text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Kultur 

”Att möta alla Yuran kändes nästan magiskt”

Svenska Fotobokspriset på 60.000 kronor går i år till Kalle Assbring. Priset delas ut av Svenska Fotografers Förbund för boken "Fadern, sonen och Göran".... läs mer »

Anna-Lena Laurén: Julija Samojlova en bricka i ett politiskt spel

KOMMENTAR. Julija Samojlova är en opolitisk artist. När Ukraina i går kom med sitt slutliga besked att man stoppar ryskan från att delta i Eurovision song contest berodde det på helt andra faktorer än Samojlova själv.... läs mer »

Svenska Pen stöttar hotade bibliotekarier

Svenska Pen går ut med sitt stöd till bibliotekarierna i Nacka som utsattes för hat och dödshot efter att den högerextrema tidningen Nya Tider inte köptes in.... läs mer »

Niklas Wahllöf: Vurmen för bönder måste säga oss något som vi inte orkar tänka på

Den danska tv-serien ”Bonderøven” är en succé i hela Norden. Hur kan denna kärlek komma sig? Kanske handlar det om drömmen om den oberoende existensen.... läs mer »

Ukraina stoppar Ryssland i ESC

Värdlandet för Eurovision Song Contest, Ukraina, stoppar Rysslands bidrag från musiktävlingen, rapporterar AFP.... läs mer »

Vinstmaximerat byggande triggar social katastrof

I dag startar vi en artikelserie om Sveriges största bostadsbehov sedan rekordåren. DN-medarbetaren Julia Svensson, chefredaktör på tidskriften Arkitektur, synar den akuta bristsituationen och larmar om vilka städer vi ser ut att få.... läs mer »

Forskare: Dagens industriella bostadsbyggande är en tickande bomb

Det är sämre kvalitet på dagens industriella bostadsbyggande än på 60-talet, hävdar forskaren Erik Stenberg i del 2 i DN:s artikelserie om den svenska bostadskrisen.... läs mer »

Tidslinje: Från genombrottet till Music hall of fame

Här är de viktigaste ögonblicken i Sven-Erik Magnussons karriär.... läs mer »

Christer Sjögren: ”Jag kommer att sakna honom”

En legendarisk musiker, en talangfull historieberättare och levnadsglad person. Så kommer sångaren och vännen Christer Sjögren att minnas den bortgångne Sven-Erik Magnusson.... läs mer »

Nils Hansson: Sven-Erik Magnusson spelade i Sveriges genom alla tider folkligaste band

Han hade inte ens hunnit fylla tretton när de började, första spelningen var på en dans i Segmon utanför Grums i juni 1956. Sven-Erik Magnusson spelade klarinett och Ingvar Karlsson dragspel. Rockmusiken fanns redan, men inte riktigt i Sverige än, även om några visor av Owe Thörnqvist möjligen kan säga annorlunda.... läs mer »

Icona Pop i ”Så mycket bättre”

Icona Pop är klara för årets upplaga av "Så mycket bättre". Den svenska duon, som består av Aino Jawo och Caroline Hjelt, är därmed det fjärde artistsläppet från TV4 inför höstens omgång av musikprogrammet.... läs mer »

Så minns Musiksverige Sven-Erik Magnusson

Sven-Erik Magnusson är död. Han blev 74 år gammal. Artistkollegorna minns en varm och humoristisk person. ”Hela mitt liv har Sven-Eriks röst funnits där. Det är ett väldigt tråkigt och sorgligt besked”, säger Tomas Ledin.... läs mer »

Sven-Erik Magnussons karriär i bilder

Sven-Erik Magnusson frontade dansbandet Sven-Ingvars i över 60 år. Här är hans karriär i bilder.... läs mer »

Sven-Erik Magnusson är död

Sven-Erik Magnusson, Sven-Ingvars sångare, är död säger hans son till NWT. Magnusson blev 74 år.... läs mer »

Barbara Hannigan: ”Det är dags att återta den kvinnliga galenskapen”

Barbara Hannigan är en av få operasångare som också dirigerar. Men det verkligt speciella är att hon gör båda sakerna samtidigt som hon agerar. Nu repeterar den kanadensiska världsstjärnan med Radiosymfonikerna.... läs mer »

Dramaten får ny styrelseordförande

Ulrika Årehed Kågström har valts till ny styrelseordförande i Kungliga Dramaten AB.... läs mer »

Malin Ullgren: Jag oroar mig för tiden när Elizabeth II inte är Storbritanniens monark

I april fyller hon 91. I februari firade hon 65 år på tronen. Elizabeth II länkar ihop vår tid med det storslagna land som överlevde Blitzen, vann andra världskriget och fick oss att tro att allt skulle bli bra.... läs mer »