www.guteinfo.com
Almedalsveckan 2011
Almedalsveckan, Annorstädes socken


Att promenera i Visby under Almedalsveckan är en trevlig sysselsättning. Den molniga 6 juli 2011 strosade jag runt ett par timmar för att ta några kort, se om jag kunde leka Pappa Razzi och kanhända få lära mig nåt intressant.

Det hela skall ju handla om politik, och det gör det förstås också mestadels, men det är mycket annat roligt också. Idrotten höll till i nordvästra hörnet i Almedalen, åtminstone 150 meter från händelsernas centrum.Läser man tidningarna kan man ju få för sig att Almedalsveckan är nåt enormt stort. Så är det nu inte. Det är bara några hundra meter där det finns små tält och annat där lobbyister håller till och delar ut lappar.

I år har det varit populärt att skriva artiklar om hur kass man tycker att Almedalsveckan är, se t ex Bengt Göransson, där kommentatorer också delger oss sitt förstånd, Henrik von Sydow som känner blåögda politiker - detta är bara två exempel ur artikelfloran den senaste tiden.

- Nja, alltså...

Flytta Riksdagen från Stockholm
Beträffande von Sydows artikel föreslår jag härmed att Riksdagen flyttas från Stockholm av samma skäl von Sydow uppger, nämligen risk för korruption. För visst är det så att de största och rikaste företagen finns i Stockholm, och där har ju också riksdagsmännen sin varelse och dagliga gärning. Så kan vi inte ha det! Risken för korruption är dagligen uppenbar!

Därför föreslår jag att riksdagen flyttas till någon riktigt stor och otillgänglig skog i Norrland så att riksdagsmännen inte inleds i frestelse i onödan.

Pappa Razzi plåtar

Det är mina ungar som säger så där: Pappa Razzi. För det är anledningen till att jag går på Almedalsveckan - jag går bara där och tar kort på känt folk och pratar lite med en och annan.

Det var Folkpartiets dag i Almedalen. Jan Björklund såg jag emellertid inte till, däremot kom herr Lejonborg gående.

Ibland läser man att somliga insändarsossar tycker att borgarna har snott deras politik, men så kan man nog bara säga om man är dåligt påläst. I själva verket är det liberalismen som är grunden till hela västerlandets välstånd.

Egentligen är det märkligt att det parti som är de riktiga liberalerna inte är större än vad de är i dagens öppna samhälle, men det är rätt mycket jag inte begriper, t ex varför inte en och annan talar om för somliga vem det är som snor.Det är trevligt att se någon kändis som är längre än en och femti, ty Sjöberg är ingen liten kille, men det är för bedrövligt det som hände honom. Det är bra att han jobbar för att förhindra övergrepp mot barn.

- Guteinfo applåderar!Här är en av de skamlösa lobbyister som von Sydow och hans blåögda kamrater kan råka ut för om de besöker Almedalsveckan. Jag tror att Operation 1325 hade gratiskarameller. Det är ju ett uppenbart försök till bestickning.

- "Adelsman är varje son, vars fader är ett von."

- Nej, jag skojar bara, och Fakiren. Det är många viktiga och intressanta saker som pågår och som försöker föra ut sitt budskap under Almedalsveckan. Är du intresserad kan du få information om så gott som vad som helst.Djurens rätt i samhället försöker uppmärksamma folk på vad som försiggår.Herr Bodström stod med rätt färg i Aftonbladets tält och talade om att han hade kastat sten nånstans.

- Jaha.I ett annat hörn av Visby stod herr Waidelich och förklarade saker och ting, ett och annat med liberalt ursprung.Och går man runt ett par timmar under Almedalsveckan i Visby så träffar man förr eller senare nån man gillar - Jesper Odelberg!

/text och foto Bernt Enderborg
Copyright © 2020 Buffert 4 - www.guteinfo.com