text bild karta   info, a-ö

Evenemang på Gotland

Gotland | Guide Gotland | Utskrift | Mobilsida
Evenemang på Gotland
Evenemang på Gotland, foto Bernt Enderborg

Evenemang finns överallt på Guteinfo


Evenemangskalender

Först av allt finns en vanlig almanacka som visar vad som händer på Gotland. Den startar alltid i dag och visar veckan ut, och du kan välja föregående eller nästa vecka under sista dan, dvs en datumfiltrering är det första du ser i almanackan.


Guide evenemang

Guide evenemang är en snabb översikt på återkommande evenemang som visas i den första spalten till höger, t ex överst på denna sida. Den visar ett år med början på nästkommande evenemang och fortsätter till listan är slut. Guide evenemang visas på många, många sidor.


Årligen återkommande evenemang

I Evenemangskalenderns meny kan du välja Veckor (med datum också), Årligen återkommande evenemang, som kan visa fem år framåt i tiden när evenemangen går av stapeln så att folk kan planera, Helgdagar fem år framåt (så att folk kan planera) och Marknader fem år framåt (så att knallar och folk kan placera).


Visst datum - menyn veckor

Är du intresserad av ett visst datum så välj en vecka från menyn Veckor, som alltid börjar på innevarande vecka och löper ett år framåt i Kalendern - den är så kvick så vi tramsar inte med datumväljare och sånt (vi hade det redan 2002 men tog bort det som onödigt eftersom vår sökmotor också visar evenemang, se t ex Vecka om du vill veta vilka "veckor" som finns på Gotland och när de inträffar).


Facebook integrerat

Vi har inte flyttat över all evenemangsinformation till Guteinfo utan t ex för Hemsebiblioteket visar vi deras evenemang på Facebook. Därför ser kalendern skenbart tom ut men evenemangen finns där.


Varje sida en guide

Om du kikar på nåt, t ex Hemse kyrka, så finns evenemang i denna socken i högerspalten. Du kommer till Evenemangskalendern om du klickar på en länk.

En sida visar vanligen evenemang i närheten, Guide evenemang och evenemang inom det område som sidan handlar om, t ex kultur, natur osv (se under information om själva kyrkan).


Natur-, kulturevenemang osv.

Om någon kikar på en sida om kultur kan det förväntas att denne gillar kulltur varför kulturevenemang visas. Och på samma sätt är det med natur, aktiviteter osv. Evenemangen kommer efter information om t ex en kyrka.


Sidor som daterar sig själv

För att underlätta för dem som googlar t ex "Kräklingbo marknad" så uppdaterar sidan själv till rätt datum för när evenemanget inträffar nästa gång, kolla sidan.


Infosidor som visar vad som händer

Antag att du kikar på någon av våra tusentals sidor med information, somliga sidor talar själva om vad som händer där, som bokmässan på Almedalsbiblioteket sida.


Gotlands sökmotor

Gotlands sökmotor letar också efter evenemang och ställer upp dem ordentligt. Undrar du hur många "veckor" det finns på Gotland, sök vecka; marknad, sök marknad; kultur, sök kultur osv.
/text och foto Bernt Enderborg

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.


Se vidare Boendesidan