text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio Ekot 

Extra nyhetspodd: Det här händer efter brexitavtalet

Storbritannien och EU har enats om ett utträdesavtal. Boris Johnson säger sig vara ”mycket nöjd” – men än är inte brexit i hamn. Kritiken från både nordirländska DUP och Labourpartiet har varit hård och frågan är partierna i brittiska parlamentet röstar på lördag. Lyssna på en extra nyhetspodd från Ekot.... läs mer »

M-ledaren: Regeringen har tappat kontrollen över kriminaliteten

I dag har Moderaternas partistämma inletts. Lag och ordning är en av de viktigaste frågorna för partiet framöver, sade partiledaren Ulf Kristersson i sitt öppningstal.... läs mer »

Fortsatt förtroende för svenska styrkan i Irak

Den svenska väpnade styrka som deltar i kampen mot terrorrörelsen Islamiska staten (IS) får förlängt förordnande, föreslår regeringen.... läs mer »

Domstolarna belastas av tvister om flyktingpengar

Personer som väntar på besked om till exempel sjukpenning och personlig assistans, kan få vänta längre, nu när domstolarna får hantera allt fler tvister mellan stat och kommun.... läs mer »

Utredare: Flyktingersättningarna är för komplicerade

Klagomålen från missnöjda kommuner strömmar in till domstolarna – men om ersättningssystemet förenklades skulle det bli färre rättsprocesser, menar nationalekonomen Anton Ringström.... läs mer »

Susanne Palme: Lät så om förra avtalet också

EU och Storbritanniens regering har nått en uppgörelse om Brexit. Tongångarna från EU:s chefsförhandlare får Ekots EU-reporter Susanne Palme att minnas det förra, havererade, avtalet.... läs mer »

Löfven om brexit: "Ingenting är klart ännu"

Strax före lunch kom beskedet att ett brexitavtal mellan EU och britterna nu är klart. Men statsminister Stefan Löfven understryker att avtalet först ska godkännas i flera instanser.... läs mer »

Tidslinje – Storbritanniens väg ut ur EU

Redan på 1970-talet hölls omröstningar om Storbitannien skulle vara kvar i det dåvarande EG. Här kan du följa tidslinjen för landets krokiga väg ut ur EU.... läs mer »

Välfärden allt oftare spelplan för organiserad brottslighet

Den organiserade brottsligheten riktar i allt större utsträckning in sig på välfärdsbrott. Det framgår av en ny lägesbild från tolv myndigheter.... läs mer »

Arbetsförmedlingen anmäls till JO

Fackförbundet ST JO-anmäler Arbetsförmedlingen och ifrågasätter starkt hur stängningen av 132 arbetsförmedlingskontor har gått till.... läs mer »

Oro för ny flyktingvåg till Grekland: "Fler fartyg i rörelse"

Oron för att en ny våg av flyktingar och migranter ska komma till Grekland märks på flera sätt. Bland annat uppges fartygstrafiken kring ön Lesbos ha ökat kraftigt.... läs mer »

Forskaren: Klimatvinst först när resan på elsparkcykel ersätter bil

Det är ett problem om nya delningstjänster som till exempel elsparkcyklar styr bort resenärer från andra hållbarare alternativ. Det säger forskare efter Ekots granskning om hur miljövänliga elsparkcyklarna är.... läs mer »

”Nu hänger allt på brittiska parlamentet”

Boris Johnson behöver 320 röster i brittiska underhuset för att klubba igenom det nya utträdesavtalet – men det är långt ifrån säkert om han får igenom förslaget, enligt Sveriges Radios Londonkorrespondent Daniel Alling.... läs mer »

Parterna överens – nytt brexitavtal klart

Storbritannien och EU är överens. Det finns ett nytt avtalsförslag för brexit. Nu är det upp till det brittiska parlamentet att klubba igenom det.... läs mer »

Socialstyrelsen: Allt fler hämtar ut läkemedel för barn

Uttagen har ökat för både pojkar och flickor i alla ålders- och inkomstgrupper.... läs mer »

Migrationsverket stoppar alla asylbeslut om nordöstra Syrien

Migrationsverket stoppar nu alla asylbeslut som gäller personer från nordöstra delen av Syrien. Det beslutade myndigheten i dag på förmiddagen, kan Ekot nu berätta.... läs mer »

5G-försäljning lyfter Ericsson

Ericsson gjorde en storförlust på över fyra miljarder kronor, vilket hänger ihop med att företaget avsatt närmare tolv miljarder för att kunna betala korruptionsböter till de amerikanska myndigheterna, något som Ericsson berättade om för några veckor sen.... läs mer »