Tempo i Stenkyrka


Artiklar - Stenkyrka - Nära - Karta

Gotland, Tempo i Stenkyrka - foto: Bernt Enderborg

När du kör väg 149 norrut från Visby och ämnar dig månne t ex till Lickershamn, Ihreviken, Kappelshamn, Stenkusten eller Fårö, så ber jag dig att uträtta din handel i affären i Stenkyrka, som ligger här.

Tempo, affär Stenkyrka

Det mesta finns som behövs för magen, och själva berättelsen är redan skriven, se Berättelsen om Stenkyrka-affären, men jag kan säga lite till om eldsjälen Micke Erixon.

Tempo, affäreb Stenkyrka

Det är alltid trevligt att tala med Micke (han driver också Mix Ranch varför vi har anledning att ringa honom då och då) ty han är alltid konkret, inga konstigheter, och det känns inte som att tala med en chef för något större företag där man åtminstone inbillar sig att den man talar med följer någon i förväg listigt uttänkt strategi.

Tempo, livsmedel Stenkyrka

Om jag skulle peka på någon som är likt en viking så skulle jag peka på Micke, skulle jag peka på den som är mest lika Emil i Lönneberga på Gotland skulle jag också peka på Micke och skulle jag peka på den som är mest likt Lichnat, han som på 1100-talet träffade avtal om evig fred med tyskarna och därmed satte igång Hansans verksamhet i Östersjöområdet, så skulle jag också peka på Micke Erixon.

Han är påhittig, flexibel, smart och råkar ut, men reder alltid ut det hela.

Tempo, livsmedelsbutik Stenkyrka

De stora matvarukedjorna i Sverige är förstås inte intresserade av att ta ansvar för landsbygden, bara avkastning, utan de är i enlighet med den idiotpolitik som har förts de senaste 100 åren i Sverige (allt åt städerna) intresserade av butiker stora som fotbollsplaner med konstant kö i kassan tills folk nästan exploderar.

Tempo, mat Stenkyrka

Och det finns en liten fikahörna, en macka, nån sallad, och utanför fönstret en sandlåda till barnen. Det är Micke Erixon som gör sånt.

- Handla alltså där!
/text och foto Bernt Enderborg

I närheten - fågelvägen