text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Television Nyheter 

Äldre tas på utflykt – kan isoleras i veckor

Flera kommuner vittnar om att personer på äldreboenden åker på utflykter med anhöriga, som ett sätt att runda besöksförbudet. Men när de kommer tillbaka är risken stor att de måste isoleras.... läs mer »

Försvunne mannen återfunnen – ingen längre misstänkt för brott

Efter att en man i 30-årsåldern anmälts försvunnen av anhöriga anhöll polisen en person misstänkt för människorov. Under onsdagskvällen påträffade en polispatrull den försvunne mannen vid god hälsa.... läs mer »

Villa totalförstörd i brand

Strax efter klockan 22 på onsdagskvällen kom ett larm om brand i en villa i närheten av sjön Tåkern, utanför Vadstena.... läs mer »

Kastade sten – krossade polisbilens vindruta

I Nödinge i Ale kommun blev en polisbil saboterad under natten till torsdagen. – Någon kastade in en stor sten genom rutan, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.... läs mer »

Polisen om överfallet: Utredningen får vänta

Att en gammal man blir överfallen, nedslagen och rånad hemma på sin egen tomt är ett allvarligt brott enligt polisen. Trots det kommer det att dröja innan utredningen av Ensio Kunnasluotos misshandel ens kan påbörjas.... läs mer »

Vindkraftstransport blockerade E4 norr om Härnösand

En dikeskörd vindkraftstransport har stoppat E4-trafiken mellan Härnösand och Älandsbro under hela natten mot torsdagen. Strax efter klockan sju kunde trafiken släppas på i båda riktningar igen efter att ha varit omledd under natten.... läs mer »

Golfspelare beskjuten – stort polispådrag i Gränna

Strax efter 17.30 på onsdagen fick polisen larm om en pågående skottlossning på Gränna golfklubb. Ett stort antal poliser kallades till platsen.... läs mer »

Explosion i Araby under natten

Strax innan klockan tre under natten till torsdag hördes en smäll i Araby och allmänheten slog larm. När polisen kom till platsen var räddningstjänsten redan där och hade släckt en mindre brand.... läs mer »

79-årige Ensio rånades och slogs medvetslös vid sin bostad i Sunnansjö

79-årige Ensio Kannasluoto i Sunnansjö utanför Ludvika blev slagen och sparkad på sin egen tomt, och även rånad på en kamera. Men hos polisen har det här ärendet lagts på vänt. Det är semester och coronatider och det finns ingen som kan sätta igång polisutredningen, förklarar man.... läs mer »

Över 3 000 västerbottningar har väntat mer än 90 dagar på vård

Patienter som väntar på behandling inom sjukvården för vanliga åkommor har en lång väntan framför sig. Efter coronapandemins utbrott hamnar allt fler i långa vårdköer, visar vårdens egen statistik. Ett exempel är väntetiderna på en höftoperation, där sex av tio svenskar får vänta mer än 90 dagar på operation.... läs mer »

Systerveckan ska stärka unga tjejer

Inför gymnasiestarten stärks unga tjejer för att göra Sverige mer jämställt. Deltagarna får öva på att bli mer självsäkra och lär sig metoder för att uppnå sina mål.... läs mer »

Vårdpersonal kräver ersättning efter tuff tid

Vårdpersonalen har haft det tungt under den pågående pandemin. Arbetet har varit påfrestande och utöver det vanliga. Därför går runt 40 vårdanställda i Gävleborg ut i ett öppet brev och ber om ersättning för det hårda jobb som utförts.... läs mer »

Gymnasiestarten innebär nya rutiner i Västernorrlands skolor

När höstterminen startar nästa vecka välkomnas eleverna tillbaka till skolorna. Men den pågående pandemin tvingar skolorna till strikta rutiner.... läs mer »

Snart återvänder eleverna – Sollefteå gymnasium tar höjd för utmaningar

Att eleverna återvänder betyder nya utmaningar för gymnasieskolorna. Sollefteå gymnasium har tagit höjd och är beredd på olika scenarier som kan ställa till det.... läs mer »