text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Ekonomi 

Bankchef sparkas efter avgiftsmiss

Danske Banks kunder betalade 400 miljoner kronor för mycket.... läs mer »

Kvinnliga bilister i Saudiarabien ny miljardindustri

Ett år har gått sedan de första kvinnliga bilisterna rullade ut på Saudiarabiens gator. Då lyftes det förbud mot kvinnliga bilförare som har rått i decennier. I ett år har bilindustrin skurit guld med täljkniv tack vare denna helt nya målgrupp.... läs mer »

Var femte handlare utsatt för hot

Nya siffror från Svensk Handel visar på ökning senaste kvartalet.... läs mer »

Försäkring på semestern – det här behöver du ha koll på

Blir det utlandssemester i år? Kontrollera din hemförsäkring – i den finns oftast det mesta försäkringsskydd du behöver. Men var tredje svensk är okunnig om vad hemförsäkringen täcker under en resa och risken är att semesterfirare skaffar sig onödiga försäkringar.... läs mer »

Hasse Eriksson: Benbrott, vattenskada och en sönderslagen tå

... läs mer »

Klimatoro kan ge färre besökare till OS

Snabbt förändrade resvanor kan göra att färre vill besöka OS, säger experter.... läs mer »

Universitet i Nederländerna rekryterar bara kvinnor

Män göre sig icke besvär. Det nederländska universitetet Eindhoven University of Technology kommer bara att anställa kvinnor framöver. Syftet är att få en jämnare balans bland könen i personalen.... läs mer »

Bränslesnål – men även snål med utrymme

Toyota Corollla 2,0 elhybrid sköter sig helt själv – man behöver inte ladda med sladd.... läs mer »

Skärpta straff för införsel av färska frukter och växter

Visst kan det vara lockande att stoppa ner en stickling, några frön eller en kanske en god frukt i resväskan när det är dags att åka hem från utlandsresan. Men det kan stå dig dyrt. Införsel av ett stort antal arter kan vara olagligt och i värsta fall straffbart.... läs mer »

EU-sanktioner förlängs igen

EU-länderna förlänger sina sanktioner kring oron i Ukraina, både vad gäller Krimhalvön och det ekonomiska utbytet med en rad statskontrollerade ryska företag.... läs mer »

EU på väg slutföra världens största handelsavtal

BRYSSEL. EU är på väg att sluta sitt största handelsavtal hittills. Redan nästa vecka kan uppgörelsen bli klar med fyra länder i Sydamerika i Mercosur-gruppen. Men avtalet är ifrågasatt. Delar av EU-kretsen tvekar och över 300 miljö- och människorättsorganisationer vill stoppa förhandlingarna.... läs mer »

Arbetsmarknadsministern: Oroväckande ökning av antalet dödsolyckor

Antalet arbetsrelaterade dödsolyckor ökar i Sverige. Arbetsmiljöverket ska nu analysera vad som kan göras åt det. – Det finns anledning att agera, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S).... läs mer »

SAS-personal får nej i tvist mot egna facket

De 185 kabinanställda vid SAS som stämt fackförbundet Unionen i en unik tvist får nej. Tingsrätten ogillar skadeståndskraven och i stället får personalen ta notan för rättegången. ... läs mer »

Brittisk vapenförsäljning till Saudiarabien olaglig

Den brittiska regeringen agerade olagligt när den godkände export till Saudiarabien av vapen som kan ha använts i konflikten i Jemen, enligt en brittisk domstol. – Appellationsdomstolen har kommit fram till att processen vid regeringens beslutsfattande var olagligt, säger domaren Terence Etherton.... läs mer »

Ninja Casino får inte starta under prövningstid

Spelinspektionens beslut att återkalla Safeents spellicens ska gälla under tiden som domstolen handlägger spelbolagets överklagande, enligt förvaltningsrätten i Linköping. Bolaget överklagar beslutet till kammarrätten.... läs mer »

Ny lag ska tvinga bankerna att erbjuda kontanter

Alla svenska storbanker måste erbjuda uttag av kontanter över hela landet, föreslår regeringen i en lagrådsremiss. Den som bryter mot den ifrågasatta nyordningen kan få böta tiotals miljoner kronor. ... läs mer »

XXL skär sönder helt nya kläder och förstör sportutrustning

Personalen vid det norska sport- och vildmarksföretaget XXL skär sönder nya kläder och sportutrustning bara för att de ska slängas och inte gå att använda, avslöjar Aftonbladet.... läs mer »