text bild karta   info, a-ö

Sebastian Swande

Gotland | Konst
Sebastian
Sebastian Swande , foto Bernt Enderborg

Galleriet vid Villa Alskog finns inte längre


Vi var och såg på invigningen av Sebastians Swandes utställning på Villa Alskog. Utställningen har gått nu över sommaren och vi skall visa upp några av verken. Landshövdingen var där så vi passade på och fotograferade henne lite också.Jag fick dessvärre inte med namnet på det här verket, men det står uppe på planen bakom själva pensionatet - förresten en trevlig plats för gotländska lekar. Mina kunskaper i konst är sådana att jag inte vågar uttala mig något om det hela utan låter betraktaren betrakta det så som han vill.


Det här verket som heter Horus kommer enligt hotellchefen att bli kvar på Villa Alskog. Det står alldeles utanför ingången och håller ett öga på besökare. Horus är enligt den egyptiska gudasagan son till Isis och Osiris och härskare över tid och rum. Man fick intrycket att Sebastian hade kunskaper i egyptologi när man promenerade i parken och beskådade de verk som var utställda.


De hade för avsikt att skapa ett konstnärligt andningshål ute vid Villa Alskog. I den ljusa och trevliga utställningslokalen invigningstalade upphovsmännen till den konstnärliga satsningen, Sebastian presenterade sig (det är hans konst som hänger på väggarna) varefter Landshövdingen välkomnade initiativet och talade lite om Gotland inför alla sina kära vänner.


Den här skapelsen tyckte jag om, dessvärre glömde jag notera namnet.


Eftersom vår Landshövding Lillemor Arvidsson var där och invigde konstsatsningen på Villa Alskog så bad jag om få fotografera henne. Så klart jag fick.

Lillemor har på relativt kort tid blivit tagen till alla gutars hjärta, för hon visar en synnerligen trevlig framåtanda och sticker emellanåt inte under stolen med vad hon tycker. Sånt gillar gutar!

Den som är en flitig läsare av guteinfo.com kommer kanske ihåg att vi skriver ordet källing alldeles i närheten av Landshövding i vår avdelning Guteinfo Motiv, som handlar om befolkningen på Gotland och att den gärna vill träffa Dig varje dag (flytta till Gotland alltså). Men det är inte Landshövdingen som jag kallar för källinh. Dessutom är det så att ordet källing på Gotland inte motsvarar det svenska uttrycket kärring. Vi älskar och är rädda om våra källingar på Gotland. Det är inte något fult ord, tvärtom, det utsäger var vårt hjärta är.
/text och foto Bernt Enderborg

Länk till sidan: http://www.guteinfo.com?id=1829

Kulturevenemang på Gotland


 

2019

 

april

23Almedalsbiblioteket evenemang »
Hemse biblioteket evenemang »
Hemse hembygdsförening »
Sudrets pastorat »
 
 

maj

15Medeltidskyrkorna öppnar »
25Tingstädedagen »
 
 

juni

6Motorhistoriska fordonsdagen »
15Trädgårdsveckan »
24Bergmanveckan »
26King Lear - Shakespeare i Roma »
 
 

juli

8Barnkörveckan »
10Stångaspelen »
22Gotland Chamber Music Fest. »
27Fårösunds marknad »
29Russpremiering »
 
 

augusti

4Medeltidsveckan »
12Gotland Art Week »
16Gotlands Deckardagar »
24Slite marknad »
 
 

september

7Havdhem marknad »
14Kräklingbo marknad »
Kulturarvets dag »
15Medeltidskyrkorna stänger »
21Fårönatta »
28Klinte marknad »
 
 

oktober

2Hemse torgdag »
 
 

december

27Mulde World Cup »
 

2020

 
 

januari

25Buldardagen »
 
 

mars

14Skaparfestivalen »
 
 

april

11Vattensågning i Hejde »
Bokmässa »Se vidare Boendesidan