text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Television Nyheter 

Hör ordväxlingen om Brexit

Det är hårt samtalsklimat i det brittiska parlamentet i dag. Här tar oppositionsledare Jeremy Corbyn upp kampen med premiärminister Boris Johnson.... läs mer »

Tre politikområden i fokus för Moderaterna

Skärpt migrationspolitik, utökad kärnkraft och skärpta straff för mord är några av de förslag Moderaternas kommer att driva framöver, säger partiledare Ulf Kristersson (M). – Vi är beredda att gå i skarp lagstiftning där det finns förutsättningar, säger partiledare Ulf Kristersson.... läs mer »

Pressad vårdcentral ber om listningsstopp för nya patienter

Ännu en vårdcentral i länet vänder sig nu Region Halland för att få godkänt på att sätta stopp för omlistning av patienter till kliniken.... läs mer »

Pådrag på E4:a efter larm om skjutvapen

Vid lunchtid larmade en bilförare som körde på E4:a i höjd med Märsta att en person i en annan bil visade ett skjutvapen.... läs mer »

Linde: Inga uppgifter om svenska IS-krigare som rymt

Utrikesminister Ann Linde (S) säger att svenska myndigheter i dagsläget inte fått någon information om att svenska IS-krigare rymt ifrån flyktingläger eller fängelseanstalter i norra Syrien. Ministern framhåller också att både Säpo och Polisen är väl rustade inför IS-medlemmar som återvänder till Sverige. – Man känner till varande en av de 300 som åkt i väg, säger Ann Linde.... läs mer »

Linus Sundström talar ut efter svåra speedwaykraschen

För ungefär tre veckor sedan kraschade speedwaystjärnan Linus Sundström från Avesta så illa att han bröt överarmen och lårbenet samtidigt som hans hjärna svällde upp i ambulansen på väg till sjukhuset. Läget var kritiskt – men nu, efter intensiv sjukvård, har han fått komma hem igen.... läs mer »

Man skadad av vasst föremål – en person gripen

Efter ett bråk i Tensta under lördagen har en man blivit skadad av ett stickföremål och en person har gripits.... läs mer »

Demonstranter vill ha en ny folkomröstning

Parallelt med debatten i parlamentets underhus har tiotusentals britter begett sig ut på gatorna. Målet är att få till en ny folkomröstning om EU-medlemskapet.... läs mer »

Moderaterna ifrågasätter regionägda yogakurser

Tärna folkhögskola ska fortsätta att erbjuda korta avgiftsfria friskvårdskurser. Det handlar om bland annat yoga, styrketräning och vattengymnastik. Moderaterna i regionen protesterar mot beslutet. – Vi tycker att regionen ska lägga pengar på rätt saker. Framförallt nu när vi ska spara, säger Stephanie Bruksgård (M), andra vice ordförande i kultur- och folkbildningsnämnden.... läs mer »

Daglig fysisk aktivitet i skolan kan bli verklighet i Flen

Berit Hyllbrant, Liberalernas gruppledare i Flen, vill se mer fysisk aktivitet i skolan och har nu lämnat in en motion om att införa daglig fysisk aktivitet i skolorna i kommunen.... läs mer »

En person till sjukhus efter singelolycka i Piteå

En singelolycka inträffade vid 11-tiden i Öjebyn. Det efter att en person kört in i ett träd.... läs mer »

Christers fruktan: ”Vindkraftparken skrämmer bort tjädern”

Det har blåst upp till konflikt om den planerade vindkraftparken i Töreboda kommun. Christer Florman från Naturskyddsföreningen menar att Fägremo, väster om Unden, är ett ovanligt dumt ställe att placera en vindkraftpark på ur naturskyddssynpunkt.... läs mer »

Arvidsjaur får ny skolchef

Efter att skolchefen och flera rektorer valde att lämna sina jobb i Arvidsjaur är det nu klart med en ny skolchef. Det är Ulrik Bylander som efter 15 år som musiklärare nu går in i rollen som ny skolchef i kommunen.... läs mer »

Efter branden – nu är Yalla Rinkebys nya lokal invigd

I augusti brann cateringfirman Yalla Rinkebys lokaler ned och sedan dess har kvinnorna har fått flytta runt. Vi var med när deras nya permanenta lokal invigdes i Rinkeby. – När jag hörde om branden blev jag jätteledsen, säger Sunia Sarik som var en av de första som började jobba på Yalla Rinkeby.... läs mer »

Elsparkcyklarna dröjer

-Med största sannolikhet blir det tidigt i vår som vi lanserar elsparkcyklarna i Norrköping och Linköping, säger företaget Voi.... läs mer »

Trafikolycka på E4 i Örnsköldsvik

En personbil och en lätt lastbil kolliderade vid elvatiden på E4 söder om Örnsköldsvik. Enligt uppgift till polisen ska tre personer ha färdats i de båda fordonen. Två fördes till sjukhus.... läs mer »

Varnar för plötslig ishalka längs Västerbottenskusten

Blötsnö följt av kallare temperaturer kan göra vägarna hala. SMHI varnar för plötslig ishalka på vägarna i Västerbottens läns kustland.... läs mer »