text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Industri - Nyheter 

Färre dör i krig och konflikter

För tredje året i rad minskade förra året antalet dödsoffer i krig och konflikter. Den främsta förklaringen är att kriget i Syrien minskat i intensitet. Det skriver Dagens nyheter som tagit del av den senaste statistiken över världens krig, sammanställd vid Uppsala universitet.... läs mer »

Skattesmäll för Minecraft-grundarna

De tre tidigare ägarna till succéspelet Minecraft har åkt på en rejäl skattesmäll efter mångmiljardaffären med Microsoft. Marcus ”Notch” Persson, Carl Manneh och Jakob Porser ska i sina respektive bolag upptaxeras med totalt drygt 700 miljoner kronor, enligt en dom i förvaltningsrätten.... läs mer »

Trumps advokat: Utred ryssutredningen

Utredningen av Donald Trumps valkampanjs rysskontakter bör utredas, anser presidentens advokat Rudy Giuliani. Han vill se om den särskilde åklagaren Robert Muellers mandat kan ogiltigförklaras.... läs mer »

Moody’s: Finansbranschen behöver fler regleringar

För att hållbarhetsfrågorna ska få den plats de förtjänar krävs att politikerna tar långsiktigt ansvar. Det anser Moody’s chef för europeisk verkstadsindustri, Matthias Hellstern, som under ett besök i Stockholm efterlyser fler och tydligare spelregler.... läs mer »

Succé för snyggare loppis

En snyggare loppis gav en rivstart. Shoppis i Östersund överrumplades av omedelbar succé för två år sedan, men ledningen får nu hantera nya utmaningar efter den ena delägarens avhopp.... läs mer »

Svenska företag fortsätter att strömma till London trots brexit

Svenska företag fortsätter att strömma till Storbritannien, trots EU-utträdet. "Jag skulle önska att de mindre företagen som är här, eller kommer hit, förbereder sig för brexit, så att det inte blir ett svårt slag för dem", säger Ulla Nilsson, avgående chef för Svenska handelskammaren i London.... läs mer »

"Marknaden är i limbo"

Två år efter folkomröstningen väntar finansmarknaden fortfarande på viktiga besked om brexit. "Marknaden är i limbo eftersom förhandlingarna om EU-utträdet går mot en kritisk punkt", säger Karen Ward på fondbolaget JP Morgan Asset Management.... läs mer »

Petter Stordalen går in i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag Strawberry Equities köper 10 procent av Stureplansgruppen. Därmed blir Stordalen en av bolagets största ägare.  "Stureplansgruppen erövrar nöjesscenen och de marknader de går in i. Jag har länge velat bli en del av det", säger han.... läs mer »

Sju partier: AP-fonderna bör flytta fossila tillgångar

En majoritet av riksdagens partier anser att AP-fondernas kapital ska flyttas från fossil verksamhet till långsiktigt hållbara lösningar, visar en enkät från Greenpeace.... läs mer »

Miljöfrågor viktigare för väljaren

En mätning gjord av Demoskop på uppdrag av Expressen visar att miljöfrågan blivit viktigare för väljarna. Väljarna har fått svara på vilken sakfråga de anser viktigast och vilket parti som har störst förtroende i de olika sakfrågorna.... läs mer »

S vill straffa köp av svartkontrakt

Socialdemokraterna vill göra det straffbart att köpa svarta hyreskontrakt. Partiet vill också att fastighetsägaren vid behov ska få sätta ett tak för antal boende per lägenhet.... läs mer »

Även Coop slutar sälja engångsgrillar

Coop gör som Ica och slutar nu att sälja engångsgrillar. ”Vi får se hur länge det blir. Det får vädret och brandrisken avgöra”, säger presschefen Tobias Ryderberg. Enligt SMHI kan det bli en del regn den närmaste tiden.... läs mer »

Så vill SD styra om Sverige

Bortom löften om sänkta skatter och satsningar på välfärden har Sverigedemokraterna ett politiskt projekt som särskiljer dem från alla andra etablerade partier. Och SD-ledaren Jimmie Åkesson vill ha en ny folkomröstning om EU redan nästa mandatperiod. ... läs mer »

Debatt: Fyra förslag för bopolitken

DEBATT. Den blocköverskridande överenskommelsen för bostadspolitiken misslyckades. Vi tror att förslagen nedan borde attrahera det flertalet av riksdagens partier, skriver Erik Saers, före detta vikarierande generaldirektör för Finansinspektionen och Rolf Lydahl, tidigare vice vd för Nordstjernan.... läs mer »

Heja Sverige!

När landslaget i november kvalificerade sig för årets fotbolls-VM frågade Ekots studioreporter sin expertkommentator om laget kommer att spela mer svensk fotboll utan Zlatan.... läs mer »

Löfven: "Inga områden ska vara särskilt utsatta"

Socialdemokraterna föreslår fler satsningar på bostäder och insatser i utsatta områden. Inga områden i Sverige ska vara särskilt utsatta, enligt Stefan Löfven.... läs mer »

30 ton spansk skulptur till Djurgården

Med sina jättelika skulpturer har den katalanske konstnären Jaume Plensa blivit en världskändis. Nu ställer han ut på Djurgården i Stockholm. Världskonstnären tar med 30 ton skulptur till Djurgården.... läs mer »