text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio Ekot 

Striderna eskalerar mellan Armenien och Azerbajdzjan

I utbrytarområdet Nagorno-Karabach i södra Kaukasien uppges striderna som blossade upp i går nu fortsätta.... läs mer »

Hål hittat i skrovet på Estonia

Dokumentärfilmare har hittat ett stort hål i skrovet på kryssningsfärjan Estonia, som sjönk i Östersjön 1994. Det skriver Aftonbladet.... läs mer »

”Bilden som lyckad affärsman stämmer inte helt”

Uppgifterna från tidningen New York Times om Donald Trumps skattedeklarationer att presidenten nästan inte betalat någon inkomstskatt, kan skada hans rykte som framgångsrik affärsman. Det säger Ekots korrespondent Cecilia Khavar i P1 Morgon.... läs mer »

Många flygplatser saknar passagerartrafik

En tredjedel av de regionala flygplatserna har fortfarande ingen passagerartrafik, trots att det har gått flera månader sedan trafiken stoppades i spåren av pandemin.... läs mer »

Domare stoppar Trumps tiktok-förbud

I USA har en federal domare tillfälligt stoppat Trump-administrationens försök att hindra amerikaner från att ladda ner den kinesisk-ägda video-appen Tiktok.... läs mer »

EU ska hjälpa Venezuela att få demokratiskt val

EU har skickat två topptjänstemän till det krisdrabbade Venezuela för att försöka få en överenskommelse mellan regeringen och oppositionen kring det ifrågasatta parlamentsvalet i december.... läs mer »

Rättegång mot anställda på Statens fastighetsverk inleds

Idag börjar rättegången mot sex personer som misstänks för mutbrott kopplat till Statens Fastighetsverk. En komplicerad korruptionshärva som avslöjades i TV4:s Kalla Fakta 2017.... läs mer »

Djurskötare attackerad av gorilla

Igår fick en djurskötare på en djurpark i Madrid allvarliga skador efter att ha blivit attackerad av en gorilla.... läs mer »

Klankriminalitet ett känt fenomen i Tyskland

Medan debatten om släktbaserade kriminella nätverk har tagit fart i Sverige de senaste veckorna så har liknande problem uppmärksammats i Tyskland i flera år. Berlin, Bremen och städerna i Ruhrområdet anses vara särskilt drabbade av tungt kriminella klaners aktiviteter.... läs mer »

WWF-kritik mot bottentrålning i Östersjön

Sverige överväger ett förbud mot bottentrålning i skyddade områden, men Världsnaturfonden vill se ett sådant förbud i hela Östersjön.... läs mer »

Tusentals cancerfall riskerar att missas under pandemin

Runt 3500 cancerfall bedöms vara oupptäckta som en följd av pandemin, det visar en rapport från landets regionala cancercentrum. Att personer inte sökt vård i samma utsträckning som normalt, och att viss screening ställts in tros vara förklaringar.... läs mer »

Nu avgörs slutförhandlingen om las

Fack och arbetsgivare är inne på slutspurten av de så kallade las-förhandlingarna. Det är LO, PTK och Svenskt näringsliv som försöker göra upp om anställningsskydd, omställning och a-kassan. Men tidspressen är hård, på onsdag ska förhandlingarna vara klara.... läs mer »

Uppgifter: ”Trump betalade nästan ingen inkomstskatt”

USA:s president Trump ska inte ha betalat någon federal inkomstskatt alls under tio av dom femton åren innan han blev president. Det skriver tidningen New York Times.... läs mer »

Ursinnig Macron läxar upp Libanons politiker

Frankrikes president Emmanuel Macron riktade hård kritik mot Libanons politiker på söndagskvällen, dagen efter att den nye premiärministern gav upp försöken att bilda regering. Politikerna har förrått sitt folk, sa Macron.... läs mer »

Tårgas och chockgranater

Runt 200 människor uppges ha gripits när tiotusentals belarusier demonstrerade på söndagen mot diktatorn Aleksander Lukasjenko. I staden Gomel användes tårgas och chockgranater mot demonstrationen.... läs mer »

Brandmannen Kent var en av Sveriges sjukaste – men överlevde

Omkring en miljon människor har nu dött till följd av covid-19 runt om i världen. I Sverige fick vi det första bekräftade fallet av covid-19 den 31 januari. Och sen dess har 5 880 personer avlidit med sjukdomen. Linda Almqvist Johanssons pappa Sune var bland de första som avled med covid-19 i landet.... läs mer »

Knivattentat var en hämndaktion mot Charlie Hebdo

I Frankrike förstärker polisen säkerheten på ett antal platser i Paris efter knivattentatet i fredags.... läs mer »