text bild karta   info, a-ö

Hoppa fallskärm

Gotland | Reklam
Hoppa
Hoppa fallskärm , foto Mats Hemlin
Min syrra fick ett fallskärmshopp i årsdagspresent, ett tandemhopp tillsammans med en erfaren instruktör. Det var hennes ungar som hade bestämt sig för att ge henne något ovanligt. Hon var så nervös att det klapprade när hon gick ombord på flygplanet, men på marken igen ville hon genast göra om det hela.

Gotland är kanske ännu vackrare från ovan. Och det finns förstås en fallskärmsklubb där kunnigt folk utbildar dig, hoppar med dig, filmar eller fotograferar dig och tar hand om dig på väg in i fallandets sköna konst.

Nog törs du ge bort ett hopp i alla fall. Med dagens snabbfärjor borde du kunna åka till Gotland på morgonen, hoppa fallskärm och ta färjan hem på kvällen igen. Det är förresten ganska billigt med flyg nuförtin oxå.

Färjan: Destination Gotland
Gotlandsflyg: Gotlandsflyg

Gotlands fallskärmsklubb tel: 0730 23 63 13.

Välkommen till Gotland!


foto Mats Hemlin

Det måste vara makalöst spännande innan tjusningen sätter in.


Jag hittade ett gammalt vykort som gjordes till våra pekdatorer, som stod uppställda här och var innan de ekonomiska löftena sveks från Gotlands kommun varvid projektet i sin linda lades ner. Det är nog Björn Pettersson som har tagit kortet men det är den fotograferade som har gjort vykortet.

Vykortet har alltså några år på nacken och det är inte säkert att killen på bilden är ordförande längre.

Ring Gotlands fallskärmsklubb på tel: 0730 23 63 13. Hälsa från guteinfo.com.
/text Bernt Enderborg, foto Mats Hemlin

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.


Se vidare Boendesidan