text bild karta   info, a-ö

Ingalunda vägpriser till Gotland

Gotland | Vägpriser
title=Fotografi
Ingalunda vägpriser till Gotland
Ytterligare en rykande aktuell artikel om hur Gotland egentligen fungerar:

Ledningen i Gotlands kommun arbetar hårt, läste jag för nåt år sen, för det som var den viktigaste frågan i senaste valet och för Gotlands tillväxt, nämligen att folk skall kunna ta sig till och från Gotland för samma pris som på landsvägen utanför fastländska dörrar.

Samtidigt som man försöker klura ut hur en investering på 135 miljoner till en kryssningskaj för en förlust på dito 4 i år skall motiveras - den kommer ju att gå i vinst med denna takt redan om 35 år - sitter alltså kommunalråden och tränar grimaser för nästa tillfälle de möter en riksdagsledamot för att på detta sätt uttrycka Gotlands ståndpunkter.

Här har vi en bild på graden av rolighet som kommunalchefskan anser grimaserna vara.

Bilden togs förresten strax efter att hon hade svarat på ett mail från en ohängd gute som vill slippa kommunal konkurrens. Hon svarade pedagogiskt att om man vill slippa kommunal konkurrens så kan man ju alltid be den företeelse som erhåller skattemedel för att konkurrera att få slippa konkurrensen emedan kommunen har för avsikt att fortsätta stödja denna.

Sedvanliga påtryckningsmedel för vägpriser på statsmakterna har kommunen överlämnat till privata företag för att på så sätt slippa argumentera om att kommunikationerna till och från Gotland bör ske på samma villkor som för övriga landsdelar, t ex Lund, och att detta på något sätt skulle vara rättvist.

Folk på Gotland bör dock ingalunda misströsta. Strategin med grimaser kommer att vara lika effektiv som nuvarande och därtill står den alldeles i samklang med de förslag som insamlats för miljontals kronor om hur Gotlands skall utvecklas, dvs genom positivt tänkande och att folk slutar gnälla, varför kommunen alldeles säkert kan anslå sedvanliga belopp till sig själva för att utreda hur detta skall gå till.
/text Bernt Enderborg

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.


Se vidare Boendesidan