text bild karta   info, a-ö

Vad menas med gnäll

Gotland | Artiklar | Utskrift | Mobilsida
Vad menas med gnäll
Vad menas med gnäll, foto Bernt Enderborg

En vanligt argument på Gotland


Ofta får man höra att vi måste sluta gnälla och i stället blicka framåt, ta nya tag, tänka nytt osv - det hela är rätt hurtigt och låter medryckande och bra. Men vad menas egentligen? Vem är det som gnäller? Jag har ingenting mot att blicka framåt, ta nya tag, försöka tänka nytt och annorlunda. Men jag undrar dock storligen vem det är som gnäller, gnäller om vaddå osv. Vad menas? Och när någon säger att "andra gnäller" är inte detta i så fall gnäll?

Om man tänker sig att uttrycket "vi måste sluta gnälla" kan användas på olika sätt. Det kan användas som en motivering för att vi inte skall dra upp sånt som har hänt, glömma bort och fortsätta, dvs vi skall endast tala om morgondagen annars blir vi stämplade som gnälliga. Men uttrycket kan ju också användas för att vi skall göra vad det betyder och verkligen sluta gnälla.

Eftersom jag inte gärna vill tänka mig att ansvarsfulla människor och organisationer använder uttrycket bara för att folk skall hålla käften, kommer jag underhand att försöka göra klart för mig vad folk som använder uttrycket egentligen menar.

Jag skall tala med lite folk de närmaste veckorna men under tiden hoppas jag att du klickar på länken "Kommentar" nedan och ger oss din åsikt, som alltså kommer att publiceras (men vi måste förbehålla oss fri prövningsrätt).

- Undrar om detta kommer att stämplas som en gnällsida?
/text och foto Bernt Enderborg

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.


Se vidare Boendesidan