text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Industri - Nyheter 

Varnar för prischock på drivmedel

Regeringens stora reform för att öka andelen förnybara drivmedel riskerar att utlösa en prischock för svenska konsumenter. Den varningen utfärdar oljebolaget Neste som uppmanar regeringen att ändra i förslaget.... läs mer »

Trump sparkar Steve Bannon

USA:s president Donald Trump har sparkat sin kontroversielle chefsstrateg Stephen Bannon, rapporterar flera amerikanska medier. Vita huset bekräftar att Stephen Bannon enats med stabschefen John Kelly om att lämna sin post.... läs mer »

Terrordådet i Barcelona: Skåpbilens förare en av de dödade

En av de misstänkta terrorister som dödades av polis i Cambrils är föraren som körde ihjäl 14 människor och skadade över 100 på Las Ramblas, rapporterar El País med hänvisning till en poliskälla.... läs mer »

Michael Wolf blir delägare i nystartat konsultbolag

Michael Wolf tar sig an ett nytt engagemang – som delägare i nystartade konsultbolaget Bellbird.... läs mer »

USA-börser: Skojätten drar ned sektorn

Börserna i New York pekade i olika riktningar på fredagen, om än marginellt. Turbulensen i Vita huset kombinerat med terroristdåd i Barcelona har vållat oro bland investerare, vilken mattades av något på eftermiddagen.... läs mer »

Investering säkrar jobb i Oskarshamn

Kärnkraftsoperatören OKG investerar 865 miljoner kronor i ett oberoende härdkylningssystem vid Oskarshamn 3 (O3). Det säkrar driften vid O3 efter år 2020 och tryggar jobben för 600 personer, rapporterar Barometern.... läs mer »

Stockholmsbörsen: Avslutade veckan i moll

Stockholmsbörsens breda index OMXSPI föll under fredagen med 0,70 procent medan OMXS30 i sin tur backade med 0,52 procent. Det var i linje med övriga börser i Europa. ... läs mer »

Nordenbörser: Hälsovård tynger Köpenhamn

Nordiska börser var ned på fredagen, likt utvecklingen i övriga Europa efter att terrordåd i Barcelona medfört nedstämda marknader. Klockan 17.35 var det regionala samlingsindexet Nordic Vinx 30 ned 0,8 procent till 965.... läs mer »

Europabörser: Oro pressade index

Börserna i Europa noterades lägre på fredagen, efter terrordådet i Barcelona på torsdagen fördystrat stämningen. Det regionala indexet Stoxx Europe 600 summerade rörelserna till en nedgång på 0,8 procent. Sett till sektorer tyngde hälsovård med en större tapp. Exempelvis sjönk tyska läkemedelsbolaget Merck 1,5 procent.... läs mer »

Skarpa rörelser på New York-börsen oroar

Den senaste veckans rörelser på New York-börsen oroar analyshuset Sundial Capital Research. Den senaste veckan har aktierna i S&P 500 gått isär - en signal om kommande nedgång, rapporterar Bloomberg.... läs mer »

USA-börser: Fortsatta nedgångar på fredagen

Börserna i New York fortsatte handlas nedåt på fredagen, efter breda nedgångar på torsdagen. Turbulensen i Vita huset kombinerat med terroristdåd i Barcelona har vållat oro bland investerare, något som avspeglades i volatilitetsindexet, VIX som stack upp.... läs mer »

Räntor och valutor: Svagare dollar avslutar veckan

Europaräntorna sjönk, med tyska räntor 1-3 punkter ned, börserna stod på minus och yenen stärktes på fredagen. "Riskaversionen har höjts i spåren av attackerna i Spanien och oron för Trump", sade Michael Leister på Commerzbank till Reuters.... läs mer »

Analyspodden: ”Växande tvivel på börsen”

Riksbanken har medvind medan motvinden tilltar för börsplacerarna. Det konstaterar Di:s Viktor Munkhammar och Ulf Petersson i veckans avsnitt av Analyspodden.... läs mer »

Flera knivhuggna i centrala Åbo

Två personer dödades och flera skadades i samband med ett knivdåd i Åbo i Finland. Säkerheten har höjts efter händelsen, men polisen klassar inte dådet som ett terrorbrott — möjliga motiv utreds. "Vi såg en man på torget, en kniv glimtade till och viftade i luften. Jag förstod att han hade knivhuggit någon", säger Åbobon Laura Laine som bevittnade dådet till Yle.... läs mer »

Alliansen får tungt stöd för hoten mot regeringen

Stå på er och stoppa regeringens planerade skattehöjningar. Den uppmaningen riktas nu mot alliansen från landets två ledande näringslivsorganisationer.... läs mer »

Schweiz sätter stopp för Porsches lyx-SUV

Bilkonsumenter i Schweiz som går i tankar om att köpa en Porsche Cayenne får tänka om. Landet har beslutat att inte tillåta nyregistrering av Porsches lyx-SUV med dieselmotor.... läs mer »

Bostadsministern slår sig för bröstet

Bostadsminister solar sig i fortsatt hög nybyggnation, även om ökningstakten för bostadsbyggandet bromsar in rejält. Enligt Peter Ericsson är regeringens bostadsmål nu inom räckhåll. Men Sveriges byggindustrier underkänner regeringens optimism.... läs mer »