text bild karta   info, a-ö

In medias res

Gotland | Guteinfo | Utskrift | Vykort
In medias res
In medias res, foto Bernt Enderborg
Det finns en och annan som har synpunkter på designen av Guteinfo. Ibland får vi höra att Guteinfo inte ser professionell ut, ibland blir vi ett föredöme i Sverige (Aftonbladet) och ibland den bästa portalen om Gotland.

Design är förstås nåt vi grunnar över. Skall vi behålla den enkla design vi har, som vi uppfattar som enkel att förstå sig på, snabb och praktisk, eller skall vi som alla andra fylla upp sidorna med en massa saker som inte behövs, 65% banners och lite blink och rörliga bilder hit och dit för att det skall se professionellt ut? Skall vi stjäla tid av våra besökare?

Mitt i handlingens centrum

In medias res kan nog översättas med "mitt i handlingens centrum", och det är väl ungefär vad vår design handlar om, och får väl sägas vara en slags litterär teknik. Verk som Odyssén, Illiaden, Aneiden, Kalevala använder tekniken. Vill man ha lite modärnare saker kan man nämna Mörkrets hjärta av Joseph Conrad, eller filmer som Pulp Fiction, Star Wars, Indiana Jones och James bond.

Och det är så Guteinfo är tänkt att se ut. Inget snack, inga undanflykter, inga tidsutdräkter, besökaren skall befinna sig mig i Guteinfo direkt. Just nu visas på förstasidan en sida där vi korteligen förklarar vad Guteinfo är, men för övrigt är allting In medias res - länkarna, länkområdena, platsinformationen, utflyktsmålen osv. Teknisk sett är det ingen skillnad på förstasidan och vilken som helst annan sida på Guteinfo.

Observera gärna vår "stil" också, se Space för minds.
/text och foto Bernt Enderborg

Länk: http://www.guteinfo.com?id=1893

Visit Hemse: Mobilanpassad sida.


Se vidare Boendesidan