Ett brev från Amerika om Sören Norby


Artiklar

Gotland, Ett brev från Amerika om Sören Norby - foto: Bernt Enderborg

Bilden visar den del av ringmuren som ingick i Visborgs slott - muren är minst 100 år äldre än slottet. Om du till höger om muren ser hamnbassängen, så kan man säga att du ser tvärsigenom det hus som fanns där när det begav sig, Frustugan, och det var väl där de höll till, käkade frukost och så.

Jag fick ett brev från Amerika om Sören Norby. Jag har försökt besvara brevet, men deras epostadress funkar inte. Men eftersom brevet är så trevligt (och de vill antagligen att jag länkar till deras sida) så lägger jag ut delar av det i alla fall. Så här stod det:

"I have recently updated a genealogy which contains a fairly comprehensive research note focusing on Sören Norby and Pehr Bengtsson Norby, vicar at Rone from about 1620 to 1655. In Light of some of the excellent research you have done regarding Sören Norby, I am taking the liberty of providing you with the URL to both the site homepage and the research note:"

 • http://freepages.genealogy.rootsweb.ancestry.com/~mcgen/index.html
 • http://freepages.genealogy.rootsweb.ancestry.com/~mcgen/data/13ances_pbn.html

  Utmärkt bra! Här är deras sida om Sören Norby.

  Eftersom jag inte kunde nå dem via epost så lägger jag inte ut deras namn här. Men eftersom det stod i brev att: "I visit your work often at guteinfo.com and want to take this opportunity to give you my thanks", så får jag hoppas att de hittar denna sida och kanske få deras tillåtelse att lägga ut namnen (vi gör inte sånt utan tillstånd när det gäller privatpersoner).

  Det finns en bild av Sören Norby på en dansk web. Du hittar länken på den sida jag har länkat till ovan, men bilden där Norby är på väg fram att hälsa på Kristian II är sätt talande, varför du får en länk till den här.

  - Thanks for the friendly letter!
 • /text och foto Bernt Enderborg