text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Ekonomi 

Ny vd för Handelsbanken

Handelsbanken har utsett Carina Åkerström till ny vd och koncernchef, skriver banken i ett pressmeddelande.... läs mer »

Utredning: Facebook är ”digitala gangstrar”

It-jätten får svidande kritik från brittiska parlamentets kulturutskott.... läs mer »

Bostadsköpare tror på lägre priser

Politisk osäkerhet kring bostadsmarknaden förklaring, enligt bedömare.... läs mer »

Liten uppgång för bostadspriserna

Stora regionala skillnader för utvecklingen, enligt index.... läs mer »

”Dansk ’barsel’ ger mer jämställdhet än svensk”

Carl Johan von Seth om skräcksiffran som ingen får höra på profylaxkursen.... läs mer »

Sämst i Norden på att ta ut pappaledighet

Öronmärkta pappamånader väcker kritik.... läs mer »

Martin Gelin: Amazon betedde sig som om det var för fint för New York

... läs mer »

Antalet lediga sommarjobb slår rekord

Rekordmånga sommarjobb finns nu att söka för den som letar sysselsättning till sommaren. I januari fanns hela 50.000 feriejobb tillgängliga på Platsbanken – drygt 3.000 fler än förra året.... läs mer »

Tusentals väntar på stöd för solceller

Över tolv tusen hushåll väntar på stödpengar de räknat med för solceller. Men den budget som röstades fram under regeringskrisen kapade anslagen kraftigt. Hoppet står till vårbudgeten. Både MP och C säger att de vill skjuta till mer pengar.... läs mer »

Mia Holmgren: Inkomstskatten halverades - men bara knappt två procent betalar

... läs mer »

Miljoner får deklarationen i digital brevlåda

Deklarationsperioden närmar sig. I år kommer fler svenskar än tidigare att få sin självdeklaration i en digital brevlåda.  Företaget Kivra har med omkring tre miljoner användare snabbt vuxit fram som den starkaste marknadsaktören.  För vd Stefan Krook är målsättningen att bli en institution i svenskarnas liv. ... läs mer »

Norwegians vd öppnar för att sälja bolaget

Rätt köpare får gärna ta över Norwegian, enligt storägaren och vd:n Bjørn Kjos. – Alla bolag på börsen är ju till salu, säger han. Samtidigt räknar han med att bolagets resultat kommer att lyfta under 2019.... läs mer »

Flygbolagets konkurs slår hårt mot Karlstad

Det brittiska flygbolaget Flybmi har gått i konkurs. Flygbolaget trafikerar bland annat sträckan Karlstad-Jönköping-Frankfurt. – Det är tråkigt. Jättetråkigt, säger Hans Wennerholm, vd för Karlstad Airport, till Nya Wermlands Tidning.... läs mer »

Myndigheten: Sluta med onödig pensionsoro

Gå inte omkring och oroa dig över pensionen i onödan. Det är ett råd som Sten Eriksson vid Pensionsmyndigheten vill förmedla. Han anser att en förklaring till oron är oseriösa företag.... läs mer »

Den tragiska historien bakom världens mest kända bilmärke

I år är det 130 år sedan flickan, som gav namn åt världens mest kända bilmärke, föddes. Och 90 år sedan hon avled. Hon tog aldrig körkort, brydde sig inte om bilar och dog ung. ... läs mer »

Jaguars Tesladödare en dröm att köra – till dess ångesten tar över

Så bekväm, så snygg, så snabb – och samtidigt så sofistikerad utan att bli snobbig. Den helt eldrivna Jaguar I-Pace tar nu upp kampen med Tesla, regenten i elbilsland. Och det gör britten med en lyxbilskänsla som den amerikanska konkurrenten inte når upp till. Men så var det haken med räckviddsångest…... läs mer »

Arbetsgivarna häver lockout efter nytt bud i hamnkonflikten

Medlarna i hamnkonflikten har på lördagsförmiddagen kommit med ett nytt bud, och arbetsgivarsidan häver sina lockouter. Facksidan är dock skeptisk mot budet och kallar det ”identiskt” med det tidigare. Parterna har fått fyra dagar på sig att ta ställning.... läs mer »