text bild karta   info, a-ö

De gömda stränderna

Gotland | Stränder
De gömda stränderna, foto: Bernt Enderborg
De gömda stränderna, foto Bernt Enderborg

Det finns strandpärlor att upptäcka, bara man vet var


Gotlands gömda stränderna är glittrande paradis i vita vikar. Tja, alltså, de är ju inte gömda egentligen, inte glömda heller för den delen, men det är få gånger vi talar om var de finns. Det är väl oftast ortsbefolkningen som lögar sig ensamma på någon kilometer eller så, men det händer ibland att vilsefarna turister hittar ett och annat "gömt" paradis.

De flesta som besöker Gotland badar i Tofta eftersom det är en jättebra strand och service finns i närheten. En och annan får för sig att gå på stranden från kant till kant, bara för att se hur lång den är. Den är lång. Sudersand också. Eller Holmhällar. Men det finns stränder som är dubbelt så långa, längre än Norsta aurar. De är så långa att man inte ens får för sig att gå från kant till kant.


Fotot är taget när klockan är över sju på kvällen (dåligt med ljus därav kvaliteten). Sandstranden sträcker sig så långt du kan se. Mjukaste sand. Stranden är lika lång åt andra hållet.

Jag menar alltså hela vägen på bilden ovan, så långt du kan se, den fortsätter förbi den lilla udden och hela vägen längs skogen. Och lika långt åt andra hållet. Små vikar efter vikar efter vikar, alla sand, hur långt som helst. Stranden är så lång att det bara faller Friluftsfrämjandet in när de anordnar turen Hela Gotland runt som får för sig att gå hela vägen.

- Var stranden ligger? Åh, det minns jag inte...
/text och foto Bernt Enderborg

Länk till sidan: http://www.guteinfo.com?id=2861


Se vidare Boendesidan

Kommentarer till denna sida

1) Underbart!

Såå glad att du inte minns var.
:-)

Vill du fråga om, kommentera eller diskutera något på denna sida - klicka här.

Mer information

Mer om Stränder: länkar, karta - för annat se Information.
Mer om Annorstädes: länkar, karta.

Guide till Gotland

Översikt, allmän information: Guide till stränder, kalkbrott, badplatser på Gotland.

Guider till Gotland - över 30 översikter inom olika områden.