text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Kultur 

Alien: Tro aldrig att du har koll på läget

Kåseri. Elin ”Alien” Peters har ett gott råd till alla småbarnsföräldrar. Synd bara att hon inte lyssnar på det själv.... läs mer »

Catia Hultquist: Haggpartiet skulle kunna utmana incelmännens nazipartier

... läs mer »

Allt fler väljer ljudbok

Fler digitala abonnemang – men färre fysiska bokhandlare, enligt ny rapport.... läs mer »

Norges skidhjältar får evigt liv i böckerna

Sverker Sörlin har läst de flesta och förklarar den norska lidelsen.... läs mer »

Dagens skiva: Södra Sverige har både humor och en superstark platta

Mattias Alkbergs lakoniska humor går på högvarv på nya albumet med hans supergrupp Södra Sverige, dessutom är den spretiga musiken så skickligt hopvävd att den verkar fullständigt logisk.... läs mer »

Angela Gui i SVT: Stämningen på mötet var hotfull

Den i Kina frihetsberövade svensk-kinesiske bokförläggaren Gui Minhais dotter Angela Gui bekräftade på söndagen bilden av att hon kände sig hotad under det möte som Sveriges Kinaambassadör Anna Lindstedt ordnat i Stockholm. Ett möte som UD säger att ambassadören aldrig informerat om.... läs mer »

Vilken svensk fick flest Grammys på galan?

Testa vad du kan om veckans kulturhändelser.... läs mer »

Maria Schottenius: Martin Schibbye tar rygg på Selma Lagerlöfs gås

... läs mer »

Sexistiskt nätverk av journalister avslöjat

Trakasserade kvinnliga kolleger, mörkhyade och homosexuella.... läs mer »

Bette Midler sjunger Mary Poppins på Oscarsgalan

Bette Midler ska uppträda på Oscarsgalan och framföra låten ”The place where lost things go” från filmen ”Mary Poppins kommer tillbaka”.... läs mer »

Premiären av ”Bond 25” skjuts fram

Den kommande 25:e Bondfilmen med Daniel Craig i huvudrollen försenas ytterligare. Premiären som var planerad till februari 2020 skjuts upp med två månader till den 8 april samma år, enligt Variety.... läs mer »

Dolly Style-skaparna kritiseras i dokumentär

Dolly Style åkte ut ur Melodifestivalen i lördags – men gruppens trio tog beskedet med ro, eftersom de snart ska ut på turné. Frågan är om de vet vad de ger sig in på, för nu riktas kritik mot gruppens ledarskap, Emma Nors och Palla Hammarlund som står bakom Dolly Styles låtar och management, skriver SVT Nyheter.... läs mer »

DN Kultur väljer fem favoriter just nu

Utställning, novell, radiodokumentär och två böcker – DN:s kulturredaktion har plockat ut fem aktuella verk som är värda din tid. Veckans tips kommer från Kristofer Ahlström, Johan Hilton, Hugo Lindkvist, Birgitta Rubin och Maria Schottenius.... läs mer »

Herr B: Jag var tuff en gång – nu måste jag få be om ursäkt

Kåseri. Nej, kära samtid, det är inte fult att ångra sig, och det är inte tufft att låta bli att be om ursäkt. Det menar Herr B som själv, i och för sig, bara ångrar två saker: allt han sagt och allt han gjort. ... läs mer »

Andrev Walden: Hur uppfostrar man egentligen ett barn?

... läs mer »

Svenske Victor Crone vann estniska Melodifestivalen

Vem som vinner svenska Melodifestivalen vet vi inte än på några veckor. Men den svenske artisten Victor Crone vann den estniska motsvarigheten och kommer att representera landet i Eurovision song contest i maj.... läs mer »

Israelisk-franska ”Synonyms” vann Guldbjörnen i Berlin

Nadav Lapids självbiografiskt färgade identitetsdrama ”Synonyms” vann Guldbjörnen på den 69:e filmfestivalen i Berlin. François Ozon tog hem Juryns stora pris för sitt starka dokudrama ”By the grace of God” som handlar om pedofilskandalen i katolska kyrkan i Lyon. ... läs mer »