och Sweden Sport Camps.?... läs mer »

Serveringspersonal Adelsgatan i Visby

Restaurang Celine ligger på den populära affärsgatan, Adelsgatan i Visby. Vi serverar a la carte, pizza och mexikanska rätter. Under sommarsäsongen har vi en uteservering på själva gatan med många spontanbesök och sittningar. Därför är det viktigt att du som söker tjänsten har god känsla för service och kan jobba i en miljö med högt tempo. Under lågsäsongen har vi 40 platser inne i en nyrenoverad lokal.

Nu söker vi Serveringspersonal för året om anställning i omfattning efter överenskommelse. Du som söker tjänsten är flexibel med stort ansvarstagande och erfarenhet inom liknande yrken. Självklart önskar vi att du har en god laganda och kan sammarbeta med andra. Du kommer att jobba med servering, kassa och övrig matsalsunderhåll,

Välkommen med din ansökan, gärna genom personligt besök... läs mer »

Bygglovarkitekt

Som en del av Region Gotland arbetar samhällsbyggnadsförvaltningen med medborgarnas livsmiljö. Våra cirka 140 medarbetare hanterar frågor som rör bygglov, detaljplaner, miljö- och hälsoskydd, livsmedel och alkoholtillstånd, geografisk information samt räddningstjänst.

”Vår vision är att Gotland ska bli Östersjöregionens mest kreativa och magiska plats, präglad av närhet, hållbar tillväxt och fylld av livslust”. Därför behöver vi dig som vill jobba som bygglovarkitekt i vårt härliga gäng på enheten Bygg. Här får du en arbetsplats med driv och engagemang för Gotlands framtida gestaltning.

Enheten Bygg har 30 medarbetare som arbetar tillsammans med att hantera ansökningar inom byggområdet. Enheten ger också allmänheten stöd och råd i andra lovrelaterade frågor och hjälper dem i byggprocessen. För att göra detta på bästa sätt har enheten organiserat sig i fyra team som är uppdelade mot norra Gotland, södra Gotland, mottagning samt företag. Som arkitekt kommer du ha en bas i ett av teamen men självklart arbete med hela enheten.


ARBETSUPPGIFTER
Genom att verka för en god gestaltning får du som bygglovarkitekt hos oss möjlighet att ta del av och utveckla Gotlands unika miljöer, värdefulla bebyggelse och i skiftande landskapstyper från Fårö i norr till Sudret i söder.

Delar av dina uppgifter kommer att vara att handlägga bygglovsärenden, där du som arkitekt får en nyckelroll i att driva gestaltningsfrågor. Det kräver en god förmåga i att se behoven utifrån varje enskilt ärendes kontext som kan vara allt från ett byggnadsminne i Visby Innerstad, till en gårdsbebyggelse i Hamra.

I rollen ingår också att föredra ärenden i byggnadsnämnden samt ge råd och stöd både internt som externt. Det läggs en stor vikt vid att du verkar för en hög servicenivå mot allmänheten och aktörer inom byggbranschen. Du kommer även att vara delaktig i det förvaltnings- och regionöverskridande arbetet vad gäller byggande och planering.

Enheten har genomgått en omorganisering den senaste tiden där vi fokuserat på att förbättra, effektivisera och digitalisera bygglovsprocessen, och är nu i framkant i Sverige med en digital plattform. Vi jobbar även med vår arbetsmiljö, samverkan och gränsöverskridande samarbete för att främja ett gott arbetsklimat. Vi kan erbjuda dig en arbetsplats med driv, utveckling och tempo, där du kan utveckla din kompetens både på djupet och bredden inom intressanta gestaltningsfrågor.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en nyfiken och positiv medarbetare som vill bli en del av oss på enheten bygg. Vi ser gärna att du är noggrann, serviceinriktad och självständig med god gestaltningsförmåga och ett prestigelöst förhållningssätt. Du är pedagogisk och har en god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift, då dina kontaktytor är många. En av våra styrkor på enheten är vår goda gemenskap. Viktiga ingredienser för oss är; delaktighet, vårda relationer och att tillsammans ha roligt på jobbet. Därför kommer vi lägga stor vikt vid personlig lämplighet och att du har en god samarbetsförmåga.

Du har en utbildning på minst tre år som arkitekt eller landskapsarkitekt, alternativt utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har god kunskap om plan- och bygglagstiftningen och brinner för arkitektur och gestaltningsfrågor. Det är meriterande om du har yrkeserfarenhet från att jobbat som bygglovarkitekt i en politisk styrd organisation. Det är även fördelaktigt om du har kunskap om våra system W3D3 eller Bluebeam.

Körkort är ett krav.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.... läs mer »

Undersköterska

I Attendo Äldreomsorg är vi över 9 000 medarbetare som arbetar inom hemtjänst och äldreboende i Skandinavien. Vi är en del av Attendo, Nordens ledande privata vård- och omsorgsföretag som även har verksamhet inom individ- och familjeomsorg, omsorg till personer med funktionsnedsättning samt sjukvård. Hos oss kommer du arbeta med vår vision Att stärka individen och alltid utgå från den enskildes behov och förutsättningar.


I november slår vi upp dörrarna på Gotlands modernaste äldreboende på Terra Nova i naturskönt område! Boendet består av fyra demensavdelningar och två för särskilt boende.

Sedvanliga arbetsuppgifter för undersköterskor inom äldreomsorgen, personlig omvårdnad, matlagning,tvätt,aktiviteter och hälso och sjukvårdsuppgifter. Kvalifikationer: Vi söker dig som har erfarenhet/intresse av att arbeta inom vård och omsorg. Egenskaper vi värdesätter är att du har ett positivt förhållningssätt, engagemang för äldreomsorg och ett gott bemötande med brukarna i fokus. Du ska kunna arbeta självständigt, flexibelt och ha ett ansvarstagande och serviceinriktat arbetssätt. Vi lägger stor vikt vid god samarbetsförmåga. Du ska kunna utrycka dig väl i svenska i tal och skrift och ha datorkunskap. Passar detta in på dig är du välkommen att skicka din ansökan till oss.


Intervjuer sker fortlöpande, ansökningar skickas till agneta.pettersson@attendo.se

Vi söker även en lokalvårdare... läs mer »

Kultur- och fritidsstödjare, central mottagning integrationsenheten

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, pedagogisk omsorg, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Integrationsenheten har det övergripande ansvaret att underlätta och möjliggöra vägen in i det gotländska samhället för folkbokförda nyanlända med uppehållstillstånd på Gotland. Det sker i nära samarbete med övriga förvaltningar, myndigheter, intressenter och i särskilt samarbete med arbetsförmedlingen som ansvarar för etableringsreformen. Vi ansvarar också för att skriva in både nyanlända och asylsökande barn och ungdomar i för-, grund- och gymnasieskolan.

Integrationsenheten ska uppmuntra till aktivt deltagande i föreningsliv och samhällsliv samt bidra till att skapa möten mellan människor.

I mitten av augusti 2017 påbörjades arbetet med att etablera en central mottagning för nyanlända elever i åldern 6- 64 år med annat modersmål än svenska. Syftet med denna är att ge samtliga skolformer hjälp och stöd i arbetet att ta emot och undervisa nyanlända. Syftet är också att åstadkomma ett likvärdigt mottagande där vi har ett helhetsperspektiv på individen.
Tiden i den centrala mottagningen varierar utifrån behov och skolbakgrund, från några dagar till max 8 veckor.

ARBETSUPPGIFTER
För att lyckas med en god etablering behöver vi ha en helhetssyn på nyanlända individer. Vi vill ge en god introduktion till skola och till öns kultur- och fritidsliv. Vi vill ha ett individ och familjeperspektiv.

Som kultur och fritidsstödjare är du en del av ett arbetslag som består av verksamhetssamordnare, pedagoger, studiehandledare och språkstöd. Arbetslaget har ett gemensamt ansvar för verksamhetens uppbyggnad och utveckling.

Att få hjälp att hitta vägen till fritidsaktiviteter, sociala sammanhang och utflyktsmål för såväl barn, ungdomar som familjer är viktigt.
Att vara en kultur och fritidsstödjare i den centrala mottagningen innebär att vara operativ i den dagliga verksamheten utifrån aktuella behov, det kan innebära:
- att bedriva fritidsverksamhet inomhus och utomhus
- att vara delaktig i kartläggningen av individens tidigare kunskaper, erfarenheter och förmågor
- att ansvara för att etablera samarbeten med Gotlands kultur- och fritidsliv som kan leda till en meningsfull fritid

Vi arbetar medvetet med att bryta traditionella könsmönster och visa på att i Sverige är det möjligt för både killar/tjejer, kvinnor/män att ha samma fritidsintressen.

KVALIFIKATIONER
Vi ser att du har en relevant bakgrund och utbildning tex socialpedagog, fritidsledare, fritidspedagog eller motsvarande.

Du är flexibel, kommunikativ och har mycket god samarbetsförmåga. Du måste känna dig bekväm med att befinna dig i en föränderlig verksamhet under uppbyggnad.

Du kan arbeta självständigt och har förmåga att ta egna initiativ, organisera, planera och prioritera dina arbetsuppgifter.

Flerspråkighet är meriterande och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Körkort erfordras.

ÖVRIGT
Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.... läs mer »

Lärare sv/idh

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, pedagogisk omsorg, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Wisbygymnasiet har 1500 elever. På skolan arbetar närmare 185 medarbetare varav 170 lärare. Skolledningen består av en rektor, fem biträdande rektorer och en administrativ chef.

ARBETSUPPGIFTER
Du ansvarar för planering och genomförande av undervisning i svenska samt idrott och hälsa. I ditt uppdrag ingår att bidra till skolans utveckling, du kommer ingå i programarbetslag och ämnesgrupper.

KVALIFIKATIONER
Du är behörig att undervisa i svenska samt idrott och hälsa i gymnasieskolan (bifoga legitimation i din ansökan). Du är en stabil och tydlig ledare med ett stort intresse av att möta elever med olika kunskaps- och motivationsnivå. Du ser elevernas unika förmågor och drivkrafter och använder din kunskap och kreativitet för att utveckla såväl elever som verksamhet.

ÖVRIGT
Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.... läs mer »

Arkeolog tillsvidareanställning

Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar drygt 120 personer och vår chef är landshövding Cecilia Schelin Seidegård.

På enheten för Samhälle och Kulturmiljö arbetar idag drygt 25 personer med arbetsuppgifter som spänner över ett antal verksamhetsområden såsom samhällsplanering, kulturmiljö, krisberedskap, infrastruktur, klimatanpassning, jämställdhet, folkhälsa, tillväxtfrågor och integration.


ARBETSUPPGIFTER
Länsstyrelsen i Gotlands län är en relativt liten myndighet, vilket ger dig möjlighet att få en bredd i arbetsuppgifterna och bidra till länsstyrelsens och länets utveckling. Länsstyrelsen har många uppdrag som är i en nystart som berör kulturmiljö och arkeologin i ett bredare perspektiv t ex grön infrastruktur, det rörliga friluftslivet, ny kulturmiljöstrategi, hållbar tillväxt och social sammanhållen politik. Vi strävar mot en flexibel organisation med syfte att kunna hantera nya uppdrag eller inriktningar från nationell nivå varför dina arbetsuppgifter kan komma att ändras utifrån nya behov och förutsättningar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara handläggning enligt kulturmiljölagens andra kapitel i samband med samhällsplanering och markanvändning. Arbetet rör alla former av prövning av ansökningar om tillstånd till ingrepp i fornlämningar. Anställningen innefattar samverkan med stora delar av länsstyrelsens egen verksamhet men också med Region Gotland, civila samhället och näringslivet. Resor ingår i arbetet.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som i din högskoleutbildning har arkeologi som huvudämne. Du har goda kunskaper om kulturmiljölagen och erfarenhet av myndighetsutövning. Det är en merit om du har erfarenhet av marinarkeologi. Du bör ha erfarenhet av offentlig förvaltning. Erfarenhet med att ha arbetat med samhällsplanering, upphandling, forn- och landskapsvård är meriterande. Du ska kunna hantera GIS. Du ska på en övergripande nivå ha kunskap om Plan- och bygglagen samt Miljöbalken. Vi värdesätter kompetens och erfarenhet inom projektledning. Du har goda kunskaper inom uppdragsarkeologin antingen genom myndighetsutövning eller genom fältarbete.

B-körkort krävs för anställningen.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du kan på svenska uttrycka dig väl i tal och skrift och bör ha en god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Du ser helheter, sammanhang och har förmågan att göra sammanvägda bedömningar. Arbetet förutsätter att du är lyhörd och är bra på att kommunicera och har hög integritet. Du arbetar strukturerat och har god förmåga att arbeta i grupp men också självständigt. Du är analytisk och kan arbeta med många uppgifter samtidigt.

ÖVRIGT
Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen i Gotlands län tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med media säljare, rekryteringssajter och liknande.

Länsstyrelsen på Gotland erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde.... läs mer »

Arkeolog

Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar drygt 120 personer och vår chef är landshövding Cecilia Schelin Seidegård.

På enheten för Samhälle och Kulturmiljö arbetar idag drygt 25 personer med arbetsuppgifter som spänner över ett antal verksamhetsområden såsom samhällsplanering, kulturmiljö, krisberedskap, infrastruktur, klimatanpassning, jämställdhet, folkhälsa, tillväxtfrågor och integration.


ARBETSUPPGIFTER
Länsstyrelsen i Gotlands län är en relativt liten myndighet, vilket ger dig möjlighet att få en bredd i arbetsuppgifterna och bidra till länsstyrelsens och länets utveckling. Länsstyrelsen har många uppdrag som är i en nystart som berör kulturmiljö och arkeologin i ett bredare perspektiv t ex grön infrastruktur, det rörliga friluftslivet, ny kulturmiljöstrategi, hållbar tillväxt och social sammanhållen politik. Vi strävar mot en flexibel organisation med syfte att kunna hantera nya uppdrag eller inriktningar från nationell nivå varför dina arbetsuppgifter kan komma att ändras utifrån nya behov och förutsättningar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara handläggning enligt kulturmiljölagens andra kapitel i samband med samhällsplanering och markanvändning. Arbetet rör alla former av prövning av ansökningar om tillstånd till ingrepp i fornlämningar. Anställningen innefattar samverkan med stora delar av länsstyrelsens egen verksamhet men också med Region Gotland, civila samhället och näringslivet. Resor ingår i arbetet.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som i din högskoleutbildning har arkeologi som huvudämne. Du har goda kunskaper om kulturmiljölagen och erfarenhet av myndighetsutövning. Det är en merit om du har erfarenhet av marinarkeologi. Du bör ha erfarenhet av offentlig förvaltning. Erfarenhet med att ha arbetat med samhällsplanering, upphandling, forn- och landskapsvård är meriterande. Du ska kunna hantera GIS. Du ska på en övergripande nivå ha kunskap om Plan- och bygglagen samt Miljöbalken. Vi värdesätter kompetens och erfarenhet inom projektledning. Du har goda kunskaper inom uppdragsarkeologin antingen genom myndighetsutövning eller genom fältarbete.

B-körkort krävs för anställningen.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du kan på svenska uttrycka dig väl i tal och skrift och bör ha en god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Du ser helheter, sammanhang och har förmågan att göra sammanvägda bedömningar. Arbetet förutsätter att du är lyhörd och är bra på att kommunicera och har hög integritet. Du arbetar strukturerat och har god förmåga att arbeta i grupp men också självständigt. Du är analytisk och kan arbeta med många uppgifter samtidigt.
ÖVRIGT
Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen i Gotlands län tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med media säljare, rekryteringssajter och liknande.

Länsstyrelsen på Gotland erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde.... läs mer »

Affärschef Röda Korset Gotland

Till vår verksamhet på Gotland

Till vår enhet Affärsverksamhet (Secondhand, Mötesplats och logistik) söker vi en erfaren ledare som affärschef/vice verksamhetschef. Rollen innebär att stötta och leda medarbetarna samt vara sammanhållande för denna verksamheten på Gotland. Hos oss får du arbeta tillsammans med ett gäng som känner ett stort engagemang och mening för sitt uppdrag.

Ditt uppdrag:

Du kommer främst att få arbeta med och ansvara för:

Att leda hela vår affärsverksamhet
-Förbättra och förtydliga kund-/givarnyttan för hållbar konsumtion och återbruk.
- Sätta mål och nyckeltal för hela affärsverksamheten.
- Säkerställa att verksamheten bedrivs enligt externa o interna krav o regler.
- Kommunicera internt mot ledning och frivilliga vad som skall prioriteras och fokuseras på
- Stödja arbetet med att rekrytera frivilliga in i vår organisation.

Analysera ekonomiska rapporter och nyckeltal för att kunna förbättra och utveckla affärsverksamheten.

Extern kommunikation, marknadsföring via sociala medier och traditionella kanaler för hållbar konsumtion och återbruk

Tjänsten ingår i vår ledningsgrupp.


Vem är du?
Hos oss är dina personliga egenskaper och värderingar viktigare än formella meriter. Därför söker vi dig som har ett naturligt och närvarande ledarskap. Du bidrar som person med målfokus på ett systematiskt, lugnt och ödmjukt sätt. För att lyckas i din roll bör du ha ett intresse för att arbeta med ekonomiska nyckeltal. Du skall se till att affärsverksamheten förbättras genom att dina medarbetare växer och utvecklas. Meriterande är om du har flera års erfarenhet att vara chef och ledare inom detaljhandel. Engagemang i föreningsliv är också meriterande. Körkort och tillgång till bil är ett krav.

Omfattning:
Tjänsten är heltid.

Tillträde:
Snarast efter överenskommelse.
Placeringsort Visby.

Ansökan:
Vi arbetar fortlöpande med denna rekrytering och hoppas att du kan tillträda under hösten.
Sista ansökningsdag är den 8 september.
Vi vill ha din ansökan/personliga brev samt CV och löneanspråk per mail (PDF -format) till jobb@rkgotland.se
Genom ditt jobb hos oss gör du skillnad för människor i utsatthet, tillsammans med övriga anställda och frivilliga.


Vi förutsätter att du som söker delar Röda Korsets värderingar i både ord och handling.

För mer information om tjänsten kontakta:
HR, Therese Funk, 0498 28 83 14 eller Verksamhetschef Göran Wahlqvist 0498 28 83 07

Fackliga företrädare är:
Mona Nylund, 0498 28 83 10, eller Tina Bergman, 0498 28 83 05

Mer information om Röda Korset finner du på www.redcross.se

Under rekryteringsarbetet undanber vi oss bestämt mediasäljare,
rekryteringssajter och liknade.... läs mer »

17593 Positiva assistenter sökes till kvinna i Visby

Vår kund är en kvinna i 40-års åldern som bor med sin tonårsdotter i Visby. Kunden beskriver sig själv som rastlös och gillar att ha något att göra men ibland räcker orken inte till för att slutföra projekten.

Hon gillar att komma ut och njuta av sin omgivning. Hon ser upplevelsen i de små ögonblicken i vardagen. Hon har en positiv grundinställning, kämparglöd och vill se möjligheterna i livet. 

Vår kund har en svårbehandlad diabetes och en nervsjukdom (polyneuropati) som bl. a gjort henne rullstolsburen. Hon behöver hjälp med sin dagliga livsföring både i och utanför hemmet.

Kunden har på grund av sina sjukdomar bl. a. svårt att minnas och behöver därför hjälp med påminnelser av sina assistenter.

Du som söker ska tycka om djur och får inte vara allergisk mot pälsdjur då det finns katter och tamråttor i hemmet, som kunden behöver hjälp vid skötseln av. Vi ser helst att du är över 25 år, har några års arbetslivserfarenhet och är trygg i dig själv. Det är viktigt att du inte röker.

Som person är du positiv, har tålamod och du behöver se möjligheterna istället för hindren och stötta när kunden vill försöka sig på utmaningar.

Arbetstider: Varierande arbetstider som är förlagda dag, kväll, natt och helger. Tillträde 1 september. Viss introduktion kan dock komma att ske under augusti.

För anställning krävs utdrag ur belastningsregistret.


Särnmark Assistans är en servicepartner inom personlig assistans. Verksamheten startades 1992 av Mikael Särnmark och Cecilia Ekholm. Vi tror på individuella lösningar och på människans förmåga att göra egna prioriteringar. Vår ambition är att göra det möjligt för människor att bestämma över sina liv.... läs mer »

Specialpedagog SkolFam

Som en del av Region Gotland ansvarar socialförvaltningen för socialtjänst, äldreomsorg, hemsjukvård, individ- och familjeomsorg och omsorg om funktionshindrade på hela Gotland. Våra cirka 1900 medarbetare är med och skapar en effektiv verksamhet som har brukarna i centrum.

Individ- och familjeomsorgen har till uppgift att enligt gällande lagar och regler utreda behov, fatta beslut och vidta åtgärder när det gäller barn som far illa och deras familjer, personer i behov av försörjningsstöd, personer med missbruksproblematik med flera.
SkolFam är en skolsatsning inom familjehemsvården som syftar till att skapa bättre framtidsutsikter för familjehemsplacerade barn genom satsningar på goda utbildningsresultat. Inom Region Gotland har SkolFam nu varit igång i snart två år och är en del av Enheten för familjehem och familjerätt inom Individ och Familjeomsorgen.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en specialpedagog till vårt SkolFam- team. Du skall kartlägga, stödja och följa upp placerade barns skolgång och resultat tillsammans med teamets psykolog i samarbete med familjehemssekreterare och socialsekreterare. Som team jobbar ni nära barnet, familjehemmet och skolan. Som specialpedagog innebär det att kring varje enskilt barn göra bedömningar som ligger till grund för planering i skolan och i familjehemmet hur man skall stötta barnet för att nå bästa möjliga skolresultat.

Du kommer att arbeta i gränslandet mellan socialtjänst och skola. Tjänsten innebär resor i hela landet.

Tjänsten är organiserad inom familjehemsteamet på Enheten för familjehem och familjerätt. Inom teamet arbetar
- 5 socialsekreterare med sin egen arbetsledare
- 9 familjehemssekreterare med sin egen arbetsledare
- ett skolfam-team som jobbar med de placerade barnens skolgång
- administrativ assistent
- socialassistent
- enhetschef som också ansvarar för familjerätten

Vi erbjuder arbetstid 38,75 h/v, flextid samt friskvårdstimme.

KVALIFIKATIONER
Specialpedagog med grundskolelärarexamen. Arbetet förutsätter kunskap i bedömningsinstrument för skolbarn. Bedömningar som ligger till grund för konsultationer, enskilt och i grupp, hela tiden ett salutogent perspektiv på barnet. Du bör ha kännedom om placerade barns situation och på ett enkelt sätt kunna ge praktiska råd kring läs-, skriv- och matematik svårigheter. Specialistkunskaper kring läs- och skrivsvårigheter är meriterande. Du behöver kunna förmedla dina specialpedagogiska kunskaper till olika yrkesgrupper. Tjänsten förutsätter att du är van att arbeta självständigt och samtidigt är trivs med att arbeta i team och nätverka kring barn.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Körkort erfordras.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva... läs mer »

Hotellreceptionist till Stockholms attraktivaste skärgårdshotell

Som hotellreceptionist välkomnar du och finns till för hotellets gäster. Du checkar in och ut gästerna, tar emot bokningar på telefon och har hand om fakturering. I arbetet ingår även kassahantering och ansvar över konferenslokalerna. Förutom att du har stimulerande arbetsuppgifter så får du arbeta i den vackraste delen av Stockholms skärgård. Du erbjuds personalboende och får nyttja hotellområdets anläggning. Uppdraget har omgående start och sträcker sig till minst 31/10-2017.Vi söker dig som har tidigare erfarenhet från serviceyrket, gärna hotellreception. Du har goda kunskaper i svenska och engelska (tal och skrift). Därtill har du god systemvana. Det är starkt meriterande med kunskaper i Hot Soft, Fidelio, Opera och/eller Trivec. Som person är du serviceminded, kommunikativ och självgående. Du trivs i en roll med mycket kundkontakt och har lätt för att samarbeta.

Carotte Staff söker en hotellreceptionist till Stockholms attraktivaste skärgårdshotell. Här får du arbeta i en härlig miljö, med kompetenta kollegor och glada sommargäster. Hotellet har sin högsäsong under sommaren och behöver förstärkning till receptionen. Uppdraget startar så snart som möjligt och sträcker sig under hela oktober, med chans till förlängning.

Carotte Staff är bemanningsföretaget inom Carotte-gruppen som hjälper våra kunder med allt från nyckelpositioner och andra tjänster på heltid till korta deltidsuppdrag. Vi skräddarsyr uppdragen efter våra kunders behov och drivs av att förstå varje kunds specifika behov på djupet. Carotte Staff är specialiserade på roller inom service- och försäljningsbranschen. Vårt moderbolag Carotte har över 30 års erfarenhet av att arbeta med service och vi har under åren blivit experter på att rekrytera och utbilda personal som alltid gör det lilla extra.... läs mer »

Bli en av oss! Jobba som idrottsledare i Sweden Sport Academy's ledarteam

I din roll som huvudledare hos Sweden Sport Academy leder och ansvarar du för verksamheten Knatteskutt i Visby. Du kommer på ett lekfullt och engagerat sätt leda barnen genom flera olika idrottsövningar som är framtagna av Sweden Sport Academy's idrottspedagoger.

Passen kommer hållas under vardagskvällar och/eller på helger, mer info om detta kommer vid eventuell intervju.???

Som idrottsledare hos oss på Sweden Sport Academy får du möjlighet att utveckla dina ledarskapskunskaper samtidigt som du har ett av världens roligaste extrajobb.?Du kommer få gå Sweden Sport Academy's utbildning som fokuserar på att utveckla just ditt ledarskap och under terminens gång kommer du bli coachad av våra grymma regionansvariga.

Om du är den vi söker till Sweden Sport Academy's ledarteam ska du verkligen älska att träffa barn! Du ska även ha som mål att hela tiden arbeta för att barnen och föräldrarna ska känna sig 100% nöjda när de går ifrån varje Knatteskuttpass.
Du ska vara den som inspirerar nästa generation till ett aktivt liv och detta vill vi att du gör på ett lekfullt och roligt men samtidigt ansvarstagande och professionellt sätt.

- HAR DU DET SOM KRÄVS?


Sweden Sport Academy startade 2003 med att arrangera sommarläger. Idag har verksamheten växt kraftigt till att innefatta flera olika typer av träningsaktiviteter för barn och ungdomar och årligen medverkar tiotusentals deltagare på våra olika idrottsaktiviteter runt om i hela landet. Terminsaktiviteterna och lägren leds av våra ca 1000 idrottsledare och verksamheten administreras av vårt kontor med 14 heltidsanställda samt våra och regionansvariga.

KNATTESKUTT IDROTT ÄR SVERIGES STÖRSTA IDROTTSSKOLA FÖR BARN 2-7ÅR
- Låta barnen prova olika idrottsaktiviteter
- Barnen skall få upp ögonen för en eller flera idrottaktiviteter och inspireras till fortsatt rörelse
- Inspirera till en händelserik och aktiv fritid
- Under lekfulla former utveckla barnens motorik och koordination... läs mer »