text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Industri - Nyheter 

Slussenbygget slår hårt mot Lallerstedt

Renoveringen av Slussen är ett hårt ekonomiskt slag mot Erik Lallerstedts restaurang Gondolen, och problemen väntas fortsätta de närmsta åren.”Det var ett extremt tufft år”, säger vd Linus Forsberg.... läs mer »

USA-börser: Banker i täten för uppgång

Börserna i New York steg med banksektorn i täten under onsdagens handel, efter tisdagens breda nedgångar.... läs mer »

Geely möter hinder på vägen i Göteborg

Kinesiska Geely vill snabbt starta bygget av sitt stora innovationscentrum i Göteborg och har redan utsett totalentreprenör – lokala byggbolaget Bra Bygg. Men på vägen finns flera hinder – en ny detaljplan kan ta upp till två år och det är brist på arbetskraft i byggsektorn.... läs mer »

USA skärper regler för flygsäkerhet

USA väntas inom kort presentera skärpta säkerhetskrav för flygningar från utlandet till USA. De nya reglerna ska omfatta alla av de runt 280 flygplatser världen över som har direktflygningar till USA.... läs mer »

Tobias Wikström: Enormt hyckleri i skattepolitiken

Det är klassisk S-retorik om de borgerliga partierna. Stefan Löfven och Magdalena Andersson gör som vanligt gällande att en skattesänkning alltid slår mot välfärden, fast de vet att det inte alls behöver vara så. Tvärtom vet de att det direkta sambandet inte finns. Men det tänker de aldrig berätta för väljarna.... läs mer »

Västmanland svänger — nominerar Björklund till partiordförande

Liberalerna i Västmanlands län har vid ett extrainsatt förbundsmöte i Västerås beslutat att nominera Jan Björklund till partiordförande inför Landsmötet i november. Men länet är kluvet i frågan.... läs mer »

Små nischspelare bäst i bankklassen

Många mindre kreditinriktade nischbanker spöar storbankerna när det gäller lönsamhet. Lönsamhetslistan toppas, trots sin lågprisstämpel, av nätbanken Avanza.... läs mer »

Frida Wallnor: God investering att betala full EU-avgift

LEDARE. På onsdagen publicerade EU-kommissionen sitt reflektionspapper kring EU:s långtidsbudget. Dokumentet kan ses som en bilaga till mars månads "Vitbok" om EU-samarbetets framtid och innehåller förslag på hur de olika scenarierna ska finansieras.... läs mer »

Råvaror: Fortsatt uppåt för oljepriserna

Oljepriserna fortsatte stiga, trots motsträvig oljelagerdata från USA:s energidepartement, DOE.... läs mer »

Regeringen: Nu går vi vidare med nya optionsreglerna

DEBATT. I veckan godkände EU-kommissionen regeringens förslag om skattelättnader för personaloptioner. Nu kan förslaget träda i kraft den 1 januari 2018. En viktig reform för fler växande innovativa företag, skriver Mikael Damberg och Per Bolund.... läs mer »

Knorr-Bremse ansöker om förlängd acceptfrist för Haldexbud

Knorr-Bremse ansöker om att förlänga acceptfristen för budet på Haldex till 9 februari 2018. Det framgår av ett pressmeddelande.... läs mer »

Tunga köpare är redo att slå till i Telia

Bland riskkapitalister, aktivistfonder och andra internationella aktörer har intresset för att investera i Telia ökat betydligt under senvåren, enligt flera källor till Di. Enligt uppgift har Cevian Capitals Christer Gardell haft ett möte med Telias styrelseordförande Marie Ehrling, men även stora internationella aktörer överväger en investering i Telia.... läs mer »

Utdragen jakt efter Tobés ersättare oroar Moderaterna

Det har snart gått en månad sedan Tomas Tobé petades som partisekreterare i Moderaterna, men ännu har ingen efterträdare utsetts. I partiet beskrivs det av flera Di talat med som ett kristecken.... läs mer »

USA-börser: Rekyl uppåt efter tisdagens fall

New York-börserna avancerade med banksektorn i täten på onsdagen, efter tisdagens breda nedgångar.... läs mer »

Nordenbörser: Uppåt i Norge, nedåt i Danmark

De nordiska börserna handlades oregelbundet under onsdagen. Klockan 17.30 var regionsindexet Vinx 30 i stort oförändrat från tisdagens stängningsnivåer.... läs mer »

Stockholmsbörsens: H&M lyfte inför rapport

Stockholmsbörsen inledde onsdagen svagt men tog igen en del förlorad mark under eftermiddagen och stängde precis under nollstrecket. Modejätten H&M lyfte inför torsdagens kvartalsrapport.... läs mer »

Kaplan backar i pengatvist

Den före detta bostadsministern Mehmet Kaplan, MP, drar tillbaka sitt överklagande av Statens tjänstepensionsverks beslut om nivån på hans inkomstgaranti. Det rapporterar Nyhetsbyrån Siren.... läs mer »