text bild karta   info, a-ö

Tofta strand

Gotland | Tofta socken | Stränder | Utskrift | Mobilsida
Tofta strand
Tofta strand, foto Bernt Enderborg

En strand till


Tofta är den populäraste badstranden på Gotland, fast Sudersand, Åminne och Ljugarn är inte så långt efter.

Tofta ligger faktiskt på västra Gotland. Det är inte så vanligt med långa mjuka sandstränder där, även om flera undantag än Tofta finns, t ex Gustavs och Nisseviken söderut, ty de riktigt bra stränderna finns på östra Gotland.Tofta är en av de absolut bästa badstränderna, en riktig playa och är väldigt populär.Är Du hungrig kan du stilla denna vid restaurang, café eller via ambulerande försäljare. Vid stranden finns möjlighet för camping med tält eller husvagn.På eller omkring stranden finns aktiviteter från tidigt på morgonen till sent på kvällen. Här har du möjlighet att pröva på windsurfing, beachwolley med mera.


På den södra delen av stranden samlas det mest ungdomar och tempot kan upplevas som högt. Vill du ha lite mera lugn så gå till den norra sidan, där det mest är barnfamiljer.


Foto Björn Pettersson

En flygbild till över Toftabeachen för att det är så roligt.

- Jäpp! Det finns plats.

Om du förresten tar och kikar ut över Gotland på bilden så ser du mestadels skog. Mina lumparpolare som inte var särskilt orienterade utanför Motala, Nyköping eller så sa förvånat att "Det finns ju skog här". Om man räknar i procent så finns det faktiskt mer skog på Gotland än i mörka Småland.

Men på Toftabadets långa och mjuka sandstrand står ingen skog. Det finns sandbunkrar att krypa ner i för den som önskar blir riktigt, riktigt varm.

Ps. Vi vill tacka Tofta Camping som har hjälpt oss med att korrigera informationen. Tack Tofta Camping! Och i förbigående skall vi tillägga att viken egentligen heter Malmundeviken och att gränsen mellan socknarna Tofta och Eskelhem går i viken, men jag vet inte exakt var. Ds.
/text och foto Bernt Enderborg

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.
Tofta socken

Vägbeskrivning


Tofta socken är gulmarkerad på kartan, klicka och socknen med utflyktsmål visas.

Mer info

Här finns mer om Stränder.

I närheten - fågelvägen


Stugor västra Gotland

2 bäddar - Bysen
3 bäddar - Blåhammar Uppe
3 bäddar - Lillstugan
4 bäddar - Skogs
4 bäddar - Lilla huset Kovik
4 bäddar - Kroks Tofta, Kastanjegården
4 bäddar - Blåhammar S
4 bäddar - Röda stugan
5 bäddar - Grytet
5 bäddar - Lyan
5 bäddar - Nästet
5 bäddar - Blåhammar N
5 bäddar - Ingenjörsvillan
6 bäddar - Strandänget Kovik
10 bäddar - Matsalen


Se vidare Boendesidan

1) Stranden på Tofta

Vad har hänt igen med Tofta strand. Det är rent förskräckligt med reklamen igen på stranden. Fult! Jmf Sudersand. Där behövs ingen reklam. Ni säger att det är en sådan fantastisk strand men med reklamen blir det tvärtom. Många reagerar. Ni behöver inte ha dessa omklädningshytter. Alla klarar sig med en handduk. Dessutom gör ni reklam för en snedvriden kroppsbild för de unga. Nej , bort med dessa fula skyltar.

Hälsningar från badande i Tofta sedan många år.

2) Alger på stranden

Hej!

Någon som vet om det breda bandet av täta alger som fanns längs Toftastrand i början av v 29 blivit bortrensat? En strand med mindre sjögräs är så mycket mer inbjudande!

webmaster kommenterar

Det är alldeles säkert bortrensat.

Vill du fråga om, kommentera eller diskutera något på denna sida - klicka här.

Mer information

Mer om Stränder: länkar, karta - för annat se Information.
Mer om Tofta: länkar, karta.