text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Industri - Nyheter 

Kina går till motattack inför amerikansk sänkning

Kina förbereder motåtgärder inför USA:s förestående skattereform. Samtidigt skickar EU:s tungviktare en varning till president Donald Trump.... läs mer »

Biltest: Styrkan hos Q5 ligger i – styrkan

Kompetent, kapabel och – närmast – klanderfri. Nya Q5 är en typisk Audi, även om Audi – numera – hellre vill att andra värden förknippas med märket. Som ”maskulin-sportig karaktär” eller ”progressiv och elegant”.... läs mer »

Positiv reaktion på Wall Street efter räntehöjning

New York-börserna visade positiva rörelser i onsdagshandeln. Fed-chefen Janet Yellen meddelade under kvällen sitt sista räntebeslut innan hon avgår. Som väntat höjdes styrräntan med 0,25 procentenheter till 1,25-1,50 procent.... läs mer »

Vasakronan: Teknik skapar sårbarhet

Fastighetsbranschen är inte ledande inom digitalisering, men utvecklingen går i en rasande fart. Det säger Sören Sandell som är it-chef på fastighetsbolaget Vasakronan.... läs mer »

Fastighetsbolag stänger dörren för cyberhotet

Efter de senaste årens it-attacker och bristande säkerhetshantering har cybersäkerhet hamnat alltmer i fokus. Nu växlar svenska fastighetsbolag upp säkerhetsarbetet.... läs mer »

Trump: Gigantisk skattesänkning till jul

Efter lång tid av stötning och blötning har Republikanernas ledare i senaten och representanthuset i princip enats om den stora skatteomläggningen i USA, enligt källor. Det öppnar för omröstningar i nästa vecka — och för en seger för president Donald Trump.... läs mer »

FI utreder om Rezidors ägare kan ha brutit mot regler

Rezidors huvudägare HNA har i tysthet minskat sitt ägande med 6 procent av kapitalet. Det framgår av ny ägarstatistik på hotellgruppens egen hemsida.  Finansinspektionen utreder nu om kineserna har brutit mot flaggningsreglerna, erfar Di.... läs mer »

Brexit: Parlamentet måste tillfrågas – förlust för May

Therese May åkte på en svidande förlust i en omröstning vilket kommer utöka parlamentets inflytande till att ha en "betydelsefull röst" vid slutet av utträdesförhandlingarna 2019.  ... läs mer »

Vd:n byts ut: "Ratos har haft en medioker utveckling i tio år"

Det hårt prövade investeringsbolaget Ratos sparkar sin vd Magnus Agervald efter endast drygt ett år och ersätter honom med styrelsens ordförande Jonas Wiström. ”Det är allvarligt men det är ingen superkris”, säger storägaren och nye ordföranden Per-Olof Söderberg om Ratos situation.... läs mer »

Peter Fellman: Janet Yellens sista höjning

NEW YORK. Den avgående Fedchefen Janet Yellen kunde ha ägnat sin sista presskonferens till att tala mera fritt om hur hon lett landet tillbaka till en högkonjunktur från de skakiga åren efter finanskrisen när hon tog över ordförandeklubban.  ... läs mer »

Positiv börsreaktion på FED:s räntehöjning

Som väntat höjde den amerikanska centralbanken på onsdagskvällen styrräntan med 0,25 procentenheter till 1,25-1,50 procent under det som blev FED-chefen Janet Yellens sista räntebeslut innan hon avgår.... läs mer »

UD hemlighåller dokument om FN-kampanj

Utrikesdepartementet hemligstämplar 860 sidor dokument om hur Sverige kampanjade för att få en plats i FN:s säkerhetsråd. Sida upp och sida ned om vilka aktiviteter Sverige vidtagit för respektive land är överstruket med vitt, skriver Dagens Nyheter.... läs mer »

Federal reserve höjer räntan med 0,25 procentenheter

Federal reserve höjer räntan med 0,25 procentenheter till 1,25-1,50... läs mer »

Replik: Ett svenskt medlemskap i Nato skadar Sveriges säkerhetspolitik

I en artikel i Dagens Industri den 12 december argumenterar en grupp säkerhetspolitiska debattörer för att Sverige för sin egen och de baltiska staternas skull bör gå med i Nato. Resonemanget är felaktigt på en rad punkter.... läs mer »

Frida Wallnor: Sänd svensk trupp till Baltikum

LEDARE. I en debattartikel i Di på onsdagen skrev 26 säkerhetspolitiska debattörer att Sverige bör ta klivet in i Nato. Det har de helt rätt i.... läs mer »

Juncker: EU behöver en finansminister

På EU-toppmötet på torsdagen inleds diskussionen om euro-områdets framtid. Det behövs striktare regler för budgetunderskott, ökade möjligheter att ge stöd till krisländer och en minister som är ansvarig och håller samman arbetet. Nästa finanskris får inre skapa så svåra skador som förra, menar Jean-Claude Juncker, EU-kommissionens ordförande.... läs mer »

Åtal att vänta i Allra

Minst en person kommer att åtalas i utredningen av det tidigare pensionsbolaget Allra. Det uppger åklagaren Thomas Hertz för Di. Samtidigt kan Di redogöra för de dokument som enligt åklagarens misstankar visar hur Allra mjölkade pensionsspararna.... läs mer »