text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Television - Väder 

Kalla lördagar

Milt även i mars, men inte lika extremt som i främst januari. Där har ni årets marsväder i kortversion, alltså en aningens mer vinterlik månad än sina föregångare denna vinter. Ganska blött och ostadigt inledningsvis, men sedan en andra halva som mestadels präglades av torrt och ganska soligt väder. Mildluften fick tillfälligt ge vika för kalluft norrifrån, i princip en gång per vecka, nästan kusligt schemalagt just på lördagar.... läs mer »

Månadsöversikt för april

Det mesta pekar på att årets april kommer bjuda på temperaturöverskott, åtminstone i en stor del av Europa. Det ser ut att bli svalare kring östra Medelhavet framförallt. Delvis även ostadigt i Västeuropa. I Skandinavien blir det förstås växlande, men mest troligt en varm prägel även här.... läs mer »

Tittarbilder vecka 14

Se de senaste väderbilderna från våra tittare... läs mer »

Väderbildstävling 2020 vecka 14

Sverige idag och SVT Väder i samarbete... läs mer »

Krönika: Så gick det för vinteröversikten

När jag skulle göra vinteröversikten i november visste jag att det fanns en stor risk för omfattade prognosfel vilken väg jag än valde att gå. Visst kan man säga att det alltid är så när det gäller säsongsväder, men om man gör ett gediget bakomliggande arbete och analyserar atmosfären så gott man kan blir det kanske lite mer trovärdigt att uttrycka sig så trots allt.... läs mer »

Väderbildstävling 2020 vecka 13

Sverige idag och SVT Väder i samarbete... läs mer »

Tittarbilder vecka 13

Se de senaste väderbilderna från våra tittare... läs mer »

Februari 2020 näst varmast globalt sett

Februari 2020 blev en varm månad globalt sett och det är speciellt Europa och en stor del av Asien som temperaturen avvek mest åt det varma hållet. Samtidigt var det övervägande kallt i bland annat Alaska, norra Kanada och nordöstra Asien.... läs mer »

Vårdagjämning

Klockan 04.49 den 20 mars inträffar vårdagjämningen. Dag och natt är nu ungefär lika långa.... läs mer »