text bild karta   info, a-ö

Något om guteinfo.com

Guteinfo är uppbyggd kring information om Gotland. Avsikten med guteinfo.com är att ge besökare bra information om Gotland, dvs det skall finnas bilder, trevliga texter och sidorna måste vara snabba och praktiska. Målet är att åstadkomma så bra information att folk gillar den, varför vi kan attrahera företag att köpa reklamplats. Guteinfo är inte skattefinansierad varför företag som annonserar betalar kalaset. Däremot får vi mycket skattefinansierad konkurrens.

Vem gör guteinfo

Det företag som gör guteinfo heter Buffert 4. Här är lite om såväl Buffert 4:s som guteinfos historia.

Hur populär är Guteinfo

Guteinfos statistik är offentligt, on-line och kontrollerbar (här). Vi redovisar hur många sidor som läses per dag av två anledningar:

1) Vi vet inte vem besökaren är
2) Varje sida är en guide

Vi finner det poänglöst att redovisa antal besökare per dag. Förutom att det finns olika sätt att mäta besökare så använder olika företag sådana siffror på det mest hårresande sätt. Det absolut värsta jag har sett var ett konkurrentföretag som redovisade sidvisningar och kallade det för "besök". För att visa att vi hade tre gånger så många "besök" som konkurrenten la också vi ut ordet "besök" på några sidor, men vi har tagit bort detta och det skall stå sidvisningar eller sidor på alla ställen, om vi inte har glömt något.

För att visa att Guteinfo verkligen är populär så talar vi om hur många sidor vi visar offentligt, var och en som önskar kan kolla allt själv, dvs vi redovisar inte genom uttdrag från statistiksystem utan allt är kontrollerbart och on-line.

Vi påminner gärna om att varje sida är en guide, dvs på nästan varje sida visar vi också aktiviteter, utflykter, att hyra och företag.

/text Bernt Enderborg, illustration Lotta Ingelse