text bild karta   info, a-ö

Vad menas med doubling

Gotland | Guteinfo
title=Fotografi
Vad menas med doubling
Doubling är ett sätt att tjäna pengar med liten insats. Så här går det till:

1) Gör en hemsida, en portal
2) Pilla dit åtminstone någon information, huvudord, sökord, listor
3) Koppla på automatiska bannersystem

Det är viktigt att du använder dig av vad sökmotorerna har att erbjuda, olika annonssystem, eftersom du antagligen stiger i deras ranking oavsett hur värdelös sidan är (sökmoterer kan inte vikta kvalitet). Om du vill tjäna mer pengar så använd dig av olika automatiska bannersystem.

Om du är osäker på layout och sånt, så finns det tusentals sajter du kan plocka idéer från (surfa och titta, sen kan du kopiera källan och mojsa om lite grann). Det finns också hur många sajter som helst med exempel där det är okej att använda saker och ting.

Om du känner dig orolig för att du inte kan programmera, så är det inget som helst bekymmer. Det finns hur mycket kod som helst som på Internet som du kan använda helt lagligt. Det är bra att klippa och klistra. Det finns också gott om gratis publiceringsverktyg, som Joomla och mycket annat. Om du vill så finns gratis kod lite här och var som du kan ladda ner och hävda att du har gjort ett eget system. Ett system snarlikt Wikipedia satte jag igång på mindre än 10 minuter. Det är inte alls så märkvärdigt som du tror. Har du riktigt tur så kan du får en kommun, eller så, att tro att det du gör är enastående och därför måste subventioneras.

Det är viktigt att du kollar på sökmotorerna vad folk söker. De ord/orden skall du ha i texten, i titeln och i metataggarna. Bara det står nåt på sidan som kan påminna om sökorden är det okej.

- Gör om det! Det är det som är grejen. Doubling! Skaffa flera domännamn, avdelningar på din portal, flera sidor, vad som helst. Huvudsaken är att du med minimal insats kan koppla på nya automatiska annonssystem.

Även om du bara tjänar en tia per dag på din sajt så är det mer än vad den kostar. Det är därför doubling är så vanligt. Gör du hundra sajter så har du tjänat en tusenlapp.

Om du använder "rätt" gratis och automatiska annonssystem kommer folk som inte begriper bättre tro att du har viktiga annonsörer på din portal. De kommer att tro att din sida är viktig, välbesökt, så att till och med en och annan kommer att köpa en annons av dig.

Vad gäller besök, statistik och sånt, så kan du hitta på vad som helst, bara det låter bra. Du kommer inte bli tvingad att bevisa vad du säger. Skulle någon fråga så är det bara att hänvisa till alexa.com (eller nån annan web), egna antaganden eller något annat lika dumt.
/text Bernt Enderborg

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.


Se vidare Boendesidan