text bild karta   info, a-ö

Lär dig mer om hemsidor

Gotland | Artiklar | Utskrift | Mobilsida
Lär dig mer om hemsidor
Lär dig mer om hemsidor

Några tips på hemsidor - så fungerar Guteinfo


När man surfar runt i den djungel av begrepp och uppfinningar som finns för Internetsidor är det inte lätt att veta vad man skall satsa på.

Här är en hemsida vi vill tipsa om - W3Shools.com - där du på engelska kan lära dig vad xml, flash, dhtml, asp, javascript, vbscript, css och mycket annat är för nåt.

På förslag av DownloadAstro.com så länkar vi upp också dem ty de är: "A great download site with more than 300K software and games, including professional reviews and user ratings."

Så här fungerar guteinfo.com
Guteinfo körs genom asp (servern kör programmen) och är skrivet i vbScript, dvs 99,9% av det som våra besökare får är ren html-kod (poängen med asp). När vi behöver köra något interaktivt i besökarens nätläsare så använder vi javascript eller i enstaka fall Dhtml. Vi använder stilmallar - css - överallt och har validerat stilmallarna på W3C:s hemsida.

99,9% är egenutvecklat, dvs vi sitter inte och kopierar fria program och sånt från Internet för att åstadkomma våra sidor.

Att Guteinfo går så snabbt beror inte på att vi har sparsmakad design utan helt enkelt på att vi skriver hyfsade program och inte använder servletar, flash eller några andra överdrivna produkter för ändamålet.
/text Bernt Enderborg

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.


Se vidare Boendesidan