text bild karta   info, a-ö

Lite mer varumärkesfunderingar

Gotland | Artiklar | Utskrift | Mobilsida
Lite mer varumärkesfunderingar
Lite mer varumärkesfunderingar, foto Bernt Enderborg

Om Gotlands varumärke


Det hävdas från officiellt håll att Gotland är ett varumärke samt att detta är starkt. Jag sitter och funderar på det där, här är en tidigare sida, och jag vet inte om det irriterar mig eller vad det är. Ett varumärke som ett par gympaskor, hur kan man...

De små fetbladsväxterna på hällarna åt Alahållet till, hur får dom plats i ett varumärke? Amerika är det ett varumärke? Playa del sol?Det måste ju vara något vettigt, det där med varumärke och sånt, men har du sett när hundratals små spindelnät glittrar på morgnarna? Vet du hur det luktar?När man lägger sig på knä och kikar efter så sitter dom där, spindlarna. Den här var vit. Får de vara så bleka i ett varumärke av sol och bad?I en hage bredvid ligger ett föl i maten och gottar sig. Nyfiken på avstånd sträcker den på nacken och strax börjar märren trampa en bit ner i backen.

Psst... Hästflickor. Ja, Ni får ta kortet och använda på den där bloggen eller vad det nu är som ni surfar på.På ett annat håll står jag och funderar på hösten och lövräfsning. Det är så ni säger va? Räfsar? Gutar säger "räkar" med sista r:et ohörbart, ungefär som det där lilla havskrypet som är så roligt att stoppa i älsklingen tillsammans med en flaska vin.

Tänk att bo där? Huset har krupit in i en dunge, solen fladdrar mellan löven och det är så ombonat att det känns mysigt att bara se.Midsommarblomster är det som på andra ställen gott om. Men hur gör man ett varumärke av allting? Hur pressar man ner en hela Gotland i en bild och några meningar? Hur skall vi få till ett varumärke så att byråkrater kan skriva lite bestämmelser så att de som vill använda loggan måste fylla i något formulär och bli godkända för att få använda det? Till en rimlig kostnad förstås.

Här på guteinfo.com kan man läsa tusentals sidor och titta på tusentals bilder på detta varumärke. Fast vi säger förstås inte varumärke. Vi säger Krakstädar, Nöu, Tojlu, Pavaldan, Austagan och annat.Fast det skulle ju bli bra mycket lättare att kalla saker och ting för varumärke i stället. Så här tex:

Ta till höger vid varumärket så hittar du fram till varumärket. Varumärket ligger inte längre än 700 meter från varumärkets största reningsverk, så varumärket är varmt redan tidigt på varumärket. Vid varumärket finns allting du behöver, t ex en kiosk där du kan köpa andra varumärken. Ibland slår stora varumärken in över bryggorna, så blir det när varumärket passerar med sin last av människor på väg till ett annat varumärke.

Eftersom varumärke spolas bort av höstens stormar så måste kommunen köra dit mer varumärke varje år. Så att varumärket ser ut som ett varumärke, och så förstås för att några hurtigbullar innanför varumärket slipper gå ända bort till ett annat varumärke åt norr till, det är minst flera hundra meter. Och det är ju inte roligt om man bor i ett varumärke innanför varumärket som löper alldeles vid kanten av det varumärke denna varumärkesinformation avser.
/text och foto Bernt Enderborg

Länk: http://www.guteinfo.com?id=2577

Aktiviteter på Gotland


 

2019

 

oktober

17Friluftsfrämjandet »
25Gotland Grand National »
 
 

december

27Mulde World Cup »
 

2020

 
 

januari

25Buldardagen »
 
 

maj

21Öppna Ataljéer »
30Tingstädedagen »
 
 

juni

13Trädgårdsveckan »
 
 

juli

8Stångaspelen »
18Lau basar »
25Fårösunds marknad »
27Russpremiering »
 
 

augusti

2Medeltidsveckan »
29Slite marknad »
30Summaratingg »
 
 

september

1Havdhemdagen »
12Kräklingbo marknad »
26Klinte marknad »
 
 

oktober

7Hemse torgdag »Se vidare Boendesidan