text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Television Nyheter 

Malmfältsloppet avgjordes i helgen – Umeåbo vann herrklassen

I lördags kördes det årliga Malmfältsloppet i Malå. Segern i herrklassen gick till Simon Öberg, boende i Umeå, men som tävlar för Kalix SK. I damklassen vann Nina Lintzén, Föreningen Studentidrotten Luleå.... läs mer »

Inbrott på Nya Kastets skola i Gävle

Inbrottet ska ha skett någon gång under de två första veckorna i januari. Den eller de misstänkta ska ha tagit sig in i skolan genom en källardörr. Polisen har ännu ingen misstänkt för brottet.... läs mer »

Brand i centrala Stockholm – en till sjukhus

Det brinner just nu i ett flerfamiljshus på Birger Jarlsgatan i centrala Stockholm. En person har förts till sjukhus i samband med branden och det kan även finnas fler personer kvar i huset. – Vi  rökdyker och forsätter söka ifall det finns fler personer där inne, säger Tommy Wållberg på Storstockholms brandförsvarsförbund.... läs mer »

Läkare skrev ut narkotikaklassade läkemedel till sig själv

En läkare verksam i Dalarna döms för att ha skrivit ut narkotikaklassade läkemedel till sig själv. Läkaren använde andra läkares namn för att skriva ut falska recept till sig själv.... läs mer »

Nytt oväder drar in över Skandinavien – orange varning

Ett nytt oväder drar i eftermiddag in från Norska havet med stormvindar och snö. SMHI har utfärdat orange varning för fjälltrakterna i södra Jämtland, Härjedalen och Dalarna. På andra sidan kölen väntas det bli ännu värre.... läs mer »

Stefan Åsberg: ”Det var som att tiden stått stilla”

Natten mot söndagen, svensk tid, höll den tidigare presidenten Donald Trump sitt första stormöte för året. SVT:s korrespondent Stefan Åsberg och fotograf Mikael Eriksson var på plats och beskriver en känsla av att tiden stått stilla. – Gång på gång upprepade Trump lögnen att valet 2020 stals ifrån honom, säger Åsberg.... läs mer »

Här är yrkesutbildningarna som beviljats i Östergötland

Antalet platser på yrkeshögskolan har dubblerats sedan 2014. Intresset för data och IT har aldrig varit större, konstaterar myndigheten för yrkeshögskolan som i veckan presenterade vilka utbildningar som beviljats.... läs mer »

Här är era bilder på norrskenet i Örebro län

På flera håll i Örebro län har det gått att se norrsken under helgen. För boende längst uppe i norra Sverige är det vardagsmat att se norrsken på himlen (liksom vid sydpolen där det kallas sydsken). Men ju längre bort från polen man kommer, desto ovanligare är det.  ... läs mer »

Nya vädervarningar från SMHI under söndagen

Det norska ovädret Gyda som drog in över norra Sverige för några dagar sedan har drabbat skolor, tåg och människor som har uppmanats att hålla sig borta från både vägar och fjäll.   Nu utfärdar SMHI flera nya vädervarningar.... läs mer »

Fritidshus brann ned till grunden i Ockelbo

Under lördagkväll brann ett mindre fritidshus ned i Ockelbo. När räddningstjänsten kom på plats var huset i stort sett redan totalförstört. Polisen misstänker att branden var anlagd.... läs mer »

Höll skolbarn hemma i två år – riskerar vite

Två familjer i Lund riskerar vite efter att barnen har stannat hemma från skolan på grund av covid-19, skriver Sydsvenskan. I en av familjerna har barnen inte varit i skolan sedan mars 2020. Det äldre barnet skulle ha gått ut nian men fick på grund av sin frånvaro inga slutbetyg.... läs mer »

Flera bilbränder i Lessebo: ”Går inte att utesluta samband”

Natten mot söndagen fick polisen två larm om bilbränder i Lessebo. Totalt skadades fyra bilar och bränderna misstänks vara anlagda.... läs mer »

Skottlossning i Hittarp – bostad beskjuten

Ett område i Hittarp i Helsingborg är avspärrat efter att polis larmats om en misstänkt skottlossning. På plats kan polis konstatera att någon skjutit mot en bostad.... läs mer »

Missing People fyller tio år: ”Det finns fall man inte glömmer”

Efter att en person saknades i Göteborg startade Missing People upp sin verksamhet den 12 januari 2012. Nu har det gått tio år sedan dess och vi träffade Magnus Idebro som är verksamhetsledare för den regionala avdelningen i Östergötland och Sörmland.... läs mer »