text bild karta   info, a-ö

Om tomhet

Gotland | Vykort
Om
Om tomhet , foto Eric Enderborg
Det som inte finns mellan pärlhyacinternas medicinbollar är fyllt med skuggor. Jag kör in armen raklång i bilden.

Det finns strandängar här, och dopfuntar och 40 svanar som svävar fram vid sandstranden i Sproge, den lilla bäcken glittrar kärlek medan den tar sig till havet. Jag visste inte att du hade skrattgropar före vi träffades.

Politiker trillar ner i tomrum mellan skattekronor och kommer kvicktungade upp igen, som utbrytarkungar från Platons grotta. Det finns många viktiga argument i det obefintliga avståndet mellan ekonomiska kriser.

Läs inte i tomrummet mellan dina tankar. Låt inte enfaldiga böcker bajsa ord i hjärnan på dig, köp inte reklamens gurgel om nya formler, bättre ditten eller datten. Läs dina tankar i stället. Själens uppgift är att resonera med sig själv.

Har du suttit på en solvarm klippa på nordvästra Gotland och sett himlen och havet när solen går ner? Har du någon gång tagit upp en 300 miljoner år gammal mjukslipad sten från stranden och låtit den känna på din kind? Har du någon gång satt dig ner bara för att andas i ett sen vikingatiden hävdat gotländskt änge?

Det är inte så gott om tomrum på såna ställen.
/text Bernt Enderborg, foto Eric Enderborg

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.


Se vidare Boendesidan