text bild karta   info, a-ö

Mer folk hitåt

Gotland | Artiklar
Mer
Mer folk hitåt , foto Bernt Enderborg

Flytta till Gotland


Ibland sitter jag och bläddrar runt i alla våra bilder bara för att få inspiration att skriva något. Det finns mycket bland 33000 kort tagna av mig själv.

Nåväl. Ovanstående är ett foto från Medeltidsveckan 2003 och är en skylt till ett kebabstånd eller så. Det var några invandrare som sålde mat. Nu kan jag inte de politiskt korrekta termerna för vad man får säga och inte säga, invandrare, flyktingar, barn till invandrande föräldrar eller vad det nu kan heta. Det var folk helt enkelt, fast inte griskära.

Ovanstående är som du ser bara halva skylten, resten:


Nystekt strömming och kebab
Och det roliga är förstås att det inte var urgutar, gamla fiskegubbar eller rödhåriga kulturkärringar med EU-bidrag som sålde mat. Det var ett gäng invandrare som stod där och stekte strömming som om de aldrig hade gjort annat. Lite löjligt av mig kanske, men jag gillar sånt.

Sverige är ett jättelikt men så gott som folktomt land. Att begränsa invandringen till Sverige kan bara inte vara vettigt.

Kebab och strömming. Helbra! Mer sånt! Vandra hit. Tusentals. Finns det förresten inga kurder på Gotland som gör vindolmar och såna där risbollar?

Invandra gärna till Gotland. Välkommen!
/text och foto Bernt Enderborg

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.


Se vidare Boendesidan