www.guteinfo.com
Krumelurer i Botaniska Trädgården
Magiska Gotland, Visby socken


Den 17 april 2007 sprang som hastigast nerförbi Botaniska trädgården i Visby, ett underbar ställe som jag har nämnt många gånger, t ex som ett andningshål. Det satt några figurer på en mur och pysslade med något.

Målarkurs i Botaniska trädgården

När jag kom närmare såg jag att de målade, en målarkurs på utflykt i aprilljuset, fantastiskt.

Agneta Gezelius

Det var Agneta Gezelius (längst till höger) från Högskolan som dragit ut sina disciplar till denna plats för rymd och ljus. Att jag i rubriken till denna sida, förresten, skriver "Krumelurer" beror på att det var vad de själva sa när de svarade min fråga om vilka de var - "några krumelurer bara", sa dom.

Det är alltid roligt att prata med folk, allra helst om de är trevliga som målarna. Vi skojade tillsammans lite om hur fastlänningar kan bära sig åt (det är inget allvarligt utan bara vi som roar varann), bl a så hade Agneta en gång i världen blir utpekad som viking av storögda beundrare. Och det är lite roligt, ty hon har anfäder på Kutatavlan i Fårö kyrka, som dock inte är vikingatida men ett gott stycke på väg.

Målarkurs

Om man skall få veta något så måste man vara nyfiken, man kan kika över axeln på folk, förlåt mig. Akvareller tror jag att de grejade med, och Agneta och jag bytte några ord om ljuset, rymden och vyerna.

Det som de målade i dag var nog den fantastiska platanen som står alldeles bredvid lusthuset. Och det var lite skojigt, ty jag kom just nerifrån trädgården och hade tagit en hoper kort på trädet för att det var så skönt i det ljus som var just idag. Så här:

Platanen i Botaniska trädgården i Visby

Det är ett stort träd, och det är svårt att göra ett så makalöst träd rättvisa på ett fotografi, säkert lyckades målarna bättre.

Till sist skall jag bara hälsa damerna att det var roligt att språkas och jag hoppas att jag träffar Er igen.

- Målarkurs på Högskolan, hm, kanske man borde...

/text och foto Bernt Enderborg

Vägbeskrivning
0
Copyright © 2020 Buffert 4 - www.guteinfo.com