text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Television Nyheter 

Kan Trump stärkas av striden?

Efter en lång process av förhandlingar och omröstningar inleds i morgon processen där Donald Trump ska ställas inför riksrätt. Efter att representanthuset i december röstat för att ställa presidenten inför riksrättsåtal – ska nu senaten till sist fälla avgörandet. Men det är ett splittrat USA hur man ställer sig till frågan om riksrättsåtalet, menar USA-korrespondet Stefan Åsberg som gästade Morgonstudion under måndagen.... läs mer »

Inbrott på Valbo köpcentrum

Verktyg har stulits vid ett inbrott på Valbo köpcentrum. Det är i samband med ombyggnad som någon tagit sig in genom att bryta upp en metalldörr.... läs mer »

Gratis blöjor på förskolan – miljonsmäll för kommuner

Gratis blöjor på förskolan blir en miljonsmäll för bland annat Degerfors och Karlskoga, det visar SVT Nyheter Örebros kartläggning. – Det är en avsevärd kostnad som vi nu måste ta höjd för, säger verksamhetschefen för förskolan i Örebro kommun, Margareta Borg.... läs mer »

Inbrott på två byggen i Vetlanda

Verktyg och vitvaror har stulits från två byggen i Östanåområdet i Vetlanda. – Man renoverar eller bygger hus där och det är där stölderna har inträffat, säger Jens Andersson på polisen i Eksjö.... läs mer »

Karlshamnsoppositionen uppmanar till domstolstrots i blöjfråga

Landets förskolor måste framöver betala kostnaden för barnens blöjor efter att Högsta förvaltningsdomstolen valt att inte pröva en tvist i frågan. Men nu uppmanar oppositionen i Karlshamn att trotsa beslutet. – Vi uppmanar förvaltningen att inte följa domstolens beslut, Emanuel Norén (L).... läs mer »

Ödesdag för Norges regering

Fremskrittspartiet kan vara på väg att lämna den norska regeringen. Partiledningen har uppmanats att hålla sig tillgänglig för ett telefonmöte i dag, uppger insatta källor för NRK. Inom kort ska partiledaren Siv Jensen träffa statsminister Erna Solberg.... läs mer »

Eget fibernät för 100 miljoner kronor – avgörande beslut i dag

Utbygnaden av fibernät i det glesbefolkade områdena i Torsås kommun har gått för trögt enligt kommunens politiker. I dag ska de besluta om kommunen själv ska lägga 100 miljoner kronor på projektet.... läs mer »

Eldrift i gruvan ska få bort koldioxiden

Gruvbolaget LKAB är den fjärde värsta koldioxidutsläpparen i Sverige. Men nu ska bolaget bli rent. 650 000 ton som nu släpps ut varje år ska ned till noll.... läs mer »

Stor risk för laviner i flera områden: ”Mycket farliga förhållanden”

Hårt väder gör att risken för laviner ökar i västra Vindelfjällen och i Abisko- Riksgränsfjällen. Naturvårdsverket avråder nu från all vistelse i lavinterräng.... läs mer »

Tre år gammal snö räddar Tolvmannabacken i Kisa

I Kisa i södra Östergötland kan man åka slalom – på tre år gammal snö.... läs mer »

NMR-medlem inför rätta – misstänks ha ofredat kvinnliga debattörer med nazist-sms

I dag inleds rättegången mot en känd medlem i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen för 21 fall av hets mot folkgrupp och ofredande av flera kvinnliga debattörer.... läs mer »

Nya fall av åldringsbrott – man gripen

I helgen fick polisen in flera anmälningar där falska poliser försökt lura äldre kvinnor på pengar. Under söndagskvällen greps en man i Sölvesborg, misstänkt för bedrägeri.... läs mer »

Operation rimfrost ska få fler att hoppa av

Avhopparverksamheten ”Sluta skjut” används i polisens Operation rimfrost för att få ned sprängningar och skjutningar i Malmös gängmiljö. Nu ska kunskap om metoden spridas till övriga polisregioner i landet.... läs mer »

Uppgifter: Samtal inledda med Swish om tillståndskrav

SVT avslöjande att betaltjänsten Swish saknar tillstånd hos Finansinspektionen. Nu har myndigheten tagit kontakt med betaltjätten för att enligt uppgifter diskutera om ett eventuellt krav på tillstånd bör införas eller ej. Det visar en mejlkonversation som SVT begärt ut från myndigheten.... läs mer »

Morales presenterar sin efterträdare

Den tidigare ekonomiministern Luis Arce är en av presidentkandidaterna i valet i Bolivia i maj, meddelar landets tidigare president Evo Morales.... läs mer »