text bild karta   info, a-ö

Vad är information

Vad information är vet alla - bilder och texter. Men är det tillräckligt? Användarvänligt? Snabbt?

Guteinfo försöker se till att det finns bilder och beskrivningar på allt upptänkligt om Gotland, och härvidlag har vi med lätthet mest information om Gotland på Internet - badplatser, raukar, sevärdheter, evenemang osv osv.

Men en besökare vill nog gärna veta mer än så.

Antag att du en vacker dag har bestämt dig för att bada i Ljugarn. Finns det nåt mer att se i närheten, vad kan man göra, finns det eventuellt någonstans att bo, restauranger, caféer osv.

Är en besökare nöjd med att surfa runt i olika avdelningen på en hemsida för att leta efter detta? Badsidan, cafésidan, boendesidan, evenemangssidan osv. Vi tror inte det?

Varför inte kika på Guteinfos sida om stranden i Ljugarn?

Sammanställningar av information

Guteinfo sammanställer olika typer av information. Det kan vara jätteintressant att läsa en skojig text om t ex en strand, men vad finns det mer i närheten, var kan man bo, nåt mer att göra?

Vi försöker göra varje sida till en guide till en viss plats. Och det gäller bara inte vår information. Antag att du vill hyra en stuga i Ljugarn, visst vill du veta vilka sevärdheter osv som finns i närheten?

Varför inte kolla på en stuga i vår Stugkatalog? (vi kommer att vidareutveckla Stugkatalogen så att du får se restauranger, caféer och sånt också).

Varje sida en guide

Vårt mål är att det på varje sida på Guteinfo skall finnas:

- Sevärdheter alldeles i närheten
- Sevärdheter i socknen
- Vad som finns att hyra i närheten
- Vilka aktiviteter finns i närheten
- Företag i närheten
- Länkar till externa webbar av intresse

Det finns det nu!

/text Bernt Enderborg, foto Björn Pettersson