Sommer på Gotland 2004


Reklam

Gotland, Sommer på Gotland 2004 - foto: Anne og Bjørn

Sommerferien i 2004 ble Gotland og vandringene der. Carin møtte oss i Visby hvor vi fikk kart, kartbøker og kontrollkort. Under hele oppholdet bodde vi på bondegård med 3 katter og 4 hester.


Hamra

Vår første tur ble Hamra. Fin tur langs stranda i et supert vær. Her fikk vi vårt første måte med raukene og alle de flotte blomstene. Var også oppom Holmhellar Pensjonat og Vandrehjem for lunch.

/text och foto Anne og Bjørn


Lickershamn

Neste dag gikk turen til Lickershamn. Dette ble en utfordring, da vi måtte klatre over mange store stenras. Dette er den turen som vi husker best.

/text och foto Anne og Bjørn


Eksta

En litt annerledes tur. Her er det lett å gå da det kun er veier. Landskapet er fascinerende og morsomt.

/text och foto Anne og Bjørn


Rone

Nok en fantastisk tur med fantastisk vær. Langs stranden først. Så møtte vi Carin som var på oppdagelsesferd. Vandringen gikk runst noen enorme gravhauger, videre langs veien, igjennom Uggarde roir og ned langs veien og ned til stranden. I Rone Hamn var vi med på en liten, men trivelig byfest./text och foto Anne og Bjørn


Fårø

Dårlig vær, men raukene imponerte. Det lignet litt på et månelandskap. Litt problemer ved Langhammer Naturreservat, men etter litt leting, var vi på sporet igjen.

/text och foto Anne og Bjørn


Dette er en fantastisk tur langs kysten av Gotland. Vi gikk fra Visby til Nyhamn, en strekning på 18 km. Her får du hele Gotland på en gang. Fiskevær, Naturreservat, kulturlandskap og mange flotte kulturperler. Vi var også innom Lummelunda, Kjent for grotter. 18 km gikk som en drøm. Denne tar vi gjerne om igjen./text och foto Anne og Bjørn


Ardre

Startet vet Vitvär Fiskelege, opptil golfbanen og en runde rundt Kaupungs fornborg. Deretter oppover, innover og utover. Bregnene (Ormebladene på Norsk), var høyere enn oss. Så til Kungens sal. Dette er rauker som står langt inn i skogen. En enorm opplevelse. Deretter ned til nudiststranda og tilbake til Vitvar.Herifra reiste vi hjem til Carin for stempling, og til en hyggelig prat, og god bevertning.

Stor takk til Carin for en kjempegod service!

Hilsen Anne og Bjørn
Nittedal, Norge
/text och foto Anne og Bjørn