text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio Ekot 

Bolsonaro har testats positivt för covid-19

Brasiliens president Jair Bolsonaro har drabbats av covid-19, rapporterar The Guardian. Den 65-årige presidenten, som liknat coronaviruset vid ”en liten influensa”, testades efter att ha fått feber och hosta. – Det kom tillbaka positivt, säger Brasiliens president Jair Bolsonaro, för ovanlighetens skull iförd mask, till en grupp reportrar, enligt The Guardian.... läs mer »

Flera partier vill stänga ute Tiktok

Flera svenska oppositionspartier vill att det sociala nätverket Tiktok inte ska gå att komma åt på offentliga tjänstemobiler. Detta sedan det framkommit att USA överväger att blockera Tiktok enligt landets utrikesminister.... läs mer »

Långa köer på E4/E20 Stockholm

Kring klockan 16.40 krockade minst fyra bilar och en lastbil vid trafikplats Kungens kurva på E4/E20 i Stockholm. Räddningstjänst är på plats och arbetar med olyckan och bara det vänstra körfältet är öppet för trafik i riktning mot Södertälje. Det har varit en riktigt stökig eftermiddag i Stockholmstrafiken men flera olyckor och mycket köer. Trafikredaktionen P4 Stockholm, Sanna Richter... läs mer »

Kontroversiella ministrar i ny fransk regering

I Frankrike startade den nya regeringen sitt första möte i dag. Flera nya ministrar utsågs i går kväll efter att president Macrons rörelse led nederlag i lokalvalen förra månaden. Men flera ministrar är kontroversiella.... läs mer »

Virusspridningen accelererar i Afrika

Coronapandemin accelererar nu på den afrikanska kontinenten. Enligt Världshälsoorganisationen (WHO) är kurvan för antalet nya fall per dag brantare i Afrika än på någon annan kontinent.... läs mer »

Johansson vill att Sverige ändrar sig

Fler flyktingar och migranter väntas försöka göra resan över Medelhavet under sommaren när vädret blir varmare och Europa lättar på sina Coronarestriktioner. Då krävs att EU-länderna gemensamt delar på ansvaret att ta emot de som räddas på havet, manar den ansvariga EU-kommissionären Ylva Johansson... läs mer »

Inget helhetsförslag från migrationskommittén

Migrationskommittén kommer inte att kunna presentera något helhetsförslag för en ny migrationspolitik, uppger flera ledamöter i kommittén för TT.... läs mer »

FHM: Räkna med andra våg i höst

Antalet intensivvårdade och antalet dödsfall i covid-19 minskar i Sverige, men Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson säger att det finns en risk för en ny våg av klustersmitta i höst.... läs mer »

"Svenska situationen fortsatt stadig"

Antalet smittade ligger nu på 73 334. Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten, förklarar att pandemin är långt ifrån över men att trenden går åt rätt håll.... läs mer »

Flyganalytiker: Kunderna har kommit in i en ny fas

Reserestriktionerna lättade i juni och flygbolagen ser en viss ljusning i antalet passagerare. Men att resevillkoren inte är samordnade på EU-nivå gör att det kommer att ta lång tid innan flygbolagen är tillbaka på samma kapacitet som innan pandemin, säger Jan Ohlson, oberoende flyganalytiker.... läs mer »

Vårdbiträdet orolig för de äldre

Coronaviruset är ständigt närvarande för de som jobbar inom äldreomsorgen. Vårdbiträdet Will Martinsson jobbar på ett äldreboende i Jönköpings kommun och är orolig för de äldre.... läs mer »

EU: Pandemin slår hårdare mot ekonomin än väntat

Coronapandemin slår hårdare mot den europeiska ekonomin än man tidigare räknat med. Det sade EU:s ekonomikommissionär Paolo Gentiloni när Kommissionen lade fram en dyster ekonomisk sommarprognos.... läs mer »

Östersund får nytt regemente

Regeringen siktar på att ett nytt regemente ska etableras i Östersund under åren 2026 till 2030. Det framgår av ett uppdrag till Försvarsmakten.... läs mer »

Stor minskning av cancerdiagnoser i Stockholm

Antalet cancerfall som diagnostiseras i Stockholm minskade med 30 procent under maj och april jämfört med väntat antal diagnoser den perioden. Det visar ny statistik från Stockholms region.... läs mer »

Assistansbolag stoppat i Västerbotten

Ett assistansföretag stoppas nu med omedelbar verkan från att bedriva personlig assistans.... läs mer »

Efter 20 år – fler frimärken säljs

Den 20-åriga nedåtgående trenden i antal skickade brev i Sverige ser ut att ha brutits, i alla fall tillfälligt. Försäljningen av frimärken och förpackningar med porto har ökat med 30 procent under våren, vilket är högre än väntat, skriver Postnord i ett pressmeddelande.... läs mer »

E18 Norrtäljevägen åter öppen

En olycka mellan Rösa och Norrtälje på E18 gjorde att vägen mot Norrtälje var avstängd. Köer efter tidigare avstängning. ... läs mer »