text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Television Nyheter 

Robot från Syrien slog ned i Israel

Israelisk militär uppger att en syrisk luftvärnsrobot slagit ned och exploderat i södra Israel, utan att orsaka skada.... läs mer »

Sheriffen: ”Ett första steg mot försoning”

Dagen efter den fällande domen mot den förre polismannen Derek Chauvin är det framtiden för amerikansk polis som diskuteras. – Jag blev lättad. Det har varit en lång resa, säger Tim Leslie, som är sheriff i en förort till Minneapolis.... läs mer »

Robotfordon bildar syre på Mars

Nasa har lyckats att omvandla koldioxiod till syre på Mars. Den amerikanska rymdstyrelsen hoppas i framtiden kunna använda syret för att skjuta upp raketer från ytan, eller för astronauter att andas.... läs mer »

Ekonomijournalisten om Kinas agerande: ”Skickar en stark signal till alla västerländska företag”

Samtidigt som Kina rör sig bort från de mänskliga rättigheterna blomstrar affärerna. Enligt en uträkning av Svenska Dagbladet hade 16 svenska storföretag 320 miljarder kronor i omsättning i Kina.... läs mer »

Situationen för uigurer i Kina – på 60 sekunder

Det har länge varit spänt mellan folkgruppen uigurer och majoritetsgruppen hankineser Xinjiangregionen i nordvästra Kina. Redan i början av 30–talet ville den i huvudsak muslimska folkgruppen bilda en egen stat – Östturkestan. Men landets historia blev kort. Efter revolutionen i Kina blev området istället provinsen Xinjiang.... läs mer »

Iran har installerat avancerade centrifuger för urananrikning

Iran har i ett avsteg från det internationella kärnenergiavtal – som USA valde att lämna under president Donald Trumps regering – installerat nästan 1 400 avancerade centrifuger för urananrikningen.... läs mer »

Kritik mot SVT-programmet Sanningen om hudvård

Det stora testet av anti-ageprodukter i första avsnittet av SVT-programmet Sanningen om hudvård har mötts av blandade reaktioner. Många överraskades positivt av att den feta och billiga fuktkrämen som var tänkt att vara placebo visade sig fungera bättre än alla dyrare produkter. Men kritiska röster har också lyfts mot hur själva testet genomfördes, och programmets generella innehåll.... läs mer »

SVT:s projektledare för Sanningen om hudvård svarar på kritiken

Första avsnittet av SVT-programmet Sanningen om hudvård har mötts av kritik, bland annat mot programmets generella fokus och hur själva testet av produkterna genomfördes. – Jag vänder mig emot kritiken att det inte ska ha genomförts på ett vetenskapligt sätt, säger Stina Schedwin, projektledare för Sanningen om hudvård, till SVT Nyheter.... läs mer »

En anhållen misstänkt för mord vid camping

... läs mer »

Misshandel i Orsa – man utdragen ur bil och slagen av flera personer

En man i 55-årsåldern var ute och körde med bilen när han blev stoppad av en annan bil. Flera personer drog sedan ut mannen och slog honom.... läs mer »

Märta Stenevi: Har möjlighet att ta emot fler

Märta Stenevi (MP) är själv en del av regeringen, men menar ändå att migrationspolitiken som läggs fram inte är Miljöpartiets. – Det är 80 miljoner människor på flykt i dag, vi har ingen möjlighet att ta emot 80 miljoner människor i Sverige, men vi skulle ha en möjlighet att ta emot betydligt fler än vi gör i dag, säger jämställdhetsministern i SVT:s 30 minuter.... läs mer »

Märta Stenevi (MP) vill tvinga hotfulla män att bära fotboja

Regeringen har inte gjort tillräckligt för att förhindra mäns våld mot kvinnor – och det borde vara lag på att män med kontaktförbud ska bära fotboja. Det sa jämställdhetsminister Märta Stenevi (MP) när hon frågades ut i SVT:s 30 minuter.... läs mer »

Skoteruthyrare efter polisens återkomst till Funäsdalen: ”Nu luktar färre alkohol”

Ulrica Johansson i Funäsdalen hyr ut skotrar. Hon märker att det numera finns en polis i området. Färre skoterförare luktar alkohol och fler använder hjälm, säger hon.... läs mer »

Explosion vid lyxhotell i Pakistan – flera döda

En explosion vid lyxhotellet Serena i staden Quetta i Pakistan har krävt minst fyra människors liv. Tolv personer skadades vid detonationen, uppger myndigheter.... läs mer »

Stor bedrägerihärva med kopplingar till Värmland

Bedrägerienheten i Värmland har under veckan haft en insats där sammanlagt sex personer frihetsberövades efter att ha varit anhållna i sin frånvaro som misstänkta för bedrägeri. Utredningen leds av en åklagare.... läs mer »

Ubåt försvunnen i Indonesien – befaras ha sjunkit till 600 meters djup

En ubåt med 53 besättningsmän ombord befaras ha sjunkit till över 600 meters djup utanför Balis kust. En omfattande sökinsats pågår och enligt landets militär har oljespill påträffats på havsytan där kontakten bröts. På onsdagskvällen var ubåten ännu inte lokaliserad.... läs mer »