text bild karta   info, a-ö

Från en artikel av Wera Svensson i Gotlands Tidningar

Den här artikeln bygger inte på en intervju utan på en artikel av Wera Svensson på socialdemokraternas sida (Folkbladet) i Gotlands Tidningar fredagen den 24 januari 2003. Weras övergripande åsikter är så överraskande att jag vill återge dem.

Hon hade varit och lyssnat på Pigge Werkelin, Kneippbyns entreprenör, och han har hela tiden idéer, klara och tydliga åsikter, och Wera säger att det var storartat. I artikeln får hon en känsla av att det inte är idéer som saknas på Gotland utan marknadsföring.

I förbigående skall jag skicka med ett par länkar till Wera från en artiklar som funnits på guteinfo sen sommaren 2002 för att hon bl a i dessa avseenden frågar sig vad som händer på Gotland: Hemma hos Pippi, och så något annat vi sponsrar med artiklar och sidor: Vadstuck.

Nåja. I slutat av artikeln frågar hon sig: "Vilken roll har kommunens politiker och tjänstemän när det gäller att utveckla besöksnäringen?" och så svarar hon:

"De skall varken kläcka idéerna eller genomföra dem. De skall inte ens satsa pengar. Men de borde underlätta, avlägsna snubbeltrådar, ge svar och råd när det efterfrågas."

Att utveckla besöksnäringen bör väl rimligen också innefatta marknadsföring. Vi vill bara tala om att det är Gotlands kommun som gör att man blir riktigt utledsen på att marknadsföra Gotland, ty de delar gladeligen ut miljontals kronor för att göra om sånt guteinfo.com på kommersiella grunder har gjort för länge sen.
/text Bernt Enderborg

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.


Se vidare Boendesidan