text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Industri - Nyheter 

Regeringen vill utreda om militär hjälp

Regeringen tillsätter en utredning för att fastställa vem som ska fatta beslut om att Sverige ska ta emot hjälp från exempelvis Finland vid kris eller krig, och hur det ska gå till.... läs mer »

SD-politiker hade pistol på möte — kan uteslutas

En SD-politiker i Småland viftade med en pistol på ett internt möte i kommunhuset, enligt uppgifter till Smålandsposten. Nu utreder Sverigedemokraterna om han ska uteslutas.... läs mer »

Astras vd toppar ersättningslista

Läkemedelsjätten Astra Zenecas Pascal Soriot toppar listan på vd:ar med störst ersättning i börsbolagen 2016, när Dagens Nyheter sammanställt uppgifter från de årsredovisningar som hittills har inkommit.... läs mer »

Detta händer torsdag 23 mars

Tunt med rapporter på torsdagen men många stämmor och flera intressanta makrosiffror.... läs mer »

Henrik Mitelman: Politiken hotar svensk ekonomi

Svensk ekonomi har utvecklats fantastiskt under de senaste tio åren. Dessvärre gör regeringen allt för att undvika en repris. På finansmarknaden och i näringslivet i stort måste vi akta oss för att ta Sveriges framgångar för givna.... läs mer »

"C-besked steg i rätt riktning"

Centerns initiativ för att fälla delar av regeringens budget är ett steg i rätt riktning, anser Moderaterna. Kristdemokraterna ser fram emot fortsatta diskussioner inom alliansen.... läs mer »

Nya spelregler i Stockholm – öppnar för fler skyskrapor

Borgarrådet Roger Mogert (S) vill införa nya riktlinjer som ska gälla för byggen och renovationer i Stockholms innerstad. Han ställer sig bland annat försiktigt positiv till fler höghus – men vill inte se en ny koncentration av bankkontor i stadskärnan.... läs mer »

Storägaren Leksell stuvar om bland Elekta-aktier

Laurent Leksell har köpt 730.769 A-aktier i Elekta till ett värde av 71,2 miljoner kronor. Affären görs genom konvertering av hans utestående 2012/2017 konvertibellån av serie A, enligt ett pressmeddelande.... läs mer »

Maria Borelius: Att leva med terrorn som granne

Så har det hänt igen. Terrorn drabbar mitt London.... läs mer »

USA-börser: Ras i varuhusjätten

New York-börserna betedde sig obeslutsamt på onsdagen med index som länge noterades på minus, för att mot slutet av handeln dra sig upp på plussidan.... läs mer »

"Man är inte säker någonstans"

LONDON. När mörkret har fallit över London cirkulerar fortfarande en helikopter i luften. Ett stort område runt Westminister är ännu avspärrat. "Jag kommer att vara mer på min vakt hädanefter", säger Londonbon Michael Kingston.... läs mer »

Uppgifter: Skatten sänks för pensionärer

Regeringen vill sänka skatten för 1,4 miljoner pensionärer. Förslaget ska presenteras på torsdagen, erfar SVT.... läs mer »

Tobias Wikström: Våga välja ett nytt system för skatterna

LEDARE. Regeringen backar till hälften från utredningsförslaget om skärpt 3:12-skatt för fåmansföretagare. Nyheten presenterades på Di Debatt på onsdagen och har nu gått ut på remiss. Samtidigt finns vaga uppgifter om att partierna i regeringsunderlaget förhandlar om en sänkning av bolagsskatten.... läs mer »

Naturskyddsbasen: "Svenskt näringsliv ligger ofta i framkant"

När näringslivet ställer om till hållbara arbetsmetoder får det stora positiva effekter på miljön. Och på det finansiella resultatet. Det menar Naturskyddsföreningens nya generalsekreterare Karin Lexén.... läs mer »

Snabbspår för nyanlända på Handelshögskolan

Med hjälp av ett nytt ledarskapsprogram på Handelshögskolan i Stockholm ska nyanlända akademiker få en skjuts i sina omstartade karriärer. ”Bara att ha Handelshögskolan på mitt cv ökar mina chanser att få jobb”, säger Negin Namazi, en av deltagarna på programmet.... läs mer »

Tomas Nordenskiöld: Regeringskris ligger i potten

Centerpartiets besked att de vill fälla delar av regeringens budget har potential att få mycket stora konsekvenser – både på kort och på lång sikt.... läs mer »

Biogaiachefen värnar jämställdheten

Biogaias arbete med jämställdhet är en viktig förklaring till företagets framgång. ”Vi har alltid anställt utifrån kompetens och det har även visat sig vara lönsamt”, säger bolagets koncernchef Peter Rothschild.... läs mer »