text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Debatt 

”Sveriges klimatpolitik måste EU-anpassas för att bli effektiv”

Magnus Nilsson: Jag föreslår två åtgärder i budgeten för 2020 för att politiken ska fungera bättre.... läs mer »

”Kvacksalveri styr skolan – inte hjärnforskning”

Benjamin Dousa, MUF: Jag föreslår fyra konkreta reformer för att påbörja återuppbyggnaden av ett skolväsende i världsklass.... läs mer »

”Orimliga skillnader i hjälpen till olika grupper av hemlösa”

Hans Swärd och Per Eriksson: Regeringen måste ändra socialtjänstlagen så att äldre, barnfamiljer och andra i hemlöshet kan bo anständigt.... läs mer »

”Det rasistiska bakgrundsbruset bakom det norska terrordådet”

Henrik Arnstad: Terrordådet i moskén i Norge ägde rum i ett samhälle där hatet mot muslimer antagit formen av ett ständigt pågående bakgrundsbrus.... läs mer »

”Den svenska skogen gör störst klimatnytta om den står kvar”

SLUTREPLIK DN DEBATT 9/8. Politiska beslut som påverkar avverkningstakten är helt avgörande för hur väl vi lyckas minska utsläppen av växthusgaser den närmaste tiden, skriver fyra…... läs mer »

”En naiv syn på det uppenbara maktförhållandet i en familj”

SLUTREPLIK DN DEBATT 7/8. Föräldrar är helt centrala i ett barns liv, men just därför måste vi våga problematisera den makten också i frågan om religionsfrihet, skriver Anna…... läs mer »

”Kriminella nätverk utnyttjar EU för handel med elfenben”

Camilla Björkbom, Christina Geijer och Filippa Tarras-Wahlberg: Regeringen bör i kommande diskussioner inom EU stödja en stängning av EU:s elfenbensmarknad.... läs mer »

”Politikerna måste hantera robotiseringens avigsidor”

Carl Benedikt Frey och Carl Melin: Det ökade välståndet måste komma alla till del, annars kommer människor att vända sig mot utvecklingen.... läs mer »

”Flera partiska förenklingar och felaktigheter”

REPLIK DN DEBATT 8/8. Lars Adaktussons version i debatt artikeln är att flyktingkrisen triggades av det arabiska försöket att invadera Israel när staten utropades.... läs mer »

”Nedlåtande och föraktfullt om hårt arbetande chefer”

REPLIK DN DEBATT 11/8. Det märkliga är att det som Alvesson presenterar som alternativ till ledarskap är precis vad många framgångsrika ledare gör: att genomlysa en verksamhet och…... läs mer »

”Kommunal dumpning slår sönder den sociala ekonomin”

Branschorganisation för sociala företag: Sociala ko­operativ och traditionella småföretag kan inte priskonkurrera med kommunala motsvarigheter.... läs mer »

”Problemet med träden är att de är runda”

REPLIK DN DEBATT 9/8. Om man beskattar användningen av de delar av stocken som blir över när man sågat bräder och plank, hur stort blir då skogsägarnas intresse att leverera…... läs mer »

”Ska förpackningar av papper ersättas av plast?”

REPLIK DN DEBATT 9/8. Visst kan skogens kolförråd öka på kort sikt om avverkningarna upphör, men man bör rimligen inkludera konsekvenserna för bortfallet av bioenergi samt trä-... läs mer »

”Skogsavverkning är en förutsättning för hög klimatnytta”

REPLIK DN DEBATT 9/8. Vi får en stor klimatnytta tack vare att vi brukar skogen aktivt och använder den biomassa vi skördar till att producera produkter och biobränslen som kan…... läs mer »

”Förslagen går på tvärs mot nya IPCC-rapporten”

REPLIK DN DEBATT 9/8. Klimatutmaningen är inte över om tio år. Enligt IPCC-rapporten bör skogsbaserade klimatåtgärder – upptag av koldioxid i skog och mark samt substitution av…... läs mer »

”Universiteten klarar sig inte utan ledarskap”

REPLIK DN DEBATT 11/8. Alvesson har fel i att det inte behövs ledarskap. Granskar man våra universitet ser vi att bra ledarskap har stor betydelse för att bidra till god forskning och undervisning, skriver professor Mats Edenius och leg psykolog Anders Risling.... läs mer »

”UNRWA har räddat palestinierna från misär”

REPLIK DN DEBATT 8/8. Att rycka undan finansieringen för UNRWA, som i huvudsak består av är lärare och hälsopersonal och ett fåtal administratörer, skulle leda till kaos och bitterhet, skriver Gun-Britt Andersson, tidigare chef för UNRWA i Jerusalem.... läs mer »