text bild karta   info, a-ö

Kommer du snart

Gotland | Kåseri
Kommer du snart, foto: Bernt Enderborg
Kommer du snart, foto Bernt Enderborg

Flytta till Gotland


Det flämtar till i Visby hamn, isen mönstras, 27 meter bakom ryggen rustar man på nattklubben, glas ställs upp, ölfat, båtarna lämnar kaj på fastlandet och här står jag och väntar.

Har du skådat ljuset? Platons gamla trappa är lång. Kommer du snart?

Snart är vårens ljus här. Öppna ytor bland de tillfälliga snödrivorna påskyndar
allting. Det dröjer inte förrän man kan krypa i ängena och plåta småsaker som ingen kanske har sett förut.

Carin drar ut och vandrar själv eller med långväga gäster. Stora vyer, långtgående tankar och att stilla sitta medan havet kluckande gör vackra visor själv.

Visby är förstås en gränslöst häftig stad (innanför murarna), ruiner och sånt, små gator, krokiga, men glöm för allt i världen inte bort allt det andra också. Det finns så mycket natur och kultur att vi kan fylla varenda levande människa med ett hästlass var.

Kommer du snart?

Jag hoppas att det börjar krypa i dig. De långa mjuka sandstränderna, solen, restaurangen vid slutet av solnedgången. Det är så klart att det finns en hel hoper listor, broschyrer, tidningar på vad du kan göra när du kommer hit.

Men ta dig tid. Ta vara på det som Gotland är verkligen bra på. Det är så klart att ungarna skall få åka rutschbana och klättra på raukar, bada på olika stränder (det är inte långt mellan dem, har du inte bil så hyr en dag). Åk ut till en fornlämningar som ruskar om din svenska historia.

Kommer du snart?
/text och foto Bernt Enderborg

Länk till sidan: http://www.guteinfo.com?id=1871


Se vidare Boendesidan

Guide till Gotland

Guider till Gotland - över 30 översikter inom olika områden.