text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Television Nyheter 

Varför enas den osannolika kvartetten mot regeringen?

Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Moderaterna. Vanligtvis håller de knappt med varandra om någonting, men nu har de enats mot regeringen. Hur kommer det sig? Och vad kommer hända nu. SVT:s Elisabeth Marmorstein ger sin syn på saken i videon ovan.... läs mer »

Detta är en misstroendeförklaring

Det här är en misstroendeförklaring och så vanligt är det... läs mer »

Löfven ser möjlighet rädda minister

Statsminister Stefan Löfven (S) är optimistisk om att kunna undanröja hotet mot arbetsmarknadsministern. Han öppnar för att uppfylla oppositionens krav om Arbetsförmedlingen.... läs mer »

Många reaktioner på Nytorpsskolans rektors agerande

Rektorn på Nytorpsskolan i Hammarkullen tog saken i egna händer och spräckte sin budget för att vända skolan från kaos. Nu rasar reaktionerna in på hennes agerande – ända upp på regeringsnivå.... läs mer »

Active Works begär Nordex i konkurs

Entreprenören Active Works har begärt huvudentreprenören vid vindkraftbygget i Viksjö, Nordex i konkurs under fredagen. – Ryktet att vi är insolventa är taget ur luften, säger Timothy Carpenter vd Nordex.... läs mer »

Person påkörd i Karlstad – förd till sjukhus

En person har blivit påkörd av en personbil på Hagaleden på Haga i Karlstad. – Han är förd till centralsjukhuset med ambulans, säger Ola Åkesson, räddningschef i beredskap på Räddningstjänsten Karlstadsregionen.... läs mer »

Man åtalas misstänkt för våldtäkt mot barn

En man i 20-årsåldern i Katrineholm åtalas misstänkt för bland annat två fall av våldtäkt mot barn och två fall av köp av sexuell handling av barn.... läs mer »

Polisen ökar närvaron i Norrköping i helgen

Polisen har ännu ingen gripen för dödsskjutningen av två gängkriminella män utanför nattklubben Hugo i centrala Norrköping natten till torsdagen.... läs mer »

Metoo-grundare inte förvånad över polisens julfest i Hälsingland

Den före detta polisen Kerstin Dejemyr var med och startade polisens motsvarighet till metoo, och hon är inte förvånad över julfesten som spårade ur i Hälsingland. – Första tanken var att jag inte blev så förvånad för jag får fortfarande signaler om att det inte skett några större förändringar, säger hon till SVT.... läs mer »

Trots fransk masstrejk – regeringen står fast vid pensionsreformen

Frankrikes premiärministern Édouard Philippe går nu ut och bemöter de omfattande protesterna efter att regeringen beslutat att förändra det franska pensionssystemet. Han meddelar att regeringen står fast vid sina planer – men att reformen ska ske gradvis och ”inte brutalt”.... läs mer »

Äldre kvinna bestulen på 15 000 kronor

En kvinna i 85-årsåldern hade varit och handlat på en matbutik på Ekhagen i Jönköping. Därefter ska en man ha följt efter kvinnan till hennes hemadress och tagit hennes plånbok. Sedan ska det ha tagits ut kontanter med hennes bankkort. Polisen larmades klockan 14.02.... läs mer »

Så kan Örebro motorstadion förändras – om pengarna räcker

Underhållet av Örebro motorstadion är eftersatt. För att få liv i föreningarna som håller till ute i vid flygplatsen vill man utveckla området. Nu finns en förstudie som visar hur området kan utvecklas. Men frågan är om pengarna finns.... läs mer »

Dödsskjutningar påverkar hela skolans vardag

Torsdagens dödsskjutning i Malmö skedde så nära Backaskolan att ingen igår visste om skolorna i området skulle vara öppna i dag eller inte. Men man valde att hålla öppet. På skolorna finns skakad personal och oroliga elever och skolledningen får lägga mycket av arbetstiden på krishantering.... läs mer »

Kvinna lyckades rymma från sin egen rättegång

En kvinna lyckades på fredagen rymma från Skellefteå tingsrätt. Hon slet sig och lyckades springa ifrån häktespersonalen. Efter ett par timmar på fri fot hittades hon av polisen och är nu tillbaka i häktet.... läs mer »

Nyheter från dagen: 6 december

Detta har hänt i Jämtlands län fredag den 6 december... läs mer »

De vill se 2000 aktiva puckelpiståkare

Puckelpist är en ganska liten sport men intresset ökar och skidförbundet har högt uppsatta mål.... läs mer »

Walter siktar på toppen av pallen

Walter Wallberg räknas som Sveriges främsta puckelåkare just nu med fyra pallplatser i världscupen i vintras samt en fjärdeplats i VM.... läs mer »