text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Ekonomi 

Utskällda Arbetsförmedlingen får bättre betyg

Under regeringens fyra år har förtroendet successivt ökat för Arbetsförmedlingen, a-kassan, skolan, sjukförsäkringen, och tandvården, visar SEB:s Välfärdsbarometer 2018. Men trots vändningen ligger Sverige fortfarande en bra bit efter övriga skandinaviska länder på de flesta områdena.... läs mer »

Skattesmäll på 154 miljoner för Mojang-säljare

De tre tidigare ägarna till dataspelet Minecraft har upptaxerats med drygt 700 miljoner kronor, enligt en dom i förvaltningsrätten. Totalt innebär det skattekostnader på cirka 154 miljoner kronor för trion, skriver Dagens industri (Di).... läs mer »

”Köpare måste få veta när de kan få flytta in”

Det är fullständigt orimligt att skjuta fram tillträdesdatum i ett och ett halvt år. Det anser Magnus Lambertsson, försäljningschef på Skanska och en av initiativtagarna till en kvalitetsmärkning av bostadsbyggen. ... läs mer »

Byggbolag hotas av stämning för försenad tillträdesdag

Bostadsbyggaren SSM stämdes i april av drygt 50 missnöjda kunder som vill häva sina köp.  Nu kan bolaget bli stämt för att annat bygge och av samma orsak: bolaget skjuter tillträdesdatum lång in i framtiden.... läs mer »

Även Coop slutar sälja engångsgrillar

Nu väljer även Coop att sluta sälja engångsgrillar. – Vi får se hur länge det blir. Det får vädret och brandrisken avgöra, säger presschefen.... läs mer »

Frankrike stängde säljsajt för droger och vapen

Franska myndigheter har stängt en av de största illegala säljsajterna på internet, en anonym sida som inte är tillgänglig för vanliga internetsurfare.... läs mer »

Henrik Brandão Jönsson: Kartellerna största motståndarna till legalisering

RIO DE JANEIRO. Det mest lyckade exemplet på hur en legalisering kan gå till är från Uruguay. Förra året förlorade landets organiserade brottslighet 50 miljoner kronor på grund av att staten tagit över försäljningen av cannabis. Pengarna används i stället till att bota drogberoende medborgare.... läs mer »

”Droghandel är som annan industri – fast dödlig”

PR-satsningar, vinstmaximering och diversifiering. Knarkhandeln fungerar som vilken multinationell industri som helst, hävdar Tom Wainwright i boken Narconomics. Skillnaden är våldet och misären. Bästa sättet att få bukt med det är legalisering under reglerade former, kommer han fram till.... läs mer »

Näringslivstoppen: Norska ungdomar har blivit lata

Norska ungdomar är så bortskämda att de inte kan tänka sig att ta jobben som svenskar vill ha, säger Stein Lier-Hansen, vd för arbetsgivarorganisationen Norsk Industri, i en intervju.... läs mer »

Findus återkallar persilja

Findus återkallar produkten Våra finaste Persilja 30 gram efter att ha upptäckt spår av magsjukebakterien VTEC i råvaran. Det handlar om fryst persilja.... läs mer »

Ica stoppar försäljning av engångsgrillar

Ica slutar tillfälligt att sälja engångsgrillar i samtliga butiker, rapporterar TV4. Orsaken är den höga brandrisken i stora delar av Sverige.... läs mer »

Trump inför tullar på 50 miljarder för kinesiska varor

USA:s president Donald Trump inför tullar värda 50 miljarder dollar på kinesiska varor. Därmed trappar han upp handelkonflikten i världen ytterligare och ökar risken för ett handelskrig. Bara en timme efter USA:s besked meddelade Kina att man svarar med tullar motsvarande samma värde.... läs mer »

Oenighet om damkläder bakom Kappahls vd-byte

Klädkedjan Kappahls vd Danny Feltmann avgår med omedelbar verkan. Enligt styrelseordförande Anders Bülow har ledningsgruppen och styrelsen olika syn på inriktningen för Kappahls damkläder. Bolagets aktiekurs stiger efter beskedet.... läs mer »

USA på väg införa fler Kinatullar

USA:s president Donald Trump har godkänt amerikanska tullavgifter på kinesiska varor till ett värde av 50 miljarder dollar, enligt medieuppgifter.... läs mer »

Storstadsbor mest benägna träffa doktor på nätet

Antalet digitala läkarbesök ökar kraftig. Framför allt bland yngre patienter som bor i storstäderna. Det visar en kartläggning som Socialstyrelsen gjort på uppdrag av regeringen. ... läs mer »

Oförändrad försäljning för H&M

Modejätten H&M når inte upp till förväntningarna när klädkedjan redovisar oförändrade försäljningssiffror för brutna räkenskapsårets andra kvartal.... läs mer »

Ryktena om H&M:s storägare får aktien att svaja

Storägaren Stefan Persson har under våren storshoppat H&M-aktier vilket har lett till rykten om att han vill köpa ut sitt bolag från börsen. Efter att klädkedjan på fredagen presenterat de senaste försäljningssiffrorna har aktien sjunkit.... läs mer »