text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Television Nyheter 

Höger och vänster om coronapandemin: ”I stora kriser blir plötsligt alla socialister”

Hur bra rustat är Sverige för att hantera coronakrisen? Karin Svanborg-Sjövall, vd för tankesmedjan Timbro och Enna Gerin, biträdande chef för det fackliga idéinstitutet Katalys, debatterar i Mötet.... läs mer »

Kraftig brand på förskola i Solberga

En förskola på Pliggvägen i Solberga, södra Stockholm brinner kraftigt. – Det är en fullt övertänd förskola. Det kommer bli en totalskada, säger Ulf Blomberg, ledningsbefäl vid Räddningscentralen Mitt.... läs mer »

Stopp i tågtrafiken mellan Malmö och Lund efter olycka

Tågtrafiken mellan Malmö och Lund är just nu stoppad. Trafiken beräknas kunna återupptas vid midnatt.... läs mer »

Man hotade pizzeriaägare med vapenliknande föremål

En man i 50-årsåldern utgick från att pizzasalladen ingick i priset när han köpte pizza i Hällabrottet. Det gjorde den inte, vilket gjorde mannen så upprörd att han hotade pizzeriaägaren med ett vapenliknande föremål. Vid 21-tiden på lördagskvällen meddelade polisen att mannen gripits, misstänkt för olaga hot.... läs mer »

Trottoarapotek införs för alla över 70 år

Apoteket inför trottoarapotek för att personer och 70 år och i riskgrupper ska kunna knacka på och få hjälp med sina mediciner utan att behöva gå in i lokalen. – Gå till apoteket, knacka på och ropa in så kommer det någon och hjälper dig, säger Markus Sjöqvist, kommunikationschef Apoteket.... läs mer »

Nyheter från dagen: 4 april

Detta har hänt i Stockholms län lördagen den 4 april:... läs mer »

Nyheter från dagen: 4 april

Detta har hänt i Skåne lördag 4 april:... läs mer »

Malmöbor köade till Systembolaget – slussades in via väktare

Under lördagen ringlade sig en lång kö utanför ett Systembolag i Malmö. Kunderna fick slussas in – tio personer åt gången – av en väktare.... läs mer »

Telia-kunder drabbades av stora störningar

Telia drabbades av omfattande störningar i internettrafiken på lördagskvällen. Vid 22-tiden ska de ha åtgärdat problemet. – Tjänsterna fungerar som vanligt igen, säger Inger Gunterberg, vid Telias presstjänst.... läs mer »

Trafikolycka på E4 strax söder om Ljungby

Två personbilar vara inblandade i en trafikolycka på E4 strax söder om Ljungby. Ingen person behövde föras med ambulans till sjukhus,... läs mer »

Nyheter från dagen: 4 april

Detta har hänt i Västra Götaland under lördagen den 4 april:... läs mer »

Regeringen backar om kritiserat förslag

Regeringen backar om den nya lag som ska ge regeringen utökade maktbefogenheter i kampen mot coronasmittan. Enligt vad SVT erfar har förslaget efter kritiken från andra riksdagspartier skrivits om så att riksdagen i efterhand kommer att kunna pröva varje åtgärd som regeringen vidtar inom ramen för den nya lagen.... läs mer »

Västtrafik sätter in kontrollanter – ska förhindra trängsel

I veckan kom Folkhälsomyndigheten med riktlinjer för hur risken för smittspridning i kollektivtrafiken kan motverkas. I rekommendationerna står bland annat att ”antalet resenärer bör begränsas, och antalet turer anpassas så att trängsel kan undvikas”... läs mer »

Lavin gick vid Tyskhuvudet utanför Åre – ingen skadad

Ingen person ska ha dragits med i den lavin som gick vid Tyskhuvudet utanför Åre på lördagen.... läs mer »

Följ med på digital audition till Arnljotspelen

Caronaviruset stoppade Arnljotspelens samlade audition till viktiga roller. Lösningen blev att ta in ansökningar digitalt. Carina Hedman vill gärna ha en roll i årets uppsättning av vikingaspelet.... läs mer »