text bild karta   info, a-ö

Domännamnets betydelse

Gotland | Guteinfo
title=Fotografi
Domännamnets betydelse
Någonting vi ibland får höra är att guteinfo.com inte är lika attraktivt som ett domännamn som innehåller ordet Gotland, t ex gotland.se, gotland.biz, gotland.com, gotland.net, gotland.info, gotland.org, gotland.ru, gotland.dk, gotland.nu osv osv osv, och så säger man att man tror att folk skriver domännamnet direkt i webläsarens adressfält och på så sätt hittar det man söker.

Så går det garanterat inte till i de allra flesta fall.

Långt viktigare är hur man syns på de stora sökmotorerna, det är till och med viktigare än att alla tidningar och broschyrer tillsammans.

Det viktigaste är att det finns bra information på sajten. Och lika viktigt är att det finns funktioner som ger besökaren möjlighet att snabbt hitta den information han/hon är intresserad av och kan uppnå det mål som intresserar.

Det är inte så att folk skriver gotland.se eller gotland.info i sin browser och sen i evigheters evighet är nöjda med att de har hittat en web. Hur gör Du själv?

Det finns fler sökord

Det är inte heller så att det bara finns ett sökord till Gotland, nämligen ordet i sig självt. Folk söker också på annat än ordet Gotland.

I och för sig så har Guteinfo legat på Googles förstasida vid en sökning på ordet Gotland så länge jag kan minnas att Google har funnits, men det finns också annat.

I stället för att bara satsa på sökord och placeringar på Google har vi utvecklat vår information. Vi marknadsför Gotland, inte oss själva, och inte heller är vårt uppdrag att klå företagarna på så mycket pengar som möjligt.

Guteinfo är inte domännappare

Guteinfo heter bara guteinfo.com. Vi har inte flera domännamn nedstyrda på sajten. Skall vi vara ärliga eller skall också vi köpa på oss en massa domännamn för att få mer besökare?

Vi tycker att den som besöker Guteinfo skall veta att han gör det, och inte för att han har blivit ditlurad eller råkat skriva fel.

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.


Se vidare Boendesidan