text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Television Nyheter 

Shekarabi (S) om blinde Fredrik Sterners situation: ”Lagstiftningen ställer orimliga krav”

Fredrik Sterners historia utgör ännu ett vittnesmål om en sjukförsäkring som försämrats kraftigt under de senaste årtiondena. Det säger socialförsäkringsministern Ardalan Shekarabi (S), och menar att reglerna måste ändras.... läs mer »

Blekinge gör egen vaccinprioritering för allmänheten – äldre kan få först

Blekinge är en av få regioner som överväger ett eget prioriteringssystem när allmänheten ska vaccineras mot covid-19. Planen är att äldre ska erbjudas vaccin först.... läs mer »

Person misstänks för brott efter dödsolyckan under militärövning i Överkalix

En person i ledande ställning kommer att delges misstanke om brott efter dödolyckan i samband med militärövningen Northern Wind utanför Överkalix 2019, rapporterar Sveriges Radio.... läs mer »

Riksdagsledamöter kräver svar från minister och generaldirektör

Socialutskottet i riksdagen kallar nu till sig generaldirektören för Statens institutionsstyrelse, Sis och ansvarig minister Lena Hallengren efter de allvarliga uppgifter som framkommer i SVT Nyheter Väst och Uppdrag granskning avslöjande om Sis ungdomshem Björkbacken.... läs mer »

Marginell effekt – trots ökade resurser till polisen

Under 2020 redovisade polisen i Östergötland något färre brott till åklagare än 2019 (se faktaruta här nedanför). Detta trots ökade utredningresurser.... läs mer »

Vertyg för 100 000 stulna i Vemdalen

Verktyg för omkring 100 000 kronor har anmälts stulna från en byggarbetsplats i Vemdalen.... läs mer »

Khalid glad att den demenssjuke mannen nu får hjälp

Efter månader av nattliga besök av den demenssjuke mannen så har Malmö stad nu agerat. Mannen har flyttat från sin lägenhet och Khalid och hans familj kan nu se fram mot ostörda nätter.... läs mer »

Ympäristöpuolueen puhetorvikisa ratkeaa pian

Ympäristöpuolueen Annika Hirvonen on edelleen mukana kamppailussa puolueen toisesta johtopaikasta yhdessä kolmen muun ehdokkaan kanssa.... läs mer »

Efter försäljningsraset: Så ska Majblomman öka försäljningen

Temat för årets majblomma går i djurens tecken. Den har nämligen zebra- och tigerrandiga kronblad. Och nytt för i år är att den bara kommer att säljas på nätet. Detta på grund av den pågående pandemin. – Jag tror att jag kom med en massa konstiga idéer, som genomskinligt tyg! Det är så det blir unikt, tror jag. Och jag tycker att majblomman blev bra, säger Mohammed Tepeku som är ett av barnen som har hjälp till med designen.... läs mer »

Kallt och soligt – så blir vädret under världscuptävlingarna i Falun

I helgen arrangeras Svenska skidspelen i Falun. SVT:s meteorolog Pererik Åberg har gjort en exklusiv väderprognos inför tävlingarna. Kolla in hur vädret blir i klippet.... läs mer »

Sävsjö störst andel nya covidsmittade i hela Sverige

Sävsjö är den kommun i Sverige som har störst andel nya bekräftade fall av covid i relation till folkmängden just nu.... läs mer »

Manifest med vita flaggor – vill rädda järnvägsmagasin i Emmaboda

Ett nedläggningshotat järnvägsmagasin i Emmaboda gjorde att Emmabodabygdens framtidsförening bildades. Med hopp om att magasinet ska bli kvar och komma till ny användning.... läs mer »

Störningar hos Swedbank – app och sajt ligger nere igen

Swedbanks app och sajt ligger nere till följd av driftstörningar. Det är fjärde dagen i rad som storbanken drabbas av problem med sina tjänster.... läs mer »

E-sportproffset Jon ”Orange” Westberg: ”Pandemin har gjort mig till en sämre spelare”

E-sportsproffset Jon ”Orange” Westberg från Västerås har lagt om, och satsar mer på videor på nätet än att tävla.... läs mer »

Person med yxa omhändertagen i centrala Falkenberg

En man gick runt i centrala Falkenberg med en yxa under torsdagseftermiddagen. Ingen person ska ha skadats och polisen har nu omhändertagit en person.... läs mer »

Anders Tegnell: ”Vi ska också följa rekommendationerna”

SVT:s avslöjande om att Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson befunnit sig i rusningstrafik utan munskydd vid minst två tillfällen den senaste veckan har väckt starka reaktioner.  – Det är ju helt självklart att även vi på myndigheten ska följa de här råden och rekommendationerna i så stor utsträckning det går, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.... läs mer »

Efter mutåtalet – Markus Evensson (S) håller presskonferens 16.30

Ljusdals kommunalråd, Markus Evensson (S), har åtalats för mutbrott. Under torsdagen har socialdemokraternas verkställande utskott i Ljusdal möte och efteråt, 16.30, håller Markus Evensson presskonferens. SVT sänder presskonferensen direkt. ... läs mer »