text bild karta   info, a-ö

Nisseviken

Gotland | Havdhem socken | Stränder | Utskrift | Mobilsida
Nisseviken
Nisseviken, foto Björn Pettersson

Gotlands varmaste badvatten vid en sandstrand med brygga, stranden ligger i Havdhem socken, här finns allt du behöver, rekommenderas


Nisseviken, jättefin sandstrand, långgrunt, barnvänligt. En härligt strand med en lång brygga med utskjutande vinkelbryggor för barnen att hoppa från. Nisseviken är också känd för att ha det varmaste vattnet på Gotland.


Näsudden, som ligger strax söder om Nisseviken, man ser vindkraftverken därifrån, är trots sin kraftverkspark en naturupplevelse. Tusentals flyttfåglar ses här varje år och under högsommaren stannar gässen till en stund och ruggar av sig gammal fjäderdräkt. Under sensommaren färgas omgivningen gul av gullborst och det är en fröjd för ögat.

Augusti bjuder goda förutsättningar för utflykt under hög himmel och klar luft. Varför inte rota om en smula i traditionerna och smaka kräftan utomhus. Bred ut en duk och duka upp vin, bröd och sånt gott. Kombinera det med ett dopp i Nisseviken och ge sensommaren en chans. Gott är att leva!

Och för tusan, stanna kvar till solen går ner. Öns västkust presenterar solnedgångar vars make sällan skådats. En solnedgång i havet kan omöjligen beskrivas rättvist med ord, sånt måste upplevas. Ta med någon att krama.


Vi Nisseviken på sydvästra Gotland har man tillgång till några sköna gräsplättar att sitta på om man inte tycker om sand mellan tårna. Det finns café, restaurang, kiosk och andra bekvämligheter vid stranden. Vi rekommenderar Nisseviken som en skön badplats med Gotlands varmaste badvatten.


foto Bernt Enderborg

Hela området kring Nisseviken är naturskönt. En liten promenad söderut kommer att ta Dig till sköna ängar med spännande blomster och mycket annat.

Ta Dig nu ut på södra Gotland, lummiga, sköna, lövrika södra Gotland, som vi kallar Sudret, och svalka Dig i Nissevikens sköna vatten.


Från luften ser man tydligt den långa bryggan, sandplättarna och den sköna gräsmatten.
/text Bernt Enderborg, foto Björn Pettersson
Havdhem socken

Nisseviken

.

Havdhem socken

är markerad på kartan, klicka och socknen med utflyktsmål visas.

Mer info

Här finns mer om Stränder.

Länk: http://www.guteinfo.com?id=70

Aktiviteter på Gotland


 

2019

 

oktober

20Friluftsfrämjandet »
25Gotland Grand National »
 
 

december

1Skyltsöndag på Hemse »
27Mulde World Cup »
 

2020

 
 

januari

25Buldardagen »
 
 

maj

21Öppna Ataljéer »
30Tingstädedagen »
 
 

juni

13Trädgårdsveckan »
 
 

juli

8Stångaspelen »
18Lau basar »
25Fårösunds marknad »
27Russpremiering »
 
 

augusti

2Medeltidsveckan »
29Slite marknad »
30Summaratingg »
 
 

september

1Havdhemdagen »
12Kräklingbo marknad »
26Klinte marknad »
 
 

oktober

7Hemse torgdag »


Stugor södra Gotland

2 bäddar - Halor 2


Se vidare Boendesidan