text bild karta   info, a-ö

Om guteinfo.com

Gotland | Guteinfo | Utskrift | Mobilsida
Om guteinfo.com
Om guteinfo.com, foto Bernt Enderborg

Sidan är under omarbetande


För att våra kunder, besökare, Region Gotland och Länsstyrelsen skall få kännedom om några system som finns på guteinfo.com, som vi själva utvecklat, och några tankar med detta så skall vi försöka informera om sånt.

Men det hela är rätt omfattande. Vi får börja med att försöka skilja på övergripande systemtänk och enskilda system. När man bygger en portal som inte bara är en hoper länkar, så utgår man från något sorts system, som emellertid utvecklar sig med tiden. Vad är målet med sajten, hur skall det fungera och hur skall det gå till?

Guteinfo följer skolboken

Huvudsyftet med Guteinfo är att marknadsföra Gotland! Det är därför vi har skapat all information, och skapar fortlöpande, och eftersom många är intresserade av Gotland så får vi på detta sätt många besök - informationen är dragplåstret.

Vi använder alltså intäkterna för att skapa mer information, och bättre system, för att få ännu mer besök och sidvisningar. Och därigenom kan vi attrahera annonsörer.

Guteinfo är en portal, varför någon slags strategi kring marknadsföring är nödvändigt.

Tidsfaktorn är också avgörande. Hur mycket pengar kan man lägga på att utveckla information och tjänster, hur står man sig i förhållande till konkurrenter, saknas något på marknaden, vad kan göras billigare och bättre osv?

Med syftet att marknadsföra Gotland blir det nästan fråga om dubbla lojaliteter. Våra kunder är förstås de företag som köper plats och annonser men våra besökare är oftast intresserad av snabb och omfattande information. Det är många som skickar trevliga brev och tackar för bra, trevlig, skojig och omfattande information, men det är aldrig någon som har berömt oss för det finns många stugor att hyra.

Skall man t ex bygga en gratis företagskatalog där företagen får länka sig fritt som en hyfsad service till förhoppningsvis nöjda besökare eller skall man ta betalt för all information och alla länkar.

Vi har valt att satsa stora resurser på att besökarna snabbt och bekvämt skall kunna hitta i stort sett allt de letar efter.
/text och foto Bernt Enderborg

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.


Se vidare Boendesidan