Gulklöver


Flora

Gotland, Gulklöver - foto: Bernt Enderborg

Till att börja med tror man att det är lätt - så många kan det inte finnas. Men det gör det. Bilderna på denna sida visar förmodligen en växt som alla i hela världen tvärsäkert vet namnet på utom jag.En driva gula blommor växte vid Ekstakusten den 25 juli 2012. Vad det skulle vara bra för vet jag inte. Är det gulklöver? Eller gulvial, kärringtand eller getväppling? Det ska fan vara botolog!Det är inte bara kameran som skojar med mig. På nåt sätt så blir också luften gul när man kikar efter lite bättre.Jag vet att det inte heter botolog, men du får gärna tala om vad det är för en växt. Och när du ändå håller på så kan du också tala om för mig varför myggan har en blank ryggsköld. Skall dom ha det? Använd kommentar nedan.

Ekstakusten är inte bara ett paradis genom bilfönstret utan också, som nästan alla andra ställen i världen, om man kikar efter, på riktigt.

Ps. Varför är inte papperskorgar nedskräpning i sig? Min sambo sa att det beror på att det skulle se värre ut annars, men är det verkligen ett argument? Ds.
/text och foto Bernt Enderborg