text bild karta   info, a-ö

Hörru Reinfält, det där med vägpriser till Gotland

Gotland | Vägpriser
title=Fotografi
Hörru Reinfält, det där med vägpriser till Gotland
Det är viktigt med upphandlingar, dvs att den entreprenör som skall utföra ett arbete gör det billigt och bra. Nuförtin är det mindre viktigt om entreprenören kommer från Sverige eller Tjottahejti - nej förlåt, EU menar jag.

För oss på Gotland är tid också viktigt, dvs vi önskar gärna veta vad som gäller. Såvitt jag begriper så har alla riksdagspartier sagt sig vara för att nånting som motsvarar vägpriser på färjan till och från Gotland skall införas. Men det kostar ju att låta Gotland bli en del av Sverige. Jag vill minnas att någon har kalkylerat fram siffran 200 miljoner årligen.

Häromdagen stod det i tidningen att staten i år enligt prognoserna kommer att dra in 138 miljarder mer än vad som behövs. Årets skatteöverskott räcker till att införa vägpriser till Gotland 700 år.

2006 var Sveriges bidrag till EU omkring 26 miljarder - Sverige fick tillbaka ca 12,5. För att vara mer exakt så betalades 13 479 miljoner kronor ut från statsbudgeten till någon i något annat europeiskt land (se här). 13,5 miljarder räcker till vägpriser på färjan till Gotland i 67 år.

Visst är det viktigt med statsbudgeten, och visst är det viktigt att utveckla Europa, ha broar över sund, bygga tunnlar, tömma haven på fisk, fundera på bananer och annat sånt, men är inte det där med färjepriserna till Gotland också lite viktigt?

- Vad är problemet? Kostar det för mycket? Ortografi?
/text Bernt Enderborg

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.


Se vidare Boendesidan