www.guteinfo.com
Livrädda Östersjön 2006 - artisterna
Artiklar, Visby socken


Svenska Naturskyddsföreningen kämpar för att folk kring Östersjön skall inse hur illa sjön mår. En tredjedel av botten är död.

- Jo, du läste rätt.

Algblomningen är förstås inget nytt - havet blommade när jag var sork (pojke) också för 35 år sen - men det tycks blomma rätt rejält nuförtin.

- Det är dåligt.

Till sin hjälp hade föreningen en hoper toppenartister. Det var gratis inträde och Lisa Ekdahl på bilden ovan är underbar. Och ifall inte just du råkar veta vem så är det jag.
Också Tina Ahlin är ambassadör för Östersjön, och hon ledde tillsammans med favoriten di Leva tillställningen.

Tina sjöng och spelade ingenting så länge jag var där medan di Leva framförde någon av sina vackra sånger.

De hade också till uppgift att ställa frågor till de två politiker som var där - Lars Lejonborg och Lars Ohly. Vi skall också säga att Naturskyddsföreningens ordförande berättade att det var Tina Ahlins förtjänst att de fanns på plats.

- Tack Tina!

Di Leva frågade politikerna varför kravodlad mat är så förbannat dyr. Ja, alltså, han sa ju inte så, men han menade nog det. Varken jag eller di Leva fick något vettigt svar på detta.Till Thåströms spelning kom många människor. Han kastar som på bilden långa skuggor ut i Sverige - jag har t ex grönt blod - men det verkar som den jävla punkrockaren har blivit romantiker. Lugnare låtar, känslor och såna grejer, men ändå karaktäristiskt thåströmskt på nåt vis. Spräckt. Jag trodde en liten stund att han skulle dra av Staten och Kapitalet när själve Lars Ohly stod och hängde på barrikaderna (nej, jag skojar bara, det var ett staket). Men om man tänker på saken så bör han väl inte ens orka höra den. Allting går vidare. Dessvärre har jag inte följt hans utveckling under de senaste tio åren, så jag får be om ursäkt för att jag inte vet bättre.

Tyckte du att det var ett kass kort? Okej, ett till:Thåström! Sånt gillar jag.

Till sist skall vi tacka Tina och Naturskyddsföreningen igen - Tack! - och vi gutar tackar särskilt för att ni tar kamp för vår modersmjölk.

Ps. Du kan skicka bilderna som vykort om du vill. Klicka på vykort nedan. Ds.

/text och foto Bernt Enderborg
Copyright © 2020 Buffert 4 - www.guteinfo.com