text bild karta   info, a-ö

Stenmuseet Kettelvik

Gotland | Vamlingbo socken | Museer
Stenmuseet Kettelvik
Stenmuseet Kettelvik, foto Bernt Enderborg

Museum öppet mellan juni och augusti - tänk om du kunde ana vilken förbannad mängd sten folk i trakterna har knackat till under århundradenas istadiga gång


Längs den orimligt vackra västkusten på södraste Gotland med vaktbackar upp mot land och havet som vanligt i väster kan man också träffa på konkretaste historia. Folk i trakterna har hanterat och skulpterat sten sen hedenhös själv.Du kan få prova, sten och redskap är framlagt. Museet brukar vara öppet varje dag mellan juni och augusti.På den här ändan av Gotland, södrast, tycks ett slags konstnärligt sinne utvecklas alldeles i samklang med naturen, ljuset och allt vad det heter. Men stenhuggeri är ingalunda latmansgöra där artisten för bidragspengar kan utveckla tankar eller känsla. Det är grova nävar, krökta ryggar, värkande armar, långa dagar och djup sömn.Här är en bild på en kustremsa i trakterna. Det är verkligen gudomligt vackert, och när du åker längs det hela så passa på att fundera över hur mycket sten det egentligen är som har använts.
/text och foto Bernt Enderborg
Vamlingbo socken

Stenmuseet Kettelvik

kartan. Flytta startpunkt genom att dra i A:et, närmaste väg till tätorter från målet, skicka länk via epost.

Vamlingbo socken

är markerad på kartan, klicka och socknen med utflyktsmål visas.

Stenmuseet Kettelvik är en del av information om Museer på Gotland, som du kan få mer information om genom att klicka här.

Länk till denna sida: http://www.guteinfo.com?id=1276

Stugor södra Gotland

4 bäddar - Pensionatsstugan
6 bäddar - Ladan (Nya huset)


Se vidare Boendesidan

Kommentarer till denna sida

Guide till Gotland

Guider till Gotland - över 30 översikter inom olika områden.