text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Ekonomi 

Aktieprogrammet miljonklipp för vd

Astra Zenecas vd Pascal Soriot gjorde ett rejält inkomstklipp förra året. Hans ersättning steg med över 70 procent och landade på drygt 140 miljoner kronor. Främst är det hans aktiesparprogram som lönar sig.... läs mer »

Löneökningarna är ett globalt fenomen

Vd:arna ses allt oftare som stjärnor och sådana får allt mer betalt globalt sett.... läs mer »

Små rörelser på Wall Street

USA-börserna steg svagt på torsdagen. Investerarna följer med spänning president Donald Trumps försök att få igenom en ny sjukförsäkringsreform i representanthuset som ska ersätta Obamacare.... läs mer »

SVT: Skatten sänks för pensionärer

Regeringen vill sänka skatten för 1,4 miljoner pensionärer. Förslaget ska presenteras på torsdagen, erfar SVT.... läs mer »

Börsen sjönk i linje med utlandet

Stockholmsbörsen sjönk på bred front, vilket var i linje med en global marknadstrend. Aktien i Fingerprint Cards fortsatte nedåt.... läs mer »

Brexit skapar flygtrassel för Europaflygningar

Flygkoncernen SAS planer på en bas i Storbritannien hotas av Brexit, då det inte är säkert att flygbolag baserade i Storbritannien efter EU-utträdet får samma rätt till att flyga till, från och inom EU, som de har i dag. Men SAS tonar ner hotet... läs mer »

Skatteverket varnar för bedragare på Facebook

Skatteverket varnar för en falsk kundportal på Facebook som utger sig för att vara myndigheten. Bedragaren försöker bluffa till sig användares bank-id. Händelsen är polisanmäld.... läs mer »

Statliga servicejobb ska flyttas ut i landet

Regeringen vill tvinga Polisen, Arbetsförmedlingen, Migrationsverket och andra myndigheter till bättre medborgarservice över hela landet. Myndigheterna ska inte längre själva kunna ta beslut om att lägga ned sina lokalkontor.... läs mer »

Svenskt Näringsliv fortsätter såga regeringens förslag till ändrade skatteregler för fåmansföretag

Regeringens slutliga förslag till ändrade skatteregler för fåmansföretag, de så kallade 3:12-reglerna, blir lindrigare för delägarna än vad en utredning föreslog i höstas. Bättre, men absolut inte bra, kan Svenskt Näringslivs reaktion sammanfattas.... läs mer »

Hårdare tag för fakturabluffare

De som sätter i system att skicka ut bluffakturor eller lurar folk att betala påstådda skulder riskerar snart hårdare straff. Regeringen föreslår att de ska kunna dömas för grovt fordringsbedrägeri, med fängelse i lägst sex månader och högst sex år.... läs mer »

Trump orsakar börsfall på bred front

Många av världens börser faller på bred front, efter att amerikanske presidenten Donald Trumps sjukvårdsreform stött på patrull i kongressen. Även på Stockholmsbörsen sjunker aktiekurserna på onsdagen.... läs mer »

Tingsrätten nobbar Allra

Stockholms tingsrätt säger nej till fondbolaget Allras krav på ett omedelbart stopp av Pensionsmyndighetens beslut att kasta ut bolaget från premiepensionssystemet.... läs mer »

Swedbank spår inbromsning på bomarknaden

De stora prisökningarna på bostadsrätter i storstäderna är över. Även i Göteborg och Malmö kommer de att bromsa in under 2017. Det spår Swedbank i sin senaste Boindex.... läs mer »

Finland satsar på Hyperloop – utan Sverige

Den finska staden Salo vill bygga transportsystemet Hyperloop, med stöd av den finska staten. Till en början handlar det om en teststräcka på 15 kilometer, men i framtiden kan det handla om att knyta ihop en ”nordisk superregion”. Men från svenskt håll är inställningen mer återhållsam. – Man ska inte lägga så mycket pengar om man är osäker, säger infrastrukturminister Anna Johansson.... läs mer »

Kursfall på ledande Asienbörser

Gårdagens kraftiga kursfall på Wall Street sprider sig till den asiatiska marknaden, där Tokyobörsens Nikkei 225-index vid stängning hade fallit med 2,1 procent till den lägsta nivån på nästan en månad.... läs mer »

Skistar gör vinstlyft

Skidanläggningsoperatören Skistar, som drar in merparten av sina intäkter under vinter- och vårsäsongen, redovisar en vinst före skatt på 618,4 miljoner kronor för det brutna räkenskapsårets andra kvartal, avslutat i februari.... läs mer »

Fler länder överväger nya flygregler

Kanada och Frankrike överväger att införa nya flygregler gällande elektronik ombord på plan, efter att USA och Storbritannien meddelat att de kommer att införa nya säkerhetsrestriktioner. Sverige planerar inga åtgärder.... läs mer »