text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Ekonomi 

Så kan kommunerna lösa bostadsbristen

Det måste bli billigare att bygga nya bostäder. Det konstaterar delegation bostad 2030, som fått uppdrag av Hyresgästföreningen att presentera förslag på hur bostadsbristen kan lösas. ... läs mer »

Bidragsfusk med elcyklar polisanmäls

Naturvårdsverket misstänker ett systematiskt fusk med bidrag för elcyklar som inte existerar. Myndigheten har nu gjort polisanmälan i ett fall som involverat ett hundratal personer och tre företag.... läs mer »

Facebook graderar människors trovärdighet

Facebook har börjat gradera sina användares trovärdighet. Men graderingen syns inte utåt.... läs mer »

USA skjuter på biltullar

Trumpregeringens utredning om det behövs tullar på bilar som importeras till USA drar ut på tiden, enligt USA:s handelsminister Wilbur Ross.... läs mer »

Premiärministern höll symboliskt tal när Grekland slipper EU-stöd

Grekland går nu in i en ny era och har återtagit kontrollen över landets öde, enligt landets premiärminister Alexis Tsipras. Men trots att landet lämnat EU:s tredje nödpaket får man även de närmaste åren räkna med regelbundna besök av tjänstemän från EU och IMF.... läs mer »

Felix återkallar ravioli

Matproducenten Orkla Foods Sverige återkallar produkten Felix Ravioli i köttsås 560 g eftersom innehållet i produkten inte stämmer överens med innehållsdeklarationen. ... läs mer »

Spotifys största ägare har sålt aktier

Musiktjänsten Spotifys grundare och största ägare Martin Lorentzon har sålt aktier i bolaget för 370 miljoner kronor. Det framgår av dokument hos den amerikanska finansinspektionen, SEC skriver Di Digital.... läs mer »

Saabaktien backade efter Jas Gripen-krasch

Saabs aktie backade något på börsen sedan ett av Försvarsmaktens Jas Gripen-plan kraschat i Blekinge. Saab står nu redo att stötta myndigheterna vid en eventuell utredning.... läs mer »

Trump: Räkna med utdraget tullbråk med Kina

USA.s president Donald Trump tror inte på något genombrott i samtalen om handelshinder med Kina i veckan. – Jag räknar inte med att de ska ge något, säger han till Reuters.... läs mer »

Miljöpartiet vill beskatta engångsgrillar

Miljöpartiet vill bromsa försäljningen av engångsgrillar genom att införa en skatt på folielådorna. – De bidrar till nedskräpningen, är svåra att återvinna, de förstör bergshällar och sedan har vi brandfaran, säger finansmarknadsminister Per Bolund.... läs mer »

Postnord höjer julpriset för företagskunder

Postnord höjer paketpriserna i julhandeln. Den svensk-danska postjätten inför ett kapacitetstillägg på fyra kronor per paket under perioden 15 november–31 december.... läs mer »

95 anställda på Ikea väljer att sluta

Totalt 95 av 700 anställda på Ikea har tackat ja till ett erbjudande att sluta på företaget, skriver nyhetssajten 8 till 5.... läs mer »

Därför sjunker den svenska kronan i värde

Kronan har sjunkit kraftigt mot euron och dollarn under lång tid. Exportföretag gynnas, men hushållen drabbas. – Vår köpkraft urholkas av att kronan är svag, säger Maria Landeborn, sparekonom på Danske Bank.  DN listar de främsta ­orsakerna till och ­följderna av den svaga kronan.... läs mer »

Värmen ökade impulsköp av båtar

Båtförsäljningen beskrivs som den bästa någonsin efter sommarens badvänliga värmemånader. Både nya och begagnade båtar går åt och över hälften av båtbranschens medlemmar säger att säsongen varit bättre eller mycket bättre än ifjol.... läs mer »

Äggbranschen vill höja priserna

Den varma, torra sommaren har gjort spannmålspriserna dyrare. Nu anser äggbranschen att priserna på ägg också behöver höjas för att kompensera producenterna för de ökade foderkostnaderna, skriver näringslivstidningen Norrbottens affärer.... läs mer »

VW-bilar kan börja brinna – återkallas

Tyska Volkswagen tvingas nu återkalla runt 700.000 bilar världen över. Det handlar om bilar med så kallat panoramasoltak av bilmodellerna Tiguan och Touran som tillverkats fram till juli i år. Det har visat sig att Led-lampor i taket kan kortsluta om de kommer i kontakt med fukt och brännskada taket eller i värsta fall starta en brand.... läs mer »

Köttpriserna kan bli lägre när matkedjan extraköper kött

Priserna på svenskt kött sjunker under hösten för att sedan stiga under nästa år. Samtidigt kan smör, ost och grädde bli dyrare.... läs mer »