text bild karta   info, a-ö

Gud är

Gotland | Kåseri
Gud är
Gud är, foto Bernt Enderborg

En omöjlig sida om en gravsten i Linde


Ett problem med logik är att den svarar inte på frågor, t ex var kommer världen ifrån. Och logiskt sett förefaller världen inte ha kunnat uppkomma ur ingenting, och inte heller kan världen har funnits för evigt. Det är nåt fel. Eller så finns världen inte.

Folk har i all världens tid haft problem med Guds existens, som logiskt sett också är omöjlig, i alla fall om det är en skäggig farbror som sitter strax ovanför månen och för bok över alla dumheter du hittar på. Och det är samma logik som trasslar till det för Guds existens som då man funderar på var världen egentligen kommer ifrån.- Är det något fel på logiken? Premisserna?

Det finns det många vittnesmål från tidigare folk, som på latin sagt sig tro för att 'förstå' eller till och med för att det är 'omöjligt'. Det sistnämnda har folk gjort narr av sen det sades, men lustigkurrarna glömmer bort att eftersom världen enligt vår logik inte kan finnas så gäller alldeles samma sak för dem själva.

- Men är det kanske fel på definitionen av Gud?

'Gud är kärleken' står det på en gravsten vid Linde kyrka. Om du lägger ihop all kärlek genom tiderna så blir kanhända det Gud.

- Varför bråkar du om symboler? Guds existens? Du är omöjlig.
/text och foto Bernt Enderborg

Länk till sidan: http://www.guteinfo.com?id=3563


Se vidare Boendesidan

Guide till Gotland

Guider till Gotland - över 30 översikter inom olika områden.