Hur man får folk att flytta hit


Artiklar

Gotland, Hur man får folk att flytta hit - foto: 0

På Gotland kommer det fruntimmer neddimpande från himmelen ibland. De heter Charlotta och sånt, finner sig raskt och sätter till att uppfostra.

Om du vid rätt tillfälle är på rätt ställe kan du fånga en livs levande kvinna. Vi kan inte garantera att det inte är en damjävel, men i alla fall.

- Vasarunura? Damer va? Från himlen. Flytta till Gotland!


Här är ett annat grepp, lite modernare:


Det här är ju ett lite mera vågat grepp. Tunnelbanan i Stockholm borde klistras full av sådana affischer.Ytterligare ett grepp: gör grimaser åt folk när de åker härifrån.


Gotlands turistförening kan, så att man vet vad dom gör, stå nere på hamnen när folk kör ombord på färjan och göra grimaser åt dem. Då kommer folk att tänka - "Va fan, står gutarna där och gör grimaser åt oss!" - och så flyttar dom hit för att sätta oss på plats.Tämligen länge har man dragit upp mål om att vi behöver vara fler gutar. Såvitt går att begripa från officiellt planhåll så är det tänkt att vi skall försöka övertyga folk om att det är bra att bo på Gotland genom att säga att det är bra att bo på Gotland.

Det är bra att bo på Gotland.

Men det är förstås bra att bo på så gott som alla andra ställen i Sverige också. Därför: det är bättre att bo på Gotland: fruntimmer från himmelen, vi skjuter inte hunden och ingen kommer att göra grimaser åt dig.

Välkommen!
/text Bernt Enderborg