text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Industri - Nyheter 

Bättre än väntat för Buffett

Amerikanska konglomeratjätten Berkshire Hathaway, som leds av Warren Buffett, slog förväntningarna med sitt resultat för det fjärde kvartalet. ... läs mer »

De vill locka fler kvinnor till underhållsbranschen

Underhållsindustrin har länge varit mansdominerad. I dag får industrin kämpa för att locka yngre människor, speciellt tjejer. Men för att locka fler kvinnor behövs – just det – fler kvinnor.... läs mer »

Analytiker: Daimler-köpet är del i en större offensiv

Kinesiska Geelys intåg i den tyska biljätten har förberetts i flera månader, men storleken, nära 10 procent, överraskar i Tyskland. Enligt börsreglerna måste man flagga redan vid 3 procent. Efter sitt Sverigebesök uppges Geelys grundare Li Shufu nu vara på väg till Tyskland.... läs mer »

Tesla etablerar sig i Grekland

Tesla etablerar sig i Grekland genom att upprätta en lokal affärsenhet i norra delen av den grekiska huvudstaden Aten. Det rapporterar Bloomberg News.... läs mer »

Rankning: Storbanken som är sämst på hållbarhet

När svenska folket rankar banker efter hållbarhet kommer Länsförsäkringar i topp tillsammans med nätbankerna. Storbankerna, framför allt Nordea, halkar långt efter.... läs mer »

SpaceX ställer in raketuppskjutning

SpaceX ställer in en raketuppskjutning planerad till denna helg för att genomföra ytterligare tester kopplat till trycksystemet. Det framgår av en tweet.... läs mer »

Professorn varnar för intressekonflikter efter Daimler-köpet

Fordonsprofessorn Christer Karlsson ser kinesiska Geelys köp i Mercedes-Benz moderbolag Daimler som ett led i grundaren Li Shufus strategi att komma in på den europeiska lyxbilsmarknaden. Christer Karlsson varnar samtidigt för intressekonflikter på lastbilssidan.... läs mer »

Rejält lönelyft för Swedbanks vd

Swedbanks vd Birgitte Bonnesen kan blicka tillbaka på ett fint fjolår. Trots att aktieutvecklingen pekade nedåt lyfte hon sin lön till drygt 14 miljoner kronor.... läs mer »

Svensk skogsindustri går som tåget

Det ser mycket ljust ut för svensk skogsindustri. Intresset för trävaror är det högsta någonsin och priset för pappersmassa har nått nya rekordnivåer.... läs mer »

Ordförande köper aktier i Balco

Lennart Kalén har den 23 februari köpt 10.000 stycken aktier i balkongtillverkaren Balco Group där han är ordförande. Aktierna köptes till kursen 64,44 kronor per aktie, till ett totalt pris av 644.400 kronor.... läs mer »

Gita Navabi ny partiledare för Feministiskt initiativ

Gita Navabi från Stockholm har valts till ny partiledare för Feministiskt initiativ. Jämte den andra partiledaren Gudrun Schyman ställs hon nu inför utmaningen att ta Fi ända in i riksdagen.... läs mer »

Löfven lovar satsning på sjukvården

Statsminister Stefan Löfven (S) lovar satsningar på sjukvården. "Vi ska se till att förstärka sjukvården i grunden", säger han i ett tal.... läs mer »

Saab tar hem australisk order

Försvarsjätten Saab har fått en order från den australiska regeringen om att leverera underhållstjänster till den australiska marinens ANZAC-fregatter.... läs mer »

Okända fällan som står dig dyrt vid bostadsförsäljningen

Det gäller att hålla pennan rätt i handen när du ska sälja din villa. Annars riskerar du att åka på att betala köparens lagfartsavgift. En kostnad som uppgår till tiotusentals kronor. ... läs mer »

Stockholmsoro slår mot fjällbostäder

Antalet fjällbostäder som är till försäljning rusar. Och på vissa håll är prisraset över 20 procent. "Jag tror att det beror på Stockholm", säger Cecilia Hemer Eliasson, mäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Åre.... läs mer »

Microsoft och Xiaomi startar samarbete

Microsoft och Xiaomi tillkännagav under gårdagen ett samarbete kring AI, molnet och hårdvara. Det framgår av ett pressmeddelande.... läs mer »

Viktor Munkhammar: Därför är det bra med inflation

Måste inflationen vara just 2 procent? Varför inte 1, eller för den delen noll procent? Det är en bra fråga, särskilt som den ultralätta penningpolitiken riskerar att få oönskade effekter.  Just 2 procent är ingen magisk siffra, men det finns goda skäl att sträva mot en nivå klart över noll.... läs mer »