text bild karta   info, a-ö

Inga försämringar i färjetrafiken

Gotland | Vägpriser
Inga
Inga försämringar i färjetrafiken , foto Bernt Enderborg
Gotlands kommun säger på sin hemsida den 23/8-2006 att under de närmaste dagarna så kommer regeringen att få ett brev från Gotlands kommunfullmäktige om att de inte accepterar några försämringar i färjetrafiken mellan Gotland och fastlandet.

- Konstigt...

Den gotländska lobbygruppen vägpris.nu har varit åstad och frågat riksdagspartierna om de kan tänkas stödja det krav på vägpriser de framför. Med vägpriser menas ungefär vad det kostar att köra på landsvägen utanför huset där du bor.

Vägpris.nu frågade: "Anser Ert parti att Gotland skall ha anknytning till det svenska vägnätet på lika villkor som övriga landskap i Sverige?"

Alla riksdagspartier svarade ja på frågan. Vill du läsa hela partiernas svar så finns de på hemsidan för vägpris.nu.

- Jag begriper inte fullmäktiges brev till regeringen.

Varför vill de påminna regeringen att de inte accepterar långsammare färjor eller högre gods- eller personbiljettpriser? Borde inte kommunfullmäktige påminna om vad riksdagspartierna själva tycker och i stället fråga när vägpriser införs?

Åtminstone mig förefaller det vara total, kompakt och fullständig majoritet både nu och i framtiden för att införa vägpriser på färjan till och från Gotland.
/text och foto Bernt Enderborg

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.


Se vidare Boendesidan