text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Television Nyheter 

Tillstånd för att sälja tobak

Från och med den 1 november krävs tillstånd för att få sälja tobak. I Malmö har runt 30 procent av de som säljer tobak ansökt om tillstånd. Enligt kommunen kan handläggningstiderna ta tid.... läs mer »

Älgjakten startar – så här ska du som inte är jägare tänka om du ska ut i skogen

På måndagen startade älgjakten i Örebro län. I år får cirka 2 000 älgar fällas, och det är främst de två närmsta veckorna som jakten bedrivs. Vi frågade Länsstyrelsen om hur man ska tänka som privatperson när man ger sig ut i skogen under jaktperioden.... läs mer »

Silent Hill-kompositören Akira Yamaoka: Uppiggad av mottagandet i Södertälje

I klippet får tv-spelslegendaren frågor bland annat om publikens mottagande efter spelningen på Estrad.... läs mer »

Oktoberjakten igång i Dalarna: ”Det här är årets höjdpunkt”

Älgjakten i Dalarna har redan börjat. Men nu börjar oktoberjakten – som är den mest populära tiden att jaga älg. Första veckan betraktas av många som årets höjdpunkt.... läs mer »

Tre får ekonomipriset för fattigdomsbekämpning

... läs mer »

Elisabeth Marmorstein: De är vinnarna och förlorarna i gårdagens debatt

SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein gästar Morgonstudion och förklarar vilka hon anser kunde sova gott efter debatten och vilka som kanske låg och vred sig lite mer. –Per Bolund (MP) borde lära sig att visa att han tycker det är roligt att debattera, säger hon.... läs mer »

Vårdkaoset: Leverantören river gamla ordrar

Kaoset kring sjukvårdsleveranserna fortsätter. Leverantören Apotekstjänst kommer att förstöra ett stort antal ordrar som regionerna skickat i förra veckan – eftersom man inte klarar av att reda ut vad som redan levererats akut.... läs mer »

Tågstopp mellan Växjö och Hovmantorp

Just nu är det problem på sträckan Växjö-Hovmantorp, och tågen är inställda på hela eller delar av sträckan.... läs mer »

En person misstänkt för knivskärningen på Ekhagen – anhållen i sin frånvaro

Efter mordförsöket på en parkeringsplats på Ekhagen har polisen nu en misstänkt gärningsman som är anhållen i sin frånvaro. Offret som knivskars i bröstet vårdades under helgen men har nu lämnat sjukhuset.... läs mer »

Ställ dina frågor om mens

Fråga doktorn ägnar ett helt program åt mens och mensrelaterade problem. Vår expert, gynekolog Marie Bixo, svarar på tittarnas frågor.... läs mer »

Polisen: Fallet har högsta prioritet hos oss

I söndags blev en man svårt misshandlad av ett ungdomsgäng i stadsdelen Norrby i Borås. Anledningen: Han sa åt ungdomarna att de skulle sluta kasta ägg mot hans bil. – Vi samlar alla våra resurser vi kan just nu, för att visa att man inte kan göra så här mot en person som visar civilkurage, säger Jan Johansson, förundersökningsledare på Boråspolisen.... läs mer »

Vit bil är värmlänningarnas nya favorit

Den vanligaste färgen på personbilar i Värmland är numera vit och den mest ovanliga är lila, det visar Transportstyrelsens senaste sammanställning.... läs mer »

Ordning på leveranserna förväntas först på onsdag

Det är fortfarande problem med leveranserna av sjukvårdsmaterial till Region Uppsala. Först på onsdag hoppas man på regionen att leveranserna ska vara kompletta.... läs mer »

Dela din älgjakt – skicka dina bilder till oss!

Är du en av de tusentals jägare som är ute i skogarna i Dalarna för att jaga älg? Dela din jaktupplevelse med oss!... läs mer »

Nuorten liitto: Opi suomea Instagramissa

Ruotsinsuomalaisten nuorten liitto on avannut Instagramissa suomen kielen opiskelua varten tarkoitetun tilin, ”Kuusi palaa”. Puheenjohtaja Ella Turtan mukaan suomen kielen opiskelu kiinnostaa nuoria. Uutisten testihenkilö, SVT:n entinen Afrikan-kirjeenvaihtaja Johan Ripås kokeili kielikurssia.... läs mer »

Skadegörelsen i Uddevalla fortsätter – skola drabbad

Under helgen har cirka tio fönsterrutor och tre ytterdörrar krossats på Sanderdalsskolan i Uddevalla. Förra veckan var det kommunhuset som fick 30 fönster sönderslagna. Nu ökar kommunen bevakning av sina fastigheter, rapporterar P4 Väst.... läs mer »