text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio Ekot 

Skjutning på militärbas utreds som terrordåd

Det kommer nya uppgifter om den man som sköt ihjäl tre personer i går på en militärbas i USA. FBI utreder om det var ett terrordåd.... läs mer »

Ytterligare en vapenstöld från regeringskansliet utreds

Polisen tror att vapen kan ha stulits från regeringskansliet vid tre olika tillfällen. Redan förra vintern försvann en pistol av märket Glock, men det uppdagades inte förrän i april – och polisutredningen las ner efter ungefär två veckor.... läs mer »

Utbildningsminister Anna Ekström: "Konstig situation"

I Ekots lördagsintervju kommenterade utbildningsminister Anna Ekström de överläggningar som regeringen har med samarbetspartierna om förändringen av Arbetsförmedlingen, för att undvika en misstroendeförklaring.... läs mer »

Greenpeace: Spanien bör gå före i miljöfrågan

Allt mindre av Spaniens energi kommer från kolkraft och landet håller på att fasa ut sina kolkraftverk – men miljöorganisationen Greenpeace efterlyser tydligare miljömål.... läs mer »

Lättare för kommunerna att få bidrag till rättvis skola

Nu ökar regeringen kommunernas möjligheter att få statliga pengar för att göra skolan mer rättvis.... läs mer »

Långlyssning: Var finns klimatbromsen?

Ekots lördagsintervju tittar närmare på var hindren finns för omställningen till ett klimatneutralt samhälle. Är det näringslivet eller politiken som håller tillbaka?... läs mer »

Vänsterpartiet kräver att få delta i samtalen

På tisdag ska regeringen lämna besked om eventuella förändringar i omgörningen av Arbetsförmedlingen. Gör den inte det väntar en misstroendeomröstning i riksdagen mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S).... läs mer »

SPD i Tyskland – ett parti i spagat

De tyska socialdemokraterna, SPD, fortsätter i dag sin partikongress i Berlin. I går kväll beslutade partiet att inte hastigt lämna det pågående regeringssamarbetet med Angela Merkels kristdemokrater.... läs mer »

Uppgifter: Drönarattack mot Shialedarens hem

Från Irak rapporteras att en drönarattack har genomförts mot den shiamuslimske milisledaren Muqtada al-Sadrs bostad.... läs mer »

Nu kan ryska privatpersoner bli utländska agenter

Nu måste även individer i Ryssland, som sprider information och samtidigt tar emot pengar från utlandet, inför sina läsare redovisa att de är "utländska agenter". Detta enligt en lag som den ryske presidenten Vladimir Putin skrev under i veckan.... läs mer »

Stopp i tågtrafiken Stockholm – Göteborg

Det är just nu stopp i tågtrafiken på Mälarbanan vid Kungsängen på grund av ett elfel.... läs mer »

Ericssons vd: ”Vi har dragit lärdom av de här”

Telekomjätten Ericsson har accepterat böter på drygt 10 miljarder svenska kronor till amerikanska myndigheter för korruptionsbrott. I förmiddags höll Ericsson en presskonferens där vd:n Börje Ekholm uttryckte lättnad över att den utdragna processen nu är över.... läs mer »

EU förbjuder omstritt bekämpningsmedel

EU har röstat igenom ett förbud mot det skadliga ämnet klorpyrifos. Klorpyrifos är det vanligaste bekämpningsmedlet mot insekter som används inom jordbruket, men det har aldrig varit godkänt för den användningen i Sverige. Medlet har dock varit godkänt i många andra länder både inom och utanför EU.... läs mer »

Lunds historiska museum vill rädda hotad samling

Lunds historiska museum erbjuder sig att ta emot de mänskliga kvarlevor som Västarvet i Västra Götalandsregionen beslutat att ta bort ur samlingarna.... läs mer »

Uppgifter: Inte första vapenstöld från regeringskansliet

Nu kommer det fram fler detaljer kring vapenstölderna från regeringskansliet.... läs mer »

Stor vaccineringskampanj i Samoa

På önationen Samoa uppges nu nästan 90 procent av befolkningen ha vaccinerats mot mässling. Det sedan ett utbrott krävt över 60 människors liv.... läs mer »