text bild karta   info, a-ö

Tommy Körberg på Warfsholm 2004

Gotland | Klinte socken | Artister | Utskrift | Mobilsida
Tommy Körberg på Warfsholm 2004
Tommy Körberg på Warfsholm 2004, foto Bernt Enderborg
Den 1 augusti 2004 var en otroligt vacker kväll. Solen sänkte sig i havet, fyren glimmade på Stora Karlsö och på scen stod Tommy Körberg med 1700-talsfrisyr (för en film) och underhöll med sin underbara stämma och roligheter däremellan.

Tillsammans med Brewery Blues Band, som det stod i annonserna, eller The Way Beyond Band, som han sa, fick vi höra blues, visor och några av de riktigt kända och beundrade sångerna.

Det var många som hade kommit för att se honom, möjligen hade publiken något grått hårstrå mer än vanligt, men alla fick vi en skön stund tillsammans med Körberg vid strandkanten på Warfsholm.


Han sjunger det mesta otroligt bra. Blues med bastoner som mullrar nere i skorna, finstämda visor där orden svävar fram på små rosa moln till damerna eller höga, starka, långa toner som gör att man försöker sjunga med utan att veta om det. Det var säkert ganska många som liksom jag stod och "gnisslade" för mig själv.


Här har vi hela gänget på scen: Tommy Körberg och The Way Beyond Band. De är förstås välkomna till Warfsholm också nästa år.


En liten bild till för att visa hur solnedgången ter sig på Warfsholm. Man sitter alldeles där när solen sänker sig i väster och artisterna ger fyr. Det är ett fantastiskt ställe.
/text och foto Bernt Enderborg