text bild karta   info, a-ö

Välkommen till barnens sidor!

Dessa sidor är för barn, inte för föräldrar, lärare eller pedagoger.

Vi skall försöka ge dig en hoper tips på vad du kan göra på Gotland. De bästa stränderna, de roligaste affärerna, äventyrsanläggningarna osv. Du hittar menyn till höger.

Det kommer att bli lite läsning. Det beror på att bilder ljuger. Det sägs ju ofta att en bild kan visa mer än 1.000 ord (kolla i vilken skolbok du vill, det dräller av bilder), men, om du tänker efter, så kan alla dess ord vara lögn från början till slut.

Till dom öronlösa vuxna
Oftast är sidor om barnens Gotland egentligen sidor för föräldrar. Därför gör vi tvärtom. Det här är sidor för barn, texter för barn, bilder för barn, bara barn. Men om du förväntar dig att vi skall skriva pedagogiska texter anpassade för apor eller visa en bilder utan mening bara för att de är läckra, så får du surfa någon annanstans.

Det kan dock vara bra att känna till att företag inte får köpa reklamplats på dessa barnens sidor, vi säljer helt enkelt inte det för att ungarna skall slippa sånt. Om vi länkar till ett företag på barnens sidor så beror det på att vi tror att barn skulle gilla det som företaget säljer.

/text Bernt Enderborg, foto Björn Pettersson