Jävla Gotland


Artiklar

Gotland, Jävla Gotland - foto: 0

Vi skriver mycket om Gotland för att därigenom försöka få fram att det finns bra mycket mer på ön än: sol och bad, partaj och kvällsliv, eller om man är lite äldre: lugn och ro, kultur och natur, och läkande tankar i naturens tystnad.

För skoj skull googlade jag den 11 april 2012 "jävla Gotland" - vi kan ju inte bara ha positiva saker - och fick 344 svar på 0,11 sekunder.

Ofta tycks uttrycket användas som någon slags förstärkning av Gotland, t ex "Hela jävla Gotland strömlöst", "Har de hört talas om det på lilla jävla gotland" eller "Inte fanns det något kaffe att uppbringa på hela jävla Gotland förrän jag kom till lunchpausen i Ljugarn", mestadels är det bara klen språkförmåga som demonstreras; det skall dock inte stickas under stol med att också jag använder svordomar i texterna emellanåt.

Av någon outgrundlig anledning förefaller det vara många tonårsflickor som skriver "jävla Gotland". En och annan förefaller inte alls vilja åka till Gotland, kanhända omyndiga, medan somliga andra är arga på Gotland, t ex för att en pojke, Ken, har åkt hit: "Helvete vad jag saknar idioten. Jävla Gotland som tagit honom ifrån mig!", eller för att de inte har hunnit packa eller köpa något: "FUCKING JÄVLA GOTLAND IMORGON", som Neja säger i sin missvisande rubrik - jag antar att det handlar om kläder.

Fast vi lever i en upplyst tid förefaller det fortfarande som att tonårsflickor ständigt längtar annorstädes eller väntar på att den där jävla prinsen skall komma. Livet är uppenbarligen jobbigt emellanåt för en del unga flickor, varför allting är bättre någon annanstans.

För skoj skulle googlade jag också "skitgotland" och fick 49 svar, och sen "skit gotland" och fick 185 svar - skolan har verkligen lyckats!

Annat googlat:
1) "vackra gotland" - 7.980 svar
2) "sköna gotland" - 1.300 svar
3) "underbara gotland" - 22.200 svar

Det positiva överväger trots allt. Bilden överst kommer från dopfunten i Etelhem kyrka.