text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Industri - Nyheter 

Nordenbörser: F-Secure rasade i Helsingfors efter prognossänkning

Det var blandat i Norden på fredagen med nedgångar i Köpenhamn och Helsingfors, medan Oslobörsen gick starkt. Samlingsindexet Vinx 30 tappade 0,2 procent till 900. ... läs mer »

Rysk oligark stämmer Nordea, SHB och Danske Bank för avtalsbrott

Den ryske oligarken Boris Rotenberg har stämt Nordea, Handelsbanken, Danske Bank och finländska OP Corporate Bank för brott mot avtal i spåren av de amerikanska sanktioner han utsattes för 2014.... läs mer »

SD kan tippa budgetomröstningen

Sverigedemokraterna ser ut att kunna få ett stort inflytande på höstbudgeten, om ingen ny regering finns på plats. ”Vi gör det som är bäst för våra väljare, inget annat tar vi hänsyn till", säger partiets ekonomisk-politiska talesperson Oscar Sjöstedt.... läs mer »

Analyspodden: ”Allt var sämre än väntat”

Fredagens rysare från Atlas Copco fick hela verkstadssektorn på fall.  ”Allt var sämre än väntat”, konstaterar Di:s börsexpert Ulf Petersson i Di:s Analyspodden.... läs mer »

ABB:s vd hoppar av investerarkonferensen i Saudiarabien

ABB:s vd Ulrich Spiesshofer har beslutat sig för att inte närvara vid konferensen Future Investment Initiative i Saudiarabien. Det uppger verkstadsjättens talesperson för Bloomberg News. ... läs mer »

Tunga fall för Atlas och Skanska gav negativt veckofacit

Reaktionerna på kvartalsboksluten under den kanske mest tongivande av Q3-rapportflodens dagar blev övervägande negativa, med Atlas Copco som främsta sänke. Skanskas vinstvarning hjälpte inte till att förbättra humöret.... läs mer »

Martin Lundstedt tankar Volvoaktier

Volvos vd Martin Lundstedt har den 19 oktober köpt totalt 15.000 aktier i Volvo, en post värd nästan 2 miljon kronor.... läs mer »

Oscar Properties köper tillbaka Biografen Penthouses av konkursbo för 1 Mkr

Bostadsutvecklaren Oscar Properties köper enligt ett pressmeddelande Biografen Penthouses av Axxonen Properties konkursbo. Köpeskillingen uppgår till 1 miljon kronor och gäller en del av fastigheten Stockholm Ruddammen 29.  ... läs mer »

Italienska räntor vände nedåt trots börsoro

Europaräntorna visade en blandad utveckling på fredagen där bland annat tyska och svenska räntor inledningsvis sjönk, medan de steg i de sydliga euroländerna. Senare på dagen vände tyska räntor uppåt, medan främst italienska vände nedåt.... läs mer »

Cherrys Yggradsil teckna avtal i Finland

Cherrys spelutvecklingsbolag Yggdrasil har tecknat avtal med den finska speloperatören Veikkaus avseende leverans av kasinospel.... läs mer »

Atlas Copcos vd: Svårt att förutse kommande halvledarorder

Det är svårt för verkstadsbolaget Atlas Copco att veta exakt när kunderna inom halvledarområdet kommer att lägga order, men bolaget är inte generellt oroat kring halvledarmarknaden.... läs mer »

USA: Sjunkande bostadsförsäljning i september

Försäljningstakten för befintliga bostäder i USA sjönk 3,4 procent i september, till en beräknad årstakt på 5,15 miljoner enheter.... läs mer »

Fredrik Lundberg måste agera

Efter Skanskas vinstvarning och marknadens slakt av aktien måste storägaren Fredrik Lundberg, som har en gedigen byggbakgrund och sitter i Skanskas styrelse,  ta ett fastare grepp om byggjätten.... läs mer »

Microsoft får tummen upp av EU för köpet av Github

Amerikanska mjukvarujätten Microsoft har fått tummen upp av EU-kommissionen för sitt köp av Github. Det framgår av ett pressmeddelande.... läs mer »

Prognos: Ingen räntehöjning i oktober – delade meningar om när den kommer

Tidpunkten för den första räntehöjningen på sju år närmar sig, men dröjer lite till. Riksbanken väntas lämna reporäntan oförändrad på -0,50 procent, för sextonde mötet i rad, vid policymötet den 23 oktober.... läs mer »

Boliden: ökad produktion väntas rädda kvartalet

Gruv- och smältverksbolaget Boliden står inför ett kvartalsresultat där lägre metallpriser bör kompenseras av en ökad produktionsvolym vid gruvorna, gynnsamma valutakursrörelser och lägre kostnader. Inte minst den nya malmkrossen vid koppargruvan Aitik antas ha bidragit positivt till produktionen.... läs mer »

Här är Leif GW Perssons senaste aktieköp – och tips på högutdelare

Leif GW Persson har gått in på nytt i ett tidigare innehav på börsen. För Di förklarar han varför, och lyfter samtidigt fram fler utdelningsbolag att titta på. “Tacka fan för att den aktien blir jävligt intressant”, säger den börsroade kriminologen.... läs mer »