text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Industri - Nyheter 

E-tron – tanklös körning i ökenlandskap

Audis elbil E-tron hann inte i tid för att bli aktuell för årets bil 2019. Men Di har så klart kört den ändå, i Abu Dhabi av alla ställen.  Att vara elbilist i emiratet är ensamt bland alla bensinslukande suvar. Och laddstolpar är det ont om. Men emiratets energibolag jobbar med flera projekt för att minska beroendet av olja och gas.... läs mer »

Volvoavknoppning gör elsatsning med Scania

Bränslecellsbolaget PowerCell som knoppades av från Volvokoncernen inleder nu ett samarbete med Scania för att ta fram en elektrifierad sopbil till renhållningsföretaget Renova.... läs mer »

Ola Källenius håller dörren öppen för Volvo

Från och med i maj 2019 tar Ola Källenius som första icke-tysk över jättekoncernen Daimler. Han gör det i en omställningsperiod där Volvoägaren Geely även är storägare i Daimler. Och Ola Källenius håller dörren på glänt för framtida samarbeten.... läs mer »

Festen snart slut – nytt läge för våra sparpengar

Årets sista veckor bjuder på en räcka räntebesked där tonläget från USA:s Federal Reserve, Riksbanken och den Europeiska centralbanken avgör marknadsoptimismen i närtid. Mindre frikostiga centralbankirer betyder ett nytt läge för våra lån och sparpengar.... läs mer »

ABG sänker rådet på Ahlsell efter budet

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för Ahlsell till behåll från köp. Riktkursen höjs dock till 55 från 52 kronor. Det skriver Bloomberg News.... läs mer »

Uppgifter: Förtroendeomröstning om Theresa May är nära

En förtroendeomröstning mot Storbritanniens premiärminister Theresa May är nära förestående, rapporterar flera brittiska medier.... läs mer »

Två döda vid skjutning i Strasbourg – EU-parlamentet har stängts ned

Två människor har dödats och minst elva har skadats kritiskt i skottlossningar i Strasbourg i Frankrike. Polisen känner till identiteten på skytten och han jagas nu, rapporterar AFP. En utredning om terrorbrott har öppnats.... läs mer »

Wall Street stängde kring nollan efter svängig handel

USA-börserna visade upp ännu en svängig dag där indexen kastade sig mellan plus och minus under handelns gång. Vid stängning kunde dock Wall Streets utveckling  summeras som oförändrad.... läs mer »

Fortsatta strider om klimatpengar

På FN:s klimatmöte i Katowice fortsätter striderna om de 100 miljarder dollar som rikare länder lovat fattigare parter. Men trots en infekterad debatt utgör de bara en bråkdel av vad som krävs när världen ska ställa om. "Anpassning är ett verkligt behov för många människor", säger Indiens delegationschef Arun Kumar Mehta.... läs mer »

Modeindustrin ska minska utsläppen i hela värdekedjan

Ett globalt klimatåtagande för modeindustrins hela värdekedja, Fashion Industry Charter for Climate Action, har undertecknats av 43 företag och organisationer med stor påverkan på världens textil- och modeindustri.... läs mer »

Svenska modeaktörer ska minska klimatpåverkan

I det nystartade Swedish Textile Initiative for Climate Action, Stica, åtar sig Kappahl, H&M och Peak Performance att minska sin klimatpåverkan med minst 30 procent till år 2030, i linje med FN:s ”Fashion Industry Charter on Climate Action” som lanseras under COP24.... läs mer »

Världens största fondförvaltare rådlös inför brexit: "Omöjligt att förutspå"

Inte ens världens största fondförvaltare, Blackrock, vet hur de ska agera inför de avgörande brexitförhandlingarna. "Det är omöjligt att förutspå utgången", säger Blackrocks europeiska aktiechef enligt Bloomberg.... läs mer »

Livstid för mördaren i Charlottesville

Straffet blev livstids fängelse för 21-årige James Fields som körde in i en folkmassa och dödade en motdemonstrant i Charlottesville i USA i augusti 2017.  Han dödade 32-åriga Heather Heyer och skadade 19 personer, som samlats för att protestera mot högerextremister.... läs mer »

Google har inga planer på återlansering i Kina – men inte uteslutet

Google har inga planer på att återlansera sin sökmotor på den kinesiska marknaden – men det är inte uteslutet. Det beskedet gav Googles vd Sundar Pichai inför representanthusets juridiska utskott på tisdagen. ... läs mer »

Ingen prispress på lyxvillorna: Här är de dyraste i Sverige

Sjunkande bopriser och en köparnas marknad har inte påverkat de lyxigaste objekten. Di listar villorna med högst slutpris under oktober och november.... läs mer »

António Guterres till Stockholm på onsdagen

FN:s generalsekreterare António Guterres kommer till Stockholm på onsdag kväll, erfar Dagens Nyheter.... läs mer »

Pressad May söker EU-hjälp om brexit

Theresa May söker skriftliga löften från EU för att få sitt parlament att godkänna avtalet om brexit. Men någon omförhandling blir det inte. Och på hemmaplan växer motståndet.... läs mer »