text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Ekonomi 

Johan Schück: Trump tycks vara beredd att låta Fed behålla sin självständiga roll

USA:s centralbank Federal Reserve höjer styrräntan med 0,25 procentenheter till intervallet mellan 1,25 och 1,5 procent. Under nästa år väntas ytterligare tre räntehöjningar av samma storlek.... läs mer »

Amerikanska centralbanken höjer styrräntan

Som förväntat gav USA:s centralbank under onsdagskvällen beskedet att styrräntan höjs med 0,25 punkter, från intervallet 1,0–1,25 till 1,25–1,5 procent. Federal reserve spår också att både jobbmarknaden och ekonomin stärks ytterligare.... läs mer »

Framåt för EU:s förhandlingar med sydamerikanska Mercosur

EU:s förhandlingar med den sydamerikanska handelsorganisationen Mercosur går framåt. Vi är nära en överenskommelse, säger EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström till DN.... läs mer »

Miljarder på spel i sista domen i HQ-kraschen

I morgon, torsdag, avgörs den sista striden om banken HQ som kraschade 2010. På spel står ett krav om 3,2 miljarder kronor – plus ränta. DN:s Dan Lucas berättar om målet.... läs mer »

Svårare att sälja bostad

Antalet bostadsannonser som publiceras mer än en gång har ökat kraftigt under hösten på bostadssajten Hemnet. Det är ännu ett tecken på att bostadsmarknaden blir allt svalare.... läs mer »

Uppmärksammade utvisningar stoppas

Pizzabagaren Danyar Mohammed i Jokkmokk får stanna i Sverige.  Efter sju år skulle han utvisas för att hans arbetsgivare hade glömt att höja lönen med 460 kronor. Nu har Migrationsöverdomstolen upphävt beslutet i en vägledande dom.  – Jag började gråta, så glad blev jag, säger Danyar Mohammed.... läs mer »

Svårt att hitta rätt på kluven arbetsmarknad

Brist på arbetskraft kan knäcka högkonjunkturen. Utrymmet för produktionsökning blir mindre när det saknas personer som ska göra jobbet.... läs mer »

Robotar jagar hemlösa i San Francisco

Robotar och brottsbekämpning låter långsökt. Men under rätt omständigheter kan det fungera. I San Francisco används Roboten K9 för att avskräcka hemlösa som olagligt bosätter sig på stora parkeringsområden.... läs mer »

Tekniska problem på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen har tekniska problem, skriver Nasdaq i ett pressmeddelande. Noteringarna på OMXS30, listan över de 30 största bolagen, är felaktiga och kommer inte att publiceras tillsvidare.... läs mer »

Tove Nandorf: Arbetsgivarna har sänkt sina krav när det gäller formell utbildning och lång svensk yrkeserfarenhet.

DN:s arbetsmarknadsreporter Tove Nandorf svarar på tre frågor om Arbetsförmedlingens nya prognos för jobben 2018 och 2019.... läs mer »

Arbetsförmedlingen varnar för fortsatt brist på arbetskraft

Arbetslösheten står de närmaste två åren i stort sett still, att döma av Arbetsförmedlingens nya prognos. Antalet arbetstillfällen fortsätter att växa, men det gör också antalet arbetssökande. Och de motsvarar inte alltid vad arbetsgivarna söker.... läs mer »

Mest sökta orden på Google 2017

"Hur gör man slime?" och "Varför firar vi påsk" var populärt att fråga Google under 2017. I dag presenteras listan över vilka ord svenskarna sökte mest på under året. ... läs mer »

Tove Nandorf: Jobbamiralen kvar vid rodret tack vare valet 2018

Klockan tio, i dag onsdag, presenteras Arbetsförmedlingens pinfärska prognos, sannolikt kryddad med en och annan valrörelsekaramell. Det är en ödesdag både för regeringen och för Arbetsförmedlingens Mikael Sjöberg, generaldirektör för Sveriges mest utskällda myndighet.... läs mer »

NCC vinstvarnar – nollresultat efter nedskrivningar

NCC har stora problem med lönsamheten. Byggbolaget gör nu stora nedskrivningar av byggprojekt i framför allt anläggningsverksamheten och resultatet för fjärde kvartalet bedöms landa nära noll, enligt ett pressmeddelande från bolaget.... läs mer »

Telia i strid med PTS om fritt internet

Medan kampen om nätneutraliteten rasar i USA pågår en inhemsk drabbning i samma ämne. Telias erbjudande om fri surf på sociala medier för sina användare har fått Post- och telestyrelsen, PTS, att säga ifrån. Nu ska fallet avgöras i förvaltningsrätten.... läs mer »

Facebook börjar skatta i Sverige

Internetjätten Facebook ska börja skatta i de länder där man har lokala kontor. Det skriver man i ett pressmeddelande på tisdagen.... läs mer »

Mäklare: Finansinspektionens amorteringskrav är fel tänkt

Finansinspektionens tänker fel om amorteringskrav. Det tycker Johan Nordenfelt, affärsutvecklingschef på fastighetsmäklarfirman Erik Olsson. Han vill helst att kravet enbart utgår från hur stor skulden är i förhållande till inkomsten.... läs mer »